ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, June 10, 2025

Συντριπτική Νίκη του δικηγόρου Βασίλη Αγγελόπουλου στις Κοινοτικές εκλογές του Μοντρεάλ

 


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Μετά από μια δραματική τρίμηνη προεκλογική εκστρατεία στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ, στις εκλογές της Κυριακής 8 Ιουνίου, εκλέχθηκε πανηγυρικά νέος πρόεδρος ο δικηγόρος Βασίλης Αγγελόπουλος καθώς και ολόκληρη η ομάδα του, ενώ από την ομάδα του πρώην προέδρου Δρος γεωργίου Τσούκα και του υποψήφιου προέδρου Τζόν Μούκα δεν εκλέχθηκε κανείς υποψήφιος στο κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του κοινοτικού οργανισμού. Η νίκη της ομάδας CommUNITY ήταν σαρωτική και πρωτοφανής για τα κοινοτικά δεδομένα του Μοντρεάλ.

Έτσι, ο Βασίλης Αγγελόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ. Είναι ένας άνθρωπος με βαθιά ενσυναίσθηση του χρέους προς την ελληνική κληρονομιά και την προώθηση της πολιτιστικής ταυτότητας των Ελλήνων του Καναδά.

Στο μήνυμά του, ο Αγγελόπουλος τόνισε τη σημασία της Κοινότητας ως ένα "χωριό" που βοηθά στην ανατροφή των παιδιών με ελληνική ταυτότητα. Η δέσμευσή του να ενισχύσει την ελληνική εκπαίδευση και να διατηρήσει τις αξίες της Κοινότητας δείχνει το πάθος του για τη διατήρηση της ελληνικής κουλτούρας στο Μόντρεαλ.

Η εκλογή του σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ, με έμφαση στη συνεργασία και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μελών της. Με την ηγεσία του, ο μεγαλώνυμος κοινοτικός οργανισμός αναμένεται να συνεχίσει να προσφέρει στήριξη και ευκαιρίες στους Έλληνες του Μόντρεαλ. Ένας πραγματικός ηγέτης με όραμα!

Ο Basile Angelopoulos, όπως είναι γνωστός στην κοινωνία του ευρύτερου Μοντρεάλ,  είναι δικηγόρος που δραστηριοποιείται στο Μοντρεάλ και το Λαβάλ. Έχει επίσης ασχοληθεί με την πολιτική, καθώς υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στην πόλη του Λαβάλ και αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής από το 2009. Το 2013, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική, δηλώνοντας υπερήφανος για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της πόλης.Κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε επίσης αναλάβει προσωρινά καθήκοντα δημάρχου μετά την αποχώρηση του Gilles Vaillancourt.

Η νέα εποχή με την ομάδα του προέδρου Βασίλη Αγγελόπουλου αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την ανάπτυξη της ελληνικής παιδείας, την ενίσχυση των 6 εκκλησιαστικών ιδρυμάτων της Κοινότητας και την απαλλαγή από το επώδυνο ετήσιο έλλειμμα, το οποίο έχει γίνει ασφυκτικός κλοιός για την ομαλή της συνέχεια. Ο Μαίτρ Αγγελόπουλος έχει υποσχεθεί διαφάνεια, λειτουργικότητα, συμμαζεμένο προϋπολογισμό και την ανάπτυξη ενός προικοδοτικού ταμείου το οποίο θα αποτελέσει την εγγύηση για το οικονομικό μέλλον της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ.

Η ομάδα του αποτελούμενη από έμπειρα στελέχη του κοινοτικού οργανισμού καθώς και από νεαρά παιδιά με πάθος για την Ελληνικότητά τους, αποτελεί ελπίδα για μια λαμπρή εξέλιξη της στάσιμης μέχρι τώρα κατάστασης στην οποία βυθίστηκε η ΕΚΜΜ ένεκα του COVID και μιας ατυχούς διοικητικής περιόδου την προηγούμενη τριετία.