ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, February 6, 2011

Βόρεια Αφρική : Καζάνι που βράζει υπέρ του Ισλάμ

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Στην Τύνιδα έφτασε ο ηγέτης του ισλαμικού κινήματος της Τυνησίας, Ραχίντ Γκανούτσι, ο οποίος ζούσε εξόριστος εδώ και 22 χρόνια. Η επιστροφή του συνέβη μετά την πτώση του προέδρου της Τυνησίας Μπεν Αλί. «Δεν είμαι Αγιατολάχ Χομεϊνί» δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του. Ωστόσο, η ισλαμοκεντρική του πολιτική, δείχνει στο βαθύ πρόσωπο του Ισλαμισμού.

Στο μεταξύ, αμφισβητείται η πολιτική του προέδρου Μουμπάρακ στην Αίγυπτο με χιλιάδες κόσμο στους δρόμους του Καίρου. Κανονική εξέγερση αθλίων. Ετσι ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης και τιμηθείς με Νόμπελ Ειρήνης Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι ενώθηκε με τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ. Απευθυνόμενος στο πλήθος φώναξε ότι η εξέγερση κατά του καθεστώτος δεν μπορεί να σταματήσει.

«Πήρατε πίσω τα δικαιώματά σας και αυτό που αρχίσαμε δεν γυρίζει πίσω. Έχουμε ένα βασικό αίτημα, το τέλος του καθεστώτος και την αρχή μίας νέας εποχής, μία νέα Αίγυπτο» δήλωσε σε σε πλήθη Αιγυπτίων που ζητωκραύγαζαν.

«Υποκλίνομαι στο λαό της Αιγύπτου με σεβασμό. Σας ζητώ υπομονή, η αλλαγή έρχεται τις επόμενες ημέρες» συνέχισε ο Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι, ο οποίος διαθέτει πλέον και τη στήριξη των Αδελφών Μουσουλμάνων για να διαπραγματευτεί τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Την ίδια ώρα η Αλγερία είναι ένα ηφαίστειο,κατά την εκτίμηση του εκεί αμερικανού πρεσβευτή, καθώς η κοινωνία συγκλονίζεται από τις σχεδόν καθημερινές αυτοπυρπολήσεις νεαρών, που έφθασαν ήδη τους 14, καθώς δεν αντέχουν πλέον την ανεργία,την κρατική διαφθορά και τη σκληρή επιβολή του νόμου.

Το Μαγκρέμπ και η Αίγυπτος είναι καμίνια που βράζουν. Ο λαός ζητάει την απομάκρυνση των δικτατόρων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους και πλούτισαν μέσα σε κλίμα διαφθοράς και αδιαφάνειας αφήνοντας τον κόσμο να ζεί σε άθλιες συνθήκες επί δεκαετίες.

Αυτό που θεωρείται άκρως ανησυχητικό είναι πως οι ηγεσίες όλων αυτών των χωρών της βόρειας Αφρικής διατηρούσαν καλές σχέσεις με τη δύση και κυρίως με την Ευρώπη. Οντας φιλευρωπαϊστές, είχαν αμβλύνει το θρησκευτικό αίσθημα του Ισλάμ, δίνοντας κοσμικότερο χαρακτήρα στην πολιτική τους.

Τώρα στις χώρες της επανάστασης παρατηρείται μιά αναμενόμενη, αλλά ανεπιθύμητη γιά τη δύση, επιστροφή στο βαθύ Ισλάμ. Εξόριστοι μουσουλμανοκεντρικοί ηγέτες επιστρέφουν στην Τυνησία, επαγγελλόμενοι κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο Μοχαμεντ Ελ Μπαραντέι έχει τη στήριξη των Αδελφών Μουσουλμάνων. Η στροφή προς το Ισλάμ και το άκαμπτο πρόσωπο της ιερής εκδίκησης είναι φανερή.

Η περίπτωση της βόρειας Αφρικής θυμίζει στους δυτικούς ηγέτες τις μέρες του Ιράν με την εκδίωξη του σάχη και την επιστροφή του Αγιοταλλάχ Χομεϊνί . Θυμίζει πως ο λαός ξεσηκώνεται για κοινωνική δικαιοσύνη, εκδιώκοντας τους φάυλους μονάρχες ενώ αναζητεί στήριξη στους ηγέτες του Ισλάμ.

Ο φόβος της γενίκευσης της κρίσης στις αραβικές χώρες με την επιστροφή των άκαμπτων ισλαμιστών έχει καταλάβει τους Ευρωπαίους. Ολοι νίπτουν τας χείρας τους τώρα από την πολιτική των χθεσινών μοναρχών, τους οποίους στήριζαν με κάθε τρόπο.

Πάντως, θα είναι μοιραία γιά τη λεκάνη της Μεσογείου η άνθιση της φρενίτιδας του Ισλαμ, η οποία θα έχει τεράστιες επιπτώσεις και μάλιστα άμεσα όχι μόνο γιά την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, αλλά και γιά τη μικρή πατρίδα μας και γιά την Κύπρο.

13 comments:

Αστοριανή said...

"....Πάντως, θα είναι μοιραία για τη λεκάνη της Μεσογείου η άνθιση της φρενίτιδας του Ισλαμ, η οποία θα έχει τεράστιες επιπτώσεις και μάλιστα άμεσα όχι μόνο γιά την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, αλλά και γιά τη μικρή πατρίδα μας και γιά την Κύπρο. ..." Ι.Φ.

Γεια σου,
Ιουστίνη μου.
Καλή εβδομάδα, !!!


Πράγματι, κανείς ακόμη δεν γνωρίζει την εξέλιξη...ποιους θα γονατίσει και ποιοί θα κερδίσουν...
Όλοι έχουν αναστατωθεί
και δεν είναι μόνο το ...πετρέλαιο!
Η άποψή μου είναι: η εξάπλωση της θρησκείας τους, με όλα τα επακόλουθα!

Διάβασα προ ημερών ένα άρθρο στο "Ντέιλυ Νιους" για την κρυφή Αλήθεια, για τις ευκαιρίες που περιμένουν οι φανατικοί..., για τις επιπτώσεις της πολιτικής διαστρέβλωσης, για το ψεύτικο πρόσωπο της ειρήνης στον κόσμο...,
για την υφέρπουσα τρομοκρατία...,
για την σκόπιμη αποσιώπηση του πραγματικού προβλήματος...
Είθε
να τελειώσει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες...

Όμως κάμποσοι εξτρεμιστές έχουν ανασκουμπώσει τα,,,μανίκια τους,

κι όλος ο κόσμος φοβάται
και δεν μιλάει
για κείνα που πρέπει να μιλήσει!!!

Να είσαι καλά, Φίλη μου καλή,
Υιώτα
αστοριανή,
ΝΥ

pylaros said...

Κάποτε υπήρχε μια εποχή όπου υπήρχαν στην Μεσόγειο οι ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ Κουρσάροι= Πειρατές, επί Οθωμανών και επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Ε! Δεν νομίζω να οπισθοδρομίσει το ανθρώπινον γέννος τόσο πολύ, αυτό θα είναι αυτοκτονία.
Αγαπητή μου Ιουστίνη προ ημερών παρακολουθούσα μια δίκη εναντίον μιας γυναίκας που φορούσε φερεντζέ γεννημένη στην Σαουδική Αραβία από αγγλίδα μητέρα. Αυτή υποστήριζε η θέση της γυναίκας σε αυτή την κοινωνία, την επιβάλλουν οι παραδόσεις του κράτους, όχι η θρησκεία τους.

Φανατική μέχρι τέλους κέρδισε,

χαιρετώ

Γαβριήλ

ΓΙΑΝΝΑ said...

Τελικα το συμπερασμα ειναι οτι ο λαος εχει στα χερια του τεραστια δυναμη και μπορει να ανατρεψει τους τυραννους που του πινουν το αιμα αρκει να το πιστεψει.
Υστερα χρειαζονται εμπνευσμενοι ηγετες να εκπαιδευσουν τον κοσμο και να τον οδηγησουν στο μελλον με οραμα και αποφασιστηκοτητα.Στην Αιγυπτο ο κοσμος εζησε σε αθλιες συνθηκες και τωρα δικδικει το ψωμι του και την ελευθερια του.Θα χρειαστει πολυς δρομος ακομα μεχρι να αποκτησουν οι ανθρωποι στοιχειωδη πραγματα,αλλα εχει γινει η αρχη και στο βαθος υπαρχει παντα η ελπιδα.

Michael Tellides said...
This comment has been removed by the author.
Michael Tellides said...

Το έργο το έχω ξαναδεί γι αυτό και αμφιβάλλω αν η Αίγυπτος βρει την άκρη. Αυτοί που δήθεν «αγωνίζονται» σήμερα για δημοκρατία, μόλις αναλάβουν την εξουσία θα «βουτήξουν» περισσότερα από τον Μουράμπακ και την φαμιλιά του. Θα δούμε και πάλι αυτούς που ξεκίνησαν την «επανάσταση» και προχωρούν στην «ομαλή» μεταβίβαση της εξουσίας, σύντομα να πιάνουν τα καλύτερα πόστα!
Η λέξη δημοκρατία ανέκαθεν ήταν άγνωστη στη χώρα του Νείλου.
Οι τωρινοί «σωτήρες» έχουν μεγάλο θράσος να ζητούν να αναρριχηθούν στην εξουσία μέσω της «δημοκρατίας» για να την καταλύσουν μετά. Οι Αιγύπτιοι πρέπει πρώτα να αλλάξουν νοοτροπία αν θέλουν να γίνει καλύτερη η χώρα τους. Διαφορετικά, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αλλάξουν τα πρόσωπα που τους δυναστεύουν!

Αστοριανή said...

Κούκλα μου,
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!

σε χάσαμε!
Αν ταξιδεύεις,
καλά να περνάς, όπου κι αν είσαι!

Αν πήγες στη πατρίδα;
τόσο το καλύτερο. Εκεί ΖΕΙΣ!

"Χάππυ Βαλεντάινς' Ντέι"
με όλους τους
αγαπημένους σου,

Υιώτα-Δημήτρης
ΝΥ

Justine's Blog said...

Γιώτα μου αγαπημένη,
Βρίσκομαι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού με ιντρνετική σύνδεση, ευτυχώς, επιτέλους.
Συμφωνώ με όσα γράφεις και με όσα προβλέπουν οι Αμερικανοί. Δυστυχώς οι ΄Νοτιοανατολικοί γείτονες φαίνεται πως αρχίζουν να εκρηγνυνται με απ΄ροβλεπτες επιπτώσεις γιά την περιοχή.
Οσο για τον Βαλεντίνο, τον γιορτάσαμε στην Αθήνα φέτος.
Με γειά την αγάπη μας.
Φιλί στο Δημήτρη

Justine's Blog said...

Γαβρίλη μου,
Ολοι αυτοί οι λαοί είναι φανατικοί με τις παραδόσεις τους γιατί στην ουσία η θρησκεία τους είναι πρωτόγονη.
Κέρδισε ο φερετζές στην Αγγλία; Πάντως, στο Κεμπέκ με τσαμπουκά απαγορεύονται όλα αυτά τα σύμβολα στις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία\
Φιλί υπέροχης Αθήνας

Justine's Blog said...

Γιάννα μου λατρεμένη,
Συμφωνώ με όσα ΄γράφεις. Ο λαός διεκδίκησε τα δικαιώματά του και τα κατέκτησε.
Από δώ και πέρα, χρειάζεται σύνεση μην πέσουν στα χέρια των ιμάμηδων!
Περιμένω να σας δώ σύντομα.
Φιλί

Justine's Blog said...

Μιχάλη μου,
Εσύ γνωρίζεις καλύτερα την κατάσταση γιατί έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αλεξάνδρεια. Σωστά το θέτεις το ζήτημα,πως δηλαδή πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του λαού γιά να μην καταδυναστεύεται απο τον τάδε ή τον δείνα ηγέτη του.
Φιλί μακρινό της άνοιξης

Michael Tellides said...
This comment has been removed by the author.
Michael Tellides said...

Παραθέτω ολόκληρο το άρθρο μου που δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στα "Ελληνοκαναδικά Νέα" και το blog.

http://radiomichael.blogspot.com

Η καρέκλα σου στο στούντιο του CFMB σε περιμένει...
Την αγάπη μου στο πατερούλη.

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου,
Πολύ καλογραμμέβνο άρθρο. Αλλά δεν περίμενα λιγότερα απο ένα γνώστη της περιοχής και των πολιτικών συγκυριών.
Πολλά χαιρτετίσματα απο Αθήνα του ήλιου!