ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, December 17, 2007

Το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για την Αλεφ (και λίγο για το Μόχα!)

Αυτό το πόστ είναι το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ μου για την Αλεφ με το βελούδινο κόκκινο της χαράς.

Επειδή αγαπάει τα χιόνια. Επειδή είναι ρομαντική. Επειδή γράφει τα αγαπητικότερα κομμάτια για τη λογοτεχνία του κόσμου. Επειδή μας μαζεύει όλους και όλες κάτω απο τη στοργική φτερούγα της. Επειδή είναι η ΘΕΑ του λογοτεχνικού διαδικτύου. Επειδή είναι ακάματη γυναίκα των γραμμάτων. Επειδή ανοίγει το λογοτεχνικό οίκο Αγκυρα σε καινούρια ταλέντα (όπως το λατρεμένο Μόχα) . Επειδή τη διαλέγω για φίλη μου.

Χθές έπεσε χιόνι απαλό, μαλακό σαν το βαμβάκι. Ολη τη μέρα η πόλη μου βυθιζόταν ολοένα κάτω απο το λευκό πάπλωμα της φύσης. Κι εμείς το γιορτάσαμε στο βουνό.Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες μέσα και έξω απο το σπίτι μας μπροστά απο τη λίμνη. Εμβληματικές οι πεταλούδες στα παράθυρα μέσα απο τα χιόνια. Γιατί η Κωνσταντίνα μου θα απουσιάζει κι αυτά τα Χριστούγεννα!

Καλές Γιορτές

Ιουστίνη








9 comments:

alef said...

Απίστευτη είσαι! Μου περιγράφεις ένα παραμύθι! Ζεις σε ένα παραμύθι! Ιουστινάκι μου, το καλύτερο πάρτυ που μου έχουν κάνει ποτέ! Με κατασυγκίνησες λέμε! Δε ξέρω καν αν μου αξίζει! Λατρεύω το χιόνι, τις πεταλούδες, το κόκκινο όπως γνωρίζεις καλά! Τι όμορφο το σπίτι σας! Καλά Χριστούγεννα σε όλους, σ' ευχαριστώ πολύ- πολύ και πάλι, ναι? Κι ο Μόχα θα το χαρεί τόσο πολύ... Θα μπαινοβγαίνω συχνά ν' απολαμβάνω το χιόνι... Αγάπη και Φιλιά Πολλά, άλεφ φιλέορτον, μαγεμένο απ' το παραμυθένιο χιόνι, κατασυγκινημένο οπωσδήποτε ναι?

Justine's Blog said...

Αγαπημένο φιλέορτον Αλεφ,
Χαίρομαι που απολαμβάνεις το σκηνικό του πάρτυ σου. Και βέβαια το αξίζεις αυτό κι ακόμη περισσότερα. Τα Διότι σου τα ανέλυσα στο πόστ και θα είναι πολλά περισσότερα που δεν γνωρίζω.
Ναί, εδώ το σκηνικό είναι παραδεισένιο, χριστουγεννιάτικο, με μια ατμόσφαιρα άσπιλη αμόλυντη, άφθορη, άχραντη!
Ωστόσο, ούτε η ομορφιά ούτε οι πεταλούδες ούτε το κόκκινο θεραπεύουν την πληγή της απώλειας. Απλώς απαλύνουν τον πόνο. Κι εσύ ξέρεις απ΄αυτά, δεν είναι;
Να είσαι καλά, να γράφεις τα υπέροχα κέιμενά σου, να είσαι υγιής, φιλέορτη, ερωτευμένη με τα γράμματα, με τα κείμενα , με τους ανθρώπους.
Καλή χρονιά με πολλές δημιουργίες

Ελπίδα said...

Ιουστινάκι, με χάζεψες! Τι ώραίο πάρτυ είναι αυτό;Χαλάλι στο αλεφάκι μας! Αξίζει πολλά! Να είναι καλά να το χαιρόμαστε! Είναι "παιδί" που ανήκει σε όλον τον κόσμο γι' αυτό την αγαπάμε όλοι μας!
Τι ωραίες φώτο!
Τι ωραίο σπίτι είναι αυτό!
Τι ωραία φωλιά!
Τι όμορφοι οι καλεσμένοι της και η σπιτονοικοκυρά!
Τι ωραίες φώτος και σκηνές Κούβας!
Τι έκπληξη είναι αυτή με το νέο βιβλίο!
Τι ωραία! Τι χαρά!
Πες κι άλλα ντε!Τώρα που είμαι σπίτι!Κυκλοφόρησε; Πότε; Θα μας ταξιδέψεις πάλι;
Πες μου ότι θα μου μιλάς για ιστορίες τόπων και όχι για ακριβά μαγαζιά! Έτσι για να μην στεναχωριέμαι Χριστουγεννιάτικα!
Φιλάκια το κορίτσι μου και πάντα να κάνεις πάρτυ!Κι εμείς να "χορεύουμε", όπως εγώ τώρα που δεν ξέρω κατά που να κάνω!(πρωτοκοιτάξω!)

Ελπίδα said...

Στο τσακ πρόλαβα το "τσιγάρισμα" στο φαί!Με ξεμυάλισες πάλι!

Justine's Blog said...

Κατερινάκι μου,
Χαίρομαι πολύ που είσαι στο σπίτι σου και μαγειρεύεις. Και μπορεις να μπλογκάρεις επιτέλους μετά απο τόση κούραση!
Το βιβλίο είναι ένα οδιπορικό στην Αβάννα πριν φύγει ο Κάστρο. Θα κυκλοφορήσει πριν απο το Πάσχα. Νομίζω πως θα ταξιδέψεις σε τόπο εξωτικό με τα δικά μου μάτια. Νομίζω πως θα λατρέψεις την Αβάνα και την Κούβα του Κάστρο.
Οσο για το πάρτυ, η Αλεφ μας όπως κι εσύ , αξίζετε τα καλύτερα. Γιατί είστε άνθρωποι που μοιράζεστε τα αισθήματα. Κι αυτό είναι ανεκτίμητο και σπάνιο στις μέρες μας, έστω και στις διαδικτυακές.
Σε φιλώ, σε αφήνω γιατί βράζω κοκκινιστό με μπάμιες σήμερα. Μη μου καεί κι εμένα το φαϊ.!

Ελπίδα said...

Έλα, Ιουστινάκι, τα έκλεισα τα μάτια της κουζίνας!Δεν κινδυνεύουν πια! Μη γελάς καθόλου!
Με το καλό κορίτσι μου να βγει και είμαι σίγουρη πως θα με ταξιδέψεις!
και όχι μόνο εμένα! (εννοείται)
Γι' αυτό πήγες κατά κει;Για αποδείξεις;Τυχερή!
Να είσαι καλά Κορίτσι μου και θα τα ξαναπούμε για τις γιορτές.
Όσο για τον Μόχα, που πριν παρέλειψα να γράψω, για να λέει η Ελένη, κάτι θα ξέρει!
Πολύ λοιπόν και γι' αυτόν και Καλή του επιτυχία!
Φιλούσκια σου!

Ra Ma said...

Από την Κούβα με τη μοναδική ατμόσφαιρα που θα ήθελα να ζήσω, τα κοντομάνικα και το κουβανέζικο ταπεραμέντο, στον χιονισμένο Καναδά.
Υπέροχο μας έκανες ταξίδι!

Με το καλό το νέο σου βιβλίο.

Κρύες καλημέρες και από εδώ...

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Θύμιε,
Η ξενητειά έχει και τις χαρές της. Μπορείς σε τρείς ώρες απο τον παγωμένο Καναδά να βρεθείς στην καυτή Καραϊβική. Με την Κωνσταντίνα κάναμε ταξίδια στο νότο δυό φορές το χρόνο.
Ηταν μαγικά.
Σιγά , μην σας πιστέψω πως κρυώνετε με 8C.Εμείς είμαστε στα μπιλοζίρια -20C κιόλας! Αυτές είναι θερμοκρασίες ΄βορείου πόλου!
Πολλά φιλιά και Καλές Γιορτές

zero said...

Ενα ευχητηριο ποστ για μια φιλη.
Μου αρεσει.
Πολυ καλο.
Καλες γιορτες και σε σενα και στην Alef.