ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, December 20, 2008

Καλωσορίσατε στα Χριστούγεννά μας!




Αγαπημένοι μου μπλογκογείτονες,

Είπα αυτά τα Χριστούγεννα να σας καλέσω στο σπιτικό του βουνού για να περάσουμε μαζί τη θεϊκή αλλά δύσκολη παρέκκλιση απ΄τη ρουτίνα. Θέλω να σας φέρω στην ησυχία του χιονιού μου, να μοιραστούμε μαζί τις όμορφες εικόνες του Βορρά, που αποτελεί το απόλυτο σκηνικό για τις μέρες των Γιορτών.

Βγάλτε τις μπότες και τα πανωφόρια , καθείστε αναπαυτικά στο σαλονάκι μας και σερβιριστείτε ένα πορτό με φυστικάκια του Κεμπέκ. Η μήπως προτιμάτε ένα λικέρ τα κορίτσια;

-Παναθήναιε, μην κρίνετε αυστηρά τα μεζεδάκια μου. Πιτούλες με λουκάνικα (χωρίς παστουρμά!)και λίγο κις λορέν απο τα μέρη μας. Η μήπως ένα κομμάτι τουρτιέρ (πίτα του Κεμπέκ με άγριο κυνήγι)

-Δεσποινάριον, καθείστε στον κινέζικο καναπέ μας. Δεν είναι αναπαυτικός όσο θάπρεπε, αλλά ανήκει στην ιστορία του σπιτιού και δεν τον αλλάξαμε. Τί; να πάιξεις στο πιάνο τη Σονάτα Υπο το Σεληνόφως; Αβεκ πλεσίρ, μαντάμ. Κι ένα ορντεβράκι θα πάρεις; Σε παρακαλώ, είναι απο το Γκασγκόνι, το ωραιότερο του κόσμου!

-Μελισσούλα΄, ένα σοκολατάκι με φραμπουάζ αλά Κεμπέκ; Ελα τώρα, μή σκέφτεσαι τις θερμίδες, μια φορά το χρόνο έρχονται Χριστούγεννα. Θέλεις μόνο να κοιτάζεις τη φωτιά, αρκετό χιόνι έχεις στην Ελβετία; Εντάξει, μείνε μπροστά στο τζάκι να χουχουλίζεις μικρή μου

-Αλεφάκι μου, πώς να σε περιποιηθώ; Α! θα σε πάω κάτω στη βιβλιοθήκη να χορτάσεις με το μάτι τόνους απο βιβλία! Τί, ένα χυμό απο κράνμπερι; Μόνο αυτό; Και όλα τα βιβλία του Αλπμέρ Καμύ στην πρώτη τους έκδοση; Και τα γράμματα του Βίκτωρα Ουγκό στην Αντέλ;

-Κυκλάμινο, θα βγείς στο μπαλκόνι να δείς τη θέα; Τα χιόνια να σκεπάζουν την πλαγιά, τα έλατα και τη λίμνη; Μόνο να φορέσεις το παλτό, κασκόλ και μπότες για να μην κρυώσεις. Εξω κάνει -20

-Στράτο, Αλεξάνδρα , αγαπημένοι μου. Να σας προσφέρω ένα φοντανάκι απο την πατρίδα; Λατρεύετε το χιόνι; Να περπατήσουμε όλοι μαζί μετά στη λίμνη. Ενα λικεράκι τριαντάφυλλο για την Αλεξάνδρα κι ένα κονιάκ για σένα Στράτο.

-Γιώτα Αστοριανή, πώς να σε ευχαριστήσω με το Δημήτρη σου; Σας αρκεί η ζεστή φλόγα του τζακιού; Καθείστε τότε και πάρτε απο ένα μελομακάρονο. Μου τα έδωσε η μαμά στη Λευκάδα. Παρακαλώ, παρακαλώ.

-Γαβριήλ, τί όμορφες οι φωτογραφίες που έφερες απο την προ Κάστρο Κούβα.Θεέ μου θα μου αναστατώσεις τους επισκέπτες που ήρθαν για Χριστουγεννιάτικο τοπίο. Κρύψε τις πάραυτα. Τί; Μια γουλιά κόκκινο κρασί; Αυτό μόνο; Μου φαίνεται έχω ένα Κτήμα Χατζημιχάλη, ένα λεπτό.

-Μαγείρισσα αγαπημένη μου, δεν έπρεπε να φέρεις τόσα καλούδια , να φορτωθείς Χριστουγεννιάτικα. Πόσες συνταγές εφηύρες δηλαδή αυτές τις Γιορτές; Με κάνεις να νιώθω άβολα.

-Λένα Μαντά, είσαι τόσο πληθωρική όσο και στη γραφή σου. Γι αυτό σε λατρεύει το αναγνωστικό κοινό, επειδή γίνεσαι δική τους. Ενα ντραμπουί με πάγο; Αμέσως. Μην αρνηθείς τις λιχουδιές μας,σε παρακαλώ.

-Ντία μου, Ντία μου , αυτό κι αν ηταν έκπληξη! Να έρθεις απο το καυτό κλίμα στο παγωμένο Μόντρεαλ. Να ντυθείς ζεστά γιατί θα βγούμε έξω για βόλτα στη λίμνη και θα παγώσεις . Εδώ δεν είναι ψέυτικα τα χιόνια! Ενα κουραμπιεδάκι με μύγδαλα όλάκερα απο τη θεία Ελισάβετ; Νάι;

-Αγγελικούλα μου, Εαρινή και αισιόδοξη, είδες τί ήλιο έβγαλε για σένα στο βουνό μου; Και η Ρωμιοσύνη παίζει ολοένα στο πικάπ. Ακούς; Τον ποιητή σου τον λατρεύω , δηλαδή είμαστε μπολιασμένοι με την επική του ποίηση. Πόσο περήφανη είμαι που φέτος θα συνδιοργανώσεις τους πολλαπλούς γιορτασμούςτου. Ενα ουζάκι να μεθύσεις; Μετ' ευχαριστήσεως!

-Μερόπη μου, σ΄ευχαριστώ που με τιμάς με την παρουσία σου. Είσαι πολύτιμη και γνήσια. Σου υπόσχομαι θα σε πάω παντού στα βουνά και στην πόλη μου. Σου έχω ετοιμάσει σημειωματάκι να τα καταγράψεις όλα με το νί και με το σίγμα. Θα φάς λουκουμάδες με μέλι απο το Αθάνι Λευκάδας; Ευτυχώς, που υπάρχει και η πατρίδα μου με τα βιολογικά της προϊόντα!

-Θύμιε αγαπημένε, άφησες την οικογένεια και ήρθες; Καλώς ήρθες καλέ μου. Μου θυμίζεις τα ομορφότερα χρόνια της νιότης μου. Τί να σε κεράσω; Το ποτό της αιωνιότητας, αυτό θα σου προσφέρω. Βλέπεις τις πεταλούδες στα παράθυρα; Είναι η μικρή μας Κωσνταντίνα.

-Μάικλ,Χρήστο, Μαρία, αφήστε τις δουλειές και τα αμπαλαρίσματα. Ελάτε να παίξουμε χιονοπόλεμο με τους μπλογκογείτονες αυτά τα Χριστούγεννα. Θα πιείτε εγγνόγκ; Το έφτιαξε ο φίλος μου ο Ρός με γάλα, αυγά και λικέρ. Είναι το χριστουγεννιάτικο λικέρ. Να σας προσφέρω μπακλαβάδες βουτηγμένους στη σοκολάτα απο το Πινακτίλυ μας; Θα ξετρελλαθείτε απο τη γέυση τους!

-Νίκο Λαγκαδινέ πολυαγαπημένε, πέρνα πέρνα μέσα στο σπιτικό μας. Ξέρω πως θέλεις να βουτήξεις κατευθείαν στη βιβλιοθήκη, μα στάσου να σου προσφέρω ένα πορτό με λίγο πανετόνε απο τους Ιταλούς φίλους. Καλώς μας ώρισες, συγγνώμη που ξεχάστηκα να καταθέσω στη γιορτή σου, αλλά ήμουν στη Λευκάδα ξέρεις.

-Φωτεινούλα μου, μα μη βγαίνεις έξω στο μπαλκόνι χωρίς πανωφόρι. Θα φωτογραφίσεις αχόρταγα, το χιόνι δε χάνεται, ούτε η λίμνη, ούτε τα έλατα. Ενα κομματάκι κις λορέν για να δοκιμάσεις τις νοστιμιές μας εδώ στο γαλλικό Κεμπέκ; Και λίγο λικεράκι μπέιλις με πάγο; Ναι;

- Μπάμπη μου, έλα πέρνα μέσα. Δεν έχω τσικουδιά, αλλά μόνο ιταλική γκράπα. Να σου την προσφέρω με λουκάνικα βουτηγμένα στο άρωμα του πορτοκαλιού, που φτιάχνει με μαεστρία ο συμπατριώτης σου. Στην υγειά μας και να σε βλέπω και εν Αθήναις. Χρόνια Πολλα αγαπημένε μου φίλε, σύντεκνε.

Ελάτε κι εσείς που δεν σας κάλεσα ονομαστικά, το σπίτι μου είναι μια αγκαλιά ανοιχτή για όλους σας. Σας λατρεύω και σας ευχαριστώ έναν-έναν που μοιράζεστε μαζί μου τις ιδέες , τις εντυπώσεις, τις χαρές και τις πίκρες μου.
΄
Χρόνια Πολλά

Καλά Χριστούγεννα

55 comments:

La Gigi said...

αχ τι ωραία!! λοιπόν, εγώ θα πάρω το πόρτο μου δίπλα στο τζάκι αλλά θα γυρίσω την πλάτη στην τηλεόραση και θα κοιτάζω τη χιονισμένη πλαγιά γιατί σήμερα μου είπαν πως μου πάει το χιόνι, χα!!
Καλά Χριστούγεννα αγαπημένη μου και του χρόνου να είσαι καλά!!
σε φιλώ

δεσποιναριον said...

Υπεροχα για φαντασου να ηταν αληθεια ετσι να γινει ενα μαγικο ξαφνικα και να ειμαστε σαραντα στο σαλονακι. Θα παρω ενα μπιτερ καμπαρι για να ισορροπησω τη γλυκα του ονειρου και μετα θα σας πιασω μονοτερμα θα λεμε θα λεμε συνεχεια! Χαρα μου βολευομαι.. τι παναπει δεν ειναι αναπαυτικος ο καναπες; Εδω βολευτηκα σε παγκακι με 3 μαϊμουδες. Τι μου λες τωρα! Θελεις να σου παιξω και πιανο... Μα φυσικα αβεκ πλεζιρ! Το τουϊνκλ τουϊνκλ λιτλ στα με.. ενα δαχτυλο. Σε προλαβα ως καληνυχτακιας! Φιλι!

Αστοριανή said...

Ιουστίνη μας,
Αν δεν σε (δεν σας) είχα γνωρίσει, θα έλεγα "Τί μας λέει τώρα αυτή η ωραία κυρία... Ξέρει ότι είναι δύσκολο να πάμε και ευκαιρία να μας δείξει το σπίτι της;
Καθαρό, λουστραρισμένο, λίγα τα... έπιπλα, πολλοί οι χώροι... πανέμορφη η θέα!!!)
Α! Ιουστίνη μου!
Τυχερό μου κορίτσι που ζεις την εύνοια της ζωής. Είθε να είσαι πάντα απλή, αυθόρμητη σαν παιδί, με τη καρδιά γεμάτη αγάπη για τον κόσμο...
Ακόμη και για κείνους που δείχνουν μόνο το επιτηδευμένο τους χαμόγελο.

Εύχομαι αυτές οι γιορτές ειδικά να είναι γλυκύτερες για σένα (και για όλο τον κόσμο βέβαια) και
στο σαλόνι σου ν' ακουστούν τα κάλαντα, ελληνικά και "ξένα" ν' αναγαλλιάσει η καρδιά. Ξέρω ότι θα έχεις κι όλους εμάς παρεούλα. Γι' αυτό είμαστε εδώ!
(Το δικό μας πιάνο; Με τη μετακόμιση=μετανάστευση (!)ονειρεύεται στο...υπόγειο της μικρής μας κόρης, της Όλγας. Εκεί παίζουν λίγο οι δύο κόρες της Joy (η οποία έχει χώρο, μα... δεν αντέχει τους τσακωμούς ποια θα...παίξει πρώτη κ.λ.π.) Θα τις... υπομένουμε κατά την Πρωτοχρονιά.
Περίμενε λίγα χρόνια, να έχεις κι εσύ τα ίδια!!!
Με την αγάπη μας,
Υιώτα-Δημήτρης.
Υγ.Στο ρεβεγιόν, δεν θα έλθουμε, έχουμε πολλούς συγγενείς κι επισκέπτες, έχουμε και... χιόνια σαν τα δικά σας... ΟΜΩΣ, αν σας μείνει καιρός,
ΚΑΛΟΔΕΧΤΟΙ, περάστε!!!
Με τις ευχές μας και την αγάπη μας,
Υιώτα, Δημήτρης
ΝΥ

Justine's Blog said...

Μελισσούλα,
Κάθησε όπου θέλεις να απολαύσεις το πόρτο σου. Και γύρισε την πλάτη στην τηλεόραση γιατί δείχνει μόνο απογοητευτικές αηδίες.
Σου πάει το χιόνι; Τότε μην το αρνείσαι, δέξου το.
Εδώ πάντως χιονίζει τρελλά σήμερα.
Καλά Χριστούγεννα μικρό μου

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι μου,
Σκέψου και να γινότανε το μαγικό τουίνκλ και να βρισκόμαστε όλοι οι μπλογκογείτονες στο κινέζικο σαλονάκι του σαλέ. Θα ήταν μαγεία και ποιός θα χόρατινε την κουβέντα σου;
Αλήθεια, παίξε ό,τι γουστάρεις στο πιάνο, αρκεί να είναι απο την καρδιά σου.
Φιλιά γιορτινά πασπαλισμένα με τρελλό άπσρο χιόνι

Justine's Blog said...

Γιώτα μου καλή,
Τα παιδιά να πατούν τα πλήκτρα κι ό,τι προκύψει. Ηχος αληθινός να είναι.
Ξέρω πως έχεις πολλές υποχρεώσεις και λευκά χιονάκια φέτος, αλλά πέρασε μια στιγμή απο τη συντροφιά μας. Θα είμαστε μαζί σε virtual reality για να νικήσουμε την ξενητειά μας.
Χρόνια πολλά σε όλους σας. Και φιλιά στις εγγονούλες σας

Ελπίδα said...

Θεέ μου, θέα!!!
Ευχαριστώ Ιουστίνη μου!
Μού' δωσες το καλύτερο!
Δεν κρυώνω! Αντέχω! Μη φοβάσαι!
Τρέχω, χοροπηδάω, γράφω στο χιόνι, κάνω χιονάνθρωπο,παίζω χιονοπόλεμο, πιάσε μία καλή!
Σε πέτυχε;
Μπρ... μείον 20;
Εδώ παγάκι! Κυκλάμινο, τέλος!
Κι αυτές οι πεταλούδες...
Τι πέταγμα!...
Χαρούμενα Χριστούγεννα, Ιουστίνη μου!
Μέσα όλοι κι αγκαλιά, μην κρυώσετε!
Φιλιά πολλά!

Μηθυμναίος said...

Αν και αποκλεισμένοι από τη χιονοθύελλα, εδώ στη Βοστόνη, η πρόσκλησή σου να σ’ επισκεφτούμε στο σπιτικό του βουνού και με μια τέτοια παρέα αγαπημένων φίλων είναι μια πρόκληση! Και βεβαίως βεβαίως τιμή!
Για την Αλεξάνδρα ό,τι πρέπει το λικεράκι τριαντάφυλλο. Το πέτυχες! Για μένα, μια χάρη, θα προτιμούσα ένα Dimple on the rocks ή μια cuba libre, ξέρεις εσύ. Το κονιάκ θα με ζεστάνει, κι εγώ προτιμώ τη ζεστασιά, τη γοητεία και την ευχαρίστηση της συζήτησης. Θέλω να μάθω τόσα απ’ όλους εσάς…
Ν’ ακούσουμε και λίγη jazz, ένα μαγικό σαξόφωνο… να παίζει ανάλογα με τη βραδιά, σα τούτο 'δω, δε νομίζεις; (κάνε ένα κλικ)
Να ευχηθούμε!
Κι ύστερα να απολαύσουμε τον περίπατο στη λίμνη. Να περπατήσουμε όπως τις προάλλες στην Αθήνα!
Θα είναι απίστευτο, σαν όνειρο… Άσε, μ’ έφτιαξες τώρα…

MarthaD said...

Justine,
Δεν χρειαζεται να αλλαξω τα ρουχα μου, γιατι και εμεις στο Σικαγο εχουμε τρομερο κρυο και παρα πολλα χιονια. Πολυ ωραιο και ηρεμο το τοπιο, μου θυμιζει καπως Μιννεσοτα, με τα υπεροχα τα ελατα.

Λοιπον σε ευχαριστω για λικερακι και σου ευχομαι Καλα Χριστουγεννα και Χρονια Πολλα.
Martha

Φωτεινή S said...

Iουστινάκι μου γλυκό!
Τι πρόσκληση ήταν αυτή! Και τι καλεσμένοι!
Σ' ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε τέτοιο σκηνικό. Δεν το χορταίνω.
Θα φτάσει η μνήμη των 4 giga της φωτογρ.μηψανής μου;
Η αλήθεια είναι ότι μου πέφτει λίγο απότομη η αλλαγή θερμοκρασίας (μέχρι χθες είχαμε +20, σήμερα +12) αλλά χαλάλι. Τέτοια τοπία δεν είναι να τα χάνεις. Κι ένα κρυωματάκι δεν θα μας πευάνει κιόλας. Το κέρασμα το πέτυχες. Μπέιλις με πάγο, αν και τώρα τελευταία ο γιος μου μ'έχει μυήσει στα μυστικά του cuba libre.
Να είσαι πάντα καλά με υγεία και ευτυχία κοντά στους αγαπημένους σου. Εγώ πολύ φοβάμαι πως δεν θα έχω υολογιστή ούτε τα Χριστούγεννα.
Πολλά φιλιά και καλές γιορτές
ΥΓ Τη ρακή δεν την πίνω εγώ αλλά ένα μπουκάλι για τα χίονια του Μόντρεαλ θα ήταν ό,τι πρέπει.

alef said...

Καλώς σας βρήκαμε, φιλόξενη κυρία! Ιουστινάκι, τι μαγευτικό ποστ είναι αυτό; Σ' ευχαριστώ για το γνοιάξιμο, την αγάπη, την φιλοξενία, τα κεράσματα, τα υπέροχα βιβλία, σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, καλά κι ευτυχισμένα κι ευλογημένα Χριστούγεννα και σ' αγαπώ!
Φιλάκια Ιουστίνη μου, σ' ευχαριστώ τόσο!

Justine's Blog said...

Κατερινάκι μου,
Γράψε λόγια αγάπης στο μαλακό χιόνι, λόγια που θα μας συντροφέυουν. Και μη φοβάσαι το κρύο, εδώ επάνω είναι μαλακό. Εμείς χθές βγήκαμε στη χιονοθύελλα και κάναμε πόλεμο με χιονόμπαλες γιατί είμαιστε οι γενναίοι του βορρά.
Ελα πιές ένα ζεστό τσάι να συνέλθεις απο τήν παγωμένη θέα.
Καλά Χριστούγεννα

Ra Ma said...

Θα μπορούσα να λείψω μετά από μια τέτοια πρόσκληση?
Πρώτα θα βάλω τις μπότες μου δίπλα στις φιν-φον μπότες του δεσποιναρίου, μετά θα χουζουρέψω στο τζάκι και θα πειράζουμε τους εκλεκτούς καλεσμένους σου μαζί με τα κορίτσια!
Το ποτό της αιωνιότητας μετά χαράς θα απολαύσω, αναπολώντας τα περασμένα...
Θα μου επιτρέψεις να ανταλλάξω και μερικές κουβεντούλες με τις πεταλουδίτσες σου ε?

Πολλά φιλιά και καλές γιορτές να έχετε!

Justine's Blog said...

Στρατούλη μου, Τί ήτανε κι αυτό να σας πλακώσουν τα χιόνια! Ευτυχώς που προσγειωθήκατε δηλαδή γιατί μετά άρχισε ο κόλαφος.
Εντάξει εντάξει ξέχασα πως είσαι τζόβενος και γουστάρεις τα ζεστά ποτά του νότου.
Ευχαριστώ και για τη μουσική, ό,τι πρέπει ήταν το σαξόφωνο για τη συντροφιά.
Σε λίγο θα βγούμε για περπάτημα στη λίμνη να απολαύσουμε κουβέντα μέσα στην ηρεμία του χιονιού.
Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Justine's Blog said...

Μάρθα μου γλυκειά,
Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη. Εσείς κι αν πήρατε χιόνι φέτος!Αναμένεται κι άλλη χιονοθύελλα, ακούω στις ειδήσεις.
Τί; Ενα καπουτσίνο θα ήθελες; Ευχαρίστως, τον φτιάχνει ο Τέντυ.
Καλά Χριστούγεννα γλυκειά μου και στην υγειά μας!

Justine's Blog said...

Φωτεινούλα μου,
Νομίζω πως έτσι που είσαι αχόρταγη με τις φωτογραφίες ούτε 100 giga δεν θα σε φτάσουν για να αποτυπώσεις όλες τις λεπτομέρειες αυτού του τοπίου, που μοιάζει σαν γλυπτό μεγάλου καλλιτέχνη.
Ντύσου καλά όμως γιατί εσύ απο την Κρήτη δεν μπορείς ούτε να φανταστείς τί εστί το -20. Ευχαριστούμε για τη ρακή, θα την προσφέρω σε όλη την παρέα με την αγάπη σου.
Καλά Χριστούγεννα

Justine's Blog said...

Αλεφάκι μου,
Με ευχαριστείς εσύ με τη μεγάλη βελούδινη αγκαλιά; Τιμή μου να σε έχω στο σαλόνι μου και να μας παρατήσεις όλους για τη βιβλιοθήκη.
Και γώ σ΄αγαπώ και σε σφιχταγκαλιάζω όλες τις μέρες των Γιορτών, που χρειαζόμαστε χουχουλιάσματα.
Ενα φιλί στη Νέφέλη και στα Νουβαντάκια, που μου έκλεψαν την καρδιά.
Καλά Χριστούγεννα γλυκειά μου

Justine's Blog said...

Αλεφάκι μου,
Με ευχαριστείς εσύ με τη μεγάλη βελούδινη αγκαλιά; Τιμή μου να σε έχω στο σαλόνι μου και να μας παρατήσεις όλους για τη βιβλιοθήκη.
Και γώ σ΄αγαπώ και σε σφιχταγκαλιάζω όλες τις μέρες των Γιορτών, που χρειαζόμαστε χουχουλιάσματα.
Ενα φιλί στη Νέφέλη και στα Νουβαντάκια, που μου έκλεψαν την καρδιά.
Καλά Χριστούγεννα γλυκειά μου

Justine's Blog said...

Θύμιε μου αγαπημένε,
Ναι , έλα να σε ξεμοναχιάσω να μιλήσουμε με τις ώρες για τα περασμένα. Ξέρω πως είμαι αγενής ως οικοδέσποινα, αλλά οι άλλοι θα περνούν υπέροχα καθώς εμείς θα μιλάμε για τις πεταλούδες, ναί;
Χρόνια πολλά σε σένα και την οικογένειά σου.
Με αγάπη

La Gigi said...

αχ ναι βρε Ιουστινάκι ξεμοναχιασέ τον το Μαρκ, γιατί μου έπιασε όλο το χώρο στο τζάκι πφφ
αλλά μη τον κρατήσεις και πολύ έχουμε και κουτσομπολιό να κάνουμε :)
φιλάκια

Justine's Blog said...

Μελισσούλα,
Θα τον ξεμοναχιάσω το Μαρκόνη στο τζάκι της Βιβλιοθήκης ή θα χαλάσουμε την ησυχία του Αλεφ; Α! θα τον πάω στο δωμάτιο με το μπιλιάρδο που έπαιζε με την Πεταλούδα. Απόλαυσε εσύ το πόρτο σου και μετα θα τον βάλω να παίξει μουσικές. Είναι ο καλύτερος!

fairy said...

Μαγικά χριστούγεννα μας υπόσχεσαι και θέλεις να τα κάνεις ξεχωριστά..
ΑΛηθινά σε ευχαριστούμε πολύ για όλη σου την υποστήριξη και γιατι πραγματικά δεν είχες καμία ανάγκη να το κάνεις αυτό...

Δηλώνουμε θαυμαστές τόσο του συγγραφικού έργου όσο και της απλόχερης αγκαλίας σου που είναι ανοιχτή για όλους...

Φιλιά πολλά στην ξεχωριστή μας Ιουστίνη

pylaros said...

Ιουστίνη μας, καλέ τη Χριστουγεννιάτικη έκπληξη είναι αυτή; ευχαρίστως να τσουγκρίσουμε με μια κούπα κόκκινο κρασί είναι ότι πρέπει για να λιώσουν τα χιόνια με τη θερμή γλυκιά θαλπωρή της μνήμης. Αφού κερνάς πώς να το κάνουμε, μόνο έχω μια ιδιαιτερότητα μου αρέσει πάρα πολύ η Cuba-libre, μόνο να είναι με Bacardi ή Matusalem και τα δυο ρούμια της τότε Κούβας.
Επίσης μια φορά κι έναν καιρό ταξίδευα στον Καναδά πριν ανοίξουν οι λίμνες, πιάναμε λοιπόν από Bagotville, Saguenay River, Port Alfred, Quebec, Trois Rivieres, Montreal, Corner-Βrook Newfoundland, Sydne Nova Scotia. Kαι Τανάπαλιν, μέχρι που μείναμε καραβοφάναρο παγωμένοι στοn Ποταμό Aγιο Λαυρέντιο ακριβώς έξω απ’ το Κεμπέκ, είναι μια ιστορία η οποία κάποτε θα την βάλω στο Μλπογκ μου σε μικρογραφία.
Ευχαριστώ πολύ,

Γαβριήλ

δεσποιναριον said...

Ιουστινη πες του Μαρκ να ξαναφορεσει τις μποτες του... ρεζιλι θα γινουμε στους εκλεκτους σου καλεσμενους. Τυ κομπραν! Καλα κι εσυ ανακατεψες λογοτεχνες με πειραχτηρια να δουμε που θα βγαλει αυτο το πειραμα! Εν τω μεταξυ διαπιστωνω οτι το χιονι ειναι κατι το απεριγραπτο. Απο το 1971 εχει λεει να χιονισει τοσο. Θα αποκλειστουμε. Δε πειραζει ομως γιατι εξελισσεται ωραια το σεναριο. Καλο απογευμα.

Justine's Blog said...

Χρήστο μου αγαπημένε,
Είναι μεγάλη μου χαρά να ανοίγω την αγκαλιά μου και να μπαίνετε μέσα όλα εσείς τα υπέροχα παιδιά.
Πώς σου φάνηκε η χιονιά μας; Η μάλλον οι απανωτές χιονιές μας;
Ες αύριον η συνάντηση στο βιβλιοπωλείο.
Καλες Γιορτές

Justine's Blog said...

Α! Γαβριήλ των περιπετειών του κόσμου όλου. Λοιπόν, κατ΄αρχήν να σου φτιάξω μια Ελεύθερη Κούβα με το ρούμι που προτιμάς, το αυθεντικό της Κούβας.
Τώρα, δεν κρατιέμαι να ακούσω τις πριπέτειές σου κατα μήκος του ποταμού Αγίου Λαυρεντίου και να μας πείς πώς κελίστηκες στο παγωμένο λιμάνι.
Σήμερα πιά δεν κελίνονται καράβια, αλλά ακούω πολλές σαν την ιστορία σου.
Καλά Χριστούγεννα. Στην υγειά σας όλων εκεί κάτω στη Νέα Υόρκη!

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι,
Τους ζωηρούς θα τους αφήσουμε στο κινέζικο σαλονάκι να κάνουν πλακίτσες. Τους σοβαρούς θα τους κατβάσουμε στη Βιβλιοθήκη. Να μη μπερδευτεί το πλήθος ή μάλλον ας μπερδευτεί για να γίνει το σωστό μείγμα στο άνθρώπινο μπλέντερ.
Αλήθεια, θα περιζωθείτε κι εσείς απο τα χιόνια;
Ωραίο σκηνικό για Χριστούγεννα πρέπει να ομολογήσεις.
Αλλά μήπως θα μου πάρεις τους καλεσμένους τώρα που κι εσύ έχεις Λευκά Χριστούγεννα;
Λέω να τους μοιραστούμε, εσύ παρτους την Πρωτοχρονιά να δούν την πρωτεύουσα να πάλλεται ενόψει του ινογκιουρέισον. (Είδα πως του κρεμάσανε κιόλας κουδούνια του Ομπάμα με την έδρα του κλκλπ).
Λυπηρόν, πάνε να του δέσουν κιόλας τα χέρια!
ΑΧ! αυτά τα γεράκια! Δεν χορταίνουν ποτε!

fairy said...

Για μένα είναι προτόγνωρο όλο αυτό και να σου πω την αλήθεια μου αρέσει και είναι ξεχωριστά αύτα τα χριστούγεννα..
Όσο για το κρύο που τις τελευταίες μέρες είχαμε δεν με ενόχλησε κάθολου για τί ευτυχώς υπάρχουν πολλές και καλές ζεστές αγκαλιές εδώ!!!!
Εις αύριον τα σπουδαία...
Φιλιά

δεσποιναριον said...

Οχι οχι Καναδεζα μου δεν θα εχουμε λευκα Χριστουγεννα εμεις. Με 50 βαθμους και λιακαδα, μεχρι και ηλιοθεραπεια θα κανουμε. Λιγο κρυο εχει σημερα αλλα αυριο ολα παλι ανατρεπονται. Σε μας τα χιονια απο τα μεσα Γεναρη και βλεπουμε. Καλα Χριστουγεννα λοιπον ειτε με χιονια ειτε με λιακαδες. Φιλια γιορτινα.

Justine's Blog said...

Είδες , μπλογκάρουμε σε ρίαλ τάιμ τα κορίτσια της Βόρειας Αμερικής.
Μόλις γύρισα απο την καληνύχτα μου. Υπέροχο το πόστ για τις κυρίες Λευκή και Ειρήνη, κουφετένιο!
Νάσαι καλά Δεσποινάκι και να περάστε υπέροχες μέρες αληθινά γιορτινές.
Κρατάω την πελατεία αφού έχω το αποκλειστικό προνόμιο του χιονιού!

Justine's Blog said...

Γενναίε μου Χρήστο,
Είδες πόσο όμορφος είναι ο παγωμένος χειμώνας μας; Κι ας μας κάνει να τουρουρίζουμε και να φορούμε μπότες και διπλά πανβωφόρια και να ξεφτιαρίζουμε σαν αγωγιάτες;
Να περάσεις υπέροχες Γιορτές φέτος στην πόλη μας και ες αύριον τα σπουδαία!

Penelope said...

Ιουστινάκη μου χρόνια πολλά και καλά εκεί στα πραγματικά τα χιόνια και τσίμπα από το e-mail σου τα κάλαντα ;)
φιλιά ζεστά και μακρινά
p.s μου έχει σπάσει τα νεύρα το ήλιος λέμε..

Antoine said...

Καλά Χριστούγεννα, Ιουστίνη!
Σας χιόνισε βλέπω... μμμ... εμάς μόνο μας πασπάλισε λίγο το Νοέμβρη!
Ευχές για το νέο χρόνο θα πούμε μετά...

Babis Dermitzakis said...

Συντέκνισσα Ιουστίνη μου,
και φίλη αγαπημένη
Να 'χεις πολύ καλή χρονιά
και να 'σαι ευτυχισμένη.
Και του χρόνου.

Justine's Blog said...

Ντία μου, Ευχαριστώ για τα κάλαντα αν και δεν ήρθαν (μεσολάβησε τέοια απόσταση!) και σου εύχομαι να περάστε υπέροχα τα διαφορετικά ψεύτικα Χριστούγεννά σας.
Χρόνια πολλά σε όλους σας

Justine's Blog said...

Αντουάν φοιτητούλη μου,
Χρόνια πολλά στη Βόρεια Ελλάδα κι ας μην σαν χιόνισε. Σου δανείζω ομορφιά απο το δικό μας κάτασπρο τοπίο.
Καλά Χριστούγεννα και νάσαι καλά με την οικογενειά σου.
Ιουστίνη

Justine's Blog said...

Α! βρε σύντεκνε Μπάμπη μου,
Εφερες τον αέρα της κρητικής σου λεβεντιάς στα παγωμένα μέρη μας. Τσίπου , τσικουδιά ή ρακή λοιπόν για να πιούμε στην υγειά των ωραίων γραφών;
Καλά Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σου

Meropi said...

Γλυκιά μου Ιουστίνη,
δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι θα ήσουνα μια τρυφερή και ζεστή οικοδέσποινα. Επειδή είμαι σπιτόγατα, το χιόνι μ' αρέσει. Και βέβαια είμαι σίγουρη ότι εκεί στον Καναδά είσαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό, δεν παραλύουν τα πάντα όπως εδώ στην Αθήνα.
Σου εύχομαι ΚΑΛΑ και ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και σ' ευχαριστώ πολύ για την όμορφη πρόσκληση σου

Γιώτα Φώτου said...

Καλές γιορτές και χρόνια πολλά

Justine's Blog said...

Μερόπη αγαπημένη,
Καλώς ήρθες στη Χριστουγεννιάτικη παρέα μας και Χρόνια Πολλά σε σένα και την οικογένειά σου.
Και βέβαια είμαστε προετοιμαμσένοι για τα σενάρια χιονιού εδώ. Αμέσως μόλις πέσουν τα χιόνια, καθαρίζονται οι δρόμοι και επανέρχεται η ζωή στους φυσιλολογικους ρυθμούς της. Ε! Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί γιατί δεν είναι χώρα χιόνων και παγετώνων.
Πάντως, μου φαίνεται πως θα μας έρθεις απο δώ κάποια Χριστούγεννα να δείς την αληθινή αντανάκλασή τους στον ήλιο του χιονιού.
Χρόνια πολλα με υγεία ο Νέος Χρονος

Justine's Blog said...

Γιώτα μου γλυκειά,
Βλέπω πως χιονίζει και σε σάς. Καλά Χριστούγεννα σε σένα και την οικογένειά σου. Ελπίζω η φωλιά σου να ξαναγέμισε πάλι.
Καλή Χρονιά

panathinaeos said...

τι υπεροχη προσκληση! με πηγαινεις 20 χρονια πισω, οταν σφοδρα εις ερωταν με νεαν εκ κεμπεκ σουλατσαριζα στα παγωμενα σοκακια της παληας πολης χωρις εγνοια καμια, εχοντας την κατερινα αλα μπρατσετα!
να εισαι καλα και να μας καλεις παντα με τα ομορφα λογια και την απαστραπτουσα καρδια!
τις ευχες μου στον Τεντ (που ξερει ποσο τυχερος ειναι) και τον Αλεξ (που εχει μια μανουλα γλυκισμα!)
η αθηνα μας σημερα ειναι ντυμενη στο φως, ενα γως που τα θεραπευει ολα, και στεκεται σαν θεος μακρυα απο ολα τα ποταπα, αλλα καταλαβαινει και τα ανθρωπινα τα μικρα και μας ζεσταινει και μας φωτιζει!

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Παναθήναιε,
Τί χαρούμενο Χριστουγεννιάτικο ποδαρικό με αναμνήσεις απο το Μόντρεαλ της Κατερίνας.
Εδώ είναι ειδυλλιακά, το χιόνι είναι διάσπαρτο στα δέντρα, στους δρόμους, στις στέγες των σπιτιών. Τα έλατα μπροστά απο τους κήπους είναι στολισμένα και ο ήλιος λάμπει αντανακλώντας τη χαρά της Γιορτής.
Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα σε όλους εκεί.
Μακρινά χαιρετίσματα
Ιουστίνη

olgazi said...

Ιουστινη ... σε διαβαζω εδω, και σου ευχομαι ενα πολυ δημιουργικο 2009

ολγα ζηση

Γεφυριστές said...

Ιουστίνη μου,
τις καλύτερες ευχές μου, για σένα και τους ανθρώπους που αγαπάς.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Σε φιλώ

Justine's Blog said...

Ολγα μου,
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και αντεύχομαι ένα υπέροχο και δημιουργικό 2009 γεμάτο υγεία και ευτυχισμένες στιγμές.
Ιουστίνη

Justine's Blog said...

Αλέκα μου αγαπημένη,
Σε έχω χάσει και μου λείπεις με τα υπέροχα σχόλιά σου. Αντεύχομαι κι εγώ Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα , με υγεία και δημιουργικότητα ο Νέος Χρόνος.
Χίλια χιονισμένα φιλια

penelope said...

Ioustinaki δεν ξέρω τι γίνεται αυτό το net στο τέλος δεν το δέχεται και μου στέλνει πίσω την κάρτα. Κρίμα και ήταν πολύ ωραία... για να δούμε θα προσπαθήσω με com...
φιλιά και ευχές για τον καινούργιο χρόνο τουλάχιστον ετσι χωρις τα κινούμενα σχέδια της καρτας

Michael Tellides said...

Λευκά Χριστούγεννα αλλά και λίαν...ολισθηρά!
Αυτό Ιουστινάκι μάλλον σου διέφυγε!
Τις καλύτερές μου ευχές για μιά blogo-χρονιά γεμάτη υγεία, ειρήνη και ευτυχία!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Ντία- Πηνελόπη,
Εποτέλους άνοιξα την παιχνιδιάρικη καρτούλα σου. Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα. Με υγέια και νέες δημιουργίες η Νέα Χρονιά.
Καλά μαυρίσματα στις αμμουδιές της Ανατολής.
Φιλιά απο τα χιόνια του βορρά , που έγιναν σήμερα γλιστερός πάγος!

Justine's Blog said...

Μιχάλη,
Μου είχε δαφύγει πως θα γινόνταν τόσο ολισθηρά αυτά τα Χριστούγεννα , σχεδόν απαγορευτικά για να απολαύσεις μια μέρα στα χιόνια!
Είδες πόσο ωραία είναι η μπλογκογειτονιά, ενα καταφύγιο για όλους μας!
Χρόνια Πολλά, με Υγεία και Ευημερία η Νέα Χρονιά για όλους μας.
Εχουμε ανάγκη απο ανανέωση.
Φιλάκια

δεσποιναριον said...

Α παρατηρω απαρτια στο χριστουγεννιατικο παρτυ! Τιποτα δε μας πτοει, ουτε το χιονι ουτε το κρυο. Γιατι τελικα βρισκουμε ζεστασια μεσα. Ιουστινακι βαδιζουμε ακαθεκτα προς δυο χιλιαδες εννεα!! Πως φτασαμε εδω; Γιατι ο χρονος περνα πιο γρηγορα οταν ο χρονος εχει περασει; Δεν μπορω να εξηγησω τα ανεξηγητα της σχετικοτητας. Μαλλον θα φιαξω βασιλοπιτα!!! Φιλακια καληνυχτας απο την πρωτευουσα.

Michael Tellides said...

Απορημένο Δεσποινάριον,
Κάπου διάβασα πως ο χρόνος,αυτός ο αδηφάγος, που περνάει και δεν γυρνάει,έγινε μόνο για να συναισθανθούμε εμείς οι άνθρωποι την ύπαρξη μας και να πάρουμε αποφάσεις...
Να βελτιώσουμε δηλαδή ότι κάνουμε λάθος. Και οταν κάποτε θα σταματήσει ο χρόνος, τότε όλοι θα έχουμε μια θέση, συγκεκριμένη...
Ας είναι αυτή που έχουμε διαλέξει και με περισσή σκέψη.
Βέβαια το θέμα μπαίνει σε άλλη διάσταση πλέον, αφού ο χρόνος αποδεικνύεται ότι έγινε για τα γήινα θελήματα μας και εξυπηρετεί μόνο εμάς.
Άρα, θα μπορούσε ο χρόνος να πάψει αν ο άνθρωπος πάψει να φέρεται τόσο ανώριμα, σε ένα συνολικό επίπεδο που να αφορά όλους τους ανθρώπους...
Αν ο άνθρωπος γίνει κάποτε παντοδύναμος και "βγει" απο τον χρόνο, τότε θα είναι πραγματικά έτοιμος για το επόμενο βήμα του...

Εν πάσει περιπτώσει...
Ευτυχισμένος ο καινούργιος, έστω και γήινος, χρόνος(!)

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι μου γλυκό,
Ναι η ανοιχτή αγκαλιά χωράει όλους και είναι παρήγορο να υπάρχει έστω και στο σάιμπερ σπέις.
Οσο για το Χρόνο που κυλάει γρηγορότερα όταν έχουν περάσει τα χρόνια, αυτή είναι η αλήθεια του πεπερασμένου μας.
Ομως εμείς αιώνια νέες και λαμπερές θα βαδίζουμε προς την ομορφιά της ζωής ,ναί;
Φαντάζομαι τί όμορφη και νόστιμη βασιλόπιτα έφτιαξες!
Χρόνια Πολλα και πάλι

Justine's Blog said...

Μάικλ πολύ σάιμπερ σκέψη μου βγάζεις τελευταία. Κι εγώ έχω να καταθέσω το εξής απλό:
Ο χρόνος περνάει και προσθέτει νέες εμπειρίες στη ζωή μας, ευχάριστες ή δυσάρεστες.
Καθώς πορευόμαστε αναζητούμε την αναγέννηση, που ελπίζουμε πως θα φέρει κάθε καινούριος Χρόνος. Αυτός είναι ο συμβολισμός του ημερολογιακού έτους καθώς και οι εποχές των γεωργικών απασχολήσεων.
Φιλιά γιορτινά
Ιουστίνη