ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, December 1, 2009

Η Ανοιξη της Νέας Δημοκρατίας

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Φάνταζε σχεδόν απίθανο ακόμη και για μάς τους δημοσιογράφους, που πέφταμε καθημερινά πάνω στις σφυγμομετρήσεις, πως ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να νικήσει τους μηχανισμούς του κατεστημένου της Νέας Δημοκρατίας, ανατρέποντας την πολυμήχανη εκλογή της Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη στην εξουσία.

Ο Αντώνης Σαμαράς, παλιός και φρέσκος ταυτόχρονα, ψηφίσθηκε απο ένα απρόσμενο πλήθος κόσμου που προσήλθε στη κάλπες του κόμματος για να βάλει τέλος την οικογενειοκρατία, το νεποτισμό και τις πελατειακές σχέσεις της πολιτικής με τα μέσα ενημέρωσης.

Η εκλογή του «αουτσάιντερ» Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται τα μάλα στην αγανάκτηση των Νεοδημοκρατών για το φθαρμένο μηχανισμό ενός συστήματος που απογοήτευσε, πίκρανε και έθαψε κυριολεκτικά τη ζωντάνια και τον παλμό της Κεντροδεξιάς επι δύο κυβερνητικές θητείες τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι Νεοδημοκράτες καταψήφισαν τη Ντόρα Μπακογιάννη επειδή αντιπροσώπευε όλα αυτά που τους οδήγησαν στη θλιβερή ήττα των εκλογών του Οκτωβρίου. Μαύρισαν την κακή διακυβέρνηση, την αβελτηρία στην εξωτερική πολιτική, τη διαχείριση της προεκλογικής κουβέντας μόνο ως προαλειφόμενης για την αρχηγεία του κόμματος. Μαύρισαν την διαφθορά σε όλο της το μεγαλείο με αιχμή του δόρατος την υπόθεση Καραβέλλα –Χριστοφοράκου. Μαύρισαν την κόρη του Μητσοτάκη γιατί έχουν αποφασίσει πως δεν θα επιτρέψουν πιά να κυβερνούν τον τόπο οι οικογένειες κληρονομικώ δικαίω.

Οι Νεοδημοκράτες έδειξαν πως γνώριζαν καλά τα διαπλεκόμενα συμφέροντα της εξουσίας στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας. Οταν παρατάχθηκαν στο πλευρό της Ντόρας οι Βαρβιτσιώτηδες, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά , ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και οι λοιποί κολλητοί του Κώστα Καραμανλή, ήταν πασιφανές πως η Ντόρα είχε κάνει τις επενδύσεις της στο καραμανλικό στρατόπεδο.Και ήταν εξίσου φανερό πως ταυτιζόταν απολύτως με την κακή διακυβέρνηση της χώρας, της οποίας κρατούσε ισχυρά πόστα και κατα τις δύο θητείες.

Πάντως, η μοιραία ζαριά ήταν αυτή του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Που ζήτησε ανοιχτές εκλογές απο τη βάση του κόμματος κατα μίμηση του μοντέλου του ΠΑΣΟΚ. Και επέμεινε μέχρις εσχάτων σ΄αυτή τη λογική. Η προσχώρησή του στη στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά ήταν η απόδειξη πως υποχωρούσε μπροστά στο κομματικό συμφέρον, πως παραχωρούσε την υποψηφιότητα για χάρη της ευρύτητας της εκλογικής διαδικασίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκλέχθηκε πανηγυρικά απο ένα λαό, που δεν θέλει πλέον το κατεστημένο, που ζητάει να γυρίσει σελίδα. Πιστεύω πως ο πολιτικός λόγος του νέου ηγέτη μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στις σχέσεις κυβέρνησης –αντιπολίτευσης.

Είναι σπουδαίο για έναν αρχηγό να έχει αναδειχθεί απο τη μάζα, να μη χρωστάει σε μηχανισμούς, για να μπορέσει να οριοθετήσει την πολιτική του, που θα σταθεί απέναντι στα όποια λάθη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , που θα υποδείξει και θα δυνηθεί να ελιχθεί.

Οι Νεοδημοκράτες με την κατα κράτος εκλογική νίκη του Αντώνη Σαμαρά ευελπιστούν πως θα γνωρίσουν την Ανοιξη στην πολιτική, αυτήν που δεν κατόρθωσε να φέρει η Πολιτική Ανοιξη κάποτε στο παρελθόν!

16 comments:

Αστοριανή said...

...γεια σου, κούκλα μου!
... και νομίζεις ότι θα "καταπιούν"
τα παλιά, να ενώσουν δυνάμεις για να "πολεμήσουν" το Πα.σοκ?
Εν τάξει, στην πολιτική της Ελλάδος ΟΛΑ συμβαίνουν, μα ΠΩΣ θα τους πιστέψουν?
Σε φιλώ,
Υιώτα, ΝΥ

Justine's Blog said...

Οχι, πιστεύω πως ο Σαμαράς θα υποστεί τον ανταρτοπόλεμο του Μητσοτακέικου. Αυτό πρεσβεύω και θα τη δούμε την ταινία να ξετυλίγεται οσονούπω.
Δεν τρέφω αυταπάτες!
Φιλιά σου πρωινά

keravnos said...

Η Κα Ντόρα Κούβελου (οοχι Μητσοτάκη- Μπακογιάννη) έχασε για τρείς λόγους
1-Πολιτική στο Σκοπιανό(την ΜΑΥΡΙΣΑΝ οι Μακεδόνες)
2-Ιηση και συνακόλουθα
3-Αντιπάθεια του κόσμου στην προπετή συμπεριφορά της
Ο Σαμαρας δεν αντέχει για Αρχηγός λόγω προσωπικότητας .Σύντομα η συνέχεια του σίριαλ.

La Gigi said...

ως γνωστόν, εκλογες τετοιου τυπου κερδιζονται απο τον σκληρο πυρηνα και οχι απο τον αναποφασιστο ψηφοφορο που θα καθορισει το αποτελεσμα των εθνικων εκλογων. ο σκληρος πυρηνας ηθελε Σαμαρα που δεν παει προς κεντρο αλλα προς τα δεξια ολοταχως. οι εθνικες εκλογες ομως που εχουν και ολα τα λεφτα κερδιζονται απο το κεντρο και απο τον αναποφασιστο που δεν τους αρεσει και πολυ ο σκληροπυρηνικος Σαμαρας. Οπότε θα ερθει και η ώρα της Ντορας οταν πρεπει, τώρα μάλλον δεν έπρεπε!! Κι αν του ευχηθει καλη θητεια και ο επιτιμος, τοτε ειναι λιγα τα ψωμια του :)
σε φιλω

Justine's Blog said...

Αγαπητέ Κεραυνέ,
Συμφωνώ και με τους τρείς λόγους τους οποίους εκθέτεις για το μαύρισμα της Νόρας. Ωστόσο, η Ντόρα δεν λέγεται Κούβελου, ο Ισίδωρος και άντρας της ονομάζεται Κούβελος.
Οσο για το Σαμαρά, μένει να αποδείξει αν μπορεί να σταθεί στο πηδάλιο της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα παίρνοντας στροφή στα δεξιά!

Justine's Blog said...

Μικρό μου Μελισσάκι,
Το Μεσαίο χώρο τον έχουν καπηλευτεί όλοι, απο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ μέχρι ακι ΣΥΡΡΙΖΑ. Καλά θα κα΄νει να τραβήξει μια καθαρή ιδεολογική γραμμή στο κόμμα του ο Σαμαράς. Τότε ίσως να αφανίσει και το ΛΑΟΣ. Λιγο τόχεις αυτό;
Πάντως, οψόμεθα εις Φιλίππους.
Εμείς στην ησυχία του χιονιού μας, ναι;

pylaros said...

Έτσι με πιάνει μια μανία κάτι να γράψω κι εγώ αν και το αποφεύγω ένεκα, μή πολιτικής σταθερότητας, και δικής μου άρνησης να εμβαθύνω στα παιχνίδια που παίζουν αναμεταξύ τους, οι φωστήρες μας. δηλαδή οι πολιτικοί μας μοιάζουν με ιστιοφόρο που το παρασέρνει ο άνεμος, θα πρέπει να έχουν γερές άγκυρες να φουντάρουν σε απάνεμο κολπάκι κι από εκεί να κυβερνούν.
Έχω όμως μια περιέργεια τα τόσα μικρά κόμματα είναι 4 σε τι αποβλέπουν, εφόσον δεν υπάρχει ελπίδα να κυβερνήσουν, αλλά ο Σαμαράς όπως υποδηλώνει και το όνομά του, είναι τεχνίτης να φτιάχνει αυτά που εννοεί, δηλαδή a saddle-maker... για να τα προσφέρει...

χαιρετώσε Ιουστίνη μου

Γαβριήλ

Dennis Kontarinis said...

Αγαπητή μου Ιουστίνη.
Όπως γράφω και στο δικό μου blog http://hellascafe.blogspot.com οι Μητσοτάκηδες είναι μιά φάρα που δεν συμβιβάζονται εύκολα με την ήττα.Η σύγκρουση κάποια στιγμή θα επέλθει αναπόφευκτα. Και θα είναι σύγκρουση τύπου άγριας Δύσης Θα αντέξει ο Σαμαράς; Αμφιβάλω,Τουλάχιστον αυτό βλέπω δημοσιογραφικά
Ντένης

Phivos Nicolaides said...

Μακάρι ο Σαμαράς να φέρει κάποια στοιχειώδη αλλαγή στη νοοτροπία, όχι μόνο του κόμματος, αλλά των μελών και ψηφοφόρων του. Η Ελλάδα χρειάζεται θεσμικές αλλαγές σε πολλούς τομείς. Μέχρι την Άνοιξη είμαστε κάπως μακριά ακόμη...

Dennis Kontarinis said...

Αγαπητή Ιουστίνη.
Ένα ε/μαιλ που σου έστειλα στο ioustini@total.net επέστρεψε. Έχεις αλλάξει ηλεκτρονική διεύθυνση;
Ντένης

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου Γαβρίλη,
Εμείς απο μακριά ας μεριμνούμε μόνο για τα της ομογένειας. Αστους αυτούς να σέρνονται απο τα κύματα και τους ανέμους! Τους αξίζουν οι κακουχίες έτσι που έφεραν το χώρα στο μηδέν!
Νάσαι καλά και να περνάς όμορφα με την οικογένειά σου

Justine's Blog said...

Ντένη αγαπημένε μου,
Οι Μητσοτάκηδες δεν συμββάζονται με την ήττα, συμφωνώ. {εριμένουν τη σειρά τους υπομονετικά μέσω του Κυριάκου. Επομένως, έχασε η Ντόρα, αλλά το τέκνο βρίσκεται σε αναμονή για την εξουσία. Και βέβαια, δεν θα αφήσουν σε ησυχία το Σαμαρά και τη Νουδούλα. Μήπως ήταν και δικό τους κόμμα ποτέ; Ξένα σώματα ήταν κι έτσι παραμένουν!
Το μέιλ σου ήθρε, δεν ξέρω γιατί σου πισωγύριε. Καμιά φορά οι τεχνολογίες είναι μπερδεμένες!
Χαιρετίσματα απο ηλιόλουστο Μόντρεαλ του κρύου!

Justine's Blog said...

Φοίβο μου καλέ,
Συμφωνώ πως αργούμε πολύ ως την άνοιξη των θεμσικών αλλαγών, αλλά πιστεύω πως η εκλογή Σαμαρά εδωσε ένα ηχηρό μάθημα στους κρατούντες. Ο κόσμος δεν μασσάει, ξέρει , κρίνει και μαυρίζει όταν πρέπει.
Χαιρετίσματα στη ΄θερμή Κύπρο μας

Justine's Blog said...

Κύριε Ντένη,
Το μέιλ μου δεν έχει αλλάξει. Ελαβα μια δική σας ειδοποίηση. Ξαναδοκιμάστε να δείτε αν σας έρθει πίσω.
Και πάλι χαιρετώ

Κατερίνα δε 'στάπα; said...

Ιουστίνη μου γλυκειά, είμαι ο άνθρωπος των αλλαγών και μ' αρέσουν όπου υπάρχουν, αρκεί να είναι για καλό!
Είθε κι αυτή η πολιτική αλλαγή να πάει ένα βήμα μπροστά αυτόν τον τόπο!
Φιλάκια της!

Justine's Blog said...

Κατερινάκι μου γλυκό και ξενυχτάδικο,
Κι εγώ άνρθωπος των αλλαγών και των ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ είμαι. Αντε να ξεκαθαρίσει ο τόπος απο τους Μητσοτάκηδες, αν και έπεται Κυριάκος...
Φιλιά σου