ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, June 10, 2010

Ψηλά Τακούνια Για Πάντα!!!

Αφιερωμένο εξαιρετικά στη Νίνα Ψυχογιού, που έχει τις ωραιότερες ψηλοτάκουνες γόβες ever και στη Μπέλ Κατρίν που ζήτησε την ανάρτηση!!!

Οι γόβες του Rene Caovillo είναι πραγματικά αριστουργήματα τέχνης. Η βιτρίνα του στη Via Monte Napoleone στο Μιλάνο είναι έργο τέχνης
Χαζεύεις με τη φαντασία, τη λεπτότητα και την ομορφιά της γόβας

Ο Giuseppe Zanotti είναι επίσης εντυπωσιακός και αγαπημένος της Νίνας. Τον βρίσκω ... too much για το γούστο μου!

Και τώρα στις μεταξωτές γόβες του Τζουστινακίου απο τη συλλογή της Prada.
ΚΚι ένα ζευγάρι σιμπιζάκι απο τον Σαλβατόρε
Κι άλλο μεταξωτό γοβάκι Σταχτοπούτα στύλ
Κι ένα ζευγάρι κλασσικές βελούδινες μάυρες γόβες απο το λατρεμένο Ferragamo, που δεν το αλλάζω με κανένα
Το Τζουστινάκι στην παρουσίαση των Ψηλών Τακουνιών φορούσε κόκκινες σατέν γόβες, απροπό για το γεγονός!

Γράφω με μια βαθειά εσωτερικότητα καθώς το υπό επεξεργασία πόνημά μου αγγίζει δύσκολες καταστάσεις και με οδηγεί πολλές φορές στη μοναξιά του θέματός του. Γράφω στο Μόντρεαλ μέσα σε ιδανικές συγγραφικές μετεωρολογικές συνθήκες. Ο καιρός εναλλάσσεται απο ηλιόλουστος σε βροχερό κι αυτό μου δημιουργεί αποθέμετα ηρεμίας. Τα απογεύματα απολαμβάνω μακρείς περιπάτους με αγαπημένα μου πρόσωπα κι αυτό είναι η ανάπαυλα στην καθημερινότητά μου.

Γράφω και αναπολώ τις γυναικείες ματαιότητες, γιατί όπως είπα και στην προηγούμενη ανάρτησή μου, η μόδα για μένα είναι η κορυφαία εφαρμοσμένη τέχνη του αιώνα μας.
Τις τελευταίες δεκαετίες με συναρπάζει ο κόσμος των παπουτσιών, που ολοένα γίνεται προκλητικότερος και εφευρετικότερος. Τα Ψηλά Τακούνια μοιάζουν να είναι παντοτινά, προπάντων όταν υπογράφονται απο τον Christian Louboutin, Manolo Blanhik και Jimmy Choo.
Σήμερα φέρνω στην προσοχή σας ένα παλιό αλλά και φρέσκο αγαπημένο Ιταλό σχεδιαστή, το Rene Caovilla, ο οποίος έχει αναγάγει τις γόβες σε πραγματικά κοσμήματα, καθώς έχει προσθέσει στα στολίδια τους ημιπολύτιμες πέτρες, σβαρόφσκι και άλλα διακοσμητικά.

Λέγεται πως το 2007 το κατάστημα Harrods του Λονδίνου προσέλαβε μια αληθινή αιγυπτιακή κόμπρα για να φυλάξει τη βιτρίνα ενός ζευγαριού γοβών, που τα είχε φιλοτεχνήσει ο ιταλός σχεδιαστής με αληθινά ζαφείρια, διαμάντια και ρουμπίνια.

Ο Rene Caovilla είναι γιος του Edoardo Caovilla, ο οποίος εγκαινίασε τα κετνημένα στο χέρι παπούτσια με ένα μικρό εργαστήριο όπου τα σχέδια έκανε η γυναίκα του. Το ατελιέ υπάρχει ακόμη και σήμερα στο εργοστάσιο της Ιταλίας.

Ο γιός του Ρενέ πήγε στο Λονδίνο να σπουδάσει σχέδιο το 1950. Το 1960 ανέλαβε το εργοστάσιο των παπουτσιών απο τον πατέρα του, ενώ η γνωριμία του με τη σύζυγό του Πάολα, που προερχόταν απο οικογένεια υποδηματοβιομηχάνων, τον εκτόξευσε στην αγορά του σχεδιασμόύ γυναικείων παπουτσιών.

Ο Ρενέ Καουβίλια, που έχει συνεργασθεί με τους οίκους μόδας Channel , Dior και άλλους σχεδιαστές, θα μείνει στην ιστορία για τα υψηλής κουτύρ γυναικεία παπούτσια, για τα μοναδικά κοσμήματα στα πόδια των γυναικών.

ΥΓ. Παρόλα αυτά εγώ εξακολουθώ να αγοράζω μόνο Prada, Miu-Miu kai Salvattore Ferragamo, καθότι απόλυτα πιστή και συντηρητική στα γούστα!

15 comments:

pylaros said...

Αγαπητή μου Ιουστίνη!
Μα είχες εκδόσει κι ένα σου βιβλίο με τίτλο
Τα Ψηλά Τακούνια, αν θυμάμαι καλά...
Απο αυτό φαίνεται πόσο σε γοητεύουν τα ψηλά τακούνια.

Χαιρετώ απο ΝΥ

Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου Γαβρίλη,
Καλά το λές, με γοητεύουν τα ψηλά τακούνια, ακόμη και τώρα που δεν μπορώ να περπατώ πάνω τους για πολύ.
Καλό Σαββατοκύριακο κιας ταπεινώθηκε η Εθνική μας!

LIA said...

Ιουστίνη μας,

Ψηλά τακούνια για πάντα λοιπόν.
Ψηλά τακούνια, που συμβολίζουν τη
θηλυκότητα, την κομψότητα και τη γοητεία.
Σε πείσμα όλων αυτών που διαφωνούν, αυτό το στιλ παπουτσιών θα υπάρχει πάντα και θα είναι ένα κόσμημα για τα γυναικεία πόδια, για πάντα.
Όλες οι γόβες που μας δείχνεις, υπέροχες, η μια πιο όμορφη από την άλλη.
Και πολύ σοφή η σκέψη σου, για τον τίτλο του βιβλίο σου " Ψηλά τακούνια για πάντα"
Ένα βιβλίο, που υμνεί τη γυναικεία φιλία, τη φιλία που αντέχει στο χρόνο, τη φιλία που γεννιέται στα χρόνια της αθωότητας και δεν πεθαίνει ποτέ. Και όταν ξανασμίξουν οι φίλες οι καλές, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, ανοίγουν αγκαλιές, ανοίγουν ψυχές, ανοίγουν καρδιές, ανοίγουν οι ουρανοί, λάμπουν όλες οι αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, και αρχίζει ένας υπέροχος χορός αναμνήσεων, εξομολογήσεων, συζητήσεων, χορεύοντας, με Ψηλά τακούνια για πάντα.
Ένα κομμάτι του εαυτού μας, θα βρούμε όλες μας στο σημαντικό μυθιστόρημά σου " Ψηλά τακούνια για πάντα".
Αξίζει να διαβαστεί από όλες, και, όλους φυσικά.
Περιμένουμε το νέο σου πόνημα με λαχτάρα.

Πολλά φιλιά από την Κρήτη μας

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Ιουλία,
Κεντάς με τον υπέροχο, λυρικό λόγο σου. Χαίρομαι γιατί μπήκες στο βάθος των Ψηλών Τακουνιών, που είναι ένας ύμνος στη γυναικεία φιλία και ταυτόχρονα ένα βασανιστικό ερώτημα για τη ζωή και το θάνατο.
Πιστεύω πως οι γυναίκες μετά απο μια ορισμένη ηλικία έχουν ανάγκη απο την ιστορική τους φιλία με τις γυναίκες, καθώς η φύση τους περισσότερο απο ποτέ τις ωθεί στην αναζήτηση των κοινών αναμνήσεων και των κοινών στοιχείων.
Οσο για τα Ψηλά Τακούνια, είναι παντοτινά.
Το νέο μου πόνημα προχωράει συνεχώς.Απολαμβάνω τη συγγραφή σ΄αυτή τη φάση.
Φιλί απο το Μόντρεαλ του τρελλού γκραν πρι.

STELLA said...

ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΕΡΙΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΝΑ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑ

katrine said...

Τι γλυκό ξεκίνημα μοδάτο, διαβάζοντάς σε my Justine της απόλυτης θηλυκότητας!!!Η επιλογή των παπουτσιών είναι στάση ζωής. Υπερβολή???
Πάντως έχω χαρακτηρίσει ανθρώπους και γυναίκες αρκετές φορές απ την επιλογή υποδήματος. Σπάνια έχω πέσει έξω. Μότο:"Το σωστό τακούνι τη σωστή στιγμή!!",ναι??

Τέλειες οι γόβες της ανάρτησης πραγματικά και είναι το κάτι που γοητεύει!! Προσωπικά δεν έχω άποψη για τους οίκους μόδας που αναφέρεις,όμως στου Καλογήρου που τρυπώνω καμμιά φορά έχω να πω πως Prada για πάντα. Απόλυτη κομψότητα που αναδυκνύει το γυναικείο αστράγαλο με καμπύλη κύκνου!! Δυστυχώς οι τιμές μπονίτα μου, είναι τόσο υψηλές που δεν επιτρέπουν τέτοια συλλογή.
Πολύ πολύ σ ευχαριστώ για το αφιέρωμα κι όταν με το καλό έλθεις τα κορίτσια θα σε υποδεχθούμε με "ψηλά τακούνια" κι αγκαλιά:)))))
Καλη συνέχεια γραφής με φιλιά απ την κατακαλοκαιρινή Αθήνα.Τσίου bonita:))))))

Αστοριανή said...

...κρεμασμένα σαν πεταλούδες πολύχρωμες...
φαντασμαγορικές εκπλήξεις γυναικείας φιλαρέσκειας..
και γιατί όχι!

Ιουστίνη μου,
"φτιάξε μου" τον πόνο
και θα τα φορέσω αμέσως!!! έστω κι ένα... διαφορετικό στο κάθε πόδι!

Τα "ψηλά τακούνια" σου, θαυμάσιο, το έχω, θυμάσαι?
σε φιλώ,
Υιώτα
ΝΥ

ΓΙΑΝΝΑ said...

Εξαιρετικα αφιερωμενο κι απο μενα για ολες τις κομψες γυναικες που κυκλοφορουν αναμεσα μας.Το λατρευω το στυλ και ενα σωστο παπουτσι σε κανει να νοιωθεις λιγο Σταχτοπουτα και λιγο πως πετας.Εχω διαβασει αυτο το ποστ πολλες φορες και το εχω αγαπησει αλλες τοσες.
Αγαπημενη Ιουστινη πολυ σ'ευχαριστω γιατι με την εμφυτη κομψοτητα σου μας ανεβασες την διαθεση πανω στα ψηλα τακουνια που αγαπαμε.

Justine's Blog said...

Στέλλα μου απο Λευκάδα,
Χαίρομαι που απόλαυσες τη φιλία των γυναικών στα Ψηλά Τακούνια και μάλιστα με υπόβαθρο Λευκάδας. Και ναι, πάντοτε θα με πλημμυρίζουν οι αναμνήσεις του κοινού μας τόπου.
Φιλί ηλιόλουστο

Justine's Blog said...

΄Γειά σου Μπέλ Κατρίν.
Σωστά πράττεις να κρίνεις απο τα παπούτσια τους ανθρώπους. Εδώ στο μάρκετινγκ έχει ολόκληρο μάθημα για το θέμα!
Οσο για τα Prada είναι όντως για πάντα κι αν περιμένεις τις εκπτώσεις, ίσως να γίνουν δικά σου!
Φιλί του ήλιου και της ομορφιάς.
Το γράψιμο πορεύεται καλά, δόξα τω Θεώ. Και οι βροχές πότε πότε συνηγορούν στο σύνθημα ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!!!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Γιώτα,
Ούτε το δικό μου πόνο μπορώ να φτιάξω. Ετσι βολεύομαι με χαμηλοτάκουνα στα περπατήματα και μόνο κατ εξαίρεση φορώ τα Ψηλά Τακούνια.
Είδες βιτρίνα- κόσμημα; Κρέμονται οι γόβες σαν πεταλούδες!
Φιλί σου

Justine's Blog said...

Γιάννα μου,
Αν μέσα στο καλοκαίρι δεν πέσουμε σε γυναικείες ματαιότητες, πότε θα το κάνουμε; Είπα να ανεβάζω ανεβαστικά κομμάτια για να δροσιζόμαστε απο τη μονοτονία της ρουτίνας όσες δουλεύουμε σκληρά.
Γιατί τα Τακούνια είναι παντοτινά!

Anonymous said...

Υπέροχα παπούτσια, υπέροχο βιβλίο!!!

Πράγματι ανέβηκε και η δική μου διάθεση διαβάζοντας αυτήν την ανάρτηση!

http://profiles.pathfinder.gr/view/pennybr

Justine's Blog said...

Πέννυ μου,
Χαίρομαι που σου αρέσουν τα παπούτσια όσο και το βιβλίο. Εκτιμώ αφάνταστα τη γνώμη σου.
Φιλί

Unknown said...

Αχ κι εγώ είμαι ερωτευμένη με τα ψηλά καλόγουστα τακούνια! Για όσες ενδιαφέρονται βρήκα στο facebook ένα διαγωνισμό που κερδίζεις γόβες Manolos αξίας 500€! Τέλειο? http://bit.ly/noteManolos Και καλή επιτυχία!