ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, June 4, 2010

Sex and the City με θαυμαστικά!!!

Αφιερωμένο εξαιρετικά στη γλυκειά Ιουλία Ζαφειράκη απο τη Σητεία της Κρήτης, που τιμάει τη γυναικεία φιλία. Αφιερωμένο και στις συμπλόγκερς της, που μοιράζονται ένα κοινό τόπο στα Ασπρα Κοχύλια . Τις ευχαριστώ όλες για τη φιλοξενία!!!




Θέλω να ομολογήσω δημοσία την αδυναμία μου στη μόδα και τα παράγωγά της. Αλλωστε , το τρομερό πόνημα «Στις Αγορές του Κόσμου» ήταν η επιτομή της σχέσης μου με τη θεά, που συνεχίζει να μου παίρνει τα μυαλά.

Είναι γνωστό ανέκδοτο ανάμεσα στην Ελένη Γκίκα και σε μένα: Αν πείς στην Ελένη κάποιο τίτλο βιβλίου, εν ριπή οφθαλμού θα σου βγάλει το συγγραφέα,τον εκδοτικό οίκο και το μεταφραστή (αν υπάρχει).

Αν δείξεις σε μένα τσάντα, παπούτσια, φουστανάκια θα σου πώ σα μηχανάκι απο ποιό οίκο μόδας προέρχονται αυτοστιγμεί και παραχρήμα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ιδεοληψίας μου με τη μόδα,αμα τη επιστροφή απο την Ιταλία έτρεξα να δώ το Sex and The City 2, γιατί είχα μιά φαγούρα, καθώς στο αεροπλάνο διάβασα πως πρόκειται για μπόμπα, πως έτσι κι αλλοιώς κι αλλοιώτικα.

Το εργάκι είναι μια χαρά. Η γνωστή πρωταγωνίστρια Κάρι προσπαθεί να απαλλάξει το γάμο της απο την ασήμαντη κι επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα, κάνοντας τρομερές υπερβολές εναντίον του Μίστερ Μπίγκ. Η μαυρομάλλα Σάρλοτ φορτωμένη με δύο επίκτητα κοριτσάκια, παλεύει την ιστορία της μητρότητας. Η κοκκινομάλλα Μιράντα, αποφασίζει να διεκδικήσει το δίκιο της στον σκληρό κόσμο της κόρπορετ δικηγορίας κρατώντας τα στάνταρντ της κόμ ιλ φό και καθώς πρέπει συζύγου, εργαζόμενης και κομψευόμενης γυναίκας. Και η ατίθασση σεξουαλική Σαμάνθα τα δίνει όλα στην ευθεία με τα τρομερά μότο της περί εμμηνόπαυσης , τα χαπάκια και τις αλοιφές της για να νιώθει εσαεί αντικείμενο του ανδρικού πόθου.

Τα κορίτσια τελικά βρίσκονται στο Αμπου Ντάμπι (να παρέμβει η Πηνελόπη για διευκρινίσεις) καλεσμένες της Σαμάνθα, που ήταν προσκεκλημένη ενός σεϊχη να περάσει διακοπές με τις φίλες της στην στην άκρα χλίδα. Εκεί συμβαίνουν διάφορες ανατροπές, πέφτει τρομερό γέλιο με την τσάντα της Σαμάνθα να πέφτει χάμω σε ένα σούκ και να ανοίγει ανάμεσα σε σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους σκορπίζοντας προφυλακτικά. Και η τρομερή Σαμάνθα να τη λέει χοντρά στους υποκριτές σεμνότυφους θρησκευόμενους Αραβες, που έχουν για πάρτη τους ολάκερα χαρέμια!!!

Τα ρούχα των κοριτσιών ηταν υπερβολικά για όλες τις περιπτώσεις και προπάντων για την έρημο. Το μακιγιάζ της Κάρι ήταν πολύ μαύρο και τη γερνούσε, το μακιγιάζ της Μιράντας σαν μια λευκή απλωμένη μάσκα στο πρόσωπό της. Βρήκα υπέροχη, ανεπανάληπτη και κουκλάρα τη Σαμάνθα, που πιστεύω πως έκλεψε όλο το έργο. Οσο για την Σάρλοτ ήταν ο γνωστός επαναλαμβανόμενος εαυτός της.

Βάζω δέκα στα παπούτσια του φίλμ , 9 στις τσάντες και 0 στα κοσμήματα. Πιστεύω πως η επιλογή των τεράστιων κοσμημάτων ήταν η απόλυτη γελοιοποίηση της ωραιότερης τέχνης. Αυτής της τέχνης που προσωπικά λατρεύω (ένεκα συγγένειας με κοσμηματοπώλες χα!)
Αλήθεια, απο τα ρούχα διαλέγω όλα τα χλαμυδοειδή, που είχαν μια φρεσκάδα κι ένα στύλ απόλυτα ανανεωτικό. Τα υπόλοιπα υπερβολικά ταγιέρ με τους φουσκωμένους ώμους κλπ, τα πετάω στα σκουπίδια.

Πάντως, το διασκεδάσαμε με τη φίλη μου και τον Τέντ (δικαιούται να βλέπει Sex and the City γιατί είναι υπομονετικός με το shopping!!!) με μια τεράστια κοκα λάιτ έκαστος και υπέροχη διάθεση!

Α! Ξέχασα το σπουδαιότερο, η Κάρι αναφέρει στην ταινία και το delivery boy του σουπερμάρκετ Gristede’s. Είναι η αλυσίδα των σουπερμάρκετ που ανήκει στο Γιάννη Κατσιματίδη, γιό της ηρωίδας μου Μαργαρίτας. Οπως βλέπετε, το ελληνικό δαιμόνιο έχει κάνει απίστευτη διείσδυση στο Χόλλυγουντ! Ολέ!!!

ΥΓ. Χάρηκα που είδα και τη Λίζα Μινέλλι να χορεύει και να τραγουδάει στο φίλμ σα να είναι στην πρώτη της νιότη!!!

Justinaki

12 comments:

LIA said...

Αγαπημένη μας Ιουστίνη,

Εγώ και οι συμπλόγκερς μου, ευχαριστούμε θερμά για την αφιέρωσή σου.
Πιστεύω πολύ στη φιλία, είναι θείο δώρο. Είμαι τυχερή, που έχω φίλες που αγαπώ πολύ και με αγαπούν το ίδιο.
Πιστεύω, έστω και ένα μόνο αληθινό φίλο να έχει κανείς, είναι ευλογία.
Θα πάμε με τις φίλες μου να δούμε την ταινία με πρώτη ευκαιρία.
Σιγά! μην άφηνε η Μαργαρίτα το ελληνικό δαιμόνιο, έξω, ακόμα και από το Χόλλυγουντ.
Η άριστη σχέση σου με τη μόδα και τα παράγωγά της, φαίνεται σε κάθε φωτογραφία σου, σε κάθε εμφάνισή σου, τονίζοντας την ομορφιά, τη χάρη και την κομψότητά σου.
Να είσαι πάντα καλά, Ιουστίνη μας, και να λάμπεις από ομορφιά.

Σου στέλνω μεγάλη αγκαλιά και φιλιά κρητικά.

La Gigi said...

καλά το styling στην ταινία ήταν αισχρό κατά το 90%. η Patricia Field τα έχει χάσει τελείως!!
όμως το bottega veneta φόρεμα της Miranda με ξετρέλανε, θεϊκό ρούχο.
και εντάξει το Αμπου Νταμπι οκ, αλλά εγώ θέλω Μανχάταν να βλέπω στο sex and the city.
όπως και να 'χει πάντως μου άρεσε :)
φιλιά

Justine's Blog said...

Λία γλυκειά μου,
Ευχαριστώ για όλα και για τα καλά σου λόγια περί κομψότητας. Ελπίζω να διασκεδάσετε την ταινία με τις φίλες.
Και πίστεψέ με η γυναικεία φιλία είναι η ωραιότερη όταν έχει στέρεες βάσεις. Τη βιώνω καθημερινά και το ξέρω.
Φιλί

Justine's Blog said...

Ζουζουνίτσα Μελισσούλα,
Συμφωνώ πως το στάιλινγκ ήταν κάπως αυτή τη φορά! Γκράντζ με φορέματα των χιλιάδων δολαρίων. Οι άνρθωποι προσπαθούν να ανανεώσουν την εικόνα τους, καταστρέφοντάς την.
Συμφωνώ με το φουστανάκι της Μιράντας. Εγώ τρελλάθηκα με τη ρόζ τόγκα της Κάρι. Ωραίο χυτό ύφασμα, απόλυτα καλοκαιρινό ρούχο.
Φιλάκια βροχερά

katrine said...

Σήμερα όλα τα διάβασα όλα τα είδα!!
Προ προ προηγούμενα τα πάντα όλα!
Ή μάλλον διάβαζα αλλά δε προλάβαινα να σχολιάσω.
Τέλειο navy φορεματάκι, δεν το συζητώ!!

Όσο για τα παπούτσια του φιλμ, άριστα 10.Αδυναμία και σπατάλη μεγάλη.Λέω!!

Ένα αφιέρωμα στα ψηλά τακούνια αγαπημένο Justinάκι, περιμένω περιμένω και φωνάζω!!!!

Φιλιά γλυκά απ αυτή τη περίοδο εξετάσεων.

orfia said...

Πρεπει να δω την ταινια οπωσδηποτε...και θα πω εντυπωσεις!
Φιλια Ιουστινη μου

δεσποιναριον said...

Δεν το εχω δει το φιλμ Καναδεζα μου. Με το πρωτο δεν μπορω να πω οτι τρελλαθηκα κιολας. Μ'αρεσει η υψηλη μοδα σαν τεχνη αλλα η σχεση μου με αυτην ειναι σαν να βλεπω ενα πινακα σε μουσειο. Η "τρεντυ" μοδα αν θυμασαι μια συζητηση που ειχαμε στο τηλεφωνο τεινει να μπει σε κατασκευαστικα και στυλιστικα καλουπια. Ολα αλλαζουν τι να πω! Ομως θα δω το εργο και θα σου πω. Ας μη βιαζομαι. Τα φιλια μου απο τας εξοχας!

Justine's Blog said...

Κατερινάκι μου,
Εύχομαι τα καλύτερα για τα παιδάκια σου στις εξετάσεις τους. Ναι, οσονούπω θα κάνω ανάρτηση με Ψηλά τακούνια, έτσι γιατί χρειαζόμαστε ένα φρεσκάρισμα εν όψει καλοκαιριού!
Φιλάκια

Justine's Blog said...

Οπωσδήποτε να τη δείς αγαπημένη σε θερινό σινεμά μετά φιλενάδων. Θα την απολαύσεις και περιμένω την καταγραφή εντυπώσεων!
Φιλάκια απο βροχερό αλλά υπέροχο Μόντρεαλ

Justine's Blog said...

Δεσποινάκι ξετρελλαμένο με τας εξοχάς,
Δεν πρόκειται για αριστούργημα της 7ης Τέχνης. Για ένα φάν φίλμ πρόκειται, με αβανσέ αισθητική στα ρούχα και τα αξεσουάρ. Η ιστορία παίζει το μικρότερο ρόλο.
Αλήθεια, η μόδα μασ έχει μπεί στα ίδια και επεναλμβανόμενα καλούπια των κινέζικων εργαστάσιων. Ωστόσο, η μόδα στις ταινίες και στην υψηλή ραπτική πάντα θα είναι διαφορετική.
Φιλάκια στην υπέροχη Λέσβο. Λατρεύω Λέσβο!!!

Anonymous said...

Διάβασα και άκουσα χλιαρές κριτικές και κάπου δίσταζα να το δω. Την προηγούμενη εβδομάδα προσπαθήσαμε με μια παλιά καλή φίλη να πάμε να το δούμε μαζί αλλά δεν καταφέραμε λόγω ωραρίων...Διάβάζοντας ωστόσο όσα γράφεις, μάλλον έχω μετανιώσει που δεν είχα πάρει και τόσο θερμά την προοπτική...Δεν ξέρω, ίσως έφταιγε και το ότι δεν ήθελα να δω έρημο μέσα στον καύσωνα...

http://profiles.pathfinder.gr/view/pennybr

Justine's Blog said...

Πέννυ μου αγαπημένη καλημέρα σου,
Πρέπει να σου πώ ότι πρέπει να το δείς το εργάκι μέσα στο καλοκαίρι αραχτή με τις φίλες σου σε θερινό σινεμά. Θα είναι σούπερ!
Εχει τις καλές στιγμές του και προπάντων τη Σαμάνθα που απογειώνει το ρόλο της μεσήλικος γυναικός.
Φιλί