ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, March 27, 2011

Η Ελληνίδα και ο Φιλέλληνας της Χρονιάς 2011

Πραγματοποιήθηκε χθές η εκδήλωση γιά την εθνική παλεγγενεσία στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ κ. Θάνο Καφόπουλο. Εκ μέρους της ΕΚΜ ανακοινώθηκε πως τελετάρχης της σημερινής παρέλασης θα είναι ο παλαίμαχος ιερεύς πατήρ Γιώργος Σαϊτάνης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την παιδική χορωδία των σχολείων « Σωκράτης» καθώς και από την χορωδία της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, που ερμήνευσαν τραγούδια της εθνικής μας παράδοσης. Επίσης, το χορευτικό συγκρότημα της Κοινότητας χόρεψε αθάνατους ελληνικούς χορούς. Η βραδυά κορυφώθηκε με την ανακοίνωση του « Ελληνα » και του « Φιλέλληνα » της χρονιάς.

Γιά πρώτη φορά από την καθιέρωση του θεσμού ανακηρύχθηκε γυναίκα ως « Ελληνίδα της Χρονιάς » η Ρένα Παπαθανάκου, παραγωγός και εκφωνήτρια του ελληνικού προγράμματος του CFMB από το 1962. Η Ρένα Παπαθανάκου τιμήθηκε γιά την προσφορά της στη διατήρηση της ελληνικής κουλτούρας μέσα από τη ραδιοφωνική της εκπομπή από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Ρένα Παπαθανάκου είχε ενεργοποιηθεί στα κοινά προσφέροντας πολλαπλές δραστηριότητες σε διάφορες τοπικές και εθνικές προσπάθειες.

« Φιλέλληνας της Χρονιάς » αναδείχθηκε ο χρυσοχόος Σέρκος Μπογιατζιάν, Αρμένης χριστιανός με καταγωγή από τη Σμύρνη.Ο Σέρκος Μπογιατζιάν τιμήθηκε για τις φιλελληνικές του δραστηριότητες, καθώς έχει προσφέρει σημαντική οικονομική βοήθεια σε όλες τις Ελληνο-Ορθόδοξες Εκκλησίες, σε Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς, Εθνοτοπικούς Συλλόγους, Κοινωνικές Υπηρεσίες, στις Φιλόπτωχους όλων των Εκκλησιών και σε πολλές φτωχές Ελληνικές Οικογένειες, ιδιαίτερα δε στα Ελληνικά Σχολεία όλων των Κοινοτήτων και Ενοριών. Υπήρξε πρωτεργάτης της ελληνοαρμενικής φιλίας στο Μόντρεαλ.

Ανάμεσα στους επισήμους ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στον ICAO κ. Χάρης Μάνεσης, ο γερουσιαστής κ. Λίο Χουσάκος, ο επαρχιακός βουλευτής της περιοχής Λοριέ Ντοριόν κ. Τζέρυ Σκλαβούνος, η δημοτική σύμβουλος του Μόντρεαλ κα Μαίρη Ντέρος και άλλοι πρόεδροι και παράγοντες της ομογένειας.

Ιουστίνη Φραγκούλη

Η Ελληνίδα της χρονιάς Ρένα Παπαθανάκου κρατάει την τιμητική πλάκα .Αριστερά Μιχάλης Τελλίδης και Δημήτρης Γιαντζούλης. Δεξιά η υπογράφουσα, ο πρέσβης της Ελλάδας στον ICAO κ. Χάρης Μάνεσης και η πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης Ελένη Χριστοδούλου Η Ρένα Παπαθανάκου κι αριστερά της ο επαρχιακός βουλευτής Τζέρρυ Σκλαβούνος και η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος. Δεξιά ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος και ο γερουσιαστής Λίο Χουσάκος Η Ρένα Παπαθανάκου με το μοναχογιό της Χρήστο Κορέση Ο Χρήστος Κορέσης, η τιμηθείσα Ρένα, ο Δημήτρης Γιαντζούλης και η σύζυγός του Εγκόλφη Ο αγαπημένος συμβολαιογράφος και πρωην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ Δημήτρης Μανωλάκος, το ζέυγος Κατσάρκα και η Βρησηίς Μαύρου/ Παϊδούση Μια δημοσιογραφική παρέα: Το Τζουστινάκι, ο Μιχάλης Τελλίδης και η Λυδία Σκάλκου Ετέρα δημοσιογραφική παρέα: Ο εκδότης Γιώργος Γκιούσμας, ο τηλεοπτικός παραγωγός/δημοσιογράφος Γιάννης Κόκκωνας και ο παραγωγός Δημήτρης Παπαδόπουλος Ο Φιλέλληνας της Χρονιάς κ. Σέρκος παραλαμβάνει το βραβείο του από τον πρόεδρος της ΕΚΜ Βασίλη Μπαλαμπάνο

9 comments:

Αστοριανή said...

...και του χρόνου!
Ιουστίνη μου!

και στη Νέα Υόρκη, παιδιά και γαλανόλευκη, έδωσαν το σήμα της Συνέχειας...

Να είστε όλοι καλά,

(ο μπέμπης;... ακόμη!)

Σε φιλούμε πάντα με αγάπη,
Υιώτα-Δημήτρης

Μηθυμναίος said...

Πολύ ωραία όλα αυτά!
Συγχαρητήρια στους βραβευθέντες και σε όλους εσάς που σας καμαρώνουμε για την Ελληνικότητά σας!

g.k. said...

Και του χρόνου, κι από μένα.
Να περιμένω e-mail, ή βιάζομαι πολύ;
Τα ευρήματα της Πομπηίας μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι εκεί πέθαναν ενώ γλεντούσαν...
Η Ελλάδα μας πεθαίνει.
Μετά τη σωτηρία της άμετρος χρόνος για γλέντια.
γιώργος καλαμαράς

g.k. said...

Και του χρόνου κι από μένα.
Αλλά τα ευρήματα της Πομπηίας δείχνουν ότι χάθηκε ενώ οι άνθρωποι γλεντούσαν...
Η Ελλάδα μας πεθαίνει.
Μετά τη σωτηρία της, άμετρος χρόνος για γιορτές και γλέντια.
Να περιμένω e-mail από σας; Ίσως και το τηλέφωνό σας; (μιλάμε πιο γρήγορα από όταν γράφουμε).
γιώργος καλαμαράς
gkalam@msn.com

pylaros said...

Kai του Χρόνου, είχαμε κι εδώ την παρέλαση της γαλανόλευκης πίστεψέ το είναι η πρώτη χρονιά που δεν πήγα
θεωρώ ότι
έκανα 'μοιχεία' ίσως να έχω και τύψεις αλλά έκανε φοβερό κρύο και είχα και κάποιο μικρό προβληματάκι.
Ούτε τα παιδιά μου πήγαν ούτε τα εγγόνια μου παρέλασαν εφέτος,΄μεγάλωσαν κι έφυγαν από τα Ελληνοαμερικανικά σχολεία...

Η ζωή είναι σαν την σφαίρα και γυρίζει... πότε επάνω πότε κάτω.

αγαπητή μου Ιουστίνη χαιρετισμούς

Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Γιώτα,
Χαίρομαι που επιτέλους μετά απο χρόνια, η παρέλαση στη ΝΥ έγινε το Μάρτη. Υπάρχει πρόοδος.
Καλώς να φτάσει ο μπέμπης σας. Περιμένουμε τα συχαρίκια του!
Φιλί του ήλιου

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Στράτο,
Μάμτεψε με ποιά καμαρώνω τώρα. Να περνάς ωραία και να ξέρεις πως οι Ελληνες της Διασπορας δεν είναι επιλήσμονες σχετικά με την ιστορία τους.
Φιλί καυτό του ήλιου

Justine's Blog said...

Κύριε Καλαμαρά,
Η Ελλάδα είναι ορόσημο του δυτικού πολιτισμού, όσα χτυπήματα και να υποστεί θα αντέξει.
Θα σας γράψω σύντομα, το υπόσχομαι.
Με εκτίμηση

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Γαβρίλη,
Μοιχεία θα ήταν να είχες πάει στην παρέλαση των Ιρλανδών. Μια μικρή απιστία θα την πείς την απουσία σου. Αλλά το γεγονός πως δεν ήταν τα εγγόνια σου, αυτό ίσως ήταν καταλυτικό.

Φιλί ζεστό