ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, January 5, 2012

Εκδοτικός οίκος Ψυχογιός: εταιρική ευθύνη κι επιχειρηματική πρόοδος



Με το ζεύγος Νίνας και Θάνου Ψυχογιού μοιραζόμαστε μια φιλία ποταμό. Εδώ στο ταξίδι μας στην Οττάβα!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη
Είμαι πολύ περήφανη που τα βιβλία μου εκδίδονται στον εκδοτικό οίκο Ψυχογιός, καθώς φέτος εκτός από την ανοδική πορεία του ως εταιρεία, ο οίκος Ψυχογιός αναδείχθηκε σε κύτταρο του επιχειρηματικού κόσμου  που ενδιαφέρεται  για τον πλησίον. Αξιοποιώντας την ηθική  της εταιρικής ευθύνης με την καμπάνια της συγκέντρωσης 10 σεντς από την πώληση κάθε βιβλίου, ο εκδοτικός οίκος Ψυχογιός προσέφερε 200.000 ευρώ σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παράλληλα,  ο εκδοτικός οίκος Ψυχογιός την περασμένη χρονιά οργάνωσε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τα βιβλία του ενισχύοντας την ασθενούσα αγορά των μέσων ενημέρωσης αλλά και προβάλλοντας το πνευματικό προϊόν που λέγεται βιβλίο στα μαζικά μέσα μεταφοράς. Η καμπάνια του οίκου Ψυχογιός στο μετρό και τα τρόλεϊ ανέδειξε το βιβλίο δυναμικά  σε σχέση με τα αναλώσιμα προϊόντα διαφήμισης που εκμαυλίζουν τους καταναλωτές αλώνοντας το χρόνο και το χρήμα τους. Την ίδια ώρα η καμπάνια στήριξε το κέντρο της Αθήνας, που κατάντησε μια τρύπα από τις διαδηλώσεις και τους βανδαλισμούς τα τελευταία τρία χρόνια.
Τους εκδότες μου Θάνο και Νίνα Ψυχογιός τους γνώρισα το 2003 όταν στέγασαν το πρώτο μου μυθιστόρημα με τίτλο «Πετάει, Πετάει το Σύννεφο». Εκτοτε αν και χώρισαν για λίγο καιρό εκδοτικά οι δρόμοι μας, δεθήκαμε με μια προσωπική φιλία που είναι ποταμός.
Μέσα στα χρόνια είδα την εταιρεία να αναπτύσσεται δραματικά μέσα από την προώθηση των Ελληνικών κυρίως βιβλίων. Τα στελέχη των εκδόσεων Ψυχογιός,  τα οποία αντρώθηκαν ακολουθώντας την ανάπτυξη της εταιρείας αποτελούν τον πυλώνα του εκδοτικού οίκου, ενώ οι γόνοι Ψυχογιού, ο Νίκος   έχει αναλάβει την εµπορική οργάνωση και το µάρκετινγκ, ο πρωτότοκος Χάρης Ψυχογιός ασχοελίται  µε το ηλεκτρονικό βιβλίο και η Πένυ Ψυχογιού θα αναλάβει τη διεύθυνση του νέου εκδοτικού οίκου που ετοιμάζεται για την αγορά της Τουρκίας.
Η νέα γενιά της οικογένειας Ψυχογιού με τις αρχές της επιχειρηματικής ηθικής του ζεύγους Θάνου και Νίνας Ψυχογιού έχει ριχτεί στον αγώνα της προώθησης των βιβλίων σε ένα άλλο επίπεδο που απέχει μακράν των μέχρι σήμερα εκδοτικών δομών της Ελλάδας.
Εύχομαι το 2012 παρά τις δυσοίωνες προοπτικές της πατρίδας, να χαρίσει στον εκδοτικό μας οίκο, στο αγαπημένο μας σπίτι νέους επιτυχείς ορίζοντες.
Καλή επιτυχία πολυαγαπημένη οικογένεια!

10 comments:

pylaros said...

Εύχομαι κι εγώ καλή πρόοδο στις προσπαθειές του οίκου Ψυχογιού.
επίσης όταν ένας εκδοτικός οίκος προοδεύει είναι καλός οιωνός για όλους όσους γράφουν, όσους παράγουν την πρώτη ύλη...

Χαιρετισμούς από το κόκκινο μήλο αγαπητή μου Ιουστίνη...

Γαβριήλ

Maria Tzirita said...

Εκπληκτικό το κείμενό σου Ιουστίνη μου και μπράβο σου! Συμφωνώ κι επαυξάνω κι είμαι επίσης πολύ περήφανη που ανήκω κι εγώ σ'αυτή την οικογένεια... Περήφανη και χαρούμενη εξάλλου που είχα την τύχη να γνωρίσω και σένα προσωπικά και να με ζεστάνεις με το εγκάρδιο κι ειλικρινές χαμόγελό σου και την καλή σου κουβέντα - πάντα! Να είσαι καλά και να έχεις τα καλύτερα! Καλή χρονιά κι από δω!
Υ.Γ. Το κείμενο το αναδημοειεύω με την υπογραφή σου!

Ρούλα said...

Καλή επιτυχία στον εκδοτικό οίκο!
Κρατώ στα χέρια μου με χαρά το φάκελλο ενημέρωσης της Λέσχης Αναγνωστών των εκδόσεων Ψυχογιός, που περιέχει ένα περιοδικό-κατάλογο, αποσπάσματα βιβλίων, σελιδοδείκτες. Θερμά συγχαρητήρια για την κοινωνική προσφορά στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, στα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS, δικαίως είσαι πολύ υπερήφανη για τη συνεργασία.
Καλή και δημιουργική χρονιά Ιουστίνη μου, πολλά φιλάκια σε σένα και στην κυρία Ψυχογιού που είχα την τιμή να γνωρίσω στη Θεσσαλονίκη.

Αστοριανή said...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
μ' ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
Καλοτάξιδοι οι κόποι σας.
Χαιρετισμούς,
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

Justine's Blog said...

Καλή Χρονιά Γαβρίλη μου,
Ναι είναι καλό σημάδι να ακμάζει ένας εκδοτικός οίκος σε καιρούς παρακμιακούς. Υπάρχει ελπίδα.
Το Μήλο είναι κόκκινο και μεγάλο;
Να περνάτε καλά
Με αγάπη

Justine's Blog said...

Μαρία μου,
Είμαστε τυχεροί που ανήκουμε στο δυναμικό ενός υγιούς εκδοτικού οίκου. Οσο για τη δημοσιότητα, θεωρω πως όταν ένα μαγαζί πρωτοπορεί διαρκώς πρέπει να ακουστεί ηχηρά αυτό.
Κατά τα άλλα, καλοτάξιδο το νέο σου βιβλίο με πολλές ανατυπώσεις.
Φιλάκια του παγετού

Justine's Blog said...

Ρουλάκι μου,
Είναι απίστευτο πώς το αετίσιο μάτι σου τα πιάνει όλα. Αλήθεια, τί όμορφες στιγμές εκείνες στη Θεσσαλονίκη. Ονειρεύομαι μια παορυσίαση στα μέρη σου για να σε ξαναδώ .
Φιλιά πολλά και ευχές για Καλή Χρονιά γεμάτη αισιοδοξία

Justine's Blog said...

Γιωτάκι μου γλυκό και χρυσανθεμένιο,
Οι πενυματικοί κόποι πρέπει να ανταμείβονται. Πιστεύω πως το Σαλόνι του Βιβλίου θα είναι η αρχή μας μακριάς πορείας αλληλεπίδρασης.
Φιλάκια και Καλή Χρονιά

Eleni Tsamadou said...

Καλή χρονιά Τζουστινάκι,
Πολύ ωραία και σωστά αυτά που λες. Ο εκδοτικός οίκος Ψυχογιός αγκαλιαζει με αγάπη όλους τους συνεργάτες του και η σχέση εκδότη συγγραφέα είναι σχέση φιλίας και εμπιστοσύης. Τουλάχιστον εγώ έτσι την έχω εισπράξει και πιστεύω πως και οι άλλοι συγγραφείς που εκδίδει τα βιβλία μας έχουν την ίδια με μένα αίσθηση. Εκείνο όμως που είναι το πιο σπουδαίο είναι το ενδιαφέρον του και η αγάπη για τον άνθρωπο που εκδηλώνεται μέσα από τις χορηγίες και όχι μόνον. Εύχομαι να είναι πάντα έτσι και να έχει μεγάλες επιτυχίες γιατί το αξίζει όλη η ομάδα.
Σε φιλώ γλυκά

Justine's Blog said...

Ελένη μου αγαπημένη,
Καλή Χρονιά με υγεία και δημιουργίες, με περαστικούλια στον Κίμωνά σου.
Συμφωνω με όσα λές και γράφεις. Συγγνώμη που δεν μπορώ πιά να μπώ στο μπλόγκ σου να σου γράψω. Με πετάει διαρκώς έξω.
Φιλί γλυκό