ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, March 19, 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος, έγκυρος συνομιλητής των Ευρωπαίων και των Ελλήνων


Της Ιουστίνης Φραγκούλη Αργύρη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πλέον θριαμβευτικά ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και αντί να χαίρεται χαράν μεγάλην το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα , που βρισκόταν υπό κατάρρευση, άρχισαν όλες οι εσωτερικές παραφωνίες προκειμένου κάποιοι να εξασφαλίσουν διαπραγματευτική θέση για θώκους την επόμενη μέρα.

Τα 200.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ που τον ψήφισαν έστω και εκ των υστέρων έδειξαν ότι έχουν πλήρη συνείδηση γιά το έργο του αλλά και ότι επαφίουν τις ελπίδες τους στο νέο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αξιοπρέπεια και θάρρος είχε διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματός του το 2007  κάνοντας ένα έντιμο αγώνα, περιφερόμενος σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας το χέρι στο λαό. Αλλά οι καρεκλοκένταυροι του ΠΑΣΟΚ, που δεν ήθελαν να χάσουν τη βολή τους στο κόμμα αποφάσισαν να ανανεώσουν το χρίσμα στον απόγονο Παπανδρέου. Ηταν μια στημένη εκλογή από τους παλαιοκομματικούς, που απογοήτευσε τα απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ προκαλώντας θυμό γιά το νεποστισμό της συμφοράς.

Η ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στον πρωθυπουργικό θώκο αποκάλυψε την αδυναμία του να κυβερνήσει, την πλήρη έλλειψη συνείδησης ευθύνης για διοίκηση στην κρισιμότερη στιγμή της ελληνικής μεταπολεμικής ιστορίας. Ο Παπανδρέου ήταν διαρκώς απών καθώς προσποιόταν τον υπουργό εξωτερικών ή τον πρόεδρο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής---όταν η χώρα βυθιζόταν στο χάος.

Ο Βενιζέλος τηρούσε ευγενική σιγή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, δεν ασκούσε την παραμικρή κριτική, δεν αναμείχθηκε στα δρώμενα για να μη χαρισκτηρισθεί πικραμένος δελφίνος. Επέδειξε την πιο αξιοπρεπή στάση ενός  ηττημένου από το κατεστημένο ηγέτη, κάθησε στη γωνία του τηρώντας αφωνία.

Κι όταν απελπισμένος ο Παπανδρέου τον κάλεσε  στο τιμόνι του υπουργειου οικονομικών το περασμένο καλοκαίρι δηλώνοντας αδυναμία να πλοηγήσει το καράβι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αρνήθηκε την ευθύνη, παρότι γνώριζε πως έπαιζε την πολιτική του καριέρα. Ούτε για μια στιγμή δε συλλογίστηκε το προσωπικό κόστος, ανέλαβε το καράβι που βούλιαζε,  όπως ταίριαζε στο χαρακτήρα και τον πατριωτισμό του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαρχής έπεισε τους ευρωπαίους συνομιλητές του για τη σοβαρότητά του, έγινε ο έγκυρος συνομιλητης τους. Ακομη και στην αυτοκτονική πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, οι εταίροι στράφηκαν στον Βενιζέλο προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλότητα της πορείας προς απόσβεση της κρίσης χρέους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δοκιμάσθηκε στον οικονομικό θώκο όσο κανένας άλλος ούτε καν ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος. Χρειάσθηκε να εξισορροπήσει τις θυσίες του λαού με το κούρεμα του χρέους. Κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών όπως και την απόλυτη εμπιστοσύνη των πιστωτών της Ελλάδας. Και κατόρθωσε να φέρει σε πέρας την αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς να προκληθει τσουνάμι στις αγορές του κόσμου και στην Ευρωπαίκή Ενωση.

«Το βελούδινο κούρεμα του Ευάγγελου Βενιζέλου» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του εξάμηνου που βίωσε η Ελλάδα και ο κόσμος με κομμένη την ανάσα κάθε λεπτό της ώρας.

Πιστεύω πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κουρέψει την πικρία, να σταματήσει την αφόρητα κουραστική μονοτονία του παλαιοκομματισμού, να αναδέιξει νέα στελέχη στο κίνημα.

θεωρώ πως όλοι  αυτοί οι πρωτοκλασσάτοι του ΠΑΣΟΚ έχουν φθαρεί απόλυτα σπέρνοντας αντιπάθεια   στα μέλη του κόμματος και αλλά και στους Ελληνες ψηφοφόρους. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος οφείλει να καθαρίσει την κόπρο του Αυγίου φέρνοντας καινούρια ικανά πρόσωπα στη σκηνή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με νωπή τη νίκη του στην κρίση χρέους θα πρέπει να υπενθυμίσει στον ελληνικό λαό πως είναι ο μόνος πολιτικός άνδρας που έβαλε πλάτη για να δοθεί λύση στη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει  να χαράξει πορεία συμφιλίωσης μέσα στο κόμμα του χωρίς όμως να χάνει τη μεγάλη εικόνα, που είναι η με κάθε τρόπο συμμετοχή του σε μια πολυκομματική  κυβέρνηση της επόμενης μέρας.

Οι Ευρωπαίοι απάντησαν στο αίτημα της Ελλάδας να μη βγέι από την ευρωζώνη, οι Ελληνες πολίτες θυσίασαν την ευζωία τους για αυτή την ελπίδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καθώς δεν είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αλλά ένας ιστορικός ηγέτης της Ελλάδας και ένας ισότιμος παίχτης στην καρδιά της ευρωζώνης.

14 comments:

Aristidis Moschakis said...

Ιουστίνη Καλησπέρα όπου κι αν είσαι.
Πάντως σου εύχομαι να μην απογοητευτείς, διότι εγώ έχω μεγάλες επιφυλάξεις.

pylaros said...

Όπως είναι σήμερα η κατάσταση στην Ελλάδα κανένα πολιτικό κόμμα, κανένας πολιτικός δεν μπορεί από μόνος του να την βγάλει από το χαντάκι μιας χρεωκοπημένης οικονομικής πολιτικής.

Αν μπορούσαν θα το έκαναν πριν μπούμε στον χορό.
Με τις εκλογές το μόνο που θα κάνουν είναι να ανάψουν τα πολιτικά πάθη, εφόσον οι μέχρι σήμερα πολιτικοί ενδιαφερόνταν μόνο για το ατομικό τους συμφέρον όχι το της πατρίδος.

Τι άλλαξε μέχρι σήμερα; ΤΙΠΟΤΑ

Την καλημέρα μου αγαπητή μου Ιουστίνη από το μεγάλο ανοιξιάτικο Μήλο.

Με αγάπη

Γαβριήλ

spanagas said...

Ο κ.Βενιζέλος δεν είναι απλώς ένα μέρος του παλιού και σάπιου πολιτικού συστήματος αλλα είναι απο τουσ αυτθεντικότερους εκφραστές του... Ποιος συνεταξε τον νόμο περι''μη'' ευθύνης υπουργών?? ποιος ηταν υπουργός οικονομικών που φτωχυνε τους ελληνες κατα 10.000 ευρω κατα κεφαλην ετησιως ??

spanagas said...

Ο κ.Βενιζέλος δεν είναι απλώς ένα μέρος του παλιού και σάπιου πολιτικού συστήματος αλλα είναι απο τουσ αυτθεντικότερους εκφραστές του... Ποιος συνεταξε τον νόμο περι''μη'' ευθύνης υπουργών?? ποιος ηταν υπουργός οικονομικών που φτωχυνε τους ελληνες κατα 10.000 ευρω κατα κεφαλην ετησιως ??

kounela' said...

ναι ευγε που βολεψε την κορη του για πρακτικη στο γραφειο του ευρωπαικου δικαστηριου ,ευγε που παρεκαμψε σιγουρα αλλα παιδια που αγωνιστικαν για το αριστα στις σπουδες τους
μαθημα ηθικης!!

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Αρη,

Καλό είναι να κρατάς μικρό καλάθι , οι μέρες είναι πονηρές και δυσοίωνες

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου γαβρίλη,
Συμφωνώ ότι η συγκυρία της εκλογικής αναμέτρησης δεν είναι η καλύτερη συνθήκη για την κρίσιμη στιγμή.
Φιλί από ηλιόλουστη Αθήνα

Justine's Blog said...

Αγαπητέ ανώνυμε,
Το νόμο περί΄ευθύνης υπουργών τον συμφώνησαν όλα τα κόμματα της Βουλής. Εκ των υστέρων όλοι εξανίστανται.
Οσο για την πτώχευση της χώρας, αυτή ήταν ήδη εκεί όταν ανέλαβε ο Βενιζέλος. Την έκανε πιό ανώδυνη για όλους.

Justine's Blog said...

Αγαπητή ανώνυμη,
η κόρη του βενιζέλου αρίστευσε στις σπουδές της όπως είχε αριστεύσει κάποτε και ο πατέρας της, νάσαι σίγουρη ότι το ευρωπαίκό Δικαστήριο δεν προσλαμβάνει με΄ελληνικά κομματικά κριτήρια, αλλά με την αριστεία των φοιτητών.
Μη στοχοποιούμε αυτούς που δεν μας φταίνε! Και μάλιστα τα παιδιά! Είναι λάθος

sofia said...

Μπράβο σας,μας παρουσιάζεται σαν πρότυπο πολιτικού έναν άνθρωπο που όχι μόνο δε σέβεται τους πολίτες αλλά και είναι η ίδια η ρίζα του κακού αφού τόσα χρόνια ήταν σε ένα κόμμα που βασίλευε η κλεψιά, η απάτη και τα ΨΕΜΑΤΑ.Ο αρχηγός του δεν είχε πει τότε το γελοίο : Λεφτά υπάρχουν?
Και μη μου πείτε οτι ο κ.Βενιζέλος δεν φταίει γιατί ήξερε πολύ καλά τι γινόταν και συννενούσε κιόλας. Αν είχε τα κότσια θα μας είχε πει την αλήθεια,θα είχε διαχωρήσει την θέση του.Αλλα τι έκανε?
Απορώ πως εσείς οι μεγάλοι συνεχίζεται να υποστηρίζετε ανθρώπους που φάνηκαν τόσο σκάρτοι για την Ελλάδα και συνεχίζουν να σας κοροιδευουν μέσα στα ίδια σας τα μούτρα.
Κρίμα....

Justine's Blog said...

Αγαπητή Σοφία,
Κατ΄αρχήν κανείς δε γνώριζε το μέγεθος του προβλήματος του χρέους ούτε καν οι εταίροι μας. Πώς θάβλεπες να καταγγέλλει ένας πολίτικός το ίδιο του το κόμμα; Προδότη θα τον αποκαλούσες μέσα σου κι έξω σου.
Ο Βενιζέλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, προχώρησε δύσκολα θέματα για την Ελλάδα και ήταν πετυχημένος. Απο αυτό τον κρίνουμε, εξάλλου η χώρα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Ας κυβερνήσει κάποιος με εχέγγυα και όχι άδοκίμαστοι φωνασκούντες!
Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι την αγανάκτηση του κόσμου, αλλά δε μπορώ να αγνοήσω τις ποιότητες του ανδρός.

sofia said...

Ολοι κρίνονται απο τις πράξεις τους και εκεί φαίνεται και η ποιότητα τους.Και οι αδοκίμαστοι φωνασκουντες μπορεί να έχουν περισσότερη τσίπα απο όλους αυτούς.Τέλος πάντων ο χρόνος θα δείξει...


Υ.Γ Δεν ανήκω σε καμία πολιτική παράταξη,περιμένω να εμφανιστεί κάποιος που να έχει πραγματική αγάπη για την χώρα του και τους πολίτες της.
Ξέρετε τι θα πει να είμαστε νέα παιδιά με τον άντρα μου και να είμαστε και οι δυο άνεργοι?Δε θέλουμε λόγια,θέλουμε πράξεις και ένα καλύτερο μέλλον.Ολοι αυτοί που μας αναφέρεται δοκιμάστικαν και απέτυχαν παταγωδως.Συνενοχος είναι και ο κ.Βενιζέλος.

Aristidis Moschakis said...
This comment has been removed by the author.
Aristidis Moschakis said...

Αγαπητή Ιουστίνη Καλησπέρα !
Συμφωνώ με τους προλαήσαντες, και συμπμληρώνω ότι ο Μπέννυ είναι συνένοχος σε όλα τα εγκλήματα του (δικού μου) γιωργάκη, περιλαμβανόμενου και του πρώτου μνημονίου και της πρώτης δανειακής σύμβασης. Για δε το 2ο μνημόνιο και νέα δανειακή σύμβαση ο Μπέννυ όχι μόνο την υπέγραψε αλλά τα
έκανε ακόμη χειρότερα με τους νόμους και τα χαράτσια που εκείνος επέβαλε στους Ελληνες σαν υπουργός οικονομίας και Αντιπρόεδρος. Θυμίζω & τον νέο νόμο "FORMULA" που νομοθέτησε για την αναπλήρωση των μειωμένων εισπράξεων των φορολογικών εσόδων του κράτους,
επιβάλλοντας νέα έκτακτα χαράτσια και εισφορές στους μισθωτούς και συνταξιούχους......!!!!!
Δηλαδή την αδυναμία του ανύπαρκτου κράτους να εισπράξει φόρους από τους μεγαλοκαρχαρίες και τους πολιτικούς, την πληρώνουν τώρα τα συνήθη υποζύγια μισθωτοί και συνταξιούχοι !!! Αυτός είναι ο βενιζέλος (κρίμα τόνομα) που ζητεί να γίνει
το εναπομείναν ΠΑ-ΣΟΚ του πρώτο κόμμα ???
Αυτός ειναι που υπόσχεται τώρα στους εκλογείς να τους ψηφίσουν για να τους διασώσουν από το χάος ???? Μα το χάος είναι ο ίδιος και οι παρατρεχάμενοί του !!!! κανένας άλλος δεν τον στηρίζει και δεν πρόκειται να τον ψηφίσει.
΄Οσοι τον στηρίζουν χωρίς συμφέρον μάλλον έχουν ξεχασει μερικά σημαντικά επεισόδια !!!!!!