ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, May 12, 2012

Να κάνουμε έναν Ελληνα ακόμη!



Αύριο είναι η γιορτή της μάννας κι εγώ έχω αποσυρθεί από αυτή τη γιορτή ως κόρη, καθώς η μητέρα μου ταξίδεψε για τη γειτονιά του ουρανού, αναπαυόμενη πλάι στην κόρη της. Ετσι έπαψα να της παραγέλλω την ανθοδέσμη της γιορτής της στη μακρινή Λευκάδα.

Φέτος όμως γιορτάζω το γεγονός πως είμαι Ελληνίδα μάννα καθώς βλέπω το γιό μου  να έχει αντρωθεί σε ένα υπέροχο Ελληνα και να υπερασπίζεται την Ελλάδα του με τον πιό εύστοχο τρόπο.

Οι φίλοι του τον ειρωνεύτηκαν για το χάος της Ελλάδας μετά τις εκλογές , αποκάλεσαν τεμπέληδες τους Ελληνες, διαφθαρμένη την εξουσία . Ο Αλέξανδρος επί δύο χρόνια εισπράττει τις κάθε είδους προσβολές για το Γένος του και δεν μιλάει. Συγκεντρώνει τις δυνάμεις του όχι για να αμυνθεί αλλά για να επιτεθεί.

Ετσι προχθές ήρθε ξαναμμένος και μου εξιστόρησε πώς απάντησε στην παρέα του μετά από τις επαναλμβανόμενες προσβολές :  « Οι Ελληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από  τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, οι Ελληνες είναι περήφανοι για την καταγωγή τους, μοιράζουν το πνεύμα και την ιστορία τους σε όλο το δυτικό κόσμο. Αποτελούν το δομικό θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού.

Δείτε τους εδώ γύρω σας στον Καναδά, πόσο έχουν πετύχει στη ζωή τους επαγγλεματικά , οικονομικά, οικογενειακά , πόσους επιστήμονες  έχουν αναθρέψει , πόσους σπουδαίους ανθρώπους για την κοινωνία του Καναδά έχουν παράγει ...

Ναι, η ηγεσία της Ελλάδας έκανε ολέθρια σφάλματα, αλλά κι εδώ βλέπω διαχυτη τη διαφθορά. Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μπράιαν Μαλρούνι πήρε μετρητά σε φακελάκι την προμήθεια για την αγορά των αεροπλάνων, η κυβέρνηση του Κεμπέκ δονείται από τα σκάνδαλα της ανάθεσης των δημοσίων έργων με τις τεράστιες μίζες...

Οι Ελληνες στη μακραίωνη ιστορία τους έχουν ευεργετήσει όλη την Ευρώπη, πρωτοαποίκησαν την Ιταλία φέρνοντας τον κλασικό πολιτισμό τους, εκπολίτισαν την Ασία με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διατήρησαν τα ελληνικά και λατινικά γράμματα τον καιρό του Βυζαντίου, αποτίναξαν τον οθωμανικό ζυγό πρώτοι στην Ευρώπη ξηλώνοντας τους Τουρκους από τα Βαλκάνια, καθυστέρησαν τους Γερμανούς στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δε μπορείτε να ισοπεδώνετε έτσι το λαό μου, επειδή η συγκυρία τον έχει αφοπλίσει, επειδή άλλοι αποφασίζουν για τους Ελληνες».

Δεν πίστευα στη δεινότητα του λόγου του, στα επιχειρήματα του, στην απαρίθμηση όλων αυτών των στοιχείων που μάζευε από παιδί  μέσα από τα μαθήματα των ελληνικών, τη δική μας αφήγηση, την περιπλάνησή του στην Ελλάδα των καλοκαιριών.

Αύριο λοιπόν γιορτάζω γιατί είμαι  Ελληνίδα μάννα, καθώς  είχα θέσει στόχο όταν γέννησα το γιό μου ξένη εδώ στην ξένη: «Να κάνουμε έναν Ελληνα ακόμη», όπως έλεγε το τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά του 1990 στο δίσκο «Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια».


12 comments:

La Gigi said...

να σε χαιρεται το παιδακι σου αγαπημενη μου και να το χαιρεσαι και να το καμαρωνεις κι εσυ!

My blueprint said...

Μπράβο στον Αλέξανδρο! Ούτε εμείς που μεγαλώσαμε εδώ δεν θα μπορούσαμε να απαντήσουμε τόσο καλά!Πες του να γράψει ένα άρθρο (στα αγγλικά) να το κάνουμε όλοι share! Θέλω πολύ ν΄ακουστούν και παραπέρα αυτά. Να κλείσω κάποια στόματα!
Φιλιά

Justine's Blog said...

Ευχαριστώ Τζιτζη μου, πόσο χάρηκα που σε άκουσα!

Justine's Blog said...

Εγραψε στο φέις του και θα προσπαθήσω να το υφαρπάσω. Ναι, η γενική θηριωδία εναντίον μας, τελικά σφυρηλατεί τη συνείδηση των παιδιών μας!

Μηθυμναίος said...
This comment has been removed by the author.
Μηθυμναίος said...

«Αφού η Ελλάδα μας πληγώνει όσο κανείς», τον Έλληνα τον έκανες / τον κάνατε εσείς!!!

Αυτό σημαίνει πως ο Αλέξανδρος ξεσπάθωσε και καλά έκανε.
Πώς μπορούσε να έπραττε διαφορετικά, όταν έχει γερές και σωστές βάσεις από τους γονείς του!

Μπράβο Αλέξανδρε! Μπράβο Ιουστίνη μου!

P.D. Αν και σου έστειλα ευχές για τη σημερινή μέρα, δέξου κι από εδώ άλλη μια: Να έχεις μια υπέροχη και ευτυχισμένη μέρα με την οικογένειά σου!!!

pylaros said...

Happy mother’s day αγαπητή μου Ιουστίνη,
Να χαίρεσαι τον γιο σου, ένα καινούργιο Έλληνα που όπως όλοι όσοι έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό φυλάνε με υπερηφάνεια ατόφια τα ιδεώδες Ελληνικά ιδανικά και τα υπερασπίζονται όπου δει .

Με αγάπη
Γαβριήλ

panathinaeos said...

Χρονια Πολλα Ιουστινη! Να χαιρεσαι τον Αλεξανδρο! Τα παθη της φιλτατης πατριδος δεν εχουν αυτη τη στιγμη τελειωμο. Και δεν υπαρχει μεγαλυτερο ατοπημα απο το να χτυπας καποιον που ειναι ηδη στο εδαφος πληγωμενος και ανημπορος. Η στοχοποιηση των Ελληνων και της Ελληνικοτητας βεβαια εξυπηρετει καποιους παρα πολυ. Αντισταθειτε! ελεγε ο Μιχαλης Κατσαρος. Ο Αλεξανδρος τον ακουσε.

Justine's Blog said...

Αγπημένε μου Στράτο,
Ευχαριστώ για τις ευχές, έλαβα τα διαδικτυακά λουλούδια, η μυρωδιά τους έφτασε μέχρις εδώ.
Ναι, ο Αλέξανδρος ξεσπάθωσε και χαίρομαι γι αυτό. Είναι συνήθως ηπίων τόνων, αλλά φαίνεται πως μάζεψε πολλά ΄την τελευταία διετία. Τους τάρριξε κανονικά, χαίρομαι γιατί χαλιβδώνει εθνική συνείδηση και χαρακτήρα.
Φιλί

Justine's Blog said...

Γαβριλάκο μου,
Ευχαριστώ για τις ευχές. Εμείς ξέρουμε πόση περηφάνεια κρύβουν τα παιδιά των Ελλήνων του εξωτερικου. Ξέρουμε να χτίζουμε Ελληνες.
Φιλί και χρόνια πολλά στις μαμάδες του σπιτιού

Justine's Blog said...

Αθηναίε αγαπημένε,
Ο Αλέξανδρος αντιστέκεται και μα΄λιστα με επιχειρήματα. Παρόλο που προσπαθούν να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι, εμείς θα σταθούμε όρθιοι να υπερασπιστούμε το Γένος μας.
Αυτοί είμαστε, στα δύσκολα ενωμένοι και κραταιοί.
Φιλιά γλυκά

Αστοριανή said...

Χρόνια Πολλά
και πάλι, Αγαπημένη μας.

Καμάρι ο γιος σας! (μα λες να μη το περιμέναμε;)

Να είστε όλοι καλά!
Καλή του ΤΥΧΗ, με υγεία.

Σε πεθυμήσαμε,
Υιώτα-Δημήτρης