ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, September 3, 2012

Ενας ονειρεμένος γάμος

 
Η Λίτσα (από το Ευθαλία) Φωτεινού ήταν συμμαθήτριά μου στο Γυμνάσιο Θηλέων Λευκάδας. Το όνομά της ήταν μετά το δικό μου,(Φραγκούλη-Φωτεινού)  αλλά κάθε φορά που διάβαζε τον κατάλογο η καθηγήτρια «ξέχναγε» να με καλέσει προς εξέταση. Καλούσε πάντοτε τη Λίτσα κι εκείνη μου το κρατάει μανιάτικο μέχρι σήμερα. Βεβαίως ξεχνάει πως εμένα η καθηγήτρια με καλούσε προς εξέταση άνευ καταλόγου τις Δευτέρες και μετά τις αργίες!!!
Η Λίτσα ήταν μια εκπληκτική καλλονή, ένα κεφάλι ψηλότερη από όλα τα κορίτσια της τάξης, καλλίγραμμη, ξανθειά και γαλανομάτα. Την είδε ο Σπύρος Κατωπόδης και την άρπαξε στα ξένα να την κάνει γυναίκα του.
Τα χρόνια πέρασαν, εγώ είχα μια δεκαετία  να τη δώ τη συμμαθήτρια με το υγρό γαλάζιο βλέμμα. Ωσπου ήρθα στο Μόντρεαλ, από έρωτα κι εγώ. Η Λίτσα με εντόπισε και βγήκαμε μαζί  για ένα μεσημεριανό γεύμα. Τη θυμάμαι σαν τώρα τη σκηνή.
Η Λίτσα επειδή μικροπαντρεύτηκε έχει παιδιά της παντριάς πλέον. Ετσι όταν ο γιός της ο Γιώργος αποφάσισε να ενώσει τη ζωή του με την εκλεκτή της καρδιάς του τη Μαρία, ήμασταν καλεσμένοι στο γάμο.  Εδωσαν  ένα υπέροχο πάρτυ γεμάτο κεφι, νιάτα, ζωή. Ο Γιώργος έδειξε τη χορευτική του δεινότητα στην πίστα και κράτησε το κέφι στο ζενίθ.
Η Λίτσα η συμμαθήτρια ήταν μια κούκλα ντυμένη στο κοραλί φουστάνι της. Το ίδιο και η καλλονή κόρη της η Αγγελικούλα, που φέρνει  κάτι αρχαιολελληνικό, κάτι απο Ειρήνη Παππά. Ο Σπύρος ωραίος μελαχρινός καλλονός όπως πάντα. Και η νύφη η Μαρία λεπτεπίλεπτη κι αέρινη. Ενας γάμος ονειρεμένος, που έδωσε χαρα στην αγαπημένη μου φίλη αλλά και σε όλους εμάς.
Λίτσα, Σπύρο να σας ζήσουν τα παιδιά και να δείτε γρήγορα απογόνους. Και στης Αγγελικούλας μας τις χαρές.
Τζουστινάκι
 
 Η μάννα και ο γιός
 Το ζευγάρι ερράνθη με ρύζι και άνθη

 Η Λίτσα χορεύει λεβέντικο ζεμπέικικο
 Η νυφούλα μας με τη μαμά της
 Ο λατρεμένος Τεντ που με κατάντησε ερωτική μετανάστρια
 Ο Γιώργος είναι τεράστιος στο χορό
 Η Στελλίτσα μας με τον αρραβωνιαστικό της και το γιό του
 Με την καλλονή Αγγελική
 Η οικογένεια εν παρατάξει: Σπύρος, Αγγελική, Γιώργος και Λίτσα
 Η ιερή στιγμή του γάμου
 Η νύφη χόρευε ασταμάτητα


 Ο πατήρ Βασίλειος τέλεσε το μυστήριο στο Ναό του Αγίου Νικολάου στο Λαβάλ
 Οι νεόνυμφοι εξέρχονται από το ναό
 Τζουστινάκι ανάμεσα στο Σπύρο και τη Λίτσα
Με τη συμμαθήτρια πάντα γελαστές κι αγαπημένες

5 comments:

Αστοριανή said...

Ιουστίνη
και Τεντ,
αγαπημένοι.
Χιλιόχρονος κι γιος σας, και στα λαμπερά δικά του!

Πάντα με την αγάπη μας,
Υιώτα-Δημήτρης

Anonymous said...

Ιουστίνη, Τέντ, σας ευχαριστώ που με την ζεστή παρουσία σας κάνατε πιο όμορφη την ομορφότερη μέρα της ζωής του παιδιού μου. Κι είναι παρηγοριά και χαρά Ιουστίνη, να σκέφτομαι πως, αν και κάπου κάπου χάνεται η επαφή, σε σημαντικές στιγμές βρέθηκα και βρέθηκες κοντά μου. Σας αγαπάμε – καλές διακοπές και καλή επάνοδο ! Λίτσα

Justine's Blog said...

Γιώτα μου αγαπημένη, Ευχαριστώ για τις ευχές, αντεύχομαι Καλή τύχη στα εγγόνια σου. Νάστε όλοι καλά

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Λίτσα,
Ηταν μεγάλη ευτυχία να βρεθούμε ανάμεσά σας και να συμμετάσχουμε στην λαμππρή χαρά του Γιώργου σας. Να ζήσει το ζευγάρι και να σας φέρει απογόνους σύντομα. Εμείς περιμένουμε της Αγγελικούλας τις χαρές τώρα να το κάψουμε πάλι. Η επαφή δεν χάνεται ποτέ όταν κυρίαρχη είναι η αγάπη. Φιλιά σε όλους σας

γάμος said...

Να σας ζήσουν !