ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, February 27, 2013

Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Καναδά , μια επιτυχημένη επίσκεψη




 
Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος  με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπέρντ
 
 Ο πρέσβης του ICAO Βαγγέλης Δαμιανάκης με τον συμβολαιογράφο και Αρχοντα του Πατριαρχείου Δημήτρη Μανωλάκο
 Η σύμβουλος τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας Σία Παπατριανταφύλλου και ο εκπρόσωπος τύπου του υπεξ Γρηγόρης Δελαβέκουρας
 Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανάμεσα στον πρόεδρο του Ελληνικού Επιμελητηρίου του Μοντρεάλ κ. Τσίτουρα και τον πρόεδρο του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου της Αθήνας
 Συγκινημένος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μπροστά στο άγαλμα της Αθηνάς το οποίο είχε δωρίσει ως δήμαρχος της Αθήνας. Δίπλα του η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος και ο πρόεδρος της ΕΚΜ Νικόλας Παγώνης
Στο Δημαρχείο υπογράφει στο χρυσό βιβλίο 

Με το Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο και το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλο
Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με επιχειρηματίες του Μόντρεαλ
 Ο πρόεδρος της Καναδικής Γερουσίας Νοέλ Κινσέλα υποδέχθηκε τον Ελληνα υπεξ θερμότατα στη Γερουσία
 Με την Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ τον συνδέουν ωραίες στιγμές
 Μια φορά Δήμαρχος, πάντα Δήμαρχος, γιατί ο Αβραμόπουλος λατρεύει τον κόσμο
 Με την πρώην κυβερνήτη του Καναδά Μικαέλ Ζαν, η οποία αγάπησε την Ελλάδα κατά την εκεί επίσκεψή της
 Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας ανάμεσα στον πρέσβη της Ελλάδας στον ICAO Βαγγέλη Δαμιανάκη(αριστερά), τον πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριο Αγγελόπουλο και το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνο Καφόπουλο

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τον Καναδά χαρίζοντας αισιοδοξία στους Ελληνες και παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το αξιοπρεπές πρόσωπο της Ελλάδας στους Καναδούς.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έγινε δεκτός σε πρωτοφανές φιλικό κλίμα από τον πρόεδρο της Καναδικής Γερουσίας Νοέλ Κινσέλα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υπαινίχθηκε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι άργησαν πολύ να καταλάβουν την κρίση της Ελλάδας. Ο Νοέλ Κινσέλα  υπήρξε φιλόξενος, γενναιόδωρος και άκρως τιμητικός για τον υψηλό επισκέπτη του. Ανοιξε τις πόρτες της Γερουσίας προς τιμήν του καλώντας συναδέλφους του από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής του τόπου αλλά και την πλήθουσα Ελληνική παροικία της Οττάβας.

Η επίσημη διμερής συνάντηση του Ελληνα υπεξ με τον Καναδό ομόλογό του Τζόν Μπέρντ ήταν επιτυχέστατη, καθότι ο Καναδός υπεξ μίλησε ενθαρρυντικά γιά το ρόλο της χώρας μας στη Μεσόγειο, ενώ διαβεβαίωσε πως υπάρχει καναδικό επενδυτικό ενδιαφέρον γιά την Ελλάδα.

Θέματα διμερών σχέσεων, οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη, ο ρόλος της χώρας μας ως σταθεροποιητικής δύναμης στην περιοχή της Μεσογείου και οι δυνατότητες καναδικών επενδύσεων στην Ελλάδα, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπερντ σήμερα στην Οττάβα.

Ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τις κοινές αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος του Καναδά που παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας στη Μεσόγειο.

Ο Τζον Μπερντ αναφέρθηκε στις δυνατότητες καναδικών επενδύσεων στην Ελλάδα και στη σημασία της νέας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου Καναδά-ΕΕ που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετά τη δημοσιονομική της διόρθωση θα πρέπει να περάσει στη φάση της ανάπτυξης σύντομα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε τις καλές διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Καναδά εκφράζοντας ευχαριστίες για τη στήριξη του Καναδά στην χώρα μας.

Ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών ενημέρωσε τον Καναδό ομόλογό του για τις βαθιές αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα και οι οποίες θα βάλουν τη χώρα στην τροχιά της ανάκαμψης. Ο κ. Αβραμόπουλος επίσης συζήτησε με τον κ. Μπερντ τις νέες δυνατότητες καναδοελληνικών επιχειρηματικών σχέσεων στον τομέα της ενέργειας, του ορυκτού πλούτου, του εμπορίου και του τουρισμού, που μπορούν να αναπτυχθούν με τις νέες συνθήκες.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η Ελλάδα ως φίλη χώρα των αραβικών χωρών και του Ισραήλ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή της Μεσογείου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πιστεύει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αλλά σε μια πολιτική λύση που θα διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ταραγμένη χώρα.

Οι δύο υπουργοί έδωσαν έμφαση στις δυνατότητες που θα προσφέρει η συνθήκη κινητικότητας των νέων που επικυρώθηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τέθηκε σε ισχύ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σ΄αυτό το ταξίδι του έβαλε ψηλά στην ατζέντα:

1.     Την πρόσκληση της Ελλάδας προς τους καναδούς επενδυτές με την υπόσχεση πως όλα αλλάζουν στη χώρα

2.     Τόνισε την σπουδαία γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στη λεκάνη της Μεσογείου καθώς η χώρα επιτέλους επωφελείται από τη Δυση της και την Ανατολή της

3.     Ζήτησε τη συμπαράσταση της ομογένειας στην πατρίδα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ηθελα να πώ ότι ο υπουργός παρουσίασε με αξιοπρέπεια και δυναμισμό την εικόνα της χτυπημένης Ελλάδας, έδειξε την προσήνειά του στον απλό Ελληνα, συγκινήθηκε που είδε το άγαλμα της Αθηνάς στην πλατεία της Αθήνας στο Μόντρεαλ. Επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Μόντρεαλ γιατί όπως είπε: «Μια φορά Δήμαρχος Πάντα Δήμαρχος».

Στο Τορόντο είδε την ομογένεια στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο, επισκέφθηκε τον ηγέτη της Ορθοδοξίας του Καναδά κ. Σωτήριο, συνομίλησε με Ελληνοκαναδούς και Καναδούς επενδυτές γιά το ζητούμενο.

Στο Μόντρεαλ ένιωσε τη ζεστασιά της επιστροφής στην αδελφή πόλη της Αθήνας, μίλησε προς τους ομογενείς στην ΕΚΜ, κάλεσε τους επενδυτές κατά την ομιλία του στο γεύμα του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μοντρεάλ.

Ηταν μια επίσκεψη που είχε πολιτική σημασία, περιείχε στρατηγική γιά το μέλλον της ανάπτυξης της χώρας μας και ήταν μια υπενθύμιση προς τον Οικουμενικό Ελληνισμό πως η πατρίδα μας έχει ανάγκη!

Θα ήθελα να δώσω τα εύσημα στους ενορχηστρωτές αυτής της επιτυχέστατης επίσκεψης:  τον πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριο Αγγελόπουλο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλο και το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνο Καφόπουλο. Οι τρείς Ελληνες διπλωμάτες απέδειξαν ότι είναι δικτυωμένοι με την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου και μπορούν να προετοιμάσουν το έδαφος για την Ελλάδα της επόμενης μέρας!

ΟΙ τρείς διπλωμάτες μας είναι άξιοι στο ρόλο που έχουν κληθεί να επιτελέσουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς γιά την εικόνα χώρας μας!

 

Monday, February 25, 2013

Οσκαρς @ Justinakion

Με την Ελεν Φωτόπουλος τα είπαμε για τα καλά


Η βραδυά των Οσκαρ φέτος ήταν αρκετά βαρετή με ολίγον εθνικισμόν. Ο νεαρός παρουσιαστής, «γουαναμπί Φράν Σινάτρα» ήταν πολύ άνευρος. Το σενάριο της βραδυάς, ιδιαίτερα στην αρχή , ήταν κάπως.. Οι ηθοποιοί/παρουσιαστές των βραβείων δεν είχαν καλοδιαβάσει τα λόγια τους και πολλοί έχαναν τον ειρμό! Τα σκηνικά ήταν τα μόνα που έσωσαν τη χθεσινή παράσταση!

Η απονομή του Οσκαρ της καλύτερης ταινίας στο Μπέν Αφλεκ γιά την «Αργκώ», που οι Καναδοί παραπονούνται πως παραποιεί την περίφημη ιστορία της διάσωσης των αμερικανών στο Ιράν μέσω της καναδικής πρεσβείας , ανεβάζει τους τόνους της αμερικάνικης υπερηφάνειας. Η απονομή όμως του βραβείου από τη Μισέλ Ομπάμα κατευθείαν από το Λευκό Οίκο ήταν η έκπληξη της βραδυάς με ολίγο εθνικιστικό τόνο εισέτι.

Εννοείται πως το Οσκαρ της καλύτερης ανδρικής ερμηνείας δόθηκε στο Ντάνιελ Ντεϊ Λιούις, ο οποίος  κράτησε ολάκερο το έργο του Λίνκολν στην πλάτη του. Σίγουρα ο Σπίλμπεργκ αφέθηκε στους ώμους του ιρλανδού ηθοποιού και δεν έδειξε την πρωτοτυπία του στο συγκεκριμένο επικό έργο. Οπότε δικαίως έχασε το Οσκαρ.

Χαίρομαι που ο σκηνοθέτης της «Ζωής του Πί» Ανγκ Λι κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του για τη σκηνοθεσία του, γιατί ήταν πραγματικά τιτάνεια η προσπάθειά του να προσαρμόσει το βιβλίο του Γιάν Μαρτέλ στον κινηματογράφο.

Η νεαρούλα αμερικανίδα Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε το 'Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως διπολικής στην τρυφερή ταινία Silver Linings Playbook, το οποίο είχα βρεί εξαιρετικό ως φίλμ.

Το 'Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού κέρδισε η βρετανίδα τραγουδίστρια Αντέλ για το "Skyfall" , θέμα της ομώνυμης τελευταίας ταινίας του Τζέιμς Μποντ. Η Αντέλ ήταν τόσο θεά χθες που θεωρώ ότι έκλεψε όλη τη βραδυά χθες με τη μαγική φωνή της που κάνει τόσα κύματα . Ασε που αυτή η παιδική της σεμνότητα με γοητεύει, με στέλνει κανονικά.

Η Αν Χάθαγουεϊ , όπως ήταν αναμενόμενο- κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία-μιούζικαλ  «Οι Άθλιοι», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Βίκτωρος Ουγκώ. Η Χάθαγουεϊ ήταν ένα από τα φαβορί για το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου.Το ροζ φορεματάκι της έγινε το θέμα της βραδυάς.

Η αυστρο/καναδική  ταινία «Αγάπη» κέρδισε την Κυριακή το
Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, κατά την 85η απονομή των βραβείων, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Προσωπικά η εν λόγω ταινία δεν μου άρεσε γιατί ήταν καταθλιπτική και απαισιόδοξη. Μια θεατρική και ουχί κινηματογραφική απεικόνιση του ανθρώπινου εκφυλλισμού στα δυσκολα χρόνια του γήρατος.

Επίσης, χάρηκα που ο Ταραντίνο μου πήρε το βραβείο του πρωτότυπου σεναρίου, γιατί ο Ταραντίνο με το «Τζάνγκο» του έγραψε πάλι στην οθόνη διακωμωδώντας σκληρά τα σπαγκέτι-ουέστερν.

Βρήκα υπερβολικό το γεγονός ότι ο Κρίστοφ Βάλτζ του «Τζάνγκο» πήρε το βραβείο του β αντρικού ρόλου, τον είχα βρεί πολύ στημένο σε όλη την ταινία!!!

Εμείς είδαμε τα Οσκαρ με την παρέα μας, την Ελεν και το Νίκ. Εν μέσω πίτσας και αφρώδους οίνου  στοιχηματίσαμε ως είθισται. Ο Τεντ και η Ελεν κέρδισαν με 5 νίκες, ακολούθησα με 4. Ο Νικ, ως γνήσιος καλλιτέχνης και αντικονφορμιστής, δεν έπιασε ούτε ένα φίλμ, γιατί σημάδεψε μόνο ό,τι του άρεσε κι όχι ό,τι επρόκειτο να κερδίσει...

Και του χρόνου!

 


 Ο Νίκος ήταν ένας μοναχικός λύκος, που στοιχημάτισε σε ό,τι γούσταρε

 

Sunday, February 24, 2013

Ολοι φοβούνται το ατύχημα


Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φοβάται το «λάθος» που θα εκτροχιάσει τη χώρα και μαζί ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, o πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ψυθίρισε στο αυτί του Γάλλου ομολόγου του Φρανσουά Ολάντ την περασμένη εβδομάδα :«Τα πράγματα που πρέπει να γίνουν, χρειάζονται χρόνο και πρέπει να αντέξει η Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το Φθινόπωρο, οπότε γίνονται οι εκλογές στη Γερμανία. Μέχρι τότε, μπορεί να συμβεί και κανένα ατύχημα.»

Οι κίνδυνοι όπως αναφέρει η έγκριτη γαλλική εφημερίδα είναι: 1.μια πιθανή διάλυση της κυβέρνησης συνεργασίας των τριών 2. μια επανάσταση του λαού καθώς η Ελλάδα έχει θυσιάσει την καινούρια γενιά της (η ανεργία)  φτάνει στο 60% ακι 3. οι διεθνείς αγορές ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξάλλου σε κλειστό κύκλο βουλευτών του ομολόγησε πως αν η Ελλάδα τη βγάλει μέχρι τον Ιούνιο, θα απογειωθεί το Σεπτέμβριο.

Πάντως, με τα τελευταία στοιχεία  της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δείχνουν ύφεση στο 8% το τελευταίο τέταρο του 2012 , η προοπτική της Ελληνικής οικονομίας είναι μάλλον ζοφερή.

Οι αποκρατικοποιήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, τα κονδύλια του μηχανισμού στήριξης  δεν έχουν δοθεί ακόμη στις τράπεζες γιά την ανακεφαλαίωσή τους. Η ρευστότητα της αγοράς είναι στο μείον.

Οι επιπλέον περικοπές μισθών και συντάξεων και η προσθήκη επαχθών φόρων φέρουν μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας και απελπισία στον κόσμο.

Οι επενδυτές διστάζουν να επενδύσουν σε μια χώρα που αλλάζει το φορολογικό της σύστημα από μέρα σε μέρα.

Το ατύχημα μπορεί να συμβεί αν η κυβέρνηση δεν βάλει συγκεριμένους βραχυπρόθεσμους στόχους, αν δεν περικόψει  τις παράλογες δαπάνες των υπουργείων της, αν δεν σταματήσει το κυνήγι των απλών ανθρώπων μέσω της εφορίας.

Η Ελληνική κοινωνία έχει υποστεί αμέτρητες θυσίες τα τελευταία δύο χρόνια αλλά φαίνεται πως μάλλον θα είναι άκαρπες καθώς ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση ούτε η Ελληνική πολιτική ηγεσία συνειδητοποιούν ότι ήγγικεν το τέλος!

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια!

 Ιουστίνη

 

Friday, February 22, 2013

Νεροποντή στην Αθήνα


 
Το θυμάμαι σα νάναι σήμερα. Κι όμως ήταν τον Οκτώβριος του σωτηρίου έτους 1977, που βρέθηκα φοιτήτρια στην Αθήνα. Και είχαμε πιάσει ένα διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο, Λυσιμαχίας 3 και Καλλιρρόης γωνία. Στην καρδιά του νέφους, κάτω απ΄την Ακρόπολη όμως.

Ηταν από τις πρώτες μέρες στην Αθήνα κι εγώ περίμενα τον ήλιο της να μεσουρανεί. Αλλά όχι, αποφάσισε να βρέξει. Κι έρριξε μια νεροποντή σχεδόν τραγική, Θυμάμαι που κοιτούσαμε με τον Αποστόλη και τη μαμά έξω απ΄το τζάμι και δεν το πιστεύαμε πως οι ουρανοί έχυναν στα σπλάγχνα τους με ορμή πάνω στην πόλη.

Η γέφυρα της Καλλιρρόης προς τη Συγγρού είχε πλημμυρίσει. Τα αυτοκίνητα είχαν κολλήσει και οι οδηγοί πάλευαν να βγούν ζωντανοί από εκεί μέσα. Ο ξάδελφός μου ο Κώστας που ήταν ο τολμηρότερος κατέβηκε και βοηθούσε τους οδηγούς να βγούν ή να ξεκολλήσουν τα οχήματά τους. Του έδωσαν χαρτζιλίκι κι εκείνος ήρθε περήφανος να μας το αναγγείλει.

Η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει, μια οργισμένη βροχή σαν αυτή που πλημμύρισε την πόλη σήμερα.

Η μέρα εκείνη μέτρησε πνιγμένους στην Αθήνα, μπορεί να έφτασαν τους δέκα.

Την άλλη μέρα ο ήλιος βγήκε ολόλαμπρος στον ουρανό. Η γή είχε ρουφήξει όλο το νερό, είχε προλάβει να στεγνώσει. Τίποτε δεν θύμιζε το  χθες!
Τζουστινάκι

Thursday, February 21, 2013

Les Miserables of Greece

At the section WORLD/ Huffington Post you will find me every week as of now.

Les Miserables of Greece
Posted: 02/20/2013 5:32 pm



Who would have thought that Greece, a country basking in the limelight of the triumph of the 2004 Olympic Games, would find itself, a mere few years later, a country mired in poverty and despair? Who could imagine that this state that dedicated 0.7 percent of its share of budget to international aid and humanitarian assistance prior to the financial crisis of 2008 would now find itself in need of global charity? And, yet, this western European country lives in misery today with its proud people fighting for survival and its youth abandoning it en masse to seek their place in the sun abroad.
According to government statistics, the unemployment rate hit 27 percent this past November and registered a staggering 61 percent among those aged under 24 years of age with 1,350,181 Greeks officially registered as being unable to find work. Unbelievably, however, according to calculations by labor specialist George Romanias, the unemployment rate will soon surpass the 30 percent threshold, rising to some 2.3 million by the end of 2013. According to a report by the European Union's statistics agency, Eurostat, one-third of Greece's citizens are considered to be below the poverty level with another 27.7 percent on the brink of poverty or social exclusion. The Greek economy has already contracted by more than 20 percent and predictions are that GDP will have shrunk by more than a quarter by 2014.
As if this were not startling enough, there are presently at least 1.5 million economic migrants, most of whom are undocumented residents, roaming the country. Their squalid living conditions, the meager wages they are willing to accept and the all but nonexistent immigration policies of the government have created an explosive atmosphere, especially in the capital, Athens, where the majority reside. This has fomented a deep hatred between the Greeks and the "Xenoi," as the foreigners are called, and has boosted the popularity of the extreme right-wing "Golden Dawn" political party, whose members take it upon themselves to harass and terrorize the newcomers at each and every opportunity.
Alarmingly, the phenomenon of malnutrition has begun to surface with more and more organizations and individuals, in lieu of government, waging a daily battle to provide food and resources to destitute families. In many of the suburbs around the major cities, in the provinces as well as in various parts of Crete, the incidents of starving students are stunning. Teachers and parents continue to report growing numbers of children fainting as a result of being undernourished.
Every day, approximately 250,000 people visit the myriad of soup kitchens that have begun to dot the landscape while countless others subside on food packages provided by the services of the Archdiocese of Athens and its sister Metropolises.
The homeless, foraging in the trash and sleeping in front of abandoned buildings in downtown Athens, number about 20,000 and represent a cross-section of Greece's once proud middle class, counting among themselves yesterday's entrepreneurs, educated former employees and skilled tradesmen.
Hospitals, too, are in dire need, lacking basic medicines as a result of the government having instituted drastic health care cuts, leaving the poor and the elderly without sufficient means to fill their prescriptions. Significant numbers of the aged have been forced from the care of their nursing homes, dragged back to their children's residences so they can contribute their slashed pensions to the household monthly expenses.
Unfortunately, however, both the Greek government, as well as the European Union as a whole, feign ignorance of the situation and continue to adhere to a policy of economic austerity that has led the country to complete destitution in such a short period of time.
Recently, the National Council of Greek TV and Radio took the unprecedented measure of forbidding any broadcasting of images of Greece's "Miserables."
On this side of the Atlantic, Greek-American organizations have taken much too long to react to the crisis. Apart from the Greek-Orthodox Archdiocese of America and the Metropolis of Canada who periodically send their offerings, traditional Greek-American organizations continue to channel their significant donations to their usual local focal points.
Unbeknownst to the world, the "Miserables of Greece," yesterday's prosperous citizens, require international humanitarian assistance and a strong support from the Greek-American community at large. The Greek government and its European allies cannot pretend that nothing is amiss anymore.
FOLLOW WORLD

Saturday, February 16, 2013

Τα Ελληνοκαναδικά Νέα εκδίδονται εβδομαδιαίως



Ο εκδότης Γιώργος Μπακογιάννης
 Με χαμόγελα μας υποδέχθηκαν στην είσοδο
 Ο εκδότης Γιώργος Γκιούσμας

 Συνεδρίαση με το εμπορικό τμήμα

Τα κορίτσια στην παραγωγή

Εβδομαδιαία Εκδοση των Ελληνοκανδικών Νέων

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

 
«Τα Ελληνοκαναδικά ΝΕΑ έχουν σαν στόχο την διαιώνιση και υπεράσπιση των Εθνικών μας Θεμάτων, της Ελληνικής Γλώσσας, της Έλληνο-Ορθόδοξης θρησκεία μας και της πολιτιστικής μας κληρονομίας. Μέσα από ΤΑ ΝΕΑ εκτός από την αντικειμενική ενημέρωση, θα ενθαρρύνουμε όλες τις μεμονωμένες και συλλογικές προσπάθειες του Ελληνισμού και της Ελληνοκαναδικής κοινωνίας που έχουν τους ίδιους στόχους μας».

Αυτό είναι το έμβλημα της Ελληνόφωνης εφημερίδας του Γιώργου Γκιούσμα και Γιώργου Μπακογιάννη, οι οποίοι εκδίδουν επίσης τις εφημερίδες The Laval News, The Parc-Extension News , The North Shore New με μεγάλη επιτυχία επί σειράν ετών.

Τα Ελληνοκαναδικά Νέα που κυκλοφορούν από το 2007 σε δεκαπενθήμερη βάση. Από τις αρχές Φεβρουαρίου έχουν μετατραπεί σε εβδομαδιαία εφημερίδα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις πολλαπλές ανάγκες της παροικίας μας.

Βρεθήκαμε με τους εκδότες Γιώργο Γκιούσμα και Γιώργο Μπακογιάννη στα γραφεία τους στο Λαβάλ και είχαμε μια συζήτησηεφ’ όλης της ύλης γιά τη νέα εβδομαδιαία εφημερίδα τους:

-Γιατί αποφασίσατε να εκδώσετε τα Ελληνοκαναδικά Νέα σε εβδομαδιαία βάση;

Γιώργος Γκιούσμας: «Αντιληφθήκαμε πως ήταν ο μόνος τρόπος να εξυπηρετήσουμε την Ελληνική παροικία στις παροικιακές και κοινωνικές της δραστηριότητες. Η αναγγελία των κοινωνικών συμβάντων μέσα σε μια παροικία οφείλει να παρέχεται σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης πολλές επιχειρήσεις που διαφημίζονται στην εφημερίδα μας ήθελαν να έχουν εβδομαδιαία παρουσία στον ελληνικό τύπο.

Τέλος, η ίδια η ειδησεογραφία πρέπει να έχει φρεσκάδα και αμεσότητα.»

-Η Ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα στηρίζει τις προσπάθειες της εφημερίδες σας;

Γιώργος Μπακογιάννης: «Εχουμε σημαντική υποστήριξη από τους Ελληνες επιχειρηματίες κι εμείς ανεβάζουμε τον πήχυ στην εξυπηρέτησή τους. Θα πρέπει να παραδεχτούμε όμως πως η  νέα γενιά των Ελλήνων ασχολείται περισσότερο με την επιστήμη και τα επαγγέλματα (δικηγόροι, γιατροί, λογιστές, επενδυτές) και λιγότερο με τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η ίδια η αγορά έχει συρρικνώσει τις μικρές επιχειρήσεις και έχει διαμορφωθεί σε μονοπώλια. Ετσι οι Ελληνες επιχειρηματίες κυρίως σήμερα ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών και τα εστιατόρια. Απο αυτό το χώρο προέρχονται οι κυριότεροι πελάτες μας

-Ποιά είναι τα θέματα της σημερινής επικαιρότητας γιά την Ελληνική παροικία του Μόντρεαλ;

Γιώργος Γκιούσμας :«Το θέμα της φορολόγησης από την Ελλάδα είναι αυτό που καίει τους συμπάροικους. Δυστυχώς, η Ελληνική πολιτεία δεν έχει διευκρινίσει τί ακριβώς επιδιώκει, στην πραγματικότητα έχει ξεφύγει κυνηγώντας τους μέσους Ελληνες αλλά και τους ομογενείς. Πρέπει να δοθεί λύση άμεση και όχι προσωρινή, καθώς  οι ομογενείς αγωνιούν γιά την κατάσταση.

Αλλο θέμα που απασχολεί την παροικία είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την αποπληρωμή του δανείου της ΕΚΜ που είχε ληφθεί από την Εθνική Τράπεζα/Scotia Bank με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Ο κ. Στουρνάρας υπήρξε κατηγορηματικός πως η ΕΚΜ πρέπει να αναλάβει να πληρώνει τις δόσεις της εφεξής.

Τέλος, ο τρίτος πόλος συζήτησης είναι η συμφωνία με το Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο που προβλέπει την υπόσχεση καταβολής της λογίας από τους ναούς της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ μέσα στην επόμενη πενταετία με εγγύηση την εκκλησία της Παναγίτσας. Αυτό το ζήτημα έχει ανάψει φωτιές στην παροικία»

-Πώς βλέπετε τη νεομετανάστευση των Ελληνοκαναδών πίσω στον Καναδά;

Γιώργος Μπακογιάννης: «Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Ερχονται νέοι άνθρωποι εδώ και αναζητούν δουλειά, εμείς έχουμε δεκάδες αιτήσεις από επαγγελματίες δημοσιογράφους. Τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών επιστρέφουν κατά εκατοντάδες για να βούν εδώ εργασία καθώς έχουν καναδικό διαβατήριο. Αυτή είναι μια τονωτική ένεση γιά τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Ταυτόχρονα , η κατάσταση στην Ελλάδα έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη και άγχος στους ομογενείς μας. Οι ηλικιωμένοι όλο και λιγότερο επιθυμούν να επισκέπτονται την Ελλάδα γιατί δεν θέλουν να βλέπουν τη χώρα τους σε αποσύνθεση. Η αρνητική εικόνα της χώρας έχει αποθαρρύνει τους ομογενείς μας»

-Πόσο έχει επηρεάσει η ελληνική δορυφορική τηλεόραση την εικόνα της Ελλάδας και πόσο τα ομογενειακά μέσα της Διασποράς;

Γιώργος Γκιούσμας: «Δυστυχώς η εικόνα της Ελλάδας μέσα από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζεται ζοφερή και δύσκολη. Η Ελλάδα γκρεμίζεται στα μάτια των ομογενών με όλο αυτό τον ορυμαγδό των παραθύρων και παραειδήσεων. Είναι θλιβερές οι Ελληνικές ειδήσεις.

Από την άλλη πλευρά, η ελληνική δορυφορική τηλεόραση έχει επηρεάσει πολύ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ιδιαίτερα το ραδιόφωνο. Οι ομογενείς έχουν απομακρυνθεί από την κοινοτική ζωή, τους χώρους της συλλογικής δραστηριότητας και έχουν αποκλεισθεί στα σίριαλ της τηλεόρασης, τα οποία μάλιστα εν πολλοίς είναι τουρκικά. Οι Ελληνες εδώ γνωρίζουν πολύ περισσότερο την ελληνική πολιτική πραγματικότητα παρά την πολιτική κατάσταση στον Καναδά.Κατά κάποιο τρόπο έχουν απομονωθεί περισσότερο  από την παροικιακή δραστηριότητα και το καναδικό γίγνεσθαι.

Πάντως, η δορυφορική τηλεόραση υπήρξε επιδραστική στη νέα γενιά των Ελλήνων που έστω και στο υπόβαθρο εκτίθεται στην ελληνική γλώσσα, τα ελληνικά βιντεοκλίπς , την ελληνική μουσική, τα ελληνικά τάλεντ σόους κλπ. Ουδέν κακόν αμιγές καλού!»

 

Thursday, February 14, 2013

Ολα για τον Ερωτα


 

Δεν ξέρω αν υπάρχει Αγιος Βαλεντίνος κι αν έχει εφευρεθεί για τους γνωστούς εμπορικούς λόγους. Εμένα πάντως στη ζωή μου αυτή η μέρα μου έχει χαρίσει άπειρες χαρές με το παιδί να μεγαλώνει και να προσπαθεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του λατίνου εραστή.

Μιά χρονιά –θάταν 8 ετών- άκουσε στο σχολείο ότι έπρεπε να δώσει δώρο στην αγαπημένη του μυαλού του. Το όνομά της ήταν Μαργκό και ήταν μια πετίτ γαλλιδούλα με φακίδες, που έκανε όλο νάζια.

Ο Αλέξανδρος παραμονή της γιορτής ήταν γεμάτος ανησυχία. Το έβλεπα στα μάτια του ότι κάτι ήθελε να πεί και δίσταζε. Ηταν ασυνήθιστα νευρικός και με κοίταζε στα μάτια σαν κάτι νάθελε να ζητήσει αλλά δεν το αποτολμούσε.

Τελικά, πριν πέσει για ύπνο, την ώρα που ο πατέρας του του διάβαζε την ιστορία στο κρεβάτι , με φώναξε να μου πεί κάτι. Ο Τεντ βγήκε από το δωμάτιο γιατί θα ήταν το μυστικό μας.

-Μαμά, αύριο είναι το Αγίου Βαλεντίνου και θέλω να κάνω ένα δώρο στη Μαργκό.

-Να πάει ο μπαμπάς να αγοράσει σοκολατίτσες το πρωί καθ΄οδόν προς το σχολείο...

Με κοίταζε σκεφτικός, ονειροπαρμένος, μελαγχολικός...Αρχιζε να παίζει τη χρυσή του αλυσίδα με το σταυρουδάκι του επάνω.

-Λέω να της δώσω αυτό το κόσμημα, μου είπε.

-Αγάπη μου αν αρχίζεις να μοιράζεις κοσμήματα από τα  8 σου, τί θα γίνει στα 18 σου;

Απογοητεύθηκε και δεν είπε τίποτε. Πήρε τις σοκολατίτσες και με το ζόρι τις πρόσφερε στη Μαργκό.

Οταν επέστρεψε στο σπίτι τον ρώτησα αν η Μαργκό ευχαριστήθηκε . Κι εκείνος ου είπε; Ολοι έδωσαν σοκολάτες στη Μαργκό, δεν ήμουνα ξεχωριστός.

Τον πήρα στην αγκαλιά μου και τον παρηγόρησα. Του εξήγησα ξεχωριστός γίνεσαι όχι με τα δώρα αλλά με την ωραιότητα του χαρακτήρα σου.

Από τότε ποτέ δεν με ξαναρώτησε για ξεχωριστά δώρα!!! Θα κατάλαβε ότι ο άνθρωπος ξεχωρίζει γιά τις αρετές του!

Καλές αγάπες σε όλους σήμερα
 
Justinaki

 

Saturday, February 9, 2013

Η αριστεία τιμήθηκε πάλιν φέτος



 Περήφανη για την αριστεία τους
 Η Βιολέτα αριστεύει στο Πολυτεχνείο του McGill
 Η οικογένεια Γιαννέλη εν παρατάξει
 Ο Αλέξανδρος παλιός υπότροφος και ο τρέντυ Τέντυ
 Τεντυ με γενικό πρόξενο της Ελλάδας Θάνο Καφόπουλο
 Ανάμεσα στο ζεύγος Γιώργου και Αμαλίας Μαρκάκη
 Χάρηκα ιδιαίτερα για την ανοδική πορεία της Βιολέτας και του Ιάσωνα στα δικά μας πανεπιστήμια

 
 
 

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ελληνικό Ιδρυμα Υποτροφιών βράβευσε τους άριστους φοιτητές ανά τα Πανεπιστήμια του Κεμπέκ. Για μάς ήταν ξεχωριστή χαρά, καθώς για πρώτη φορά προσφέραμε υποτροφία στο όνομα της Κωνσταντίνας Ν. Φραγκούλη, της αδελφής μου που μας εγκατέλειψε για τη γειτονιά των Αγγέλων το 2004. Την επόμενη χρονιά η υποτροφία θα χρηματοδοτηθεί από την οικογένεια του αδελφού μου Απόστολου Φραγκούλη στο όνομα της Κωνσταντίνας μας.

Επίσης, νιώσαμε ιδιαίτερη περηφάνεια καθώς φέτος βραβεύτηκαν δύο απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου οι οποίοι διαπρέπουν στις εδώ σπουδές τους. Τόσο η Βιολέτα Νικολαϊδου όσο και ο Ιάσων Γκούντης έχουν πάρει άριστα 4 στα μεταπτυχιακά τμήματα των Πολυτεχνικών Σχολών των Πανεπιστημώιν McGill και Concordia αντίστοιχα.

Η υποτροφία της Κωνσταντίνας Ν. Φραγκούλη απονεμήθηκε στην φοιτήτρια διδακτορικού Επιστημών Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου McGill Μυρτώ Μπράντεκερ, η οποία απουσίαζε από την τελετή λόγω κακοκαιρίας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας γιά τον καλόν αγώνα και την αριστεία τους!

Τζουστινάκι

Τα ονόματα των υποτροφιών και των υποτρόφων

Το Ελληνικό Ιδρυμα Υποτροφιών του Κεμπέκ απένειμε χθές βράδυ σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο του Μαγκίλ δέκα υποτροφίες σε αντίστοιχους αριστούχους φοιτητές Ελληνικής καταγωγής γιά την αριστεία τους στις πανεπιστημιακές τους σπουδές ανά τα ανώτατα ειστημονικά ιδρύματα του Κεμπέκ.Φέτος, ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν δύο Ελληνες μεταπτυχιακοί φοιτητές, η Βιολέτα Νικολαϊδου και ο Ιάσων Γκούντης, που έχουν τελειώσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Οπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Γιάννης Χατζηνικολάου: «Το Ιδρυμα επιβραβεύει με κριτήρια αντικειμενικά και ακαδημαϊκά τους νέους επιστήμονες της Ελληνοκαναδικής μας παροικίας που αρίστευσαν τις σπουδές τους»

Η υποτροφία Καναδικού Ινστιτούτου Χαλυβοκατασκευών δόθηκε στην Βιολέτα Νικολαϊδου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου McGill,η υποτροφία του βουλευτή Γκί Ουελέτ δόθηκε στον Ιάσωνα Γκούντη, μεταπτυχιακό φοιτητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κονκόρντια. Οι ως άνω φοιτητές είναι απόφοιτοι του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου της Αθήνας.

Η υποτροφία της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ απονεμήθηκε στην φοιτήτρια Οικονομικών του Πενπιστημίου ΚονκόρντιαΣτέφανι Λαμπριανάκος-Ρεϊμόν, η υποτροφία του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μητροπολιτικού Μοντρεάλ δόθηκε στην Μαρκέλλα Γεωργιάδη μεταπτυχική φοιτήτρια του τμήματος Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ, η υποτροφία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου του Κεμπέκ απονεμήθηκε στον Τζόν Ταμπάκα, μεταπτυχιακό φοιτητή της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Μαγκίλ.

Η υποτροφία της οικογένειας Χαραλαμπάκη απονεμήθηκε στον Αθανάσιο Γκιόκα, διδακτορικό φοιτητή της Νομικής του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ, η υποτροφία της οικογένειας Καλλιπολίτη δόθηκε στον Α. Σ. Παπαδόπουλο- Μπότενμπρουχ, φοιτητή Εμπορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μαγκίλ, η υποτροφία του Ιδρύματος Τσόλη στην Εμμανουέλα Λαμπρόπουλος φοιτήτρια μέσης εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μαγκίλ, η υποτροφία του βουλευτή Τζέρρυ Σκλαβούνου στην Ανν Μαρί Σαντορινάιου, φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου του Σέρμπρουκ και η υποτροφία Κωνσταντίνας Ν. Φραγκούλη στη Μυρτώ Μπράντεκερ,φοιτήτρια διδακτορικού στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μαγκίλ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος ανακοίνωσε πως η ελληνική κυβέρνηση από τον επόμενο χρόνο θα προσφέρει μια ανάλογη υποτροφία.
Η βραδυά πλαισιώθηκε με ένα κονσέρτο από το μουσικό τρίο του Μάρκου Μανιάκα.

Tuesday, February 5, 2013

Το κυνήγι των μαγισσών



Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Διαβάζω καθημερινά για νέες φορολογίες που έρχονται να σφίξουν τον αβάσταχτο κλοιό των Ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση έχει αναδυθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών με στόχο να αφανίσει τη μεσαία τάξη, που έκανε μια ζωή οικονομίες για να αγοράσει ένα σπίτι ή οποιοδήποτε ακίνητο θεωρώντας πως έτσι θα εξασφάλιζε τα γηρατειά του...

Η ιδιοκτησία θα τιμωρηθεί αυστηρά σε όλα τα επίπεδα πληροφορούμαστε, γιατί αυτή η αλόγιστη επιβολή φόρων ακόμη και σε αγροτεμάχια που δεν αποδίδουν τίποτε, μόνο αυτό το επαχθές συμπέρασμα επάγει.

Οι επιχειρηματίες έχουν μπεί στο στόχαστρο πιεζόμενοι μέχρις εσχάτων να καταβάλουν τους φόρους τους, όταν ο τζίρος έχει πέσει στα κατώτατα σημεία, ρευστό δεν κυκλοφορεί στις τράπεζες και τελικά οι περισσότεροι αναγκάζονται να κηρύξουν πτώχευση.

Οι φυλακίσεις των Γαβαλά, Βωβού και άλλων επωνύμων είναι σχεδόν ιλαροτραγικές. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει αίμα στο λαό, αντί να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στην κατάσχεση των ακινήτων τους και τη ρευστοποίησή τους προκειμένου να καλύψει τα φορολογικά κενά των ως άνω και άλλων πολλών.

Βαβούρα , θόρυβος, απαξίωση  γιά ανθρώπους που εν τέλει όταν βρισκόνταν στην ακμή τους πρόσφεραν δουλειά σε εκατοντάδες πολίτες. Η γελοιοποίηση των επιχειρηματιών στη δυσκολία τους, δείχνει την αναλγησία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, την αποφυγή των πραγματικών ευθυνών και την στοχοποίηση του επιχειρείν στα δύσκολά του.

Η επιχείρηση αναδρομικής φορολογίας των πολιτών με τη διαδικασία της έρευνας επίσης αποτελεί τροχοπέδη στη λειτουργία του συστήματος. Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφεξής δημιουργία και ισχύ ενός αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος ενεργοποιώντας τους υπαλλήλους της ΣΔΟΕ για την εφαρμογή του,εξακολουθεί να τυρβάζει περί το παρελθόν διοχετεύοντας ενέργεια σε λάθος κατεύθυνση.

 

Τα πραγματικά εισοδήματα που παράγονται και δεν δηλώνονται στην Ελλάδα είναι σε μικρό ποσοστό κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου (αφού δεν έχουμε μεγάλο παραγωγικό κεφάλαιο), και σε μεγάλο ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεπιχειρήσεων. Στήνοντας καλό μηχανισμό για σύλληψη της φοροδιαφυγής, ίσως το κράτος να αυξήσει τα έσοδά του από μεγαλογιατρούς και δικηγόρους, γιατί αυτοί μπορούν να πληρώσουν τον φόρο που αναλογεί στα πραγματικά τους εισοδήματα χωρίς να κλείσουν.

Το ίδιο ίσως ισχύει και για όσες μεγάλες επιχειρήσεις μέχρι σήμερα έκρυβαν κέρδη, αν και αυτές πιθανό να προβούν σε απολύσεις, και έτσι θα στενέψει η φορολογική βάση. Αλλά είναι μάλλον βέβαιο ότι το κράτος δεν θα μαζέψει πολλά από τις ταβέρνες και τις βιοτεχνίες, που επιβίωναν ακριβώς επειδή δεν πλήρωναν. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής έχει μεγάλη ηθική και πολιτική αξία, αλλά δεν θα λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα. Μέσα στην κρίση, μπορεί και να το επιδεινώσει.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση στράφηκε εναντίον των Ελλήνων ομογενών ζητώντας τους διάφορα γραφειοκρατικά παραστατικά, τα οποία τους εμβάλλουν σε κίνδυνο με τις αρχές της χώρας όπου ζούν μόνιμα.

Αντί οι νέες διατάξεις να διευκολύνουν την εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό (μην ξεχνάμε ότι η μεταπολεμική Ελλάδα έζησε με  τους άδηλους πόρους των ομογενών και της ναυτιλίας), αντί να ενθαρρύνονται οι Ελληνες Απόδημοι να κάνουν επενδύσεις στην πατρίδα, διώκονται με διάφορες γραφειοκρατικές απαιτήσεις.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τα κεφάλαια των Ελλήνων ομογενών. Αντίθετα, πρέπει να δημιουργήσει ένα φορολογικό πεδίο, που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους ελληνικής καταγωγής επενδυτές.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να περιέχει ειδικές διατάξεις που θα ενθαρρύνουν τους ομογενείς να φέρουν καταθέσεις ρευστών στην πατρίδα, να επενδύσουν σε μεγάλα ενεργειακά και αναπτυξιακά έργα.

Δυστυχώς, αυτό το κυνήγι των μαγισσών, η ποινικοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα, η άλογη φορολόγηση των παντός φύσεως ακινήτων, προς το παρόν απωθεί τους Ελληνες του εξωτερικού όχι μόνο για επενδύσεις,αλλά και γιά το ίδιο το ταξίδι. Η Ιθάκη δεν βρίσκεται εκεί για αυτούς!, ομολογούν με θλίψη!