ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, April 26, 2014

Επίσημος αποχαιρετισμός

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησε χθες η Ελληνική ομογένεια του Τορόντο τους Ελληνες διπλωμάτες που αποχωρούν από τα πόστα τους (Οττάβα, Τορόντο, Μόντρεαλ)  οσονούπω. Κύριος  πρωταγωνιστής της βραδυάς που οργάνωσε η Μητρόπολη Καναδά, ήταν ο πρέσβης  της Ελλάδας στον Καναδά  Ελευθέριος  Αγγελόπουλος καθώς και οι γενικοί προξενοι της Ελλάδας στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ, Δημήτης Αζεμόπουλος και Θάνος Καφόπουλος, αντίστοιχα . Τιμές αποδόθηκαν και στον γενικό πρόξενο της Κύπρου στον Καναδά Ιάκωβο Γιρακοσιάν επι τη αναχωρησει του.

Ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος εξήρε το ήθος και την δυναμισμό του Ελληνα πρέσβη κατά την περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι επέδειξε πραγματική παιδεία και σωφροσύνη στο εργο του, ενω μετέφερε τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Ο Ελληνας πρέσβης, Ελευθέριος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που δένουν την Ελλάδα και τον Καναδά με αιχμή του δόρατος την ιδέα της Δημοκρατίας και την Ελληνική ομογένεια. Ταυτόχρονα μίλησε για την εντυπωσιακή ελληνόφωνη παιδεία των οργανωμένων φορέων του Καναδά, ενώ τόνισε ότι το μέλλον του Ελληνισμού εξαρτάται απο το κοινό όραμα και την ενότητα.

Ο γενικός πρόξενος του Τορόντο, Δημήτρης Αζεμόπουλος,  υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Οντάριο καθώς και την ζεστή σχέση που έκτισε με την Ελληνική ομογένεια του Τορόντο.

Ο γενικός πρόξενος του Μόντρεαλ , Θάνος Καφόπουλος, μίλησε για την ενορχηστρωμένη δουλειά ανάμεσα στα ελληνικά προξενεία και την πρεσβεία της Οττάβας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της Ελληνικής ομογένειας του Καναδά.

Ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στο Τορόντο, Ιάκωβος Γιρακοσιάν, αναφέρθηκε στις κοινές προσπάθειες της Ελληνικής και Κυπριακής διπλωματίας για την βέλτιστη  διεξαγωγή της Κυπριακής προεδρίας της ΕΕ στον Καναδά.

Ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος επέδωσε εικόνες αγιογραφημένες στο χέρι από μοναχούς τόσο στους προαναφερθέντες διπλωμάτες, όσο και στον εμπορικό σύμβουλο Χρήστο Γρίμπα και τον διοικητικό υπάλληλο Νίκο Σπυράτο, οι οποίοι επίσης αναχωρούν από τα πόστα τους στο Τορόντο.

  Παράλληλα προβλήθηκε ένα ντοκυμαντέρ γύρω από την έκθεση "Ελληνες: Απο τον Αγαμέμνονα μέχρι τον Μεγάλο Αλέξανδρο", που θα παρουσιασθεί από το επόμενο φθινόπωρο σε δυό μουσεία του Καναδά και σε δύο των ΗΠΑ. Ο επιμελητής του Μουσείου Ιστορίας της Οττάβας Terrence Clark αναφέρθηκε στη μεγάλη διαδρομή που διένυςε μαζί με το Υπουργείο Πολιτιςμού και τον Ελληνα πρέςβη για την οργάνωση της έκθεσης που θα περιλαμβάνει 300 ευρήματα απο την προϊστορική μέχρι την Ελληνιστική περίοδο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επώνυμοι της Ελληνικής παροικίας του Καναδά, μεταξύ των οποίων η ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Παναγιώτα Μέρτσαντ ,η δικαστής Ρία Τζήμα,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Αντώνης Αρτεμάκης και άλλοι.
 Με την Αννα διευθύντρια του ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου της Μητρόπολης και την Χριστίνα Αμυγδαλίδη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τορόντο
 Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος υπήρξε άψογος συνεργάτης
 Εικόνα ως δώρο προς τον αποχωρούντα εμπορικό ακόλουθο Χρήστο Γρίμπα
 Ο Σεβασμιότατος με τον Τεντυ μιλούν για όλα
 Ο γενικός πρόξενος της Κύπρου Ιάκωνος Γιρακοσιάν αναχωρεί επίσης από το πόστο του Τορόντο
 Στο επισημο ταπέζι, ο τιμώμενος πρέσβης Ε. Αγγελόπουλο, ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος , η γερουσιαστής κα Παναγιώτα Μέρτσαντ και ο γενικός πρόξενος του Τορόντο κ. Δημητρης Αζεμόπουλος
 Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος έδειξε μεγάλη δραστηριότητα για την Ελλάδα που βυθιζόταν. Ο Καναδάς διπλασίασε τον τουρισμό προς την Ελλάδα, αύξησε σημαντικά τις εισαγωγές από Ελλάδα, ενώ οι πρώτες μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας έγιναν από καναδικές εταιρείες. Αξιος !!!

 Ο Σεβασμιώτατος ήταν ο οικοδεσπότης και παρουσιαστής της βραδυάς
 Ενα δημοσιογραφικό τραπέζι: Εκδότης Θανάσης Κουρτέσης, Θωμάς Σάρας μετά συζύγου, Τζουστινάκι και εκδότης Κώστας Κρανιάς

 Ο επιμελητής της έκθεσης "Οι Ελληνες" κ. Τέρενς Κλάρκ
 Με τον Σεβασμιώτατο μας συνδέουν κοινά ενδιαφέροντα
 Στο δείπνο συναντήσαμε και τον μακρινό εξάδελφο Αντώνη Μήτσουρα, που ζεί πλέον μόνιμα στο Τορόντο . Στη φωτό με τον πεθερό του.
 Ανάμεσα από τους δύο γενικούς προξένους : Θάνο Καφόπουλο εξ αριστερών(Μόντρεαλ) και Δημήτρη Αζεμόπουλο εκ δεξιών (Τορόντο). Αριστερά ο Μάκης Ανδρικόπουλος και δεξιά ο Κώστας Κρανιάς
Σπάστε αυγά κι όχι τς σχέσεις Μητρόπολης -Κοινότητας!

 Με τη Γεωργία Κοντού, γραμματέα της Μητρόπολης μας συνδέει μακρόχρονη συνεργασία. Γνωριστήκαμε μόλις προχτές

 Ο π. Ιγνάτιος, διευθυντής της Θεολογικής Σχολής Τορόντο με τον διευθυντή Ελληνικής εκπαίδευσης της Μητρόπολης Τρόντο κ. Σπύρο Βολανάκη και την σύζυγό του αξιότιμο δικαστή κα Ρία Τζήμα
 Λάτρεψα το Θάνο Καφόπουλο για την αγάπη που έδειξε προς την Κοινότητα του Μόντρεαλ. Και τον Δημήτρη Αζεμόπουλο για τον κοσμοπολιτισμό του και τα ανοίγματά του στην καναδική πολιτική σκηνή. Αξιοι διπλωμάτες της Ελλάδας στον Καναδά την περίοδο της βαρειάς κρίσης!

 Αγαπημένος πρόξενος που άφησε εποχή
 Ανάμεσα από τον ευγενέστατο γενικό πρόξενο της Κύπρου κ Ιάκωβο Γιρακοσιάν και τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ κ. Θάνο Καφόπουλο
Μια οικογενειακή φωτογραφία από την ξεχωριτή βραδυά

No comments: