ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, May 9, 2014

Μαριάννα Καρφάκη: Πρωταγωνίστρια της ζωής μου και υποψήφια με το Μαργέλη

"Γεννήθηκα Λευκαδίτισσα"
 
Είναι η πρώτη φορά που στην δημοσιογραφική μου καριέρα μια αδελφική μου φίλη θέτει υποψηφιότητα στην πολιτική. Πρόκειται για τη Μαριάννα Καρφάκη, παιδική μου φίλη με την οποία μεγάλωσα και μοιράστηκα τα ομορφότερα χρόνια της ζωής μου. Γι αυτό σήμερα της αφιερώνω το χώρο μου, θεωρώντας ότι είναι ένα ξεχωριστό , αισιόδοξο πλάσμα που ως επαγγελματίας έδωσε την ψυχή της στο δύσκολο επάγγελμα της δόμησης.

 



Γεννήθηκες Λευκαδίτισσα;

 

«Ναι είμαι περήφανη που γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτό το λατρεμένο τόπο  και ευγνωμονώ τη τύχη για τις φιλίες της εφηβείας που ύμνησες και εσύ και τις πέρασες στην αιωνιότητα με το βιβλίο «Ψηλά τακούνια για πάντα».Και ακόμα είμαι περήφανη που άσκησα το επάγγελμα του Μηχανικού στο τόπο μου και οι συμπατριώτες μου με τίμησαν και τους ευχαριστώ για αυτό .Άσκησα ένα επάγγελμα  σε ένα περιβάλλον πλήρως ανδροκρατούμενο αλλά δεν έχασα την ευαισθησία του γυναικείου φύλου. Τεχνοκρατικό επάγγελμα, στείρο θα έλεγε κανείς , αλλά εγώ νοιώθω πως έβαλα πολύ συναίσθημα. Δεν το αντιμετώπισα σαν ένα απλό πάρε δώσε. Το κέντρο ήταν πάντα ο άνθρωπος και εκείνοι που είχαν συναλλαγή μαζί μου, είτε να πάρουν είτε να δώσουν, το ένοιωσαν αυτό .Όταν κάποιος έμπαινε σε καινούριο σπίτι  ένοιωθα πως έμπαινα εγώ …γιατί ήταν όνειρο το κεραμίδι στη γενιά που έζησα…»

 

Γιατί θέτεις υποψηφιότητα τώρα?

 

«Η πατρίδα μας περνάει τη μεγαλύτερη κρίση οικονομική και κοινωνική από τη μεταπολίτευση .Έχουμε χάσει όλοι το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Τώρα λοιπόν μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ,νοιώθω  πως το οφείλω σε αυτό το τόπο που με γέννησε, που έζησα όλη μου τη ζωή και που με τίμησε σε όλη μου τη διαδρομή, οικογενειακή και επαγγελματική,  να μη βολευτώ στη καθημερινότητα αλλά  να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι για να αναστρέψουμε τις επιπτώσεις της κρίσης στο άμεσο περιβάλλον μας και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης(τολμώ να πω τη λέξη) τοπικά.  Ακόμα ένας λόγος του γιατί τώρα. Τώρα γιατί πιστεύω ότι θα μπορέσω να λειτουργήσω χωρίς τη καθοδήγηση κομματικών μηχανισμών, των οποίων τα συμφέροντα είναι ασυμβίβαστα με τα τοπικά συμφέροντα. Δεν είναι του χαρακτήρα μου η στράτευση κάτω από κομματικές σημαίες και δεν ήθελα να συμμετέχω σε μια τοπική αυτοδιοίκηση που χρησιμοποιούνταν σαν προπύργιο εθνικών εκλογών. Τώρα που ο κόσμος το απαιτεί και τα κόμματα κοντεύουν να το πιστέψουν, τώρα είναι η ώρα η καλή να ασχοληθούμε  απερίσπαστοι με τα κοινά του τόπου μας.»

 

 

Γιατί κατεβαίνεις στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Μαργέλη, που θεωρείται «καμμένος»?

 

«Πρώτο και βασικό. Τον θεωρώ και όχι μόνο εγώ, αλλά και το μεγαλύτερο ποσοστό των συμπολιτών μας τον

 ικανότερο για διαχείριση των υποχρεώσεων και των καθηκόντων ενός Δημάρχου, του πρώτου πολίτη του Δήμου μας.

Οι ικανότητες του  συνίστανται στο ότι γνωρίζει πως πρέπει να αντιμετωπίζει τη διοίκηση για να λειτουργεί και να είναι αποτελεσματική ως προς το στόχο. Και όλα αυτά μέσα σε ατμόσφαιρα απόλυτου σεβασμού προς τους εργαζόμενους και συνεργάτες του με αποτέλεσμα να γίνονται συμμέτοχοι στο στόχο Ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τα τεχνικά θέματα που προκύπτουν στη καθημερινότητα και που εδώ που τα λέμε είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό των υποχρεώσεων της Δημοτικής αρχής. Έχει τη θέληση και ξέρει να οργανώνει αποτελεσματικά τους απαραίτητους φακέλους για τις εντάξεις και τις χρηματοδοτήσεις των έργων από Ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα τα οποία για να τα πάρεις προϋπόθεση είναι ο βαθμός ωρίμανσης και ετοιμότητας του προτεινόμενου έργου.

Ο Σπύρος ο Μαργέλης είναι ένας από μας, δεν έλειψε ούτε μια μέρα από το κοινωνικό ιστό της πόλης μας(από τα καφενεία μας ,από τις ταβέρνες μας από τους δρόμους μας). Και  κάτι άλλο….Βρέθηκε ατυχέστατα να μας εκπροσωπεί στη Βουλή των Ελλήνων στη χειρότερη φάση της μεταπολεμικής ιστορίας μας, τότε που οι βουλευτές εισέπραξαν τη μεγαλύτερη απαξία όλων των εποχών.»

 

Πρόγραμμα έχετε; Οραμα προσωπικό έχεις;

 

Δεν θα ήθελα να αρχίσω τις κορώνες για προγράμματα που άλλοι δεν έχουν η να μονοπωλήσω οράματα για το δικό μας ψηφοδέλτιο. Γιατί λόγια είναι πολύ εύκολο να λες και έχουμε όλοι χορτάσει από θα και προεκλογικές υποσχέσεις. 

Έχουμε όμως βασικές αρχές και βάσει αυτών θα επιθυμούσαμε να μας κρίνουν οι συνδημότες.

Τα κριτήρια για τη διαμόρφωση προγραμμάτων θα είναι τοπικά. Σε καμιά περίπτωση τα κομματικά συμφέροντα η τα πρόσκαιρα συμφέροντα μεμονωμένων ομάδων η τα εντελώς προσωπικά δε θα παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση προγραμμάτων. Γυρνάμε τη πλάτη λοιπόν  στο κομματισμό ,στο πελατειακό σύστημα και στη κηδεμονία κράτους-κυβέρνησης, σε ξεπερασμένες πολιτικές και αντιλήψεις. Αντιτασσόμαστε σε συμφέροντα ομάδων που συγκρούονται με τα συμφέροντα του συνόλου. Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως το πελατειακό και κομματικό κράτος είναι η βασική αιτία που φτάσαμε σε αδιέξοδο.

Στους βασικότερους στόχους μας η μάλλον βασική μας υποχρέωση είναι η βέλτιστη παροχή κοινωφελών υπηρεσιών, καθαριότητα δημοτικών χώρων, ύδρευση, αποχέτευση.. και άλλων υπηρεσιών με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για το Δημότη. Γνωρίζουμε πολύ καλά και το χρεωνόμαστε να το κάνουμε πράξη  ότι καλύτερη πόλη είναι οι βέλτιστες υπηρεσίες με το μικρότερο δυνατό κόστος. Και αυτό για να γίνει προαπαιτείται η αξιοποίηση του προσωπικού και η μέγιστη δυνατή παραγωγικότητα από όλους τους συντελεστές και τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Δε ξεχνάμε  την ορεινή  Λευκάδα και τα απομακρυσμένα από τη Πόλη μέρη. Ισόρροπη ανάπτυξη στο Νομό μας είναι στόχος μας και υποχρέωση μας. Σε κάθε δημοτική ενότητα οφείλουμε και θα το κάνουμε να αξιοποιήσουμε κάθε τι που τη κάνει ξεχωριστή και μπορεί να εξασφαλίσει επισκεψιμότητα, θέσεις εργασίας.

Προχωράμε με αποφασιστικά βήματα και καινοτόμες λύσεις για να δημιουργήσουμε επενδύσεις ώστε να αναστρέψουμε την ανεργία τοπικά και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Για να  το καταφέρουμε αυτό επαναπροσδιορίζουμε τις σχέσεις μας με τη πολιτεία με τους επιχειρηματίες, με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση με το πολίτη του Δήμου μας με πρωταρχικό μας καθήκον τη συμπαράσταση μας σε κάθε Δημότη.

Ο επικεφαλής  του ψηφοδελτίου μας, ο καπετάνιος του πολιτικού τοπικού μας αγώνα για το μέλλον του τόπου μας το λέει πολύ εύστοχα  «δημιουργούμε νέο μοντέλο ανάπτυξης, σχεδιάζουμε  το νησί για να γίνει κέντρο της μεσοδυτικής Ελλάδας».

 

 

3 comments:

Μηθυμναίος said...

Εύχομαι στην κυρία Μαριάννα Καρφάκη να πετύχει τον στόχο της κι από τη θέση της συμβούλου να βοηθήσει τον τόπο της!

Υ.Γ. Αυτό το μπλε στη δεύτερη φωτογραφία σου πάει πάρα πολύ!!!

Justine's Blog said...

Η Μαριάννα είναι ένα πλάσμα αυτοδημιούργητο, γελαστό, με μια εσωτερική αισιοδοξιά. Θα φέρει στον τόπο μας την επαγγελματική της γνώση και το γάργαρο γέλιο της!

ΥΓ. Ευχαριστώ που πήρες το χρόνο να μου κάνεις κομπλιμάν. Τι κύριος

Αστοριανή said...

Χρόνια σου Πολλά
στη Γιορτή της μητέρας!

Ήμουν και χθές να σου ευχηθώ, μα ΔΕΝ υπήρχαν
τα ...απαραίτητα κουμπιά
για σχόλια!!!!!!!!

Να είσαι καλά, Φίλη μας και να χαίρεσαι το κάθε δημιουργικό επίτευγμα,
είτε δικό σου
είτε δικών σου!

Φιλιά κι από το Δημήτρη,
κάποια στιγμή θα τα πούμε,
Υιώτα
"αστοριανή"
ΝΥ