ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, December 21, 2016

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πρεσβευτική κατοικία



Με τις μοναχές της Παναγίας της Παρηγορήτισσας και την οικοδέποινα Βασιλική Τσίρου-Μαρκαντωνάνου

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη
Στολισμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων η πρεσβευτική κατοικία της Οττάβας υποδέχθηκε την Τρίτη το βράδυ τους Ελληνες της περιοχής τιμώντας τα πατροπαράδοτα ελληνικά έθιμα. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες ήταν τα γλυκά της γιορτής που παρέπεμπε σε μέρες Ελλάδας.

Η οικοδέσποινα , Βασιλική Τσίρου-Μαρκαντωνάτου, σύζυγος του Ελληνα πρέσβη, Γεώργιου Μαρκαντωνάτου,  υποδέχθηκε με χαμόγελο τους καλεσμένους που προέρχονταν από διάφορες ηλικιακές κατηγορίες με κυρίαρχη τη νεολαία.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Καναδός πρέσβης Ρόμπερτ Πέκ, ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον ομόλογό του Ελληνα πρέσβη Γεώργιο Μαρκαντωνάτο για την Φιλελληνική του δράση αλλά και για την συμβολή του στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Καναδά-Ελλάδας κατά την τετραετή θητεία του στην Καναδική πρεσβεία της Αθήνας.

Ο Ελληνας πρέσβης στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τη δράση του Καναδού ομολόγου του, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα του ρόλου της Ελληνικής Ομογένειας στην συνεισφορά προς την πατρίδα, σημειώνοντας πως η ενδυνάμωση της σχέσης με το Μητροπολιτικό κέντρο αποτελεί πρώτιστο μέλημα των διπλωματικών αρχών.

Ο  Καναδός πρέσβης Ρόμπερτ Πέκ, ο οποίος παρότι βρίσκεται στην Οττάβα, εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση ελληνικών νοσοκομείων αλλά και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είπε ότι νιώθει συγκινημένος για την τιμή και ότι η αγάπη του για την Ελλάδα αναπτύχθηκε  κυρίως χάρη στη σύζυγό του Μαρία Πανταζή-Πέκ που είναι αληθινή Ελληνίδα.

Η βραδυά στολίστηκε με έντονο Χριστουγεννιάτικο χρώμα, όταν στην πρεσβευτική κατοικία εισέβαλαν οι μοναχές της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, οι οποίες με μικρά κοριτσάκια τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα προσθέτοντας μια στροφή για τη μακρινή και πονεμένη πατρίδα.

Η βραδιά έκλεισε με την ελληνική χορωδία της Οττάβας που τραγούδησε την Αγια Νύχτα, το Ελατο και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια μπροστά από τους συγκινημένους Ελληνες ομογενείς. Τα δάκρυα της νοσταλγίας έτρεχαν από τα μάτια των παρισταμένων στη λαμπρή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ζεύγους Μαρκαντωνάτου.
Μελομακάρονα και κουραμπιέδες από το Μοναστήρι της Παρηγορήτισσας
Τέσσερις κυρίες της βραδυάς: Η οικοδέσποινα, το Τζουστινάκι, η ζωγράφος Κατερίνα Μερτίκας και η Αλίκη Σοφιανόπουλος
Χριστουγεννιάτικες αγάπες
Αγκαλιά με το σκυλάκι που είναι ντυμένο γιορτινά


Η χορωδία ήταν υπέροχη
Ο Τεντ Αργύρης με τον πρέσβη Ρόμπερτ Πέκ
Μια οικογενειακή φωτογραφία με τις μοναχές
Η Αννα Αργύρη με τον καναδό πρεσβη Ρόμπερτ Πέκ
Με λευκαδίτικο τραπεζομάντηλο
Παιδάκια και μοναχές λένε τα κάλαντα

Τζουστινάκι, Μαρία Πανταζή-Πέκ και Αννα Αργύρη

1 comment:

Αστοριανή said...

Και του Χρόνου!!!

Πάντα με την Αγάπη μας,
Υιώτα και Δημήτρης
ΝΥ.-

ΥΓ.΅βλέπε ¨αστοριανή¨"
την ιστοσελίδα μου!