ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, August 26, 2018

Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Ηγούμενος Πεντέλης στη Φανερωμένη





Στο Μοναστήρι της Φανερωμένης φιλοξενήθηκε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών και ηγούμενος της Μονής Πεντέλης κ. Ιωάννης, ο οποίος την Κυριακή λειτούργησε στη Μεγαλόχαρη εκφωνώντας ένα εντυπωσιασκό κήρυγμα, καθ’ ομολογίαν όλων. Ο κ. Ιωάννης αφίχθηκε στη Λευκάδα μετά την συμμετοχή του στο Θέρμο, όπου έγινε η πανήγυρις των Αγίων Κοσμά και Αιτωλού παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου.

Ο ηγούμενος της Μονής θεοφιλέστατος κ. Νικηφόρος καθώς και η μοναστηριακή κοινότητα της Φανερωμένης παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος υπήρξε καθηγητής της Εξομολογητικής στον Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο τόσο του Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου όσο και του ηγουμένου κ. Νικηφόρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην αντιφώνησή του ο κ. Θεόφιλος καλωσόρισε τον ομόλογό του και τον πάλαι ποτέ καθηγητή του, σημειώνοντας πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη θεολογική παιδεία του, ενώ ευχαρίστησε τον ηγούμενο της Φανερωμένης για την αβραμαία περιποίηση που επιφύλαξε στον φιλοξενούμενο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στην απάντησή του ο υψηλός προσκεκλημένος σημείωσε πως είχε έρθει πολλάκις στη Μονή της Φανερωμένης μετά από πρόσκληση του κυρού Νικηφόρου και πως είναι πάντα χαρά του να φιλοξενείται στο υπέροχο μοναστικό χώρο.

Ιουστίνη Φραγκούλη 






No comments: