ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, November 15, 2020

Διαδικτυακή Συνάντηση Γνωριμίας του Θεσμικού Ελληνισμού του Καναδά με ΓΓ Γιάννη Χρυσουλάκη

 


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη


Σε θερμό κλίμα εξελίχθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου η διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας του θεσμικά οργανωμένου Ελληνισμού του Μόντρεαλ και των εκλεγμένων πολιτικών της ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννη Χρυσουλάκη.

Την πρόσκληση προς το Γενικό Γραμματέα και τους συμμετέχοντες απηύθηνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Ανδρέας Κριλής, ενώ την όλη οργάνωση πραγματοποίησε το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ. Η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη είχε το συντονισμό της συνάντησης με τον Γιάννη Χρυσουλάκη.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας ανέλυσε τον αναβαθμισμένο ρόλο της Γραμματείας, η οποία περιλαμβάνει:

1.Την αμφρίδρομη σχέση της Ελλάδας με τους Απόδημους

2. Τις σχέσεις της Ελλάδας με τις προξενικές και πρεσβευτικές αρχές ανά την υφήλιο

3.Τις σχέσεις με το Πατριαρχείο, τις αρχιεπισκοπές και μητροπόλεις εκτός Ελλάδας και το Άγιον Όρος (εκκλησιαστικές υποθέσεις)

4. Την επικοινωνία και δημοσιότητα των δράσεων της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό μέσω των πρώην γραφείων τύπου

5. Την προώθηση τόσο του ελληνικού λόμπι για τα εθνικά ζητήματα όσο και την δημιουργία και προβολή δράσεων για την ανάπτυξη της εικόνας της Ελλάδας εκτός των συνόρων.

Από την πλευρά τους μίλησαν όλοι οι καλεσμένοι αναλύοντας το ρόλο των οργανώσεών τους. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Ανδρέας Κριλής αναφέρθηκε στη μεγαλώνυμη κοινότητα του Μόντρεαλ αναλύοντας ότι πρόκειται για τον οργανισμό που καλύπτει τις ανάγκες του μεγάλου Ελληνισμού της πόλης με τα τρίγλωσσα ελληνόφωνα καθημερινά σχολεία ΣΩΚΡΑΤΗΣ-ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, τη Συμπληρωματική Εκπαίδευση, τις έξι εκκλησίες, τα χορευτικά τμήματα, τις κοινωνικές υπηρεσίες, σημειώνοντας πως η πανδημία έπληξε την οικονομική της κατάσταση αναγκάζοντάς την να απολύσει κόσμο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για τον εορτασμό των 200 χρόνων απο την Ελληνική Επανάσταση, λέγοντας ότι ο Ελληνισμός ετοιμάζει μεγαλειώδη παρέλαση όπου θα προσκληθεί και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκ μέρους του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ μίλησε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Τζον Θεοδοσόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόσφατες δράσεις του δευτεροβάθμιου οργανισμού, τονίζοντας πως έχει κάνει υπομνήματα για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας, έχει κάνει έκκληση στον Καναδό υπεξ να σταματήσει την πώληση όπλων στην Τουρκία, έχει παρέμβει στην Unesco για την Αγία Σοφία, έχει ζητήσει απο τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό να ανοίξει τα σύνορα με την Ελλάδα το περσινό καλοκαίρι και κάνει διαρκείς εκκλήσεις για να αντιληφθεί η κυβέρνηση του Καναδά την τρομοκρατία που ασκεί ο Ερντογάν στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Το Ελληνοκαναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο πρόεδρός του Χριστόφορος Καραμπάτσος, ο οποίος σημείωσε ότι νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες ενώνουν εκεί τις δυνάμεις τους και είναι έτοιμοι να οργανώσουν μεγάλη έκθεση ελληνικών προϊόντων για τον εαορτασμό των 200 χρόνων απο την Ελληνική Επανάσταση.

Η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Μοντρεάλ Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη είπε ότι το ΛΕΜ στο Μόντρεάλ δεν ασχολείται με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών αλλά σχεδιάζει παραγωγή μακροπολιτισμού. ‘Ηδη πρωταγωνίστησε στην δημιουργία του Γλυπτού του Ελληνα Μετανάστη , που κοσμεί κεντρικό σημείο της πόλης, αποτελώντας σημείο αναφοράς του Ελληνισμού, ενώ ετοιμάζεται μέσω του Ιδρύματος Ελληνικού Μουσείου να καταθέσει αίτηση για να δοθεί απο τον Δήμο κτήριο για τη στέγαση του υπό δημιουργία Ελληνικού Μουσείου.

Οι ομοσπονδιακές βουλευτίνες Αννυ Κουτράκη και Εμμανουέλλα Λαμπροπούλου αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Ελληνοκαναδικής Φιλίας, που αποτελείται απο Έλληνες και Καναδούς βουλευτές απο όλο το πολιτικό φάσμα της Βουλής του Καναδά με στόχο  την προώθηση των ελληνικών εθνικών θεμάτων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαίρη Ντέρος και Εφη Γιάννου μίλησαν για την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο Δήμο του Μοντρεάλ και για την ανάγκη της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Ελληνικής καταγωγής δημοτικών συμβούλων ανά τον κόσμο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλειος Καρυδόγιαννης και Αγλαία Ρεβελάκη από το Δήμο του Λαβάλ αναφέρθηκαν στην προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων τους για τα εθνικής σημασίας θέματα.

Η συνάντηση κύλησε σε θερμό κλίμα, τα ελληνικά ήταν η ρέουσα γλώσσα της νέας γενιάς των συμμετεχόντων και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Χρυσουλάκης άφησε να κυλήσει ένα δάκρυ απο την εθνική συγκίνηση που είδε μια καινούρια γενιά να είναι τόσο βαθειά ελληνοκεντρική.

Συμμετείχαν:

Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ (Πρόεδρος Ανδρέας Κριλής,  αντιπρόεδροι Κωνστάνς Καρβέλα)

Το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Τζόν Θεοδοσόπουλος, Παντελής Παπαμιχαλόπουλος δημόσιες σχέσεις)

Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Πρόεδρος μαίτρ Χρήστος Καραμπάτσος)

Λύκειον Ελληνίδων Μόντρεαλ (πρόεδρος Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη)

Οι Ομοσπονδιακοί βουλευτές :Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος,Αννυ Κουτράκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Μοντρεάλ:Μαίρη Ντέρος , Park Extension

Έφη Γιάννου, Ville Saint Laurent

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Λαβάλ :Αγλαϊα Ρεβελάκης και Βασίλειος Καρυδόγιαννης

 

Ατζέντα

Συτονίζει η πρόέδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ιουστίνη Φραγκούλη Αργύρη

1.   Καλωσόρισμα απο τον πρόεδρο της ΕΚΜΜ Ανδρέα Κριλή

2.   Παρουσίαση του ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννη Χρυσουλάκη

3.   Παρουσίαση της ΕΚΜΜ απο πρόεδρο Ανδρέα Κριλή

4.   Παρουσίαση Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ απο πρόεδρο Ντένη Μαρίνο

5.   Παρουσίαση Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου από πρόεδρο Χρήστο Καραμπάτσο

6.   Παρουσίαση Λυκείου των Ελληνίδων απο πρόεδρο Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη

7.   Παρουσίαση ΑΧΕΠΑ απο τον περιφερειακό πρόεδρο του Κεμπέκ κ. Χάτζισον

8.   Παρουσίαση των δύο ομοσπονδιακών βουλευτών

9.   Παρουσίαση γερουσιαστή

10.                Παρουσίαση των πέντε δημοτικών συμβούλων

11.                Ερωτήσεις προς τον Γενικό Γραμματέα-Απαντήσεις

12.                Κλείσιμο της συνάντησης



No comments: