ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, September 20, 2021

Η Πάττυ Μάγεψε με τα Τραγούδια της!

 Η Πάττυ μάγεψε με τα τραγούδια της !


Μια βραδυά που είχε την αύρα της υπέροχης μουσικού και ερμηνεύτριας Πάττυς Καλού, απόλαυσε το κοινό της Λευκάδας το Σάββατο 18 Αυγούστου στο Κηποθέατρο του Άγγελου Σικελιανού κάτω από το βλέμμα του λυρικού ποιητού.

Η Πάττυ Καλού, αρχιτεκτόνισσα στο επάγγελμα αλλά με σπουδές στο πιάνο και τη μουσική, ερμήνευσε τραγούδια που συνέθεσε η ίδια σε στίχους της Ιουστίνης Φραγκούλη- Αργύρη, του Ηλία Γεωργάκη και της Νόνης Σταματέλου. Έτσι η συναυλία είχε έντονη τη σφραγίδα της Λευκάδας καθότι τα υλικά των τραγουδιών αντλήθηκαν απο δημιουργούς του γενέθλιου τόπου σηματοδοτώντας μια μουσική παραγωγή με τοπικό αλλά και οικουμενικό χαρακτήρα.

Η Πάττυ Καλού ερμήνευσε μοναδικά τα οκτώ τραγούδια που κυκλοφορούν στο πρώτο δισκογραφικό της άλμπουμ με τίτλο «Ντυμένο Όνειρο στο Μπλε» από τη FRIDA Records. Πρόκειται για το νέο δισκογραφικό Label του ερμηνευτή, καθηγητή φωνητικής και παραγωγού Γιάννη Σκουλά. Ο δίσκος περιλαμβάνει 8 τραγούδια σε στίχους των Ηλία Γεωργάκη, Νόνης Σταματέλου, Ιουστίνης Φραγκούλη και μουσική της ερμηνεύτριας.
Τα μαντολίνα του εξαιρετικού μουσικού Κώστα Τσίντζα, οι ενορχηστρώσεις του Γιώργου Θεοδωρόπουλου και η επιμέλεια παραγωγής του Γιάννη Σκουλά, αναδεικνύουν κάθε ηχόχρωμα των τραγουδιών.

Η βραδυά την οποία παρουσίασε με το εξαιρετικό ταμπεραμέντο του ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Κουνιάκης ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς των δημοσιογράφων-δημιουργών Ηλία Γεωργάκη και Ιουστίνης Φραγκούλη, ενώ η Νόνη Σταματέλου απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Ειρήνη Βονιτσάνου, η παιδική φίλη της Πάττυς Καλού, που με γλαφυρό τρόπο και υπέροχο χρώμα στη φωνή παρουσίασε τη ζωή της Πάττυς ( Υπαπαντης) Καλού που μεγάλωσε στη Λυγιά ως μεσαία από τα τρία κορίτσια της οικογένειας. Η Βονιτσάνου αναφέρθηκε στους μεγάλους πόνους της οικογένειας, στην απώλεια του πατέρα σε νεαρή ηλικία, στην απώλεια της αδελφής σε βρεφιακή ηλικία,γεγονότα που καθόρισαν την ψυχή της Πάττυς διαμορφώνοντας ταυτόχρονο την ευαισθησία της αλλά και την έντονη θεληματικότητα της τραγουδοποιού.

Ο παραγωγός Γιάννης Σκουλάς στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενορχήστρωση και στο μουσικό στυλ κάθε τραγουδιού που περιέχει το πρώτο άλμπουμ της Πάττυς Καλού αλλά και της FRIDA RECORDS.

Ύστερα η Πάττυ ντυμένη με ένα μακρύ φλοράλ χρώμα που ταίριαζε στο αποκαλόκαιρο, στην ατμόσφαιρα του Κηποθέατρου αλλά και στην αύρα της νυχτιάς, ερμήνευσε τα τραγούδια που συνέθεσε η ίδια συνοδευόμενη από μια πλειάδα μουσικών κυρίως από τη Λευκάδα και με αποκορύφωμα τα μαντολίνα του Κώστα Τζίντζα.

Ξεκίνησε με το τραγούδι ΛΕΥΚΑΔΑ ΜΑΓΙΣΣΑ που άφησε τους ερωτικούς ρυθμούς να αγκαλιάσουν το πλήθος. Συνέχισε με το ΜΠΑΡΑΚΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ της Νόνης Σταματέλου που μας παρέπεμψε στις άυλες νύχτες του νησιού για να κορυφωθεί με το ΝΤΕΣΕΒΩ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ (ΙΟΥΣΤΙΝΗ) του Ηλία Γεωργάκη που γράφτηκε και ερμηνεύθηκε σε ρυθμό σάλσα ξεσηκώνοντας με το ρυθμό του το υπέροχο κοινό που είχε πλημμυρίσει το Κηποθέατρο!

Ακολούθησαν τα υπόλοιπα τρία τραγούδια σε στίχους της Νόνης Σταματέλου, άλλα σε ρυθμό μπαλάντας κι ένα σε τζαζ. Η Πάττυ ολοκλήρωσε τη συναυλία της με τα τραγούδια ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ και Η ΚΟΝΤΥΛΕΝΙΑ της Ιουστίνης Φραγκούλη, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στον κόσμο με τη δραματικότητα της εκτέλεσης και το σκηνικό πάθος της.

Η Πάττυ Καλού με αυτή την πρώτη δισκογραφική δουλειά της ανέδειξε το ταλέντο της μουσουργού και της ερμηνεύτριας χαρίζοντας στο κοινό της Λευκάδας μια μοναδική συναυλία.
Η βραδυά έκλεισε με τρία μίνι ντεσεβώ που έφερε από το Μιλάνο ο Θεόδωρος Αργύρης και τα προσέφερε προς τιμήν των τριών πρωταγωνιστών του τραγουδιού: του στιχουργού Ηλία Γεωργάκη, της τραγουδοποιού Πάττυς Καλού αλλά και της γυναίκας του Ιουστίνης που είναι η μούσα του ντεσεβώ!


No comments: