Ο κορυφαίος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος στο
Μοντρεάλ
Στο Μοντρεάλ θα ταξιδέψει ο τόπ σεφ Δημήτρης
Σκαρμούτσος προκειμένου να επιδείξει την μαγειρική του δεινότητα στο
Χριστουγεννιάτικο γκάλα που οργανώνει το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ στις 18
Δεκεμβρίου 2022,5.30 μ.μ. στο Embassy Plaza. Σκοπός της
εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση πόρων για την ενίσχυση της κλινικής έρευνας του Doveegene Project της οποίας
ηγείται η διάσημη ογκολόγος-χειρουργός- γυναικολόγος Dr. Lucy Gilbert του Πανεπιστημίου McGill.
Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ο Ροκάς της κουζίνας!
Ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ένας
πρωτοποριακός παράγοντας της νέας γαστρονομικής σχολής της Ελλάδας.
Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα
δίπλα στον Thomas Keller, όπου έκανε τη διατριβή του στη Γαλλική & Γιαπωνέζικη κουζίνα και από
το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel, όπου ήταν ο executive chef καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε και
ασχολήθηκε με την κρητική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Από το 2005 είναι σεφ
σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Στη συνέχεια πήρε μέρος στην κριτική επιτροπή των reality μαγειρικής «Master Chef» και «Junior Master Chef», παρουσίασε την εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και στη συνέχεια ήταν συνεργάτης
της εκπομπής «Joy» όπου παρουσίαζε το καλό φαγητό της Αθήνας.
Από το 2011 μέχρι και σήμερα (2015) είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Μετά τις γνώσεις, μετά την εφαρμογή των αρχών της μαγειρικής, για κάθε σεφ έρχεται το στοίχημα της «προσωπικής» κουζίνας, της
«προσωπικής» δημιουργίας, η στιγμή, που
το ταπεραμέντο του βρίσκει τον τρόπο να διοχετεύεται πηγαία και με πάθος στις γεύσεις, που υπογράφει.
Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί, που ανταποκρίνονται στην πρόκληση, έτσι, που όταν δοκιμάζεις ένα πιάτο τους να διαβάζεις στη
γεύση του μια ολόκληρη φιλοσοφία και
θέση ζωής. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που τα πιάτα, η ζωή τους και η εικόνα τους, ταυτίζονται απόλυτα σε ένα δυνατό σύνολο.
Αντισυμβατικός στη ζωή του από την εφηβεία έως και σήμερα, εραστής της αληθινής ζωής και της περιπέτειας υπήρξε και παραμένει
ένας ροκάς της κουζίνας, που ξεκινώντας
από την Αμερική των 90’s, τις σπουδές και τη μαθητεία του πλάι στον Thomas Keller, γύρισε όλον τον πλανήτη εντρυφώντας
στις κουζίνες πολλών πολιτισμών για να γυρίσει χορτασμένος και ώριμος πια στη μεσογειακή Κρήτη και να επαναπροσδιορίσει
με νέους όρους τη σχέση του με την
ελληνική κουζίνα, τις πολύτιμες πρώτες ύλες της αλλά και μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από το φαγητό και την
κοινωνική λειτουργία του.
No comments:
Post a Comment