ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, July 8, 2023

Ένας Υπέροχος Νεανικός Γάμος!





Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου παντρεύτηκε η βαφτιστήρα μου η Δονάτα Λεκατσά-Ξιούρα τον εκλεκτό της καρδιάς της Κωστή Γεωργαντά στο εξωκκλήσι του κτήματος Πετρεζά σφραγίζοντας μιά όμορφη σχέση. Οι δύο ιερείς που συμμετείχαν στην εκκλησιαστική γαμήλια τελετή απέδωσαν το τελετουργικό με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης τους για το ιερό μυστήριο.

Η Δονάτα είναι ένα πλάσμα που το γνώρισα από την ημέρα της γέννησής της καθότι είναι κόρη της αγαπημένης φίλης και κουμπάρας μου Αλέκας Λεκατσά, με την οποία διατηρώ δεσμούς άσβεστης φιλίας και ιστορικής αγάπης. Ήταν ένα γλυκό κορίτσι με έντονο γαλανό βλέμμα και όμορφα καστανόξανθα μαλλιά, μια όμορφη νεράιδα που μπήκε στη ζωή μας και την κατέκτησε με την ηπιότητα του χαρακτήρα της και τα πολλαπλά ταλέντα της. Παίρνοντας το όνομα Δονάτα από τον Άγιο Δονάτο της Εγκλουβής μας, έδεσε για πάντα την ύπαρξή της με την δική μας καταγωγή.

Η Δονάτα, λοιπόν, που βαφτίστηκε στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας από τον μακαριστό πατέρα μου παπά-Νίκο Φραγκούλη, μεγάλωσε τα καλοκαίρια στη γειτονιά της Λευκάδας, στολίζοντάς την με τα παιχνίδια της  και τις κοριτσίστικες παρέες της. Όταν γεννήθηκε ο Αλέξανδρος έσπευσε να γίνει η πρώτη του φιλενάδα, υιοθετώντας ένα προστατευτικό τρόπο απέναντί του. Η Δονάτα ήταν ένα πολύ δοτικό παιδί που έμαθε να μοιράζεται την αγάπη της με τους γύρω της.

Η Δονάτα μεγάλωσε, έγινε μια πανέμορφη δεσποινίς που σπούδασε Οικονομικά και αργότερα άνοιξε τη δική της επιχείρηση, το περίφημο HobNob, όπου διδάσκει γιόγκα, διάφορες γυμναστικές αλλά και χορό jazz, lindy hop/swing προσφέροντας  άσκηση,  έκφραση,  χαλάρωση , κοινωνικοποίηση, και δίνοντας έμφαση στη μοναδικότητα και τις ανάγκες του κάθε ατόμου.Το HobNob έχει γίνει τόπος συνάντησης «ανήσυχων» ανθρώπων για να γυμναστούν, να χορέψουν, να διαλογιστούν, να θεραπευτούν και να επικοινωνήσουν..

Εκεί στο εργαστήρι της ανθρώπινης φύσης, γνώρισε τον αγαπημένο της Κωστή Γεωργαντά, ο οποίος προέρχεται από άλλο επαγγελματικό χώρο (την τεχνολογία) αλλά με έμφυτο χορευτικό ταλέντο έγινε μαθητής της στο lindy hop. Η χημεία του χορού και της ευγενικής φύσης τους ένωσε κι έτσι βρέθηκαν στα σκαλοπάτια της εκκλησίας εκείνη την ζεστή Παρασκευή του Αθηναϊκού καλοκαιριού σε ένα μεσογειακό κτήμα, στολισμένο κατάλληλα για την ευτυχισμένη ώρα.

Το ζευγάρι πιασμένο χέρι-χέρι ανέβηκε τα σκαλιά φτάνοντας στο ξωκκλήσι ενώπιον των καλεσμένων που περίμεναν να τους θαυμάσουν. Εκείνη φορούσε ένα αέρινο νυφικό από διάφανο ύφασμα κι εκείνος ένα καλοκαιρινό ένδυμα γάμου. Εκείνη έμοιαζε με νεράιδα κι εκείνος με ιππότη παλαιών καιρών.

Οι γονείς του γαμπρού Νίκος και Ελένη Γεωργαντά ήταν φανερά συγκινημένοι, το ίδιο και η μητέρα της Δονάτας η Αλέκα Λεκατσά που συνοδευόταν από τον σύζυγό της Κώστα Κατηφόρη, πρόεδρο της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών. Τα δυό ζευγάρια καθόνταν σε απόσταση από τους νεόνυμφους καμαρώνοντας τα μοναχοπαίδια τους να δίνουν ενώπιον Θεού και ανθρώπων τον όρκο της συμπόρευσης στην κοινή ζωή.

Ακολούθησε η δεξίωση στο κάτω μέρος του κτήματος όπου το ζευγάρι ξεκίνησε το χορό με ένα μπλούζ ενώ ακολούθησε μια υπέροχη παράσταση με ρόκ εν ρόλ, σουίνγ, λίντυ χόπ. Τότε όρμησαν στην πίστα οι φίλοι τους που παίρνουν μαθήματα χορού με τη Δονάτα και πλημμύρισε η πίστα νεολαία ,ομορφιά και απίστευτες χορευτικές φιγούρες. Ήταν χάρμα οφθαλμού να βλέπεις τα ζευγάρια να κινούνται στους ρυθμούς του 50 και του 60 ξεσηκώνοντας το υπόλοιπο πλήθος που έσμιξε μαζί τους στην πίστα.

Φυσικά, ακολούθησαν τα παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια όπου πρωταγωνίστησε το τσάμικο του γαμπρού με εξαιρετικές αυτοσχέδιες φιγούρες. Τον υποβάσταζε ο περήφανος πατέρας του προσφέροντας μιά από τις συγκινητικότερες νότες της βραδυάς. Ήταν αυτή στιγμή της περηφάνειας του πατέρα γιά το γιό και της απόλυτης ταύτισης του γιού με τη λεβεντιά της Ελληνικής παράδοσης. Ήταν η κορυφαία ταύτιση των δυο ανδρών στο αυτοσχέδιο κάλεσμα του δημοτικού τραγουδιού.

Η Δονάτα πρωταγωνίστησε στους ρυθμούς του ρόκ εν ρόλ, του λίντυ χόπ, του σέικ σκορπώντας τις έντονες χορευτικές φιγούρες της που μοιράστηκε με τον άντρα της αλλά και με τους φίλους της  σε μια πίστα που ασφυκτιούσε από την υπέροχη νεολαία.

Θα σημειώσω την παρουσία του αγαπημένου και σεβαστού θείου μας Νίκου Κατηφόρη που μας συγκίνησε με την αειθαλή λεβεντιά του, ενώ ο θείος της Δονάτας, φαρμακοποιός Ζώης Λεκατσάς καμάρωνε για την ανηψιά του και τον όμορφο γάμο της.

Δονάτα και Κωστή σας εύχομαι η ζωή σας να είναι γεμάτη Αγάπη, Φώς και Συμπόρευση στον υπέροχο δρόμο που ανοίξατε με το λαμπρό γάμο σας. Καλορρίζικοι!

 






























 

 

 


No comments: