ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, December 19, 2023

Η Ρόζ Σημαία της γυναικείας κακοποίησης κακοποιήθηκε από το ΥΠΕΞ !

 


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Δημοσιογράφου-Συγγραφέως

 

Με κομμάτια από σεντόνια και παπλώματα κρεβατιών όπου βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν γυναίκες, με ρόζ και κόκκινα χρώματα του αίματος των γυναικοκτονιών συνέθεσε το έργο της ΡΟΖ ΣΗΜΑΙΑ η εικαστική καλλιτέχνης Γεωργία Λαλέ, εκθέτοντάς το μεταξύ άλλων έργων της στην έκθεση που οργανώθηκε στο Γενικό προξενείο της Νέας Υόρκης.

Σε μιά έκρηξη λαϊκισμού τοπική εφημερίδα της Νέας Υόρκης καταφέρθηκε εναντίον της ρόζ σημαίας στον τοίχο του προξενείου κατηγορώντας τον γενικό πρόξενο για υπερβολική αγάπη προς τις εικαστικές τέχνες και για ανάρμοστη παραλλαγή της σημαίας.

Και βέβαια, τα γνωστά φασιστικά στοιχεία πήραν τη σκυτάλη κι έτσι είχαμε -ούτε λίγο ούτε πολύ- καταγγελία του  κόμματος «ΝΙΚΗ» όπου ο Δημήτρης Νατσιός έφερε το θέμα στη Βουλή  απ’ όπου έκανε λόγο για κουρέλι. Χαρακτηριστικά, ο κ.Νατσιός  τόνισε ότι “στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο παρουσιάστηκε χθες αυτό το κυριολεκτικά κουρέλι ως σημαία μας! Το μόνο χρώμα που δέχεται η γαλανόλευκη, είναι το κόκκινο από το αίμα των ηρώων μας!”

Έτσι, λοιπόν, με υποκίνηση της φιλικής εφημερίδας προς την οικογένεια Μητσοτάκη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ, είχαμε μια έκρηξη εθνικιστικής πατριδολατρείας συγκατευθυνόμενης από την υφυπεξ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία γνωστή στην Ιερουσαλήμ που λέγεται Νέα Υόρκη, εξανάγκασε τον Γενικό πρόξενο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου να κατεβάσει τη σημαία-καταγγελία κατά της γυναικείας βίας.

Με δήλωση της στο real.gr η καλλιτέχνις ανέφερε: «Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε το έργο μου: Τα θύματα γυναικοκτονίας και ενδοοικογενειακής βίας είναι ήρωες στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία στην Ελλάδα και παγκοσμίως."

Είναι λυπηρό μια ολόκληρη κυβέρνηση, που κλείνει το μάτι στο κέντρο, να υπακούει σε εθνικιστικούς παροξυσμούς, ιδιαίτερα μάλιστα όταν κατευθύνονται από τα παράκεντρα της εξουσίας στην Αμερική. Είναι απαράδεκτο να υπακούει στις άναρχες φωνές εθνικιστικών στοιχείων καταργώντας το δικαίωμα στην τέχνη να εκφράζεται με τρόπο δραματικό προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον στο θέμα το οποίο στοχεύει.

Η ελληνική κυβέρνηση και δή η υφυπεξ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που ενορχήστρωσε αυτή την παρωδία της απόφασης, θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την καλλιτέχνιδα και από τις γυναίκες που σκοτώθηκαν και βιάστηκαν. Πρέπει χωρίς καθυστέρηση να αποκαταστήσει το έργο τέχνης στον τοίχο του προξενείου.

Κανείς δεν θίχτηκε από το ρόζ χρώμα της σημαίας της Γεωργίας Λαλέ, που ήταν ραμμένη από τους πόνους των κακοποιημένων γυναικών. Εμείς οι γυναίκες αλλά και κάθε ελεύθερος πολίτης  υποστήκαμε απίστευτη προσβολή από την φρικτή παρέμβαση της Παπαδοπούλου του ΥΠΕΞ στην τέχνη, στην ελευθερία της έκφρασης και στην απόφαση ενός διπλωμάτη του να αναδείξει την τέχνη η οποία εμπνέεται από το μουτζούρωμα και την κακοποίηση των γυναικών του κόσμου.

Μόνο ντροπή προκαλεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση! Αιδώς Αργείοι!

 

No comments: