ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, March 27, 2008

Σκηνές απο το Ανοιξιάτικο Σαλόνι της Αγκυρας

Αφιερωμένο στο Κυκλαμινάκι που απουσίαζε

Αγαπημένοι μου,

Οπως έχω υποσχεθεί θα ανεβάζω τις σκηνές του κινηματογραφκού ταξιδιού μου στην Ευρώπη. Εδώ μπορείτε να χαρείτε τους συμμετέχοντες στο μπλογκοσαλόνι της Αλεφ-Ελένης Γκίκα, που οργανώνεται κάθε Σάββατο μεσημεράκι στον Πολυχώρο της Αγκυρας.

Αυτές οι στιγμές ήταν ανεπανάληπτες όπως καταγράφω σε άλλο πρότερο κείμενο περι Αγκυρας. Μπορείτε να ανατρέξετε σ΄αυτό.

Πάντως, η δροσιά και η καλωσυνάτη υποδοχή της οικοδέσποινας δένει την ατμόσφαιρα, χαρίζοντάς της ζεστασιά και αγάπη. Οσο για τους καφέδες και τα μπισκοτάκια της συνεύρεσης, είναι μονίμως και διαρκώς άπαιχτα.

Ιουστίνη, μηρυκάζουσα τις αναμνήσεις των συνευρέσεων!


Στο ανοιξιάτικο σαλόνι της Αγκυρας η υπογράφουσα λείπει καθώς τελεί χρέη φωτογράφου. Δεν θα αναφερθώ στους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες, αλλά στην οικοδέσποινα Ελένη Γκίκα , που λάμπει ανοιξιάτικη με το γαλάζιο της μαντήλι. Εμείς οι άλλοι περάσαμε απλώς υπέροχα στη φιλόξενη γωνιά της.



Εδώ πάλι, χρέη φωτογράφου τελεί η οικοδέσποινα , οπότε στη μέση φιγουράρει η υπογράφουσα. Πάντως ο κ. Επισκοπάκης είναι εξ ευωνύμων και ο ΄συνάδελφος Δημήτρης Καρύδας βρίσκεται εκ δεξιών.

23 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
δεσποιναριον said...

Ο ομορφος κοσμος φαινεται απο τα καθαρα ματια και τα χαμογελαστα προσωπα. Δεν εχω τιποτε αλλο να προσθεσω βλεποντας αυτες τις φωτογραφιες. Να βρισκοσαστε παντα παρεουλα και να συζητατε μ' αυτη την ομορφη γλωσσα που σας προικισε η φυση σας και η μελετη σας.
Κι εμεις οι αλλοι να σας διαβαζουμε και να ταξιδευουμε.

Λαντς μπρεηκ με Ιουστινη. Και πολλα φιλια απο το νοτο.

Και κατι ακομα. Ιουστινακι, αυτα τα σχολια σαν κι αυτο απο πανω μου σβηνε τα ματια μου, καμμια φορα αν ανοιξεις τα λινκς γεμιζεις ιους. Δεν υπαρχει λογος. Κι αλλα φιλια!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Δέσποινα,
Σε ευχαριστώ που παίρνεις το γεύμα σου μαζί μου. Σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια. Θέλω να σου αποκαλύψω κάτι. Δεν ξέρω να σβήνω τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μήπως μπορείς να το κάνεις εσύ; Η να μου πείς εμεϊλικώς πώς να το πράξω;
Φιλιά και καλό υπόλοιπο της μέρας

Penelope said...

Γειά σου Ιουστίνη μου γύρισε επιτέλους στη βάση σου και πολύ ωραία μας τα παρουσίασες για μία ακόμα φορά...!!! Αν πάς στα comments σου μπορείς να το σβήσεις αν πατήσεις το sign με το κάλαθο αχρήστων...
Να είσαι καλά και χαιρετώ

Justine's Blog said...

Πηνελόπη αγαπημένη,
Καλώς ξανάρθες. Καλώς ξανασμίξαμε. Αλλά νιώθω σαν ηλίθια. Σε ποιά σχόλια να πάω; Δεν μου βγάζει κανένα κάδο απόρριψης το μπλόγκ ούτε στα εξωτερικά σχόλια ούτε στα εντός.
Τί να πώ; Μάλλον ξαναέγινα άχρηστη χρήστης του διαδικτύου!

Justine's Blog said...

Δεσποινάριον, Πηνελόπη,
Κι όμως τα κατάφερα. Προσπαθούσα να δώ τον κάδο μέσα στην εσωτερική διάταξη του μπλόγκ. Γι αυτό έχασα την υπόθεση.
Τελικά, εσείς οι καλλονες με μάθατε να γίνω χρήσιμη χρήστης.
Φιλιά σας

Penelope said...

If you sign in with your name in your blog after you go to your comments click to see all the comments and under them you see on the left side a small box like rubbish bin if you click there it says delete ... click and you will delete it.
Ελπίζω να τα καταφέρεις ...

Justine's Blog said...

Πηνελόπη,
Σ ευχαριστώ για την υποδειγματική υπόδειξη, αλλά έγινε το πρωθύστερον. Τα είχα ήδη καταφέρει να νικήσω την ανικανότητά μου.
Μπορείς να το δείς κι εσύ.
Μπ΄κα στο μπλόγκ σου και βρήκα εξαιρετική την ειρωνία σου.
Φιλιά παγωμένα
Ιουστίνη

Μηθυμναίος said...

Ωραία η παρέα στην Άγκυρα και την έχασα μωρέ! Βλέπω και γνωστά πρόσωπα από το πάρτυ σου. Καλά και η οικοδέσποινα Ελένη Γκίκα αλλά και η αφεντιά σου λάμπετε στο μέσον της φωτογραφίας. Σίγουρα από την ικανοποίηση των ωραίων αυτών συνάξεων. Πάντα τέτοια!!!

Τώρα τελευταία εμφανίζονται οι ακάλεστοι αυτοί ιοί. Να προσέχεις. Οδηγίες σου έδωσαν οι ωραίες κυρίες, οπότε τι να προσθέσω εγώ...
Φιλάκια και να περνάς όμορφα.

Φωτεινή S said...

Τέτοια βάζε να ζηλέψει το Κυκλαμινάκι που δεν ήρθε στην Αθήνα.
Δεν ξέρω τι έκανες γι' αυτό πάντως οι σύνδεσμοί σου έφτιαξαν.
Kαλή σου μέρα με δεδομένη τη διαφορά ώρας!

alef said...

Ιουστινάκι? Τί έκπληξη ήταν αυτή? Καλέ δεν σου είπα να με πάρεις με τον άλλο φακό που με δείχνει... αδύνατη? Αχ Ιουστίνη, τί ωραία που ήταν! Φιλιά μακρινά, απογευματινά, άλεφ- ελένη

κυκλάμινο said...

Ωωωω!τα παιδιά!
Ιουστινάκι μου, ευχαριστώ που μου έδωσες γεύσεις των στιγμών που έχασα! Δε ζήλεψα... Στεναχωρέθηκα.
Θά 'θελα πολύ να είμαι κοντά σ' αυτά τα ζεστά και γελαστά πρόσωπα!
Ας είμαστε καλά, μια άλλη φορά!
Αι γυναίκαι κούκλες!
Οι άνδρες γοητευτικότατοι!
Η ομάδα όλη ξεχωριστή!
Κι ας μην τους ξέρω όλους!
Φιλιά σε όλους και κυρίως σε σένα, για το δώρο!
Απ' ότι βλέπω Ιουστινάκι μου, η ψυχή σου... εδώ βρίσκεται! Στην Ελλάδα!Χαίρομαι! Όχι τίποτ' άλλο, μη μου γίνεις Αμερικανάκι, εφόσον μένεις τόσο καιρό εκεί!
Πολλά πολλά κουρασμένα φιλάκια!

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Στράτο,
Πρέπει να έρθεις την επόμεννη φορά, το δίχως άλλο. Δε νοείται μπλογκοπαρέα χωρίς εσένα(Καλά την άτακτη Κατερινούλα την συγωρούμε λόγω απόστασης!).
Ναί, οι ιοί μου κατακεραύνωσαν το μέιλ. Εσβησαν τα μισά μου γράμματα. Ασε βρέθηκα σε κανονικό πανικό!
Φιλάκια απο Μόντρεαλ που ανοιγοκλείνει το μάτι στον ήλιο.

Justine's Blog said...

Φωτεινούλα της Μεγαλονήσου,
Πάλι οι ιοί χαλούν και ξαναφτιάχνουν τους συνδέσμου μου. Τί να πώ, η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.
Η Κατερίνα δεν ζηλεύει, συγκεντρώνει ενέργεια για την επόμενη κάθοδό της στην Αθήνα. Δεν θα δραπετεύσει αυτή τη φορά.
Φιλιά απο ένα ήλιο ηλιάτορα

Justine's Blog said...

Αλεφάκι μου,
Είδες πόσο δροσερή και βελούδινη είναι η όψη σου; Σου πήγαινε αυτό το γαλάζιο ολομέταξο φουλάρι κι είπα τώρα που επέστρεψα (κι έχω σύνδεση!) να μην σε χάσω απο τη θέα κι απο την πολύτιμη μνήμη της θέας!
Τα άλλα της ηττοπάθειας, τα αντιπαρέρχομαι ως αστειότητα!
Φιλιά σου και να περάσετε όμορφα αύριο στο αγαπητικό σαλόνι της λογοτεχνίας σου.

Justine's Blog said...

Κατερινάκι μου,
Αφού δεν ήρθες, είπα να φέρω τις στιγμές σε σένα έστω και φωτογραφικά! Μας έλειψες και σου δίνουμε ραντεβού στην επόμενη πτήση.
Καλή ξεκούραση. Να μου μυρίσεις τα λουλούδια σου και να παρεις μια βαθειά ανάσα που θ΄ακουστεί ως εδώ στα ξένα.

Ra Ma said...

Ωραία παρέα και τι χαμόγελα!!!
Τελικά το άνοιξε το μάτι του ο ήλιος?

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Justine's Blog said...

Θύμιε μου αγαπημένε,
Το άνοιξε για την απρελαση και τις εκδηλώσεις, αλλά το έκλεισε πάλι σήμερα. Αντιλαμβάνεσαι πωςπρόκειται για συνωμοσία κακοκαιρίας εδώ στη μακρινή π΄λη μου. Θα το καταπιούμε κι αυτό.
Φιλιά σου

δεσποιναριον said...

Ηρθα πρωι πρωι για μια καλημερα ποδαρικου της εβδομαδας αλλα ειδα οτι με προλαβε ο Θυμιος. Ας ειναι! Τον συμπαθω τοσο που του το συγχωρω. Καναδεζα μου τι εκανες και κουραστηκες, σημαιοφορο στην παρελαση σε ειχανε; Κι αυτη η ανοιξη λες κι εχει ανοιξει πολεμο με το Μοντρεαλ!
Εμεις παλι ανθιζουμε ακαθεκτοι, στους κηπους και στις καρδιες. Σε φιλω πολυ!

Justine's Blog said...

Α! μικρή πανέμορφη Δεσποινούλα,
Εγώ έπρεπε να είχα κάνει ποδαρικό, αλλά με άγχωσαν οι βουλευτάδες και τα περαδώθε του ΑΠΕ. Επρεπε να είμαι μια συνεπής ανταποκρίτρια και τρέχω απο πίσω χωρίς να δημιουργώ. Εκελισαν κι αυτές οι εκδηλώσεις και τώρα κάθε κατεργάρης στην πάντα του.
Νάί, εδώ έπεσε χιών πρωί πρωί και είμαστε πάλι Χιόνια Στο Καμπαναριό!
Ανελέητη επανάληψη φέτος. Κι εσείς στα χρώματα της άνοιξης. Δεν σας ζηλέυω γιατί εδώ ξεπετάγονται τα φύλλα και τα μπουμούκια σε μια εβδομάδα και είναι πανηγύρι των αισθήσεων και των παραισθήσεων!
Φιλιά δευτεριάτικα

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Babis Dermitzakis said...

Ιουστίνη μου, μην του κολλήσει, Θα ξεχάσουμε ότι τον λένε Ανδρέα Μήτσου και θα τον λέμε κ. Επισκοπάκη, από το τελευταίο του βιβλίο και βραβευμένο με το βραβείο αναγνωστών.

Justine's Blog said...

Ποιό μεγαλύτερο εύσημο για ένα συγγραφέα απο το να κολλήσει ο τίτλος του άντί του ονόματός του; Αν μου συνέβαινε θα το εύρικα εξαιρετικό και θα ήμουν ευτυχής.
Πάντως, οι κατοικούντες περι την Ιερουσαλήμ ξέρουν για τον Μήτρου. Οι άλλοι δεν διαβάζουν ούτε μπλογκάρουν, Μάμπη μου καλέ.