ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, January 12, 2009

Ντούζ γλυκών αποχαιρετισμών













Τη γνώρισα όταν ήταν 6 χρονών, ένα κοριτσάκι με υπέροχα καστανά εκφραστικά μάτια και πλούσια σκούρα μαλλιά. Την αγάπησα περισσότερο όταν γέννησα τον Αλέξανδρο κι ερχόταν στο διαμέρισμα του Μόντρεαλ για να παίζει μαζί του. Οι μνήμες μου έχουν σημαδευτεί απο το κόκκινο πλαστικό αυτοκίνητο στο οποίο τρύπωνε και οδηγούσε τον Αλεξανδρίνο πριν ακόμη κλείσει χρόνο. Ηταν η εποχή της απόλυτης αθωότητας.

Τώρα η Στέφανι είναι κορίτσι της παντρειάς, μια πανέμορφη γυναίκα με προσωπικότητα και στύλ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως δασκάλα αγγλικής στο Τορόντο και σε κάποιες απο τις καλοκαιρινές διακοπές της ερωτεύτηκε τον πρίγκηπά της στη Λευκάδα. Το όνομά του είναι Σωτήρης Κηρολίβανος και ετοιμάζονται οσονούπω να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Η Στέφανι αποφάσισε να πάει να ζήσει στη Λευκάδα με τον καλό της. Κάνει την αντίστροφη κίνηση απο τη δική μου. Εγώ ήρθα στον Καναδά απο την Ελλάδα κι εκείνη πάει στην Ελλάδα απο τον Καναδά. Μεγάλη απόφαση και δύσκολη, αλλά ο έρωτας είναι υπεράνω γεωγραφικών συνόρων!

Λίγο πριν απο την οριστική αναχώρησή της για την Ελλάδα και εν όψει του γάμου της, η γιαγιά της Ειρήνη και η μάννα της Μαρία, αποφάσισαν να οργανώσουν ένα ντούζ με γλυκούς αποχαιρετισμούς και δώρα απο όλες τις γυναίκες της ευρύτερης οικογένειας αλλά και τις φίλες της μαμάς και τη γιαγιάς.

Το περασμένο Σάββατο περάσαμε ένα υπέροχο απόγευμα στο σπίτι της γιαγιάς της με τη Στέφανι καταχαρούμενη εν όψει του γάμου της αλλά και της απόφασής της να ζήσει με τον αγαπημένο της στην υπέροχη πατρίδα μας, τη Λευκάδα. Τα φαγητά αλλά και τα γλυκά ήταν πάμπολλα κι εμείς δεν αντισταθήκαμε , τα δοκιμάσαμε όλες όλα!

Ηθελα να ευχηθώ στη Στέφανι «Καλά Στέφανα». Η ζωή της με το Σωτήρη να είναι μια ανθόσπαρτη διαδρομή ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά, που δεν θα λησμονήσει ποτέ.

Ιουστίνη

6 comments:

δεσποιναριον said...

Να ζησει το ομορφο κοριτσακι και να ειναι παντα ευτυχισμενο. Πολυ συγγινηση διακρινω στο παρτυ. Και στου Αλεξανδρινου και στης Δαφνης και στου Κωνσταντινου και στου Θοδωρη και στης μελισσουλας.. ξεχασα κανενα;
Φιλακια!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου,
Ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά θα το πάρω απ΄την αρχή: Στης Δαφνούλας, στης Μελισσούλας (που θα την δώ οσονούπω, γιούπι!!!), στου Κωνσταντίνου, στου Θοδωρή και στου Αλεξανδρίνου μας.
Αντε! τώρα μπήκαν τα πράγματα σε μια σειρά.
Ναι, ήταν όμορφα και συγκινητικά. Ξέρεις όταν τα κορίτσια φέυγουν, τόχεις ζήσει εσύ.
Φιλάκια καληνύχτας

Ra Ma said...

Ο έρωτας χρόνια και ...χιλιόμετρα δεν μετρά!
Κάτι ψήνετε εσείς οι γυναίκες και δεν το έχω μυριστεί ...ακόμα!
Καλημέρα!!!

Justine's Blog said...

Θύμιε μου,
Η συνωμοσία των γυναικών ,λέγεται το έργο-αν δεν το γνωρίζεις! Δε θα σου αποκαλυψουμε τα μυστικά του για να μείνεις πάντα με την υποψία!
Φιλιά πασπαλισμένα με χιονάκι απαλό, όπως πέφτει τώρα.

La Gigi said...

καλέ πότε έγιναν όλα αυτά κι εγώ τα έχασα?? ήρθα χθες αλλά χιόνι βρήκα...
να ζήσει η Στεφανι σας!
κι ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας κι εσένα και το Δεσποινάκι :)
Συμπτωματικά τελείως, σήμερα στο ποστάκι μου ζητάω ένα βαυαρό ;)
φιλάκια

Justine's Blog said...

Εσύ Μελισσούλα που να προλάβεις τη γυανικοπαρέα;
Ακούς Σάκη και τρελλαίνεσαι με Βαυαρούς. Μιλάμε για οξύμωρον σχήμα, εντελώς όμως.Αλλά η νιότη τέτοια δεν κοιτά!
Φιλάκια, εδώ βουτάμε στα -30 απόψε!!!!Μπρρρ