ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, November 18, 2009

Σόνιας συνέχεια...

Πήγαμε όλοι στη Σόνιας χθές, στην παρουσίαση του βιβλίου της «Τρείς νύχτες του Αυγούστου και μια μέρα» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) που έγινε στο καφέ του Ελευθερουδάκη. Ολοι και όλες εμείς οι φίλοι της , δημοσιογράφοι που αντρωθήκαμε τη δεκαετία του 80 και ανθίσαμε τη δεκαετία του 90. Ηταν μια πανδαισία να ξαναβρεθώ με ανθρώπους της δημοσιογραφίας που είχα να δώ χρόνια.

Ηταν μια ανοιξιάτικη βραδυά και ο αγέρας φυσούσε απαλά σα νάταν Μάης, τόσο γλυκός και παραπλανητικός για την εποχή. Εφτασα στην τεράστια βιτρίνα του βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης, όπου – ώ της εκπλήξεως!- είδα το δικό μου βιβλίο να είναι βιτρίνα δίπλα σ’ εκείνο της Σόνιας Ζαχαράτου και του Γιάννη Ξανθούλη. Ενιωσα πως περπατώ στους οικείους δρόμους της υπέροχης κοινής μοίρας των ανθρώπων της δημοσιογραφίας, που όμως αναζήτησαν και βρήκαν τη λύτρωση στη μεγάλη φόρμα της λογοτεχνίας.

Η παρουσίαση ήταν υπέροχη. Οι ομιλητές είχαν διαβάσει με αγάπη το βιβλίο της Σόνιας και έδωσαν ο καθένας τη δική του ερμηνευτική διάσταση. Η Τέα Βασιλειάδη ανέλυσε το πόνημα της Σόνιας σε βάθος και πλάτος, ο Γιώργος Δουατζής κατέθεσε με ειλικρίνεια πως ήταν παράταιρο να υπερασπιζεται ένα έργο που καταργεί το ανδρικό γένος, ενώ η Αθηνά Ραπίτου εστίασε στη Σόνια Ζαχαράτου και την εκπληκτική περσόνα της ως δημοσιογράφου και συγγραφέως.

Αυτή που κράτησε την ανάσα της βραδυάς ήταν η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που απέδωσε το έργο με τον πιο θεατρικό τρόπο, έτσι όπως του άξιζε. Πραγματικά εκπληκτική και μεγάλη ερμηνεύτρια ακόμη και στην απόδοση των αποσπασμάτων ενός βιβλίου. Τυχερές σελίδες, τυχερή Σόνια!

Εγώ βεβαίως, είδα τόσους φίλους που δεν μπορώ να τους απαριθμήσω. Πάντως, κάθησα με τη Μιμή Τουφεξή, το Στέργιο Μικρούτσικο τζούνιορ και τη μαμά του Μαρία Παπαγιάννη, με την Πόλα Μαχαίρα, τη Ντάνυ Πιέρρου. Είδα την Αννα Μιχαλιτσιάνου , που είναι πάντα κούκλα και κούλ, τον άντρα της ζωγράφο Γιώργο Λαζόνγκα, το λατρεμένο ζωγράφο Δημήτρη Ταλαγάνη. Γνώρισα από κοντά τον Χριστόφορο της Σόνιας μου(που είχα να τον δώ από παιδάκι), ενώ προσθέτω στις νέες γνωριμίες την αρτίστα Μαιρόπη Πρέκα, της οποίας τα υπέροχα βιτρό κοσμούν τα σπίτια μας στη Λευκάδα!

Αντε Σόνια Ζαχαράτου και στο επόμενο!!!

Τζουστινάκι

Αριστερόθεν η βιτρίνα της Σόνιας Ζαχαράτου στο κεντρικό βιβλοπωλείο του Ελευθερουδάκη στην Πανεπιστημίου
Δεξιά το βιβλίο μου "Για την Αγάπη των Αλλων " ποζάρει με το νέο μυθιστόρημα "Η Εκδίκηση της Σιλάνας" του Γιάννη Ξανθούλη. Πραγματικά αδελφωμένοι οι δημοσιογράφοι-συγγραφείς και παρατεταγμένοι εν μέση οδώ!
Σόνια Ζαχαράτου, Καριοφυλλιά Καραμπέτη και Τέα Βασιλειάδου
Αθηνά Ραπίτου στο συντονισμό της βραδυάς και στον τονισμό της Σόνιας μας.

16 comments:

Penny said...

Θαυμάζω όλους εσάς τους δημοσιογράφους που καταφέρατε να ξεφύγετε από την ξερή γλώσσα του επαγγέλματος και την απλή καταγραφή γεγονότων, δίνοντας ζωή στις εικόνες της φαντασίας σας!

Μακάρι να μπορούσα να βρεθώ και εγώ στην εκδήλωση, έπρεπε όμως να είμαι στο γραφείο...

Ιουστινάκι (πρώτη φορά το χρησιμοποιώ και εγώ, αλλά χαίρομαι για αυτό) σε ευχαριστώ ξανά και εύχομαι να μη σε έβαλα σε κόπο...

Φιλιά!

Αστοριανή said...

Γλυκιές αναμνήσεις θα φέρεις πίσω
Ιουστίνη μου
και φως από την πατρίδα, την υπέροχη!
Με το "καλό" το βιβλίο σου, να λάμπει!
Είναι σαν να εκπροσωπείς όλους εμάς...
σε περιμένουμε,
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Πέννυ,
Μεγάλη μου τιμή να βάλεις σε διαγωνισμό το βιβλίο μου στο μπλόγκ σου. Θα υπογράψω τα βιβλία για τις νικήτριες.
Είναι πραγματικά υπέροχο να είσαι δημοσιογράφος και να γράφεις για την άλλη τη λογοτεχνική φόρμα.
Ο,τι χρειαστείς είμαι στο πλευρό σου.
Με αγάπη

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Γιώτα,
Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου. Μου κάνει μεγάλη περηφάνεια να εκπροσωπώ τους λογοτέχνες της Διασποράς.
Μου λείψατε που δε μπορώ να μπαίνω να σας αφήνω τα λόγια μου. Αλλά σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί.
Φιλιά

La Gigi said...

ε μα βεβαια, ταιριαζει απολυτως η Καραμπετη σε αυτο το βιβλίο. θα το πιστεψεις αν σου πω οτι το ειχα σκεφτει οταν το διαβαζα?
φιλια πολλα

Fairy-Mairy said...

Vlepw Ioustini pws pernas mia xara stin patrida. Edw sto Montreal mas exeis leipsei. Perimenoume pws kai pws na doume ti nea tha mas fereis.
O Giannhs exei etoimasei ta kafedakia apo twra. Grigora giati tha kryosoun !!!!!
http://www.coffeehousemystery.com/UserFiles/Image/CoffeeWithHeart%281%29.jpg

φτερό στον άνεμο... said...

Μια καλημέρα/καλησπέρα και από μένα!
Περίεργη είναι στ' αλήθεια η ζωή, την περασμένη εβδομάδα ήμουν στη Αθήνα όπου έκανα και την καθιερωμένη επίσκεψη στον Ελευθερουδάκη. Έπρεπε να εφοδιαστώ, μεταξύ των βιβλίων που αγόρασα και το δικό σας, δώρο για την αδερφή μου που πλέον έχει "ισχυρούς" δεσμούς με Ρόδο και Νίσυρο! Εκεί λοιπόν που καθόμουν στο τραπεζάκι και ξεφύλλιζα το βιβλίο σας, να σου και μια κυρία η οποία πολύ ευγενικά μας προσκάλεσε στην παρουσίαση του βιβλίου της.. ήταν η κ. Σόνια Ζαχαράτου. Λυπήθηκα που δεν μπόρεσα κι εγώ να είμαι εκεί την Τετάρτη αλλά η επιστροφή στην Κέρκυρα ήταν ήδη προγραμματισμένη. Και να που τώρα, αναζητώντας πληροφορίες για το βιβλίο της στο διαδίκτυο, συναντώ το δικό σας ιστολόγιο. Τι να πω! Μόνο αυτό, καλή συνέχεια από καρδιάς και στις δυο σας :)

Justine's Blog said...

Αγαπημένο διορατικό Μελισσάκι,
Αν δεν το είχες φανταστεί εσύ ποιός θα το είχε ; Σε έχω ικανή να ξέρεις ποιός ταιριάζει πού και γιατί.
Σε φιλώ. Πάω την Τρίτη να προετοιμάσω το έδαφος... Ξέρεις εσύ

Justine's Blog said...

VV μου,
Καλώς ήρθες απο την Κέρκυρα στα βιβλία μας και το ιστολόγιό μου. Πραγματική καρμική σύμπτωση θα το χαρακτήριζα αυτό το γεγονός.
Τώρα θα τα λέμε συχνότερα η Λευκαδίτισσα με την Κερκυραία. Μας ενώνουν δεσμοί Ιονίου!
Χαίρε!

pylaros said...

Τι να σας πω κι εγώ από τη Νέα Υόρκη, εκτός του ότι σας καμαρώνω μέσα στη μοναξιά μου, το μόνο που μου επιτρεπεται είναι να βάνω την φαντασία μου να διουλεύει και νας ευχηθώ καλή τύχη στα βιβλία σας...

Χαιρετισμούς Ιουστίνη μου από το μεγάλο Μήλο...
Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Γαβρίλη,
Πόσο σε παραμέλησα με το ταξίδι της Αθήνας. Αλλά θα επανορθώσω άμα τη επιστροφή μου. Τρέχω σαν το Βέγγο στην Αθήνα, αλλά αξίζει τον κόπο.
Φιλιά σου

Justine's Blog said...

Βιβλιοπώλισσα τρελλιάρα μου εσύ,
Ερχομαι την Τρίτη στο Μόντρεαλ και Τετάρτη πρωί σκάω μύτη στο καφέ. Να είστε συντονισμένοι γιατί έχω πολλα καθέκαστα να αφηγηθώ.
Μόλις είδα την Ελένη Γιαννακούλη. Φιλάκια στη Στέλλα και το Χρήστο.
Σμούτςςςςςςςςςςςςς

ritsmas said...

Καλησπέρα..Πόσο χαιρομαι που της Σόνιας εσκισε η ιστορία. μακαρι να ημουν, αλλα Τετάρτες τελειώνω αργά... ναναι καλοτάξιδο από κάθε άποψη...
φιλια

Penny said...

Σας ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ! Και εγώ θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας!

Justine's Blog said...

Ρίτσα λατρεμένη μου,
Ναι της Σόνιας το βιβλίο σκίζει απο κάθε άποψη. Κρίμα που δεν ήσουν, εσύ θα χόρταινες συναδέφλους και κουβέντα. Σύντομα θα κάνω ανάρτηση για τη μπλογκογειτονιά μας.
Πόσο χάρηκα που τάπαμε απο κοντα, δε φαντάζεσαι.
Φιλιά σου

Justine's Blog said...

Πέννυ αγαπημένη μου,
Τα λόγια είναι περιττά να περιγράψουν το κλίκ μεταξύ μας. Αυτό αρκεί και στις δυό μας, έτσι δεν είναι;
Φιλιά απο Μόντρεαλ