ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, December 16, 2009

Λούκα Κατσέλη: Η Αύρα Μιας Υπουργού




Mrs. Louka Katseli, Minister of Economy, Competitiveness and Shipping, the Greek or of Greek interest companies which are listed in the New York Stock Exchange (NYSE), as well as the companies participating in the 11th Capital Link Forum. The New York Stock Exchange issued special memorabilia to honor this day. An exchange of presents took place between Mrs. Katseli and Mr. Larry Leibowitz, Group Executive Vice President of NYSE.

The Minister Mrs. Louka Katseli rang the “Closing Bell”, which is the bell of the termination of the session for Friday 4th December 2009 within the context of the ceremony which achieves maximum audience globally given the fact that is transmitted live from all the TV channels with an audience of approximately 120 million viewers.



Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Γνώρισα την πολυ-υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη κατα το πρόσφατο επιτυχημένο οικονομικό φόρουμ της Capital Link στη Νέα Υόρκη και ομολογώ πως εντυπωσιάσθηκα τα μάλα.

Η Λούκα Κατσέλη είναι μια γυναίκα με ζεστό βλέμμα και πληθωρική προσωπικότητα, μια πολιτικός που αποπνέει Ελλάδα με ένα οικουμενικό τρόπο. Είναι ίσως το μεγαλύτερο ατού της νεόδμητης κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Αψογη στη χρήση της αγγλικής γλώσσας, καθώς σπούδασε και δίδαξε στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής, με τον αέρα της κομσοπολίτισσας η Λούκα Κατσέλη φάνηκε να γνωρίζει το αντικείμενό της όχι μεμονωμένα και αποστειρωμένα αλλά στο ευρύτερο πλαίσιο της συνολικής εικόνας για τη μακρινή πατρίδα.

Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το γεγονός ότι δεν αναλώθηκε σε χαϊδέματα αυτιών, αυτά που συνήθως πλουσιοπάροχα ρίχνουν στο τραπέζι οι Ελληνες πολιτικοί που επισκέπτονται την Αμερική. Η πολυ-υπουργός Οικονομίας έδωσε ότι στίγμα πως η κυβέρνηση έχει σαφή γνώση των χρόνιων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας αλλά και του μηχανισμού των επενδύσεων και προτίθεται να επιφέρει δραματικές αλλαγές στους διάφορους κουρασμένους και παρωχημένους τομείς του πολυδιάστατου πλέον υπουργείου της.

Η Λούκα Κατσέλη είπε ότι η διαφάνεια και η φερεγγυότητα καθώς και η δέσμευση της νέας κυβέρνησης να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα θα αποτελέσουν τους μοχλούς της νέας εποχής, που θα είναι απαλλαγμένη απο τις μολύνσεις των προσωπικών και ιδιοτελών συμφερόντων.

Η ίδια αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας, η οποία όπως είπε, θα αναβαθμιστεί σε επίπεδο δομής του υπουργείου αλλά και παιδείας των Ελλήνων ναυτικών με αναδιάρθρωση του συστήματος τόσο των μέσων όσο και των ανωτέρω σχολών.

Η υπουργός οικονομίας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ευλογημένη χώρα καθώς βρίσκεται στο τρίγωνο τριών ηπείρων στη μέση μιας διαρκώς αναπτυσσόμενης αγοράς, εκείνης των Βαλκανίων.Οτι είναι πλούσια σε φύση , ιδανική σε κλιματολογικές συνθήκες ώστε να προσελκύσει επενδύσεις αλλά και τουρισμό επιπέδου. Οτι έχει σπουδαίο κεφάλαιο την πολιτιστική κληρονομιά της , ότι έχει ανεκμετάλλευτο δυναμικό εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Οτι διαθέτει έναν απο τους πιο μορφωμένους και πολύγλωσσους λαούς της Ευρώπης.

Η υπουργός οικονομίας σημείωσε πως κορυφαία προτεραιότητα του υπουργείου της θα αποτελέσει η εκπόνηση ενός νοσμοσχεδίου, που θα επιταχύνει τις διαδικασίες επενδύσεων στην Ελλάδα. Το υπο μελέτη νομοσχέδιο θα πατάξει την αβελτηρία και τη γραφειοκρατία στο σημαντικότερο κομμάτι της εν δυνάμει οικονομικής ανάπτυξης που είναι οι επενδύσεις.

Η Λούκα Κατσέλη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πλούσιο πολιτισμό της πατρίδας, αυτόν που αποτελεί τη βάση δημιουργίας του δυτικού κόσμου σε όλα τα επίπεδα, απο τη γραμματεία, τη φυσική, την ιατρική, την αρχιτεκτονική, την τέχνη γενικότερα. Είπε πως θα συνεργαστεί με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο προκειμένου να αναστήσουν τους αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι βρίσκονται βαλτωμένοι απο την αδιαφορία του κράτους.

Η υπουργός, η γυναίκα με τη θεατρική παιδεία οίκοθεν και το εκπληκτικό ταμπεραμέντο έξωθεν, μας έκανε να νιώσουμε περήφανους που βρίσκεται στο πηδάλιο του σημαντικότερου υπουργείου της ελληνικής πολιτείας. Οπως κι εκείνη παραδέχτηκε:
«Οι Ελληνες κάνουν θαύματα παντού στις τέχνες , στις επιστήμες. Είμαστε μια χώρα όπου ένας επενδυτής μπορεί να λάβει πολλά ανταποδοτικά οφέλη», κατέληξε.
Για μένα η Λούκα Κατσέλη δεν είναι η σιδηρά κυρία της οικονομίας , είναι η νέα Μελίνα Μερκούρη που μπορεί να αναστήσει την ελληνική περηφάνεια και να τη μεταφέρει στα πέρατα του κόσμου με τη σεμνότητα του μεγέθους της. Αξια!

20 comments:

Μηθυμναίος said...

Αν είναι έτσι όπως τα λες, Ιουστινάκι, -και δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω γι’ αυτό- θα είμαστε περήφανοι! Γιατί αφότου έφυγε η Μελίνα δεν είχαμε πολιτικό που να μας κάνει να το νιώθουμε. Μακάρι! Κι όχι τόσο για μας, μα… για την Ελλάδα! Οπότε Άξια!!!

Meropi said...

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες Ιουστίνη μου. Δεν τη γνωρίζω προσωπικά την Υπουργό. Σήμερα όμως ξεσηκώθηκε ένας μικρός σάλος εναντίον της για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των υπαλλήλων του ΟΛΠ. Ότι θα απαιτηθούν πολλά χρήματα που είναι δυσανάλογα με το εγχείρημα. Επειδή τα οικονομικά δεν είναι και το δυνατό μου σημείο, δεν μπορώ να εκφέρω αξιόπιστη γνώμη.

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Στρατο,
Πιστεύω πως η Λούκα Κατσέλη έχει την αύρα και το εκτόπισμα μιας Μελίνας. Είναι μια γυναίκα που ξέρει για την ουσία των πραγμάτων και τον χειρισμό των υποθέσεων στην ευρύτητά τους.
Αξια, πανάξια!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Μερόπη,
Πιστεύω πως η υπουργός δρά αμερικάνικα. Βλέπει τη μεγάλη εικόνα γι αυτό δίνει προγράμματα εθελουσίας εξόδου στους υπαλλήλους του ΟΛΠ. Μπορεί να φαίνονται επιβαρημένα για τον προϋπολογισμό σήμερα, αλλά είμαι σίγουρη πως είναι καλά σχεδιασμένα.
Πάντως, έτσι γίνεται εδώ όατν ένας οργανισμός περνάει απο τα κρατικά χέρια στα ιδιωτικά. Πρέπει οι εργάτες να λάβουν την αποζημίωσή τους για να παρακινηθούν να απέλθουν.
Επειδή τα οικονομικά είναι η αδυναμία μου!

δεσποιναριον said...

Να σου πω βρε Καναδεζα μου, ειναι αρχη ακομα. Πολλοι ξερουν να μιλανε με υποσχεσεις. Εχει να παλεψει με τεραστια προβληματα. Κι εκεινη και οι αλλοι υπουργοι. Κραταω πισινη που λενε. Επισης θελω να σημειωσω οτι η αυρα δεν κανει τον πολιτικο αλλα αναδυκνειει τους "διπλωματες". Η παρομοιωση με την Μελινα για μενα ειναι πρωϊμη ασε που.. θυμασαι που σου ειχα γραψει πριν λιγο καιρο οτι σε ενα ταξιδι Παρισι Αθηνα καθοταν διπλα μου; Ηταν και μερικοι αλλοι μαζι της και οι συζητησεις τους μονο αυρα δεν απεπνεαν. Ετσι το αξια το αφηνω να το πω οταν δω ολα αυτα να γινονται πραγματικοτητα. Και ευχομαι να γινουν. Φιλουμπες του καληνυχτακια.

Justine's Blog said...

Δεσποινάκιον,
Πρέπει να πώ ότι εντυπωσιάστηκα με τον καθαρό λόγο και τις προτεραιότητες της υπουργού. Επίσης, ενθουσιάστηκα με την προσήνεια και την κοσμοπολιτιά της. Συνήθως, οι υπουργοί της Ελλάδας φαίνονται ως φτωχοί συγγενείς στην Αμέρικα. Και η Ντόρα που είχε κάποιον αέρα, τον είχε κάνει αντιπαθέστατη έπαρση.
Τώρα, εσύ που είσαι στις επιστήμες θα κρίνεις κατα πόσον είναι παραγωγική και δόκιμος η νέα υπουργός.
Φιλούμπες ανταποδοτικές απο καληνυχτάκια του βορρά

La Gigi said...

εγω παντως νευριαζω που αλλοι δημοσιοι υπαλληλοι βγαινουν κανονικα στη συνταξη και εφαπαξ παιρνουν μετα απο 1.5 χρονο και αν,ενω οι ΟΛΠιτες που εχουν βουλιαξει το λιμανι με τις συμπεριφορες τους και τα λαδωματα και τους παχυλους μισθους μπαινουν σε προγραμμα εθελουσιας. σε προγραμμα κλωτσιας επρεπε να μπουν.
Ο Γερουλανος των μπλογκ σου εχω πει ποιος ειναι?
φιλακια

Justine's Blog said...

Είμαι με την τσίμπλα στο μάτι, αλλά απαιτώ να μάθω ποιός είναι ο Γερουλάνος των μπλόγκ.
Οσο για την εθελουσία έξοδο, είναι άλλο πρόγραμμα απο τα συνήθη συνταξιοδοτικά και δεν εμπίπτει στη γραφειοκρατία των ταμείων. Πάντως, διάβασα τη σχετική παραφιλολογία και φρίκαρα. Εδώ με το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα του 90 αδειάσανε τα υπουργεία με εθελουσίες και τρανταχτά πακέτα, αλλά κανείς δε μίλησε γιατί ήρθε η ισορροπία μερικά χρόνια αργότερα.
Φιλάκια

La Gigi said...

μα ο Μαρκ φυσικα!! οταν τον ειδα εξω απο τη Μεγαλη Βρετανια τη βραδια της παρουσιασης με την καπαρντινα του και τη γραβατα του επαθα πλακα. μα καλα του λεω σε εβλεπα απο μακρια και αναρωτιομουν εχω ραντεβου με το Μαρκονη ή με τον Παυλο Γερουλανο? και δεν ηξερε ποιος ειναι ο Γερουλανος... :)

pylaros said...

Αγαπητή μου Ιουστίνη, Επειδή η Λούκα Κατσέλη έχει άνδρα Κεφαλονίτη χ βουλευτή τον Αρσένη, είναι ας πούμε στα νέα της εδώ παροικίας σαν μια ακόμα Κεφαλονίτησα έστω αν και μόνο ο άνδρας της είναι.
Εδώ τίμησαν την παρουσία της οι Κεφαλονίτες με μια βραδυά στον Άγιο Δημήτριο Τζαμέικας με παραδοσιακό Κεφαλονίτηκο φαγοπότι και ρομπόλα,
όχι εγώ δεν πήγα, μετά συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο στις 3/12/09
Γενικώς άφησε μια άριστη εντύπωση στην ομογένεια, ή ας πούμε στα ΜΜΕ.

Της εύχομαι μια επιτυχή σταδιοδρομία και να έχει τη σοφία του Σολομώντως, πραγματικά την χρειάζεται όπως είναι σήμερα η κατάσταση στην πατρίδα...
Χρειαζόμαστε μια καινούργια Μελίνα, ίσως να είναι αυτή.

χαιρετισμούς από την παγωμένη νέα Υόρκη
Γαβριήλ

Justine's Blog said...

Μελισσάκι,
Είχες ραντεβού με το Μαρκ και τον είπες Γερουλάνο; Πιπέρι! Το Γερουλάνο έπρεπε να πείς Μάρκ!
Οσο για το ότι δεν τον ήξερε ο Μάρκ το Γερουλάνο, σωστά έπραττε γιατί δεν έχει να κερδίσει τίποτε με πολιτικές γνωρίμίες.
Φιλάκια σμουτςςςςςςςςς

Justine's Blog said...

Γαβρίλη μου,
Είναι μια καινούρια Μελίνα, με πάθος και λάμψη και γνώση και συνέπεια.
Χαίρομαι που την τίμησαν οι Κεφαλλονίτες μια και παντρεύτηκε συντοπίτη σας.
Ελπίζω να πάρει και λίγη απο την τρέλλα της Επτανήσου!
Φιλιά καληνύχτας

La Gigi said...

Δεν ειχε καμια πολιτικη διασταση η παρατήρησή μου, ήταν απλα αισθητικο το θεμα. Γιατι ειναι πασιγνωστο και πασιφανες οτι ο Γερουλανος ειναι ο ωραιοτερος υπουργος της κυβερνησης

Justine's Blog said...

Α! Εδώ έχουμε θέμα. Ο ωραιότερος είναι ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού Σπύρος Κουβέλης. Πλίζζζζζζζζ!

La Gigi said...

δε συμφωνω καθολου, ειναι σαν το Λυμπερη χωρις τις φωσφωριζε θηκες τυπου χολυγουντ στα δοντια πφφφφ

fevis said...

Λοιπόν.. Εγώ από πολιτική δεν σκαμπάζω και πολλά, δυστυχώς ή ευτυχώς, οπότε δεν μπορώ να καταθέσω την γνώμη μου επί του θέματος, πλην όμως είδα σε μια εφημερίδα τις προάλλες μια φωτογραφία της κυρίας Κατσέλη όταν ήταν φοιτήτρια και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ήταν γκομενάκι ολκής.. Κούκλα!!! Κατά τα άλλα, πέρασα να πω μια καλημέρα, να μην βρισκόμαστε μόνο στης Μελισσούλας...:-)))

Justine's Blog said...

΄Μελισσούλα,
Πώς το πλέκεις το εγκώμιο το κακό εσύ; Ο άνθρωπος είναι δίμετρος και θεός! Πρέπει να το κατανοήσεις και να ζήσεις με αυτό.
Αυτός είναι ο σούπερ-στάρ της κυβέρνησης.
Φιλιά σου

Justine's Blog said...

Εφη μου,
Εγώ έμπαινα στο μπλόγκ σου ώσπου μου ήρθε ένας τεράστιος ιός απο σένα και τρομοκρατήθηκα γιατί έπρεπε να αδειάσώ όλο το κομπιούτερ και να ξαναρχίσω απο την αρχή. Εχω πάθει τόσο τρόμο, που μπάινω μόνο απο το λαπτοπ του Τέντυ μου. Ωστόσο, διαπίστωσα πως δεν υπάρχει κανένα μικρόβιο πλέον.
Στο μεταξύ, είχα στο νού μου ότι μπορεί να ήσουν απο τη Λευκάδα λόγω επιθέτου, ρώτησα το Μελισσάκι κι έτσι ξεκαθάρισε το τοπίο.
Χαίρομαι που μοιραζόμαστε την εντοπιότητα της Λευκάδας μας.
Κι εννοείται πως θα σου ψάλλουμε τα Κάλαντα μετα Μελισσούλας αυτά τα Χριστούγεννα.
Φιλιά σου

ΥΓ. Ακόμη και με παραπάνω κιλά η Λούκα εκπέμπει τη λάμψη μιας στάρ.

Phivos Nicolaides said...

Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, ιδιαίτερα, αυτές τις μέρες, αλλά, μου θύμησε το γνωστό για την ελληνική οικονομία "Για ποιον κτυπά η καμπάνα...". ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Justine's Blog said...

Οι καμπάνες ηχούν φάλτσα για την οικονομία απο φάλτσους εκτιμητές, αυτούς που βαθμολογούσαν μέχρι πέρισι με άριστα τις τράπεζες που έπεσαν έξω.

Μην πιστεύεις τίποτε.