ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, November 14, 2010

Βραδυά Ντονιτσέτι με τη ντίβα Δήμητρα Θεοδοσίου στην Οπερα του Μοντρεάλ

Μιά υπέροχη βραδυά ζήσαμε χθές στην Οπερα του Μοντρεάλ, καθώς απολαύσαμε τη δική μας εξ Ελλάδος Δήμητρα Θεοδοσίου (που ζεί κι εργάζεται στην Ευρώπη) στο ρόλο της Ελισάβετ να καθηλώνει το ακροατήριο του Place des Arts με την τρομερή φωνή της και την πληθωρική σκηνική παρουσία της.


ΑΠΕ, Μόντρεαλ, Της Ιουστίνης Φραγκούλη
14-11-2010

Σε μιά αίθουσα πλημμυρισμένη από δύο χιλιάδες θεατές έγινε χθές η θριαμβευτική πρεμιέρα της όπερας «Ρομπέρτο Ντεβερό» (Roberto Devereux) του Γκαετάνο Ντονιτσέτι (Gaetano Donizetti), όπου η ελληνίδα σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου καθήλωσε το ακροατήριο με την απόδοση του ρόλου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Συγκλονιστική στο βαρύ ελισαβετιανό ρόλο της με τη φωνή της να ερμηνεύει άρτια τις δύσκολες άριες του Ντονιτσέτι, η Δήμητρα Θεοδοσίου έκλεψε κυριοελκτικά την παράσταση, ξεσηκώνοντας το ακροατήριο σε ενθουσιαστικά παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Επίσης ο τενόρος Αλεξέι Ντόλγκοφ (Alexey Dolgov) υπήρξε καταπληκτικός στο ρόλο του Ρομπέρτο Ντεβερό καθώς η χροιά της φωνής του τον έκανε να ξεχωρίσει.Οι συμπρωταγωνιστές μέτζο σοπράνο Ελίζαμπεθ Μπάτον (Elizabeth Batton) και ο βαρύτονος Τζέιμς Γουέστμαν (James Westman) μαζί με τη χορωδία συμπλήρωσαν ένα καλοστημένο θέαμα.

Η παράσταση έκλεισε με δεξίωση προς τιμήν των πρωταγωνιστών, όπου περευρέθηκαν ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος καθώς και σύσσωμη η ελληνική παροικία του Μόντρεαλ.

Σκηνοθέτης της παράστασης ήταν ο Κέβιν Νιούμπορυ (Kevin Newburry) Την οχρήστρα διεύθυνε ο μαέστρος Φραντσέσκο Μαρία Κολόμπο (Francesco Maria Colombo), τα σκηνικά ήταν του Νίλ Πατέλ (Neil Patel) και τα εκπληκτικά κοστούμια της Τζέσικα Τζάν (Jessica Jahn).

Οι επόμενες παραστάσεις θα ξετυλιχθούν στις 17,20,22 και 25 στο χώρο της όπερας του Μόντρεαλ στο Place des Arts.


Ο χορός , τα κοστούμια, τα σκηνικά, ο φωτισμός ήταν όλα υπέροχα
Με τον τενόρο Αλεξέι Ντόλγκοφ, τη δημοτική σύμβουλο Ελεν Φωτόπουλος και το μαέστρο Φραντσέσκο Μαρία Κολόμπο
Η σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου, μια αληθινή ντίβα της όπερας ανάμεσα στο ζεύγος Μπέργκ
Απο αριστερά ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος, η ντίβα Θεοδοσίου, ο γενικός πρόξενος Θάνος Καλφόπουλος και ο διευθυντής της όπερας του Μοντρεάλ
Η ντίβα ανάμεσα στους διπλωμάτες Αγγελόπουλο και Καφόπουλο
Με τον πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά, που ήρθε από την Οττάβα γιά την παράσταση
Δεξιόθεν ο Μάικλ Τελλίδης, το ζεύγος Χαρίκλειας και δρα Γιώργου Τσούλα και η αφεντιά μου
Τα παιδιά του πρέσβη , ο Ντένης και η Μαριλένα Αγγελοπούλου
Με φόντο το μπαράκι ο Τέντ, η υπογράφουσα, η οικονομολόγος/συγγραφέας Εφη Πυλαρινού, ο πρέσβης Χάρης Μάνεσης και η Ελεν Φωτόπουλος
Η ΄σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου ανάμεσα στο ζεύγος Τζένης και Αρη Μοσχάκη
Μιχάλης Τελλίδης και Ελεν Φωτόπουλος
Μιχάλης Τελλίδης, Εφη Πυλαρινού και το ζεύγος Μοσχάκη
Εδώ έχει προστεθεί και η υπογράφουσα
Ο πρέσβης της Ελλάδας Ε. Αγγελόπουλος ανάμεσα στην Ελεν Φωτόπουλος και σε μένα
Κι εγώ ανάμεσα στους δύο πρέσβεις: Τον Χάρη Μάνεση πρέσβη της Ελλάδας στον ICAO και τον Ελευθέριο Αγγελόπουλο πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά

4 comments:

Μηθυμναίος said...

Θα 'θελα να 'ξερα πως τα προλαβαίνεις όλα! Μπράβο σου!

Α... να σε "φτύσω" κι όλας μη σε ματιάσω!!!

Για το βίντεο, το είδα, προσπάθησα, μα... δεν μπόρεσα. Θα το παλέψω κι άλλο.

Με την αγάπη μου!

La Gigi said...

τι είναι αυτό το φετινό με τα πολιτιστικά σας παιδί μου; μπράβο σας!!
θα κοιτάξω κι εγώ να δω τι έχει στην Όπερα της Λωζάννης γιατί μέχρι τις 18 Δεκέμβρη που έχουμε τα μπαλέτα Μπεζάρ είναι πολύς καιρός
φιλιά πολλα

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου Στράτο,
Η ζωή , όπως καλά γνωρίζεις, είναι μικρές ανάσες πολιτισμού, καλής παρέας, φίλων και λοιπά. Ετσι, λοιπόν, σκέφτομαι και προλαβάινω να γεύομαι τα ωραία.
Ευχαριστώ γιά την προσπάθειά σου σχετικά με το βιντεάκι.
Φιλάκια με ηλιοσυννεφια

Justine's Blog said...

Τζίτζι μου γλυκειά,
Πρέπει να σου πώ ότι φέτος έχει γίνει μια έκρηξη πολιτισμού στα πέριξ και την απολαμβάνουμε. Γενικά, μου αρέσει πολύ η όπερα, αλλά εδώ τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν και τόσο υψηλού επιπέδου. Φέτος, όμως όλες οι παραστάσεις σκίζουν.
Φιλί