Η ΚΟΝΤΥΛΕΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η ΚΟΝΤΥΛΕΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Η αληθινή ιστορία της ομορφιάς που νικήθηκε απ' το γραμμένο

Monday, April 25, 2011

Ως πρόβατα επί σφαγήν... αγόμεθα;

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Εθνικές εκλογές έχουμε στον Καναδά στις 2 Μαϊου και δυστυχώς αντί το ελληνικό λόμπι να προωθεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού στην ευρύτητά του προωθώντας ελληνικές υποψηφιότητες σε όλα τα κόμματα, αποφάσισε να αυτοπεριχαρακωθεί δημιουργώντας ρήξη με το Φιλελεύθερο κόμμα που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκεί, λοιπόν, που έδειξε απουσία από τη μεγάλη εικόνα των υποψηφιοτήτων, το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ άνοιξε πόλεμο με την ευρύτερη πολιτική σκηνή του Καναδά, καθώς φαίνεται πως πατρονάρεται απο μιά ομάδα κλειστών πολιτικών συμφερόντων.

Ετσι, τεράστια αντίδραση έχει προκαλέσει στους Ελληνες του Μόντρεαλ η αυθαίρετη απόφαση του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ενθαρρύνει τους Ελληνες ψηφοφόρους να καταψηφίσουν το Κόμμα των Φιλελευθέρων διότι δεν έβαλε υποψήφιο βουλευτή ελληνικής καταγωγής στην περιοχή Laval Les Iles, όπου κατοικούν 30.000 Ελληνικής καταγωγής Καναδοί.

Οι Ελληνες το Σάββατο στο ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα του CFMB έξέφρασαν με τηλεφωνήματα την αγανάκτησή τους εναντίον του οργανισμού-ομπρέλα , καθότι αισθάνονται πως δεν είναι πρόβατα που ποδηγετούνται απο οποιοδήποτε θεσμικό όργανο ως προς το μυστικό και απαραβίαστο ατομικό δικαίωμα της ψήφου.

Την ίδια ώρα με αυτή την αψυχολόγητη απόφασή του το Κογκρέσο του Κεμπέκ απομονώνει την ελληνική παροικία απο τις εξελίξεις στο κόμμα των Φιλελευθέρων γκετοποιώντας και περιθωριοποιώντας την στο έπακρο.

Μάλιστα, με το συγκεχυμένο μήνυμα που έστειλε με την ανακοίνωσή του, ενθαρρύνοντας τους Ελληνες ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τους Φιλελευθέρους δημιουργεί κραδασμούς στην υποψηφιότητα του Justin Trudeau, γιού του θρυλικού πρωθυπουργού του Καναδά, ο οποίος δίνει μεγάλο αγώνα για να κερδίσει την έδρα της Papineau, όπου βρίσκεται και η ελληνοκρατούμενη περιοχή του Πάρκ Εξτένσιον.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ αντί να κάνει τη σκληρή αυτοκριτική του γιά την απουσία του από τις πολιτικές εξελίξεις στο Κεμπέκ (μόνο μία ελληνική υποψηφιότητα υπάρχει στο Μοντρεάλ, αυτή του δικηγόρου Κωνσταντινίδη στην περιοχή Αχάντσικ με τους Συντηρητικούς) επιτίθεται εναντίον του κόμματος των Φιλελευθέρων εν ονόματι του Ελληνισμού, που σαφώς διαφωνεί κάθετα με αυτή την πρακτική.

Είναι γεγονός πως το Eλληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ προώθησε μόνο μία ελληνική υποψηφιότητα στην περιοχή Λαβάλ Λες Ιλ, αυτήν της Ελένη Μπακοπάνου η οποία:
1. Δεν είναι κάτοικος του Λαβάλ
2. Εχει χάσει δύο συνεχόμενες φορές στις εθνικές εκλογές του Καναδά στην περιοχή Αχάντσικ
3. Εχει ευεργετηθεί από το κόμμα των Φιλελευθέρων όταν το 1993 της χαρίστηκε η υποψηφιότητα και η έδρα της περιοχής Σεντ Ντενί μετά την αποχώρηση του Μαρσέλ Προυντόμ
4. Βρίσκεται σε κόντρα με την ηγεσία του κόμματος των Φιλελευθέρων

Το Ελληνικό Κογkρέσο του Κεμπέκ αντί να στείλει τρείς γυναικείες υποψηφιότητες στο κόμμα των Φιλελευθέρων και μάλιστα από την περιοχή του Λαβάλ (δεν υπάρχουν εκεί αξιόλογες Ελληνικής καταγωγής γυναίκες και μάλιστα δικηγόροι και άξιοι επαγγελματίες;) προσπάθησε να παίξει το «ή ταν ή επι τάς» με μιά καμένη υποψηφιότητα.

Θεωρώ πως ήρθε η ώρα γιά το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ να ανασκευάσει αυτή την απαράδεκτη ανακοίνωση και να ζητήσει συγγνώμη στους Ελληνες του Μόντρεαλ για κατάχρηση του δικαιώματος της εκπροσώπησής μας.

Κύριοι, δεν είμαστε πρόβατα, έχουμε πολιτική συνείδηση και νούν. Κανείς δεν θα κατευθύνει την ψήφο μας, που είναι ατομικό δικαίωμα κατοχυρωμένο από τη δημοκρατία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη!

No comments: