ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, June 16, 2011

Αδιέξοδα και λύσεις

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Προσπαθώ να βρώ το βηματισμό του καλοκαιριού εδώ στο Μόντρεαλ όπου ο ήλιος λάμπει ψηλά στο στερέωμα φέρνοντας ένα αέρα ανανέωσης. Κι όμως η μακρινή πατρίδα με τις αναπόδραστες εξελίξεις μου βάζει θηλειά στο λαιμό.

Ο κόσμος χθες πλημμύρισε το Σύνταγμα , στήθηκε μπροστά από τη Βουλή των 300, δείχνοντας την δικαιολογημένη αγανάκτησή του φωνάζοντας «παραιτηθείτε». Ο λαός έβαλε στήθος για να μην ψηφισθεί το επώδυνο νέο μεσοπρόθεσμο μνημόνιο, που στοχεύει στον πλήρη αφανισμό της μκρομεσαίας τάξης.

Αποδείχθηκε πως η πολιτική των περικοπών και της βαρειάς φορολόγησης υπό τον υπουργό οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου όχι μόνο δεν απέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αλλά αντίθετα βύθισε τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου ύφεση, με τις επιχειρήσεις να κλείνουν, να αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, να απολύουν εργάτες ή να απειλούν με απολύσεις. Ενα τραγικό ντόμινο μιας ταχύτατα αυξανόμενης ύφεσης, που έχει κουρελιάσει την οικονομική κατάσταση αλλά και την εθνική αξιοπρέπεια του λαού μας.

Χθες ,λοιπόν, ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, απειλούμενος από την ίδια την κοινοβουλευτική του ομάδα (που επιτέλους σήκωσε κεφάλι!) προέβη σε μιά κίνηση συναισθηματικών εντυπώσεων: ζήτησε από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά ν΄ανέβει μαζί του στο πλοίο που βουλιάζει, να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να περάσουν τα νέα μέτρα λιτότητας εναντίον του λαού αλλά και εναντίον της κοινωνικής συνέχειας του έθνους.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είπε τελικά «όχι» σ΄αυτή την πρόταση που θα αποδεικνυόταν παρωδία, καθώς μια μή εψηφισμένη κυβέρνηση (αυτή της εθνικής ενότητας) θα καλούνταν να ψηφίσει τα πιό επώδυνα οικονομικά μέτρα γιά τους Ελληνες, ξεσηκώνοντας πραγματική επανάταση.

Αυτή η απόφαση του ηγέτη της αντιπολίτευσης, παρότι από πολλούς είναι κατακριτέα, ήταν σοφή και μετρημένη για τις συνθήκες δίνοντας επιπλέον ένα σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαϊους εταίρους:

πως αν δεν συναινέσουν σε ένα παραμόνιμο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αν δηλαδή δεν εκδώσουν επιτέλους το ευρωομόλογο για να θωρακίσουν την ευρωζώνη απέναντι στα παιχνίδια των χρηματοοικονομικών οίκων και τραπεζών, τότε θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα, που δεν θα είναι μόνο η πτώχευση της Ελλάδας, αλλά το φυτίλι μιάς κοινωνικής επανάστασης που θα ξεκινήσει από την Αθήνα για να εξαπλωθεί γοργά σε όλη την Ενωμένη Ευρώπη.

Οσον αφορά στον κύριο Παπανδρέου, πρέπει να πούμε ότι ενώ είναι επιτυχημένος συνομιλητής στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή, έχει αποτύχει να κυβερνήσει τον τόπο, καθώς έχει επιλέξει τους πιό ανίκανους , άπειρους και επιπόλαιους συνεργάτες στο κυβερνητικό επιτελείο του.
1. Η πολιτική της λιτότητας του Παπακωνσταντίνου έφερε τρομακτική ύφεση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τηρηθούν οι όροι του μνημονίου.
2. Περικόπηκαν οι μισθοί και η αγοραστική δύναμη των μικρομεσαίων χωρίς όμως να επέλθει ταυτόχρονη μείωση των κυβερνητικών δαπανών.
3. Δεν πατάχθηκε επουδενί η φοροδιαφυγή των μεγάλων εισοδηματιών
4. Σταμάτησαν κάθε φύσεως δημοσιονομικά έργα με αποτέλεσμα να ασφυκτιά η χώρα από την ανεργία

Οταν συγκεντρωθούν οι Ευρωπαίοι αυτό το Σαββατοκύριακο, ο κ. Σαρκοζί θα τρίξει τα δόντια στην κα Μέρκελ για να δοθεί το νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα. Αν ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται ακόμη στον πρωθυπουργικό θώκο της Ελλάδας, θα πρέπει να προβεί στα εξής μέτρα:

1. Να προχωρήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής εδώ και τώρα, όχι επιλεκτικά αλλά με σταθερούς χειρισμούς και άκαμπτη διάθεση
2. Να περικόψει στο 50% τις δαπάνες των υπουργείων και των κυβερνητικών στελεχών,να καταργήσει «άχρι καιρού» ακόμη και τα αυτοκίνητα των βουλευτών
3. Να επενδύσει τα χρήματα του νέου πακέτου στήριξης όχι στις ημέτερες τράπεζες αλλά σε έργα υποδομής προκειμένου να κινηθεί η οικονομία.
4. Να μειώσει τον έμμεσο φόρο ΦΠΑ από το 23% στο 18% για να ξαναρχίσει ο κόσμος να καταναλώνει προϊόντα και υπηρεσίες.

Με μιά ομάδα οικονομολόγων στο τιμόνι, μπορούμε να ελπίζουμε πως θα επέλθει η σωτηρία αυτής της υπέροχης , μοναδικής, διαχρονικής χώρας.

ΥΓ. Αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύουμε Ελλάδα, εμπιστευόμαστε τις καταθέσεις μας στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Ευρώπης.

8 comments:

Ρούλα said...

Πολυαγαπημένη μου
Περίμενα αυτή σου την ανάρτηση και έχω να σου πω ότι είσαι από τους ελάχιστους απόδημους έλληνες που είσαι τόσο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα με αγάπη, χωρίς να κουνάς το δάχτυλο και χωρίς να ενστερνίζεσαι με πάθος τη συλλογική ευθύνη λες και έχουμε στο DNA μας όλα τα κακά του κόσμου. Δεν μπορεί ένα ποσοστό, που όλοι θα θέλαμε να είναι μηδενικό και που έβαλε πλάτη, για να χρησιμοποιήσω τη φράση που κατά κόρον χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες για να στηθεί το μεγάλο φαγοπότι σε βάρος των υπολοίπων, να χαρακτηρίζει μια χώρα. Καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλο βάρος κυρίως για σας που ζείτε εκτός, να σηκώσετε το βάρος του διασυρμού και δικαιολογώ την αγόγγυστη επίθεση που με λύπη μου παρατηρώ. Εξάλλου υπάρχει μια μερίδα του τύπου που ενστερνίζεται αυτή την άποψη και δεν είναι του παρόντος να επεκταθώ λες και αναπτύσσοντας τέτοιες απόψεις αμέσως αποποιείται κανείς των ευθυνών του.
Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σου, τη νηφάλια και ψύχραιμη σκέψη σου στα δρώμενα.
Σε φιλώ!

Αστοριανή said...

Ιουστίνη μου γλυκιά,
να συγχαρώ την οξυδέρκειά σου!
Να μου επιτρέψεις
να γράψω την δική μου οργή, πιο απλή και πικραμένη...
"...κρίμα στην Πατρίδα του Ονείρου!πώς την κατάντησαν!ποιοί;! "...ασύδοτοι βιαστές, με 'ανανδρα αχαμνά..."
Όλοι τους!

Σε φιλώ, γλυκιά μου,
χαιρετισμούς,
Υιώτα
αστοριανή, ΝΥ

pylaros said...

Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στην δύνη μιας τρομακτικής κρυφής τιτανομαχίας που δεν την βλέπουν οι ιθύνοντες ανάμεσα σε δολάριο κι Ευρώ.

Αν η Ελλάδα χρεωκοπίσει θα είναι η αρχή μιας αλυσιδωτής διάλυση της Ευρωζώνης, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αλλά λείπει και η κοινή λογική από τους έχοντας τα ηνία στην Ελλάδα,

Το πρόβλημα της χρεωκοπίας έγινε από Ελληνικό σε Ευρωπαϊκό και ίσως παγκόσμιο.

Εύχομαι να μην ξανάρθουν αυτά τα πέτρινα χρόνια, αυτά όπου υποχρεωθήκαμε για να χορτάσουμε μια μπουκιά ψωμί να ξενητευθούμε!!!

Ιουστίνη μου πάντα αντικειμενική,

χαιρετισμούς

Γαβριήλ
ΝΥ

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Ρούλα,
Δε μπορώ να δεχτώ αυτή την ισοπέδωση των πάντων, "Μαζί τα φάγαμε",ο λαός συνείργησε και όλους αυτούς τους λαϊκισμούς της πεντάρας.
Να τιμωρηθούν οι κλέψαντες υποδειγματικά και να περάσει η χώρα σε νηφαλιότητα για να προχωρήσει η ανάπτυξη. Αποδείχθηκε πως η συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης της μεσαίας τάξης έφερε μαρασμό. Περιμένω από τον Ευάγγελο να πράξει τα δεόντα.
Είμαι περήφανη για τη χώρα μου, δεν ακούω τις σειρήνες των ξένων μέσων, κωφαίνω στις εύκολες επικρίσεις. Εγώ επιμένω Ελληνικά και είμαι περήφανη για το Γένος μου.
Φιλί πρωινό από τούτη την όχθη

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Γιώτα,
Εμείς οι Ελληνες του εξωτερικού πρέπει να στηρίξουμε την πατρίδα, να δείξουμε πως μας πονάει ο πόνος της, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην ικανότητά της να ξαναγεννηθεί όπως ο φοίνικας.
Φιλί γλυκό από κατσουφιασμένο καλοκαιρινό Μοντρεαλάκι

Justine's Blog said...

Αγαπημένε Γαβρίλη,
Συμφωνώ εν πολλοίς μαζί σου, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική στους Ευρωπαίους και τους κυβερνώντες μας για να ξεπεράσουμε την κρίση.
Προσωπικά,έίμαι αισιόδοξη τώρα που το τιμόνι ανέλαβαν ικανά χέρια και όχι οι ξεπέτες της παρέας.
Φιλιά πρωινά

Αστοριανή said...

Αγαπημένη Φίλη,
Τα συγχαρητηριά μας
για την σελίδα στον
Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης!
Κινηματογραφική παρουσίαση της πόλης του Μοντρεάλ που σε αγαπά και την τιμάς,
αναμένω,

Ευτυχισμένη η Εορτή του Πατέρα,
Πάντα με την αγάπη μου
Υιώτα
(αστοριανή)
και Δημήτρης

Justine's Blog said...

Α! βγήκε ωραία η παρουσίαση της στήλης; Πολύ χαίρομαι, ξέρεις δέχτηκα αυτή την τιμητική π΄ροταση να δίνω το στίγμα μου στον Κήρυκα της Αμερικάνικης Διασποράς.
Η πόλη μου χορεύει, κινείται, χαίρεται. Ελπίζω να σας μετάδωσα τον παλμό της.
Φιλί γλυκό