ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, August 4, 2011

Βερόνα, πόλη αγαπημένη


Ο Μάιος μας φέρνει πάντα στην Ιταλία για δουλειές. Μα εγώ προσπαθώ ανάμεσα στις υποχρεώσεις να περάσω όμορφες στιγμές σε πόλεις που λατρεύω. Μία από τις αγαπημένες μου είναι η Βερόνα, πατρίδα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, τόπος δημιουργίας του Δάντη.

Η πόλη χτισμένη μέσα σε μεσαιωνικό κάστρο παντρεύει τη γοητεία της ιστορίας και του μοντερνισμού. Η κεντρική πλατεία της απέναντι από το Κολοσσαίο είναι γιά περατζάδες ατελείωτες που μοιραία σε οδηγούν στις μνήμες , αφημένες από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Ωραία η αγορά στην οδό Μαντσίνι οδηγεί στην Πιάτσα Ντελ Ερμπε και λιγο πιό βαθειά στην Πιάτσα ντει Σινιόρι.

Το ποτάμι που φαίνεται από το λόφο να περιβάλλει την πόλη σα ζώνη ασφαλείας προσθέτει στην ομορφιά και την ελεγεία της. Πλατείες χωμένες εδώ κι εκεί στολισμένες με υπερήφανα αρχοντικά συμπληρώνουν την ομορφιά και το μεγαλείο της.

Η Βερόνα, ούτε μικρή ούτε μεγάλη, συνδυάζει τη γοητεία της ιστορικής διαδρομής της στο χρόνο με τη νεότητα της εποχής μας.

Τζουστινάκι οδοιπορεύόμενο

Λίγα λόγια από τρίτους

Η ιδιαίτερη πατρίδα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, το μέρος όπου οι Καπουλέτοι και οι Μοντέκοι «σφαγίασαν» άδικα έναν από τους μεγαλύτερους έρωτες από καταβολής του ανθρώπινου γένους, σήμερα αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο της ιστορίας της Ιταλίας αλλά και μια πόλη με εξαιρετικά υψηλό βιοτικό επίπεδο, όπως φαίνεται από το φινετσάτο ντύσιμο των κατοίκων της, από τις εξαιρετικές βιτρίνες των καταστημάτων της, από τα προσεγμένα εστιατόριά της.

Ξεκινήστε από την τεράστια πλατεία Μπρα, όπου βρίσκεται και η περίφημη Αρένα -σήμα κατατεθέν της πόλης- με τις διάσημες καλοκαιρινές παραστάσεις όπερας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σωζόμενα αμφιθέατρα των ρωμαϊκών χρόνων, χωρητικότητας 20.000 ατόμων! Ανεβείτε στο επάνω διάζωμά της και θαυμάστε από εκεί τη θέα στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς την οδό Mατσίνι με τα κομψά καταστήματα. Περάστε από τη γραφική Πιάτσα ντελ Έρμπε με την πολύχρωμη τουριστική αγορά και τα μοναδικής ομορφιάς αναγεννησιακά σπίτια, καθώς και από την Πιάτσα ντέι Σινιόρι. Από την κορυφή του Πύργου των Λαμπέρτι θα απολαύσετε όλη τη Βερόνα να απλώνεται στα πόδια σας.




Βερόνα λατρεμένη πόλη των στενών
Σπίτια και πύργοι αγκαλιά
Ο Δάντης , καταραμένος ποιητής

Πλατεία ντελ Ερμπε στο λυκόφως
Πιάτσα ντελ Σινιορι
Τα κτίρια γεφυρώνονται απο το μεσαίωνα
Τα παλάτσα μαρτυρούν την ιστορία στην πλατεία των Κυρίων
Ο Τεντ απολαμβάνει το γεύμα στο Cafe Dante με θέα τα παλάτσα

Η κεντρική πλατεία της πόλης, δανική για βόλτες και πίτσες
Ακόμη και τα φαρμακεία έχουν την ιστορία τους

Μιά πρόχειρη αγορά με καλούδια από την ύπαιθρο είχε στηθεί γιά το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της πλατείας

Το Κολοσσαίο ή Αρένα, όπου παίζονται οι θερινές όπερες
Και το Τζουστινάκι στους ναούς του μοντερνισμού

4 comments:

Αστοριανή said...

Ιουστίνη!!!!!!!
Τι ξενάγηση είναι αυτή, φίλη μου!
κι ο Τεντ "καμαρώνει" μαζί σου!έτσι;
και... δεν μας λες,
ΤΙ πήρες πάλι από του Λουί Βιττόν;
μυστικό;

ΥΓ.: Και κάτι που
ανήκει-δεν ανήκει εδώ, μα αιστάνθηκα ότι έπρεπε να σου το πω:
Ο πατέρας της Ελένης Γκίκα, έφυγε, προχθές...
Συγγνώμη για τα "νέα",
ελπίζω σε πιο ευχάριστα, από μέρους σου...

Φιλάκια και στους δυο σας,
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

Φιλάκια, πολυγυρισμένη μου,
Υιώτα

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου άσχημα νέα μου φέρνεις. Αλλά ξέρω πως ο πατερούλης της Ελένης υπέφερε-Ας αναπαυθεί η ψυχή του.
Όσο για τη Β´ερόνα είναι πραγματαικά πόλη αγαπημένη.
Ευχαριστώ

LIA said...

Αγαπημένη μου Ιουστίνη,

Ευχαριστώ για την όμορφη βόλτα που μας χάρισες, στη Βερόνα, την πόλη που με τη φαντασία μου έκανα τόσα μαγικά ταξίδια, διαβάζοντας τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα στην τελευταία τάξη του Λυκείου.
Η ηλικία, ο ρομαντισμός, τα νεανικά χτυποκάρδια τότε, με έκαναν να ζω την κάθε εικόνα του βιβλίου, σα να βρισκόμουν στην όμορφη Βερόνα. Τι όμορφες μέρες με έκανες να θυμηθώ Ιουστίνη μου!
Από την ξενάγησή σου και από τις φωτογραφίες σου, βλέπω πραγματικά είναι μια μαγική πόλη και δικαίως στη μαγεία της γεννήθηκε και έζησε ένας αιώνιος έρωτας.
Να είσαι καλά Ιουστίνη μου, να χαίρεσαι τις ομορφιές από τα ταξίδια σου με τον αγαπημένο σου σύντροφο.

Φιλάκια

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Λία,
Κι εσύ μου έφερες στο νού μέρες ρομαντικές, όταν αχόρταγα διάβαζα το αριστούργημα του Σέξπιρ αφήνοντας καυτά δάκρυα στις σελίδες του βιβλίου.
Οντως, η Βερόνα είναι πόλη λατρευτή, όπου ο έρωτας μπορεί να γεννηθεί, ν΄ανθίσει και να πεθάνει με τρόπο δραματικό κι αναπάντεχο.
Σου εύχομαι μιά μέρα να ταξιδέψεις ως εκεί με τις αγαπημένς σου φίλες.
Φιλί από το νεφοσκεπές και βροχερό Μόντρεαλ.