ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, August 21, 2011

Σοκολάτα σ΄αγαπώ

Με τον όρο Σοκολάτα περιγράφουμε μία σειρά από προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό ή προέρχονται από το κακαόδεντρο. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά στη ζαχαροπλαστική, σε γλυκά, παγωτά ή μπισκότα. Σοκολάτα επίσης ονομάζεται και ζεστό ρόφημα (αφέψημα) με βάση τη σοκολάτα.

Αυτός είναι ο ορισμός της σοκολάτας από την Wikipedia.Προσωπικά γιά μένα σοκολάτα σημαίνει ευτυχισμένες παιδικές στιγμές, καθώς στη Λευκάδα περιμέναμε τους θείους να φανούν με τις μαγικές καφετιές μπάρες. Κι όταν μας τις έφερναν ορμούσαμε στη γειτονιά να τις φάμε με δυό μπουκιές, κάνοντας τα άλλα παιδιά να ζηλεύουν θανάσιμα. Τότε υπήρχαν οι θρυλικές Ιον αμυγδάλου κι αργότερα προστέθηκε στη ζωή μας η Lacta των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Ωστόσο, από τις παιδικές αναμνήσεις ξετρυπώνουν κι εκείνα τα σοκολατάκια της μαμάς, σε σχήματα λουλουδιών, κυρίως μαργαρίτας, που περίμεναν υπομονετικά μέσα στις φοντανιέρες να σερβίρουν τους επίσημους. Εμείς τρυπώναμε, ανακαλύπταμε το κλειδί της σερβάντας κι όταν η μαμά έλειπε σε δουλειές, τις κατεβάζαμε με τον αδερφό μου σαν τρελλοί. Η Κωνσταντίνα δεν συμμετείχε στα όργια γιατί ήταν συνεπής και καθόλου λαίμαργη.

Με το μεγάλωμα γνώρισα πολλές σοκολάτες σε διάφορες ποιότητες με διαφορετικά γεμίσματα, σχέδια και γεύσεις. Πρέπει να πώ ότι τα μεγάλα ονόματα ποτέ δεν με ενθουσίασαν καθώς στην προσπάθειά τους να κάνουν κάτι διαφορετικό, υποτιμούν τη γεύση της σοκολάτας. Ωστόσο, η ελβετική εταιρεία Lindt παραμένει πιστή στον ορισμό της σοκοκλατένιας βάσης της.

Αυτό το Μάιο στην Ιταλία, δοκιμάσαμε όλες τις γεύσεις της σε σοκολατένιες μπάρες αλλά και σε παγωτά. Πραγματικά ονειρεμένοι συνδυασμοί , σοκολάτα με λεμόνι, σοκολάτα με φράουλα, σοκολάτα με ράσμπερι, σοκολάτα με όποιο συνδυασμό φρούτου επιθυμεί η καρδιά του ανθρώπου. Η σοκολάτα στην κορύφωσή της !

Τελειώνοντας ήθελα να πώ ότι ακόμη και η γέννηση του Αλέξανδρου χαιρετίσθηκε με σοκολατάκια Τζοκόντα της Ιον, καθώς ο φίλος μας Κώστας Διαμάντης ήρθε στο νοσοκομείο να μας συγχαρεί με εκείνο το περίλαμπρο κουτί εξ Ελλάδος.

Σοκολάτα, πρέπει να το φωνάξω δυνατά πως Σ’ ΑΓΑΠΩ!

Τζουστινάκι

Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν με χρώματα τις γεύσεις της σοκολάτας Lindt όπως τις ανακαλύψαμε και τις γευθήκαμε στα ομώνυμα ζαχαροπλαστεία της εταιρείας








No comments: