ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, February 26, 2012

30 χρόνια Ελληνικού Φεστιβάλ στο Σύνδνεύ, Κοίνότητα και Αρχιεπισκοπή σε αγαθή Ενότητα


Τριάντα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας κλείνει φέτος το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σύδνευ, που εγκαινιάσθηκε σήμερα στο Σύδνεϋ από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Αλέξη Χριστόπουλο σε μιά πάνδημη ολοήμερη εκδήλωση στο Darling Harbor της πόλης.

Οι Ελληνες του Σύδνευ συγκεντρώθηκαν από νωρίς κατακλύζοντας το πάρκο, που ήταν γεμάτο περίπτερα με αναμνηστικά είδη, πληροφορίες για την Κοινότητα καθώς και κιόσκια με ελληνικές σπεσιαλιτέ.

Ο πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας κ. Δανάλης μίλησε για την ιστορία του φεστιβάλ τονίζοντας πως κάθε χρόνο ενδυναμώνεται με νέα πολιτιστικά δρώμενα, ενώ σημείωσε ότι η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ήταν η παρουσία της αέιμνηστης ΥΠΠΟ Μελίνας Μερκούρη.

Διάφοροι πολιτικοί της επαρχιακής βουλής της Νέας Νότιας Ουαλίας παρήλασαν από τη σκηνή, ενώ η κυβέρνηση της επαρχίας ενίσχυσε το φεστιβάλ με μια επιταγή της τάξης των 50.000 δολαρίων.

Το χορευτικό συγκρότημα της Κοινότητας έδωσε μια εκπληκτική παράσταση σε διάφορα παραδοσιακά τραγούδια , ενώ ο κρητικός και το συρτάκι υπήρξαν οι κορυφαίες στιγμές της παράστασης. Συγχαρητήρια στη χοροδιδασκάλισσα κυρία Παρούλα αλλά και στα παιδιά που έμαθαν να χορεύουν με ψυχή και λεβεντιά κι όχι κατά προσέγγιση.

Η εντυπωσιακότερη καινοτομία αυτού του φεστιβάλ ήταν ότι φέτος για πρώτη φορά από το την έναρξή του συμμετείχε και η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με τις δικές της δυνάμεις. Είναι παρήγορο και ανακουφιστικό να διαπιστώνει κανείς πως το σχίσμα έπαψε να υπάρχει στην Κοινότητα Σύδνεϋ –Αρχιεπισκοπής, πως η ενότητα πλέον θριαμβεύει. Μια πληγή έκλεισε για πάντα εδω στον Κάτω Κόσμο.

Την πανηγυρική ημέρα έκλεισε ο υπέροχος ελληνας τραγουδοποιός κι ερμηνευτής Παντελής Θαλασσινός με την ορχήστρα του χαρίζοντας στο πλήθος στιγμές ανάτασης και ποιοτικού τραγουδιού.

Εγώ είχα την τύχη να βρεθώ μετά από πολλά χρόνια με την αγαπημένη συνάδελφο Βάσω Μόραλη, η οποία μαζί με τον επίσης καλό συνάδελφο Θέμι Καλό με υποδέχθηκαν επί σκηνής στην ζωντανή αναμετάδοση της ραδιοφωνικής τους εκπομπής στον πολυεθνικό αυστραλιανό σταθμό SBS. Είχα έτσι την ευκαιρία να μεταφέρω τον παλμό των Ελλήνων του Καναδά στους Ελληνες του Σύδνεϋ, μια στιγμή που καταγράφω ως πολύτιμη στην πολιτική και πολιτιστική μου μνήμη.

Η έναρξη του φεστιβάλ στο Λιμάνι της Αγάπης ήταν μια μέρα που γέμισε εμένα και την παρέα μου αναμνήσεις, ζέση, ενθουσιασμό για τον παλλόμενο Ελληνισμό της Αυστραλίας.

Εύχομαι οι συγκινήσεις από τον Ελληνισμό της Διασποράς να με πυρπολούν καθημερινά κι εγώ να τις κάνω ημερολόγιο...

Ιουστίνη Φραγκούλη

Η συνάδελφος Βάσω Μόραλη διευθύντρια του ελληνικού προγράμματος του SBS , η αφεντιά μου, η Νίνα και ο Θάνος Ψυχογιός

Ο Τεντ είναι ο επίσημος φωτογράφος της περιοδείας

Με τον πρόεδρο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας κ. Δανάλη και τον Γραμματέα

Με το συνάδελφο της ERT World Κώστα

Πριν απο τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Αυστραλίας ένας ιθαγενής υποδέχθηκε τους καλεσμένους εκ μέρους των πρώτων κατοίκων της χώρας 

Απο αριστερά ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας κ. Τόλιος, ο πρέσβης κ. Αλέξης Χριστόπουλος και οι διπλωματικοί σύζυγοι
Ο πρέσβης της Ελλάδας κήρυξε την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ

Ενα συγκλονιστικό χορευτικό συγκρότημα από Ελληνόπαιδες της Αυστραλίας εντυπωσίασε με το πάθος των χορευτών
Με τη συνάδελφο Βάσω Μόραλη στο τρέιλερ του ραδιοφωνικού σταθμού

Ολες οι ηλικίες απόλαυσαν χορό
Επί σκηνής οι συνάδελφοι Θέμις Καλός και Βάσω Μόραλη μου έδωσαν την ευκαιρία να μεταφέρω τους πατριωτικούς χαιρετισμούς των Ελλήνων του Μόντρεαλ και του Καναδά


Μια αγαπούλα για τον Τεντυ μου

2 comments:

Μηθυμναίος said...

Χαίρομαι ιδιαίτερα να σε βλέπω συνεχώς «μπροστάρη» σε τέτοιες θαυμάσιες εκδηλώσεις του Ελληνισμού της Διασποράς, που μ’ αυτό το ζήλο και τον ενθουσιασμό ξέρεις να υπηρετείς.
Και να ευχηθώ, όπως λες να σε «πυρπολούν» κάθε μέρα ώστε ν’ ανάψει από αυτή τη σπίθα η δάδα που θα μας οδηγήσει στη λύτρωση.

Να περνάς καλά και να πρωταγωνιστείς πάντα!

Justine's Blog said...

Στράτο μου, είναι μεγάλη μου τιμή να τιμώ και να υπηρετώ τον Ελληνισμό της Διασποράς, ένα Ελληνισμό που όχι μόνο πέτυχε να κερδίσει τη ζωή του στα ξένα αλλά και να επιβάλει την ταυτότητά του στα πέρατα της γής.
Πώς να μη συγκινείσαι,πώς;
Φιλί