ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, April 19, 2012

Ο Πόλ και η Λάρα ταξιδεύουν στο σχολείο Δημοσθένης

Μεγάλη χαρά πήρα και φέτος από την επίσκεψή μου στην Ε τάξη Δημοτικού του ημερήσιου σχολείου Δημοσθένης. Καλεσμένη της δασκάλας των Ελληνικών κας Ευαγγελίας Τσαλκίδου, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τα φυντανάκια μας, που εντρυφούν στη γλώσσα και την κουλτούρα μας.

Φέτος, τους παρουσίασα το παιδικό μου πόνημα «Ο Πόλ και η Λάρα Ταξιδεύουν» με το μουσικό σιντι σε πλήρη ακρόαση.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν τόσο από την οικολογική ιστορία των πολικών αρκούδων που πήγαν στην Ελλάδα για να βολιδοσκοπήσουν αν θα μπορεσουν να επιβιώσουν με την υπερθέρμανση του πλανήτη χωρίς τα παγόβουνά τους , όσο και και από τα τραγούδια του συνθέτη Δημήτρη Κατή.

Μου έκανε εντύπωσε ότι τα παιδιά πιό πολύ ταυτίσθηκαν με τα τζάζ κομμάτια του μουσικού έργου παρά με άλλα πιό ρυθμικά. Φυσικά, ξεσηκώθηκαν να χορέψουν με ενθουσιασμό τα νησιώτικα τραγούδια που περιέχονται στο σιντι. Επεσε μεγάλος ενθουσιασμός στην τάξη.

Επανήλθαν στα θρανία τους και με ρώτησαν χίλιες δύο ερωτήσεις: Πώς εμπνέεται ένα συγγραφέας, πώς γράφει ένα βιβλίο, πόσα στάδια περνάει για να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο κοκ.

 Κι εγώ τα ρώτησα πώς είχαν φανταστεί ότι είναι ένας συγγραφέας. Πολλά παιδιά μου απάντησαν πως ο συγγραφέας είναι κάτι μακρινό, ξεθωριασνο, κλεισμένο στον πύργο του γραψίματος.Ενα αερικό που δεν έρχεται σε επαφή με ανθρώπους!

Χάρηκα που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τους εξαιρετικούς μαθητές του Δημοσθένη , που είχαν διδαχθεί τα περί ελληνικής λογοτεχνίας από τη δασκάλα τους. Χάρηκα που μπόρεσα να τους μεταδώσω την εικόνα του συγγραφέα, ότι δηλαδή είναι ένα απλός καθημερινός άνθρωπος που ζεί ανάμεσά μας.

Κάποιο από αυτά τα παιδάκια μπορεί να παρασυρθεί στη συγγραφή κί ίσως αυτή η παρουσίαση να είναι η αιτία!

Ευχαριστώ τη δασκάλα Ευαγγελία Τσαλκίδου, που μου έδωσε την ευκαιρία για μια δημιουργική διάδραση με τα παιδιά του Δημοσθένη!

Ιουστίνη Φραγκούλη

Χορέψαμε τα νησιώτικα που περιέχει το σιντι του Ο Πόλ και η Λάρα και ξεσηκώθηκε το σχολείο

Η κυρία Ευαγγελία Τσαλκίδου μπήκε κι εκείνη στο χορό

Παρουσιάστηκε η ιστορία του Πόλ και της Λάρας
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα πολικά αρκούδια

Μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές της Ε Δημοτικού του σχολείου Δημοσθένης

΄Φωτογραφηθήκαμε, γελάσαμε, τραγουδήσαμε
Η κυρία Τσαλκίδου έσυρε το νησιώτικο...

4 comments:

My blueprint said...

Υπέροχη πρωτοβουλία Ιουστίνη μου. Πρέπει να είναι συναρπαστικό για τα παιδιά να γνωρίζουν το συγγραφέα ενός βιβλίου που έχουν διαβάσει. Δίνει άλλη μορφή στο βιβλίο, πιο ζεστή, πιο προσωπική!
Τυχερά τα παιδάκια!!
Φιλιά

Μηθυμναίος said...

Να 'σαι καλά Ιουστινάκι πάντα να προσφέρεις και ιδίως στα παιδιά.
Εδώ ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς!

Κατά τα άλλα ζέστη, βροχές και μια χώρα μέσα στη φθορά. Αν δεν είχε αυτή την υπέροχη φύση δεν ξέρω τι θα ήταν...

Φιλιά απ' όλους μας!

Justine's Blog said...

Μπλού μου ήταν μια φανταστική εμπειρία, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Τα παιδιά ήταν τόσο ενθουσιασμένα, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, μιλήσαμε. Ηταν ανεπανάληπτη αυτή η μέρα!

Justine's Blog said...

Στράτο μου, ωραίε πεθερέ. Τώρα θα έχει γίνει ο γάμος κι εμείς περιμένουμε τις εντυπώσεις σου από τη Βενεζουελιάνικη ατμόσφαιρα.
Είμαστε όλοι αυτιά!