ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, January 31, 2013

Το μυθιστόρημα για τη μητέρα του Τζόν Κατσιματίδη

Η επικαιρότητα και η υποψηφιότητα του Τζον Κατσιματίδη στη δημαρχία της Νέας Υόρκης επιβάλλει να επαναφέρουμε στη μνήμη την τρυφερή προσωπική ιστορία της μητέρας του στη μακρινή Νίσυρο τα σκληρά χρόνια του 30-50.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ η Δέσποινα Εμμανουηλίδη/Κατσιματίδη ξεπέρασε τον ατυχή έρωτά της, παντρεύτηκε τον Ανδρέα Κατσιματίδη και μετανάστευσαν μαζί στην Αμέρικα με τον εξάμηνο γιό τους Γιάννη Κατσιματίδη το 1948.

Σήμερα ο γιός της Δέσποινας είναι η προσωποποίηση του αμερικάνικου ονείρου, ο άνθρωπος που πέτυχε οικονομικά και τώρα αγωνίζεται να κατακτήσει το δημοτικό θώκο της Νέας Υόρκης. Τα άκαμπτα ήθη της Νισύρου, οι παραδόσεις της εποχής, το μυστήριο του ηφαιστείου συνθέτουν το πιό ατμοσφαιρικό και βαθειά ανθρώπινο μυθιστόρημα!

 
 
 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ-ΑΡΓΥΡΗ


Τιμή Πώλησης: 18,0416,24 €
Τιμή Πώλησης Ebook: 13,99 €
Κατηγορία: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ημ. Έκδοσης: 21/09/2009
Ηλικία: 18+
Ημ. Tελ. Ανατ.: 10/2012
Ανατύπωση:
ISBN: 978-960-453-662-7
ISBN Ebook: 978-960-496-167-2
Σελίδες: 408
Βιβλιοδεσία: ΑΔΕΤΟ
Χιλιάδα Κυκλ.: 17η
Εικονογράφος: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ
Available on the AppStore
Μια νεαρή κοπέλα, σμιλεμένη από τη γαλλοτραφή Πολίτισσα μάνα της, μεγαλώνει ανυποψίαστη στη Νίσυρο της λάβας και της γύμνιας. Όμορφη, έξυπνη, με σπουδές στην ιταλοκρατούμενη Ρόδο, αφήνεται στον έρωτα ενός νεαρού συμπατριώτη της. Στο βάθος, μακριά, φαντάζει η απουσία του πατέρα στην Αμέρικα. Και η παρουσία της ανδρόγυνης μάνας.Ο έρωτας της Μαργαρίτας θα ανατραπεί την έσχατη στιγμή. Και η προδοσία θα σημαδέψει όχι μόνο την τύχη της, αλλά ένα ολάκερο νησί, προκαλώντας μια συγκλονιστική ανθρώπινη καραμπόλα. Και η Μαργαρίτα; Υποκύπτει τελικά στη νομοτέλεια πως "Η Ζωή είναι μεγαλύτερη απ'' την Αγάπη";Τα ήθη της εποχής και η ιστορία της Ιταλοκρατούμενης Δωδεκανήσου συνιστούν το υπόβαθρο του μυθιστορήματος, το οποίο κυριεύει τις αισθήσεις με τη γνησιότητα των ανθρώπινων χαρακτήρων και την αφοσίωσή τους στις άκαμπτες παραδόσεις του νησιού της λάβας.

3 comments:

My blueprint said...

Καλή επιτυχία στον κ. Κατσιματίδη! Μακάρι να εκλεγεί γιατί θα είναι σίγουρα ένας πετυχημένος δήμαρχος και εξαιρετικό απόκτημα για τη μητρόπολη. Όπως και να έχει βέβαια, να είναι καλά και να χαίρεται την οικογένεια του.
Ανεξαρτήτως αυτού, το βιβλίο θέλω πολύ να το διαβάσω από την πρώτη μέρα που το είδα στο site σου. Θα το φροντίσω σύντομα.

Justine's Blog said...

Είσαι εσύ μια κούκλα τόσο μακρινή και τόσο κοντινή μου. Σα να μπορώ να απλώσω το χέρι μου και να σε πιάσω. Φιλί

Anonymous said...

Ιταλόγαμοι φραγκοπουτάνες "Ουνία φάτσα, ουνία ράτσα" πρόδοσαν Σέρβους και Κατσιματίδη.