ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, February 15, 2014

Μια εμπνευσμένη διευθύντρια στο Χάρλεμ , καρπός του λογοτέχνη Γαβριήλ Παναγιωσούλη

Η Ελληνίδα που καθιέρωσε τα ελληνικά ως τη μόνη ξένη γλώσσα!

daskala


Η Ελληνικής καταγωγής διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ, Πανωραία Παναγιωσούλη, κατάφερε να καθιερώσει τα ελληνικά, ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της.

Σύμφωνα με την Πένι Παναγιωσούλη, “Δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω τις διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι”.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσα, με το βάρος στη γραμματική, το λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως λέει η κ. Παναγιωσούλη, και η δεκαήμερη εκδρομή 33 μαθητών του σχολείου και 19 συνοδών τους στην Ελλάδα, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους.
Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, πηγή έμπνευσης του εγχειρήματός της ήταν ο πατέρας της, ο λογοτέχνης Γαβριήλ Παναγιωσούλης, για τον οποίο μιλά με υπερηφάνεια, τονίζοντας ότι μέσω των οραμάτων του μπόρεσε να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Έλληνας.
Πηγή: crime.gr

ΥΓ. Ο Γαβριήλ Παναγιωσούλης είναι ένας εξαιρετικός Ελληνας λογοτέχνης της Διασποράς , σπουδαίος για το ταλέντο του καθώς φέρνει τις θαλασσινές του ιστορίες με τη μαγική πέννα του μαγικού ρεαλισμού του!

5 comments:

Μηθυμναίος said...

Καλή μου φίλη,
Το μήλο πέφτει κάτω απ' τη μιλιά, έτσι δε λέει ο λαός μας;

Ο φίλτατος Γαβριήλ (ή Γάβο αν το επιθυμείς...) θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για τον "καρπό" του!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Justine's Blog said...

Ναι, καρπός του σώματος και του πνεύματος. Κατ εικόνα και καθ΄ομοίωσιν. Ωραία συνέχεια. Συγχαρητήρια στον λατρεμένο μας φίλο ΄Γαβριήλ που έσπειρε το σπόρο . Αλλά και στην κόρη του που βρήκε γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί. Ωραία νέα!

Χαρά Θεοδωρίτση said...

Αγαπημένο Τζουστινάκι
πριν κανένα χρόνο έπεσα τυχαία πάνω σε μία παρόμοια δημοσίευση.Μ εντυπωσίασε,λόγω του ονόματος και το στειλα στο Γαβρίλη όπου μου επιβεβαίωσε οτι είναι η κόρη του.
Ενοιωσα διπλά περήφανη για το γεγονός,αφ ενός γιατί μία Ελληνίδα επέβαλε τα Ελληνικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα και αφ ετέρου οτι είναι κόρη ενός αγαπημένου φίλου.
Συγχαρητήρια και σ εκείνη και σε σένα που το γνωστοποιείς στο κοινό σου.
Φιλιά πολλά

Justine's Blog said...

Αγαπημένη Χαρά της Ζακύνθου,
Ηταν μεγάλη χαρά να ανακαλύψω ότι η κόρη του Γαβρίλη μας επιτελεί τέτοι έργο για την γλώσσα και την ταυτότητά μας, δεδομένου ότι η μητέρα της δεν είναι καν Ελληνίδα. Ο Γαβρίλης μας είναι άξιος Ελληνες, μεγάλος λογοτέχνης, αγαπημένος φίλος και μπορεί να καμαρώνει για τον καρπό του. Φιλί του χιονιού μας

pylaros said...

Έκπληξη, τι άλλο να πω!

Αυτά με την κόρη μου τα πράγματι συμβήκαν πάνε 3 -4 χρόνια περίπου ή και παραπάνω.

Σήμερα σας λέγω ότι όλα μου τα παιδιά 3 θυγατέρες εργάζοντε για το board of education of NY...

Σας ευχαριστούμε όλους σας για τα καλά σας λόγια

Με αγάπη

Γαβριήλ