Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Tuesday, March 11, 2014

Ξυπόλητες στην Αμμο
Οι φωτογραφίες είναι της Καίτης Κακαβούλη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός εντός του Μαϊου το νέο μυθιστόρημα της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη με τίτλο «Ξυπόλητες στην Αμμο». Είναι μια ελεγεία για τις γυναίκες στην εποχή της ωριμότητας.
«Ξυπόλητες στην Αμμο!» Αυτή την υπέροχη ολόλευκη άμμο της Λευκάδας, όπου ακουμπάμε τις καλοκαιρινές μας ενοχές για την αβάστασταχτη ομορφιά της θάλασσάς μας.
Οπως αναφέρει η συγγραφέας στον πρόλογο του έργου:
«Σ΄αυτό το μυθιστόρημα σκιαγραφώ τη ζωή των έξι κοριτσιών όπως κύλησε την επόμενη δεκαετία. Πώς μιά μέρα βγάλαμε βιαστικά τα Ψηλά Τακούνια και μείναμε Ξυπόλυτες στην Αμμο, συμβιβάζοντας τα ματαιόδοξα όνειρα του ονειρικού λικνίσματος με το άνετο βάδισμα της πραγματικής ζωής.
Η επόμενη δεκαετία  μας πήρε και μας έφερε σε άλλες ατραπούς. Μας δώρισε την ικανοποίηση της καταλλαγής. Μας χάρισε την κατανόηση της απόκκλισης από τα όνειρά μας. Χαλίβδωσε τη δύναμη της γυναικείας μας υπόστασης σ ένα κόσμο βαθειά ανδροκρατούμενο ακόμη και τον 21ο αιώνα.
Αυτές είναι οι συμμαθήτριες, οι γυναίκες που γνώρισα στα παιδιά μου χρόνια μεγαλώνοντας στο νησί μου . Καθεμιά αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική οντότητα, μια άλλη εξέλιξη προσωπικής ζωής. Ολες είναι ξεχωριστές και πολύτιμες γιά την ύπαρξή μου.
Θέλω να εκφράσω τη βαθειά ευγνωμοσύνη μου προς τις συμμαθήτριες , που βρίσκονται συνοδοιπόρες μου στο δύσκολο δρόμο της αφήγησης, αποτελώντας αναπόσπαστα κομμάτια του πολύπλοκου μωσαϊκού της ύπαρξής μου.»
Τζουστινάκι

 
 

6 comments:

My blueprint said...

Το περιμένω να με ταξιδέψει! Φιλιά

Stratos Doukakis said...

Μια ευχή τούτο να έχει τις επιτυχίες των άλλων και να τις ξεπεράσει!

Σε φιλώ!

Justine Frangouli said...

Αγαπημένη μου εσύ. Αγέρας στα πανιά αου!!!φιλί

Justine Frangouli said...

Σε ευχαριστώ λατρεμένε μου Στράτο, πάντα κοντά μου στη δημιουργία!!!

Stratos Doukakis said...

Πάντα! Να είσαι σίγουρη γι' αυτό!

Αστοριανή said...

Μου ...θυμίζει Ώντρεϋ Χέμπορν!!! στο πάρκο...
Το περιμένω!

Καλή Επιτυχία,
Υιώτα
Αστοριανή, ΝΥ