Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Sunday, January 18, 2015

Στο Μύθο υπάρχουνε παιδιάΕδώ στη Μοντρεάλη δεν υπάρχουν πιά μαγαζιά με ζωντανή ελληνική μουσική. Μετριούνται στα δάχτυλα της μιας χειρός. Κι όμως υπάρχουν καταπληκτικοί Ελληνες μουσικοί, που δυστυχώς μένουν στα σπίτια τους παίζοντας και τραγουδώντας μόνο σε εκδηλώσεις και στις παρέες τους.

Πάντως, η μπουάτ-εστιατόριο Μύθος στα Παρκαβενέικα είναι σημείο αναφοράς μιας ολόκληρης Ελληνικής γενιάς. Ο ιδιοκτήτης του, Τζίμμης Γαλάνης, παλιός ιμπρεσσάριος κι άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες έχει στήσει ένα μαγαζί, που τα έχει όλα: Ελληνική μουσική, εξαιρετικό φαγητό και γνήσια ατμόσφαιρα αληθινής μπουάτ.

Φέτος, το σχήμα είναι άφθαστο. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο η ζωντανή ορχήστρα μεγαλουργεί τόσο στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι όσο και στο ρεμπέτικο αλλά και το ελαφρολαϊκό.Το μείγμα των μουσικών/τραγουδιστών της  σύνθεσης είναι καταπληκτικό.

Ο Δημοσθένης Παπαδημητρίου  στο πρώτο μέρος του προγράμματος παίζει κιθάρα  και τραγουδάει ωραίες ελληνικές μπαλάντες με τη βαθειά γνώση του και την ερωτική σχέση του με το έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Ανάμεσα στα κομμάτια ρίχνει και ορισμένες τζαζιές φορτώνοντας την αμτόσφαιρα με πιό μπιτάτους ρυθμούς.

Ο Αλέξανδρος Μπατσούλης στα πλήκτρα συνοδεύει  και αργότερα αναλαμβάνει να οδηγήσει τη μουσική στο παλιό αυθεντικό ρεμπέτικο. Ο Αλέξανδρος έχει ωριμάσει πολύ φωνητικά και μουσικά, είναι ένα ταλέντο που θα το ζήλευαν πολλοί νεορεμπέτες στην Ελλάδα. Τραγουδάει μια γκάμα που πιάνει απο λαϊκό τραγούδι και χάνεται βαθειά στις μικρασιάτικες καταβολές φέρνοντας στη σκηνή το Μπαγιαντέρα, τον Τσιτσάνη και τους άλλους.

Η Μάρω Λύτρα, απομακρυσμένη απο το ψεύτικο γκλάμ της Ελληνικής μουσικής σκηνής, με πολλή σεμνότητα τραγουδάει τα πιό ελαφρολαϊκά τραγούδια δίνοντας ένα χαριτωμένο τόνο στην ατμόσφαιρα. Με τη δροσερή παρουσία και την γυναικεία φωνή της ερμηνεύει κυρίως χορευτικά τραγούδια.

Στο μπουζούκι είναι ο σεμνότατος Αγγελος, ο οποίος είναι εξαιρετικός. Τονίζω το εξαιρετικός διότι δεν σολάρει με το μπουζούκι του σκεπάζοντας τους ήχους των άλλων αλλά ακολουθεί και συμπληρώνει την ορχήστρα. Τελικά, μου αρέσει το σεμνό μπουζούκι. Για σολαρίσματα θέλω μόνο κλαρίνο.

Οι παρέες που συχνάζουν στο Μύθο είναι νεολαία ανακατεμένη και με πιό κλασικούς Ελληνες της Μοντρεάλης. Το φαγητό είναι τέλειο, ενώ το σέρβις είναι πρώτης κατηγορίας.


Απο τους μουσικούς μέχρι το ακροατήριο, ο Μύθος, φέτος  προσφέρει το τέλειο κοκτέιλ στην Ελληνική μουσική σκηνή της πόλης.

Justinaki

No comments: