Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα

Wednesday, April 15, 2015

Ενα βιβλίο, δύο οικογένειες, πολλές ζωές...


“Με τίτλο Οταν η Ζωή Γίνεται Αγάπη ..” κυκλοφόρησε το οικογενειακό βιβλίο των οικογενειών Κακαβούλη (Σύβρος Λευκάδας) και Τρελλοπούλου (Μαλακοπή Καππαδοκίας), το οποίο περιέχει την ιστορία των δύο οικογενειών, που ενώθηκαν με το γάμο της Μιμίκας Τρελοπούλου με τον Αλέξανδρο Κακαβούλη. Ηταν όνειρο ζωής να γραφτεί η ιστορία των δύο οικογενειών απο τους πρωταγωνιστές της επιμιξίας, Μιμίκα και Αλέξανδρο. Σχεδόν περί το τέλος της συγκέντρωσης των στοιχείων, η Μιμίκα έφυγε ξαφνικά για τη γειτονιά των αγγέλων. Κι έμεινε ο Αλέξανδρος να ολοκληρώσει το έργο της κοινής τους ύπαρξης.


Η οικογένεια Τρελοπούλου με καταγωγή απο τα βάθη της Μικρασίας πέρασε τον ξερριζωμό της προσφυγιάς, έζησε στο πετσί της το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και ρίζωσε στην Αγία Παρασκευή.


Η οικογένεια Κακαβούλη με πατριάρχη τον παπα-Κώστα Κακαβούλη έζησε μέσα απο τον Α και Β Παγκόσμιο πόλεμο , νιώθοντας στα σπλαγχνα της τη συμφορά του εμφυλίου με την δολοφονία της παπαδιάς. Εζησε στο Σύβρο, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας , στην Αθήνα και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Οι δύο οικογένειες αριθμούν σήμερα 145 μέλη με τα παιδιά, τα εγγόνια , τα δισέγγονα και τα τρισέγγονα εκατέρωθεν.

Το βιβλίο, γραμμένο με περισσή αγάπη και στολισμένο με τις ιστορίες των απογόνων και τα βιογραφικά τους, διανθισμένο με αγαπητικές φωτογραφίες του τότε και του τώρα, αποτελεί ένα ιστορικό τεκμήριο για την ενωση δύο ανθρώπων που κατόρθωσαν να παντρέψουν τους πολιτισμούς τους και το διαφορετικό τους παρελθόν.


Η Μιμίκα Τρελοπούλου έφερε στην θρησκευτική/αγροτική οικογένεια Κακαβούλη την αστική της συμπεριφορά χωρίς να την επιβάλει . Και η θρησκευτική/αγροτική οικογένεια Κακαβούλη άνοιξε την αγκαλιά της χωρίς όρια, μοιράζοντας αγάπη και γενναιοδωρία.

Απόψε ο θείος Αλέξανδρος Κακαβούλης έκανε μια μεγάλη γιορτή στη μνήμη της θείας Μιμίκας και χάρισε το ιστορικό βιβλίο των οικογενειών σε όλους εμάς, ορίζοντας ως παρακαταθήκη την ηθική υποχρέωση να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε στο όνομα της διαφορετικής μας καταγωγής και της κοινής μας πορείας.


Η επιμέλεια των φωτογραφιών είναι της Εφης Κρητικάκη, η σελιδοποίηση είναι του Κώστα Κακαβούλη, η επιμέλεια των κειμένων και των ιστορικών στοιχείων είναι του Αλέξανδρου και της Μιμίκας Κακαβούλη με πολυσυλλεκτικά κομμάτια απο όλες τις οικογένειες και των δύο σογιών. Η εκτύπωση έγινε στο τυπογραφείο Αρτιον-Σουλάκος-Γραφικές Τέχνες τιμής ένεκεν προς τιμήν της Οικογένειας.


Εμείς απλά και ταπεινά ευχαριστούμε το Θεό που γεννηθήκαμε σε μια πλούσια σε αγάπη οικογένεια και δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ την ιστορία και την υποχρέωση να σμίγουμε εις το διηνεκές στο όνομα της προσφιλούς θείας Μιμίκας, που άφησε την αύρα της μέσα σ΄αυτό το υπέροχο βιβλίο-θησαυρό και προς τιμήν του θείου Αλέκου που συντηρεί το πνεύμα της οικογενειακής συνύπαρξης με κάθε τρόπο!


Τζουστινάκι συγκινημένο μέχρι δακρύων

6 comments:

Μηθυμναίος said...

«Όταν η Ζωή Γίνεται Αγάπη»… και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, Ιουστίνη μου.
Πώς άραγε θα μπορούσαν δίχως αγάπη αυτοί οι άνθρωποι, πραγματικοί Άρχοντες –και δεν εννοώ την καταγωγή– να γεφυρώσουν τόσες γενιές χωρίς να προδώσουν καμία, αφήνοντας μάλιστα παρακαταθήκη για το μέλλον ένα αξιόλογο βιβλίο, όχι μόνο για τα 145 μέλη της οικογένειας, υποθέτω, αλλά και τους ανθρώπους των τόπων τους.

Τα συγχαρητήριά μου!

Αστοριανή said...

...Χρόνια Πολλά, ξανθή μου Κούκλα!

Με την αγάπη μας, πάντοτε,
Υιώτα-Δημήτρης, ΝΥ

pylaros said...

Χριστός Ανέστη,
Χρόνια πολλά,
Ενδιαφέρουσα η ιστορία των δυο σογιών...
με την αγάπη μου
Γαβριήλ

Justine Frangouli said...

Πραγματικά Στράτο, είμαι περήαφνη για την οικογένειά μου, για την καταγωγή μου. Το βιβλίο είναι απόρροια μεγάλης αγάπης και ανάγκης να μείνουμε δεμένοι για πάντα

Justine Frangouli said...

Χρόνια πολλά Γιώτα και Δημήτρη. Εχετε πάντα την αγάπη μου

Justine Frangouli said...

Γαβρίλη μου,
Δύο διαφορετικές οικογένειες απο δύο διαφορετικούς κόσμους έσμιξαν στο γάμο του θείου Αλέκου με τη θεία Μιμίκα. Και τώρα η αγάπη και η κοινή μας ιστορία μας ενώνει στο διηνεκές. Χρόνια πολλά