ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, April 4, 2016

Με σέλφις ο πρωθυπουργός του Καναδά στην παρέλαση του Ελληνισμού στο Μόντρεαλ



Της Ιουστίνης Φραγκούλη

 
Παρουσία του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τρουντό πραγματοποιήθηκε χθές στο Μόντρεαλ η παρέλαση για την εθνική επέτειο υπό πολικές θερμοκρασίες , γεγονός που δεν έκαμψε όμως τους συμμετέχοντες σ’ αυτήν.

Το πρωί με λειτουργία και δοξολογία υπέρ των πεσόντων αγωνιστών του 1821 ξεκίνησαν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Παλιγγενεσία στο Μόντρεαλ χοροστατούντος του πρωτοπρεσβύτερου αρχιμανδρίτη π. Δημήτριου Αντωνόπουλου και άλλων Ελλήνων κληρικών της πόλης.

Με τελετάρχη τον βουλευτή της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ Γκί Ουελέτ , παρόντος του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τρουντό,  του πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά Γιώργου Μαρκαντωνάτου, του Γενικού Προξένου Νίκου Σιγάλα, επισήμων του Κεμπέκ , του Καναδά και μελών της ελληνικής παροικίας πραγματοποιήθηκε αργότερα η λαμπρή παρέλαση στη λεωφόρο Ζάν Ταλόν του  Μόντρεαλ για την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας , όπου συνέρρευσαν πάνω απο 3.000 παρατηρητές.

Τα παιδιά των ελληνικών σχολείων ντυμένα με τις παραδοσιακές ελληνικές στολές, αλλά και οι ενήλικες υπό τις σημαίες των εθνικοτοπικών συλλόγων αψήφισαν το πολικό ψύχος, που με τον αέρα έφτανε τους -16C, σκορπίζοντας ανατριχίλα.

Ωστόσο, ο λαμπρός ήλιος και ο εθνικός ενθουσιασμός  υπήρξαν σύμμαχοι της μαζικής παρέλασης των Ελληνικών σχολείων, των Ελληνικών Κοινοτήτων και  των εθνικοτοπικών συλλόγων που γιόρτασαν με  συνθήματα την επέτειο της 25ης Μαρτίου και το έπος του 21.

Την παρέλαση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ Τζέρρυ Σκλαβούνος, η αντιδήμαρχος του Μόντρεαλ Μαίρη Ντέρος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ Νίκος Παγώνης και άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι της Ελληνικής παροικίας.

Μετά το τέλος της παρέλασης οι Ελληνες της πόλης παρακάθησαν σε εορταστικά γεύματα ανά τους εθνικοτοπικούς συλλόγους απολαμβάνοντας τον μπακαλιάρο και τη σκορδαλιά, που καλεί το έθιμο της ημέρας.

Οι εορτασμοί έκλεισαν με τη δεξίωση που παρέθεσαν από κοινού ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Νίκος Σιγάλας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Παγώνης προς τιμήν  του Ελληνισμού στο Ελληνικό Κέντρο του Μόντρεαλ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος η εθνική παρέλαση των Ελλήνων στην λεωφόρο Ζαν Ταλόν είχε ιδιαίτερη κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης, καθώς κεντρικό πρόσωπο ήταν ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό, ο οποίος διατηρεί ιδιαίτερα στενή σχέση με τον Ελληνισμό του Παρκ Εξτένσιον , όπου εκλέγεται βουλευτής. Οπως είπε η εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού σε τηλεοπτικό σταθμό «Ο πρωθυπουργός οργανώνει το πρόγραμμά του προκειμένου να είναι πάντα παρών στην εθνική παρέλαση των Ελλήνων».

Παράγοντες της ελληνικής παροικίας, επίσης,  σημειώνουν πως ο Τζάστιν Τρουντό δεν έχει χάσει καμία παρέλαση της εθνικής επετείου  του Ελληνισμού εδώ κι έξι χρόνια που εκλέγεται βουλευτής στην περιοχή.

Ο Τζάστιν Τρουντό δε δίστασε να βγάλει σέλφις με παράγοντες της παροικίας αλλά και με τον απλό κόσμο, δείχνοντας το νεανικό και χαλαρό πρόσωπο της εξουσίας!
 
Εν αναμονή της έναρξης
Τσολιαδάκια σε αντίσταση


Σέλφι του πρωθυπουργού με τον πατέρα Δημήτριο Αντωνόπουλο του Ευαγγελισμού
Η αντιδήμαρχος Μαίρη Ντέρος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζίμ Μπέις και Καρυδόγιαννης παρελαύνουν
Σέλφι με τον πρόεδρο Νικόλα Παγώνη και το δημοτικό σύμβουλο Τζίμ Μπέη
Στην εξέδρα των επισήμων απο αριστερά: ο γενικός πρόξενος Νίκος Σιγάλας, ο τελετάρχης της παρέλασης Γκί Ουελέτ, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό, ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ Νίκος Παγώνης και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Γιώργος Παρκαντωνάτος


 Οι μικροί τυμπανιστές

2 comments:

Αστοριανή said...

...κάθε που βλέπω Ελληνική Σημαία να υψώνεται ή να ανεμίζει,
θολώνουν τα μάτια μου.

Φέτος, θα πάρουν και τον μικρό εγγονό μας...!!!

Φιλι'α σε όλους σας.

Υιώτα
και Δημήτρης,
ΝΥ

Justine's Blog said...

Καλή παρέλαση και στη Νέα Υόρκη. Πάντα με τη γαλανόλευκη!