ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Monday, February 20, 2017

Μια ποιοτική συναυλία με Ελληνες συνθέτες στο Μόντρεαλ


Είναι ωραίοι οι λαϊκοί τραγουδιστές και οι πίστες. Και τα ξεφαντώματα με τους χορούς και το ξέσπασμα των ανθρώπων  στα πιο εντυπωσιακά μωσαϊκά…

Αλλά μας έλειψε μια ποιοτική συναυλία, ένα κονσέρτο όπου καθισμένοι στις καρέκλες μας θα απολαμβάνουμε ήχους και μουσικές που ζήσαμε και που μας έπλασαν αυτούς που σήμερα είμαστε.
Ετσι , λοιπόν,  ο Τάκης Τζώτζης μέσω του Λαογραφικού Εργαστηρίου πήρε την πρωτοβουλία να φέρει ένα σύνολο έντεχνης Ελληνικής μουσικής εδώ στη Μοντρεάλη. Πρόκειται για ένα μουσικό γκρούπ που γυρνάει τις χώρες προσφέροντας ελληνική ποιοτική μουσική εκφρασμένη από το τραγούδι της εξαιρετικής ερμηνεύτριας Κλεονίκης Δεμίρη. «Οι Ελληνες Συνθέτες Ταξιδεύουν στον Κόσμο» ονομάζεται το σχήμα και θα βρίσκεται στο Μόντρεαλ στις 18 και 19 Μαρτίου για δύο συνεχόμενες συναυλίες.
Θα τραγουδήσουν ένα πρόγραμμα που θα είναι γεμάτο Ελλάδα. Αρώματα της θάλασσας και χρώματα της Ελληνικής γης, αποτυπωμένα στα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, δημιουργούν τον υπέροχο, πολύχρωμο καμβά, πάνω στον οποίο θα “κεντήσουν” η Κλεονίκη Δεμίρη στο τραγούδι μαζί με την παρέα της!

Ένα μουσικό ταξίδι, γεμάτο αγάπες και μνήμες με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, αλλά και με παραδοσιακούς Ελληνικούς σκοπούς.

Το Λαογραφικό Εργαστήρι σε συνεργασία με το Λύκειον Ελληνίδων Μοντρεάλ και την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ διοργανώνει αυτές τις δύο συναυλίες, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου αντίστοιχα στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο.

Το Σάββατο μετά τη συναυλία (που αρχίζει στις 7μ.μ) θα ακολουθήσει μία δεξίωση "wine and cheese" με ελληνικό κρασί, προσφορά της εταιρείας Τσάνταλη. Εκεί οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν με τους καλλιτέχνες γνωριμία και λόγια.
Την Κυριακή η συναυλία θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά των Ελληνικών σχολείων και στην αθωότητά τους με μαθητική είσοδο $10 για τα παιδιά και $30 για τους ενήλικες.

Τραγούδι : Κλεονίκη Δεμίρη
Πιάνο: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μαντολίνο, Βιολοτσέλο: Σταύρος Παργινός

Ακορντεόν: Λευτέρης Γρίβας.
Το γενικό εισιτήριο για το Σάββατο είναι $30.
Το Σάββατο το βράδυ με τα εισιτήρια θα κληρωθεί  ένας πίνακας ζωγραφικής  της Marilyn Gordon, αξίας $500.




Διαθέτουμε εισιτήρια ως Λύκειον Ελληνίδων Μόντρεαλ παράλληλα με τον Ελληνικό Κοινοτικό Οργανισμό.
Υπεύθυνη εισιτηρίων για το Λύκειον Ελληνίδων είναι η Yula Kiskiras. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο μέιλ: kiskirasyula@gmail.com  ή στο τηλέφωνο:  438-822 7047

Χορηγός της εκδήλωσης:


No comments: