ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, November 16, 2017

Ο Φάρος του Ανδρέα Κατσιματίδη θα αναπαλαιωθεί!


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Μια ιστορία νοσταλγίας και απότισης τιμής προς τον πατέρα του Τζον Κατσιματίδη!
Ο Τζόν Κατσιματίδης σκέφτεται να αναπαλαιώσει το Φάρο που άναβε ο πατέρας του επί 16 χρόνια στη βραχονησίδα Καντιελούσσα!

Ο μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης δακρύζει όταν μιλάει για τη γενέτειρά του, τη Νίσυρο και για τις δυσκολίες που έζησε ο πατέρας του στη βραχονησίδα Καντιαλούσσα, όπου υπηρέτησε ως φαροφύλακας επί 16 χρόνια στην ιταλική κατοχή, απομονωμένος από τους ανθρώπους με μόνη συντροφιά το άναμμα του φάρου και τ’ αγριεμένα κύματα του Αιγαίου.

Ο Αντρέας Κατσιματίδης έγινε φαροφύλακας στην Καντιαλούσσα για να παίρνει το μισθό να τον κάνει προίκα για τις ανύπαντρες αδελφές του . Κι όταν επιτέλους γύρισε στο νησί, αποκαμωμένος από τη μοναξιά και την ερημία του τόπου, παντρεύτηκε τη Δέσποινα Εμμανουηλίδου, μητέρα του Τζόν που συμβιβάστηκε σ’ αυτό το γάμο μετά από μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση.

Όλα αυτά και περισσότερα για την προσωπική ιστορία της μητέρας του Τζόν Κατσιματίδη έγραψα στο μυθιστόρημά μου «Για την Αγάπη Των ‘Αλλων», που έγινε μπεστ-σέλερ στην Ελλάδα κι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ υπό τον τίτλο «Eleven Weddings and A Sacrifice”.

Σήμερα, η συγκίνηση του Τζον Κατσιματίδη κορυφώθηκε καθώς στο γραφείο βρέθηκε ο Γιώργος Κολυτάς, ένας άνθρωπος που έχει έρθει ειδικά από την Ελλάδα για να  προτείνει την  αναπαλαίωση του Φάρου της Καντιελούσσας.

Ο Γιώργος Κολυτάς, εξοπλισμένος με υλικό από την επίσκεψή του στη βραχονησίδα όπου ο Αντρέας Κατσιματίδης έζησε 16 χρόνια απομόνωσης (1931-1947), έδειξε στην οθόνη τα ερείπια του Φάρου που άλλοτε φιλοξενούσε τον πατέρα του Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα.

Το εγχείρημα της αναπαλαίωσης του Φάρου της Καντιελούσσας θα είναι δύσκολο καθώς η βραχονησίδα δεν έχει υποδομές για οικοδομικά έργα, αλλά ο Τζόν Κατσιματίδης ζητάει άδεια από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας να γίνει ανάδοχος του έργου. Αλλωστε, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει την ιδιοκτησία των φάρων της χώρας και ήδη έχει εκχωρήσει την αναπαλαίωση άλλων φάρων σε Ελληνες ανάδοχους.

Η αναπαλαίωση του Φάρου της Καντιελούσσας, η έκδοση του βιβλίου για τον ατυχή έρωτα της μητέρας του Τζόν Κατσιματίδη στην αμερικανική αγορά, αλλά και η αυτοβιογραφία του θα είναι το τρίπτυχο της παρακαταθήκης του Νισύριου μεγαλοεπιχειρηματία, που ποτέ δεν ξεχνάει τη γενέτειρά του κι όλο γυρίζει με νοσταλγία πίσω…πάλι και πάλι!












No comments: