ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Thursday, May 10, 2018

Καμίνης στον ΟΟΣΑ και την Ομογένεια, Αχτσιόγλου Σε Απόσταση απο την Ομογένεια!


Την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ καθώς και το παράρτημα του Ελληνικού σχολείου Σωκράτης 5 πρόκειται να επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης ο οποίος επίσης θα έχει συνάντηση με την δήμαρχο του Μοντρεάλ Valerie Plante στο περιθώριο της συμμετοχής του στην συνδιάσκεψη του ΟΟΣΑ (Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ) που θα εξελιχθεί στο Μόντρεαλ 14 και 15 Μαϊου.Σημειωτέον πως ο δήμαρχος Αθηναίων θα είναι ομιλητής κατά την πρώτη ημέρα της συνδιάσκεψης.
Η Θεανώ Φωτίου αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και η Έφη Αχτσιόγλου υπουργός εργασίας θα συμμετάσχουν στην συνδιάσκεψη του ΟΟΣΑ αλλά ουδέν ενδιαφέρον έδειξαν για την Ελληνική Ομογένεια του Μοντρεάλ. Αν και θα παραμείνουν πολλές μέρες στην πόλη, θα περιοριστούν στην παρακολούθηση των εργασιών του ΟΟΣΑ και δεν θα έχουν συνάντηση με τους ‘Ελληνες της Διασποράς.
Αλήθεια, τι ακριβώς θα συνεισφέρουν με τη συμμετοχή τους στον ΟΟΣΑ; Θα δώσουν τα ωραία ποσοστά της ελληνικής ανεργίας, τα στοιχεία για τους ύπατους μισθούς των Ελλήνων εργαζομένων; Η θα τους πούν τα ποσοστά των Ελλήνων που ζούν κάτω από το όριο της φτώχιας;
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) (αγγλικά: Organisation for Economic Co-operation and Development - OECD, Γαλλικά: Organisation de coopération et de développement économiques - OCDE) είναι διεθνής οργανισμός εκείνων των αναπτυγμένων χωρών που υποστηρίζουν τις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς. Δημιουργήθηκε το 1948 ως Οργανισμός Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας (Organisation for European Economic Co-operation - OEEC), με πρώτο γενικό γραμματέα τον Γάλλο Robert Marjolin, με σκοπό να διαχειριστεί το σχέδιο Μάρσαλ (Marshall) για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.[1] Αργότερα η ιδιότητα μέλους της επεκτάθηκε και σε μη ευρωπαϊκά κράτη, και το 1960 μετασχηματίστηκε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.[2]


Εξελίξεις




Μετά το παραπάνω δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας, Θεανώ Φωτίου, που επισκέπτεται το Μόντρεαλ μαζί με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για να συμμετάσχουν στη σύσκεψη του ΟΟΣΑ  δεν προγραμμάτισαν καμία επαφή με την Ελληνική Ομογένεια της πόλης, η Θεανώ Φωτίου έσπευσε να οργανώσει σήμερα Σάββατο επίσκεψη στην Ελληνική Κοινότητα και τα Σαββατιανά σχολεία.

Οπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΚΜΜ:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως αύριο, Σάββατο, 12 Μαΐου 2018, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας, Θεανώ Φωτίου, θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της ΕΚΜΜ.

Η Κα Φωτίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΕΚΜΜ, Νικόλαο Τ. Παγώνη και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στους χώρους του Κοινοτικού κτιριακού συγκροτήματος και στο παράρτημα Montreal του σχολείου συμπληρωματικής εκπαίδευσης «Πλάτων-Όμηρος».
Ιουστίνη Φραγκούλη

No comments: