ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, May 27, 2018

ΚΕΡΑΜΙΚΟΝ: ‘Οταν η Ελληνική Κεραμική Τέχνη φθάνει στο Κεμπέκ


Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Με επίκεντρο τη μοντέρνα ελληνική κεραμική τέχνη, η σκηνοθέτις Αγγελική Κουνενιδάκη άνοιξε πρόσφατα τη γκαλερί KERAMIKON στην περιοχή Outremont του Μοντρεάλ, όπου εκθέτει προς πώληση υπέροχες κεραμικές δημιουργίες απο ιδιαίτερους καλλιτέχνες της Ελλάδας.

Από μεγάλα μπολ με μοναδικά σχέδια, μέχρι κεριά βυθισμένα σε ωραία πήλινα κηροπήγια, από σετ για καφέ , μέχρι λεπτά διακοσμητικά αντικείμενα , το «ΚΕΡΑΜΙΚΟΝ» εκθέτει με ένα καλαίσθητο τρόπο ξεχωριστά κομμάτια της Ελληνικής κεραμικής τέχνης.

‘Οπως λέει η ίδια η γκαλερίστα, που έχει θεατρική παιδεία καθώς στην Ελλάδα υπήρξε σκηνοθέτις παιδικών παραστάσεων  : «Εχοντας ζήσει στο Μόντρεαλ απο το 2012 και όντας θαυμάστρια της μοντέρνας ελληνικής κεραμικής προσπάθησα να δημιουργήσω μια γέφυρα ανάμεσα στο Κεμπέκ και την Ελλάδα αναδεικνύοντας αυτή την υπέροχη μορφή τέχνης».

Η γκαλερί ΚΕΡΑΜΙΚΟΝ φιλοξενεί έργα των καλλιτεχνών: Catherina Bouga, Theodora Chorafas, Ilias Christopoulos,Margarita Ecclessiachou, Lenia Economou,George Vavatsis. Πρόσφατα στη συλλογή προστέθηκε και η κεραμίστρια του Κεμπέκ Marie Massin.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συσκευασία των δώρων είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και φέρει την υπογραφή της ιδιοκτήτριας Αγγελικής Κουνενιδάκη.

Για ένα δώρο που έχει μοναδικότητα και Ελληνικότητα, μπορείτε να επισκεφθείτε το ΚΕΡΑΜΙΚΟΝ και να διαλέξετε απο μια συλλογή , που ενθουσιάζει με τα σχέδια, την πρωτοτυπία και τα χρώματα της μοντέρνας χρηστικής ελληνικής κεραμικής τέχνης.


































Γκαλερί ΚΕΡΑΜΙΚΟΝ



612 avenue Champagneur, Outremont
QC H2V 3P6 



Angeliki Kounenidaki


(514) 649 4321

info@keramikon.ca












No comments: