ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, August 27, 2024

Χάρης Δούκας: Θα είναι ο αυριανός Πρωθυπουργός;

 


Χάρης Δούκας: Θα είναι ο  αυριανός Πρωθυπουργός;

 

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

 

Θετικές εντυπώσεις προκάλεσε την περασμένη Κυριακή η παρουσία στη Λευκάδα του δημάρχου Αθηνάιων Χάρη Δούκα , ο οποίος ήρθε για να προωθήσει την ατζέντα του για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, που θα γίνουν ανοιχτές  για το κοινό στις 6 Οκτωβρίου.

 Ο σημερινός δήμαρχος Αθηνάιων που έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως ο πολιτικός που κατατρόπωσε τον Κώστα Μπακογιάννη, δελφίνο του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει κερδίσει τη συμπάθεια αλλά και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Έχει καταγραφεί στον ελληνικό λαό  ως ο ΝΙΚΗΤΗΣ του νεποτισμού και με αυτό το πλεονέκτημα οδεύει προς τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

 Παρότι κατηγορείται από τους οπαδούς του Νίκου Ανδρουλάκη ότι φέρθηκε με αχαριστία σε αυτόν που τον όρισε ως υποψήφιο δήμαρχο κερδίζοντας τον εκλογικό αγώνα, οι οπαδοί του Χάρη Δούκα αντιπαραθέτουν;

 

1.   Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το ποσοστό του ενώ κατέρρεε ο Μητσοτάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές

2.   Τώρα υπάρχει momentum να συσπειρωθεί η κεντροαριστερά και όχι αύριο

3.   Δεν μπορεί να αφεθεί να φθαρεί στο Δήμο των μικρών καθημερινών προβλημάτων γι αυτό ζήτησε άμεσες εσωκομματικές εκλογές

4.   Κέρδισε στο ΣτΕ το θέμα της απαγόρευσης ψηλών κτηρίων που κρύβουν την Ακρόπολη κατεβάζοντας το Cocomat και απειλωντας τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες των Αθηνών

5.   Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά μεγάλων στόχων!

 

Λεπτός, μικροκαμωμένος και άμεσος, με ήπιο επικοινωνιακό στύλ γοήτευσε με την γρήγορη εξοικείωσή του , τον ευθύβολο λόγο του και την καταγγελία εναντίον του συστημικού Μητσοτακικού κατεστημένου.

 Λαύρος εναντίον των καρτέλ στην ενέργεια, στο τραπεζικό σύστημα, στις οικοδομικές εταιρείες, στις εταιρείες κατασκευής δημόσιων έργων ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας εντυπωσίασε το πλήθος των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώθηκε στο IONIAN STAR με τον καταγγελτικό λόγο του.

 Ο Χάρης Δούκας έθιξε την εποχή Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει μοιράσει τα ευρωπαϊκά δισεκατομμύρια της αποκατάστασης σε τέσσερις εταιρείες . Κατηγόρησε ευθαρσώς τον πρωθυπουργό για μοίρασμα της τράπουλας στο καρτέλ , για την καταστροφή της μεσαίας τάξης και για το μοίρασμα ψίχουλων στους πολίτες της φτώχειας.

 Έκρινε με αυστηρότητα την ανεκτική στάση της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της Δημόσιας Υγείας καθώς και στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας παιδείας.

 Έρριξε ευθείες βολές στο σημερινό ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη για έλλειψη τομέα Αυτοδιοίκησης καθώς και τομέα Εξωτερικών υποθέσεων στο κόμμα, υπαινισσόμενος πολλά.

 Έθιξε το γεγονός της εσωστρέφειας του σημερινού ΠΑΣΟΚ που δεν μπόρεσε στις Ευρωεκλογές να κερδίσει ψηφοφόρους την ώρα που καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει υποστεί κραδασμούς τεράστιας αμφισβήτησης η Νέα Δημοκρατία.

 Νέος, δυναμικός, με χάρισμα λόγου και προσωπικότητα ο Χάρης Δούκας υποσχέθηκε να επαναφέρει τη χώρα σε μέρες ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, με επίκεντρο τις παροχές στο μέσο πολίτη και τον πρωτογενή τομέα της χώρας.

 Το παλιό ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί, κυρίαρχος του παιχνιδιού ήταν ο πρώην δήμαρχος Κώστας Αραβανής, ο Γιαννης Ροντογιαννης και η ομάδα του με τον Γιώργο Ράπτη στην σέντρα, ενώ παρόντες ήταν ο πρώην δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός, ο πρώην δήμαρχος Πάνος Σκληρός, o Νίκος Πεντεσπίτης και άλλοι πολλοί της παλιάς και νέας γενιάς του ΠΑΣΟΚ. Είδα και ορισμένους σκληροπυρηνικούς από την εποχή των μακαριστών βουλευτών Γιώργου Κτενά και Βαγγέλη Βλασσόπουλου.

 Απόντες ήταν κυρίως οι οπαδοί του Πάνου Γερουλάνου και ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Μαργέλης, που υποστηρίζουν σθεναρά άλλους υποψήφιους.

 Γενικά, η παρουσία του Χάρη Δούκα συσπείρωσε στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ στη Λευκάδα. Σημειωτέον ότι συνοδευόταν από την έμπειρη κοινοβουλευτική πολιτικό  Τόνια Αντωνίου, παλιά μου γνώριμη από την επίσκεψή της στο Μοντρεάλ λόγω της συμμετοχής της στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή του Απόδημου Ελληνισμού.

 Λόγος σαφής, συγκροτημένος με σύγχρονες εκφράσεις!

 












No comments: