ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, April 22, 2009

Το φαρμακείο Φανουράκη στη Ρόδο, ανεπανάλητπης αισθητικής!

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους Γιώργηδες που γιορτάζουν 23 Απριλίου

Και ειδικά στη Μελισσούλα-Γεωργία Γκολφίνου του Vevey et Montreaux!!!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη

Οι λίγες μέρες του συνεδρίου στη Ρόδο μου επέτρεψαν να ξαναδώ τη μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια του Ρόδιου Αρχιεπίσκόπου Σπυρίδωνος, τη βιογραφία του οποίου με αξίωσε η τύχη να γράψω με τον πιο ασυμβίβαστο τρόπο, προσπαθώντας να επανορθώσω τις κατευθυνόμενες αποκκλίσεις απο τα παράκεντρα της εκκλησιαστικής εξουσίας. Τα πονήματά μου "Η Μοναξιά Ενός Ασυμβίβαστου"(Εκδόσεις Εξάντας) καθώς και "Η Παρακαταθήκη-The Legacy" (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) αποτελούν την επιτομή του μέχρι σήμερα συγγραφικού μου έργου.

Εκεί στο Μανδράκι, με θέα τη μαρίνα, βρίσκεται το φαρμακείο της Κωνσταντίνας Φανουράκη, κόρης του μακαριστού φαρμακοποιού της Ρόδου Αργύρη Φανουράκη και της συζύγου του-αδελφής του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος, κυρίας Ανθούλας Παπαγεωργίου-Φανουράκη.

Εμεινα έκαμβη απο την αισθητική του φαρμακείου, το οποίο έχει ανακαινισθεί πρόσφατα μοιάζοντας κυριολεκτικά με μπουτίκ φαρμάκων. Τα απαστράπτοντα μάρμαρα, οι φαρμακαποθήκες εναλλασσόμενες σε μαόνι και λευκή λάκα, αλλά και τα χρυσοβαμμένα κάγκελα του ημιορόφου σε συνδυασμό με το μεγαλόπρεπο φωτιστικό, λαμπρύνουν το χώρο.

Χαίρεσαι να ψωνίζεις απο καλλυντικά μέχρι φάρμακα (αχρείαστα νάναι τα δεύτερα ) σ΄αυτό το υπερσύγχρονο φαρμακείο με βάση τη βαθειά γνώση περι φαρμακολογίας της φαρμακοποιού Κωνσταντίνας Φανουράκη και τη απόλυτη εμπειρία της μητέρας της Ανθούλας Παπαγεωργίου-Φανουράκη.

Καλές δουλειές , αγαπημένες μου!


Κάτοψη του κομψού φαρμακείου Φανουράκη

Η εκπληκτική νεαρή φαρμακοποιός Κωνσταντίνα Φανουράκη στο καθήκον Η υπογράφουσα με την Κωνσταντίνα Φανουράκη
Η φαρμακοποιός αγκαλιά με τη γιαγιά της, μητέρα του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος κα Κλάρα Παπαγεωργίου σε τρυφερό στιγμιότυπο
Μια συνολική φωτογραφική άποψη του υπέρκομψου σαλονιού του φαρμακείου
Και η παραδοσιακή ζυγαριά στο "μαρμαρένιο αλώνι"
Η εμπειρία της Ανθούλας Παπαγεωργίου-Φανουράκη στη φαρμακολογία είναι ξακουστή σε όλη τη Ρόδο. Κανείς δεν αμφισβητεί το ταλέντο και τις γνώσεις της
Ο ουρανός του Φαρμακείου Φανουράκη, στολισμένος με χρυσοποίκιλτα σίδερα ασορτί με το φωτιστικό
Οι φαμακαποθήκες απο μαόνι και άσπρη λάκα σε εναλλαγή

Η λεπτομέρεια ενός καθρέφτη για τις κυρίες την ώρα της αγοράς των καλλυντικών τους

24 comments:

Μηθυμναίος said...

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν του λόγου σου το αληθές! Η αισθητική του όλου χώρου ξεχωρίζει…
Το γούστο είναι εμφανές!

pylaros said...

Χρονια Πολλά στους Γιώργηδες-Γεωργίες, 23 Απριλίου είτε στη Ρόδο είτε Παντού.
Αγαπητη μου Ιουστίνη, σε βρήκα στη (Η γωνια της Ιουστίνης) στον Ελληνικό Τύπο του Τορόντο.
Επίσης υπάρχει ένα δημοσίευμα σε εδώ Ελληνική εφημερίδα για΄μια Ελληνική Ταβέρνα στην Καρδιά του Μόντρεάλ TAVERNE CRESCENT όπου τρως και πληρώνεις ότι νομίζεις εσύ ότι αξίζει το φαγητό, δηλαδή κάτι σαν είδος πουρμπουάρ!

Οι φωτογραφίες και τα σκηνικά στη Ρόδο Excelente.
Χαιρετισμούς
Γαβριήλ

La Gigi said...

κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές και για την ειδική αφιέρωση!
αυτό δεν είναι φαρμακείο είναι σαλόνι αισθητικής! εκεί χαίρεται να πηγαίνει κανείς.
σε φιλώ πολύ!

υγ.: αυτή είναι η πρώτη μου εμφάνιση στα μπλογκ με ονοματεπώνυμο ;)
μόνο που δεν ειμαι του Βεβέ, είμαι του Montreux!

Justine's Blog said...

Στρατούλη πολυαγαπημένε,
Ειλικρινά έμεινα έκθαμβη με αυτό το αριστούργημα. Τελικά, οι Ελληνες έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη αισθητική, που ξεπερνάει κι αυτήν της Ευρώπης. Για Αμερική και Καναδά δεν συζητώ, γιατί ξέρεις πως τα φαρμακεία είναι σαν απέραντα σουπερμάρκετ.
Σ ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο πάντα!

Justine's Blog said...

Γαβρίλη μου,
Θέλω να σε ευχαριστήσω απο καρδιάς για όλα τα δημοσιεύματα που μου έχεις στείλει, τόσο τη συνέντευξη του Τζόν Κατσιματίδη στον ΕΚ όσο και για τα κλεψίτυπα της βιογραφίας του Σπυρίδωνος.
Οσο για την ταβέρνα , όντως ο πανούργος Τζόρτζ Πάπας σκέφτηκε αυτό το κόλπο για να ελκύσει δημοσιότητα και τα έχει καταφέρει άριστα!
Τέλος, πραγματικά το φαρμακείο Φανουράκη είναι έργο τέχνης!

Justine's Blog said...

Ναι μικρή μου αρχόντισσα του Μοντρώ,
Τα άλλαξα τα πηχιαία του τίτλου, you like? Πρόκειται για φαρμακείο-μπουτίκ , όπου πάς για τα απόλυτα καλλυντικά σου! Μη μου άπτου!
Το συγρκίνω με τα δικά μας μαζικά φαρμακεία και φρικάρω.......Μισώ τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία εδώ στη Βόρεια Αμερική! Μόνο ο Τέντ παττάει εκεί μέσα, η αφεντιά μου κατ εξαίρεσιν!
Φιλιά

La Gigi said...

καλά μιλάμε δεν πιάνεσαι στο editing! άμεση ανταπόκριση!! έτσι εξηγείται λοιπόν που ο Τεντ δεν προλαβαίνει να μάθει τα lifestyle στέκια.. αφού τρέχει ο άνθρωπος στα μαζικά super market της βορείου αμερικής!!
φιλιά

Justine's Blog said...

Μελισσάκι μου,
Ο Τέντ οφείλει να γνωρίζει τα καλύτερα στέκια του κόσμου, καθότι ταξίδευε υπερατλαντικά όταν εγώ ήμουν βάρβαρο και ακατέργαστο βρέφος της επαρχιακής Λευκάδας. Οπότε οι ελλείψεις στο λάιφστάιλ είναι ασυγχώρητες για κείνον.
Οσο για τις αμερικα(λ)ανιές μας, πρέπει να πώ ότι τις καταδιασκεδάζει. Με τις ώρες χάνεται στα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία. Μέχρι και το παιδί τον έχει πάρει χαμπάρι και δεν τον συνοδεύει πλέον στις περιπλανήσεις του!
Φιλάκια

δεσποιναριον said...

Χα χα ο Τεντ τα διαβαζει αυτα τα εγκωμιαστικα; Το φαρμακειο φαινεται πολυ ωραιο με κορωνιδα το (μπρουτζινο μαλλον) φωτιστικο της οροφης. Καληνυχτα Τζουστινακιον.

Αστοριανή said...

Χρόνια πολλά και πάλι!
Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε...
και τώρα πάλι εις το...θεάρεστον έργον!

Ιουστίνη μου,
πράγματι, αρχοντιά, εκεί στη Ρόδο!
Ε! ας μη ξεχνάμε ότι τουρίστες και ...ροδίτες, έχουν γίνει κοσμοπολίτες εδώ και... αιώνες.

Γαβρίλη μου,
και φίλες/φίλοι μου, ευχές για τις Γιωργίτσες και τους Γεωργάκηδες!!!

Εις το επαν...ειδείν,
Υιώτα
ΝΥ

Justine's Blog said...

Βρε Πρωτευουσιάνα μου,
Την αλήθεια μολογάω. Εχει ένα θεματάκι με τα μεγαλομάγαζα της αμερικ(λ)ανιάς. Δεν το λέω για κακό, αλλά εγώ ζαλίζομαι, με πιάνει ένα κάτι κι έτσι αποφεύγω. Δόσμου μικρά μαγαζάκια να κάνω τη δουλειά μου και προπάντων με στύλ.
Τώρα εσύ που ξέρεις τους δύο πολιτισμούς, άδικο έχω η γυναίκα;
Τέλος πάντως, αυτό το φαρμακείο Φανουράκη είναι πραγματικό κόσμημα στη Ρόδο!
Αύριο πάλι στας οδούς και τα ρίμας!!!
Φιλια

Justine's Blog said...

Γιώτα αγαπημένη,
Τί εννοείς θεάρεστον έργον; αυτό της συνεχούς και αδιαλείπτου διαίτης;
Χρόνια πολλά στους Γιώργηδες και τις Γιωργίτσες (Φαντάζεσαι να σε λένε Γιωργίτσα;)
Πολλά φιλιά

orfia said...

Πραγματι ενα φαρμακειο με γουστο...αν μη τι αλλο... και αρρωστος να μπεις εκει σου φτιαχνει λιγο την διαθεση. οσο για τα μεγαλομαγαζα...και εγω την ιδια αισθηση εχω...Τα αποφευγω...και οπου δω μικρουλι μαγαζακι...χωνομαι και το εξερευνω!!νασαι καλα!! Καλη σου μερα!!

δεσποιναριον said...

Δεν τα συμπαθω τα μεγαλα μαγαζια καθολου, προτιμω κι εγω τα μικρα. Υπαρχει κοσμος που σου λεει τα βρισκω ολα εκει. προσωπικα χανομαι. Αν σου πω..τοσα χρονια στην αμερικη οτι δεν εχω μπει ποτε σε Γουωλμαρτ, θα με πιστεψεις; Τα μεγαλα σουπερμαρκετ καποτε εκαναν εντυπωση στους ελληνες επισκεπτες, αλλα τωρα εχουν τα δικα τους πλεον.
Ομως για να διορθωσω λιγο το ιματζ της πρωτευουσας τα πραγματα αλλαζουν σιγα σιγα. Τα μικροτερα καταστηματα ξαναρχονται και μαλιστα σε φιν φον μορφη. Το φαρμακειο και σπα Μπλουμερκιουρυ στο Τζωρτζταουν και αλλου ειναι παραδειγματα αισθητικης. Βρηκα μια φωτογραφιουλα
http://racked.com/uploads/2008_2_bluemercury.jpg
Πολλα σουπερμαρκετ ειναι μικροτερα και πιο ευρωπαϊκα ας πουμε βλεπε Balduccis, Whole foods etc. Οι τεραστιες επιχειρησεις που "τα εχουν ολα και συμφερουν" αρχιζουν να αποδεικνυονται ασυμφορες για τους ιδιοκτητες τους. Τοσα και τοσα μεγαλοκαταστηματα εχουν κλεισει τελευταια. Και τα πιο φιν φον μεγαλα που αντεχει το βαλαντιο τους καταμεριζουν το εμπορευμα σε στυλ "μπουτικ γουιδιν" οπως κανουν και στην Ευρωπη μιας κι εχει αποδειχτει οτι το σκορποχωρι δεν αποδιδει.
(καλα δεν ανεβαζα ποστ η πρωτευουσιανα!) Φιλακια καλημερας.

Justine's Blog said...

Ορφια μου,
Βλέπω πως κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Βέβαια, η Ευρώπη έχει κρατήσει τα μικρά μαγαζάκια της γειτονιάς. Εδώ έχουν ισοπεδωθεί σχεδόν όλα, αλλά ευτυχώς που υπάρχει η μικρή πατρίδα και χαιρόμαστε την ανάπαυλα της κλασικής κομψότητας.
Φιλιά πρωινά

Justine's Blog said...

Πρωετευουσιάνα μου,
Μπλογκάρουμε με την τσίμπλα στο μάτι; Ωραία ακούγεται η επαναφορά της πρωτεύουσας στα μικρά ανθρώπινα μαγαζάκια. Τον Σεπτέμβρη με το καλό θα αλωνίσουμε το Τζόρτζ Τάουν (θέλω οπωσδήποτε και Βαλτιμόρη, έχω επιθυμήσει το μελαγχολικό λιμάνι της!)
Κι εδώ αρχίζουν να επανέρχονται τα μαγαζάκια εν είδει φυσικών προϊόντων κλπ. Αλλά τα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία εξακολουθούν να είναι τεράστια.
Οσο για τις μπουτίκ γουιδίν, θα πρέπει να ομολογήσω πως η λογική αυτή υπάρχει απο δεκαετίας το Μόντρεαλ, καθότι τα μεγάλα πολυκαταστήματα δεν είχαν αντέξει στην προηγούμενη κρίση κι έτσι επινοικίασαν τους χώρους τους σε ανεξάτητες μπουτίκ. Αυτό το ζούμε και το χαιρόμαστε!
Καλημερούδια.........

δεσποιναριον said...

Ε οχι μωρε, πλυθηκα πρωτα. Τις Πεμπτες φευγω στις 10 και ειπα να κανω λιγο σοσιαλ κονε! :)

Justine's Blog said...

Α! Late office! Καλό μου ακούγεται για κάθε Πέμπτη. Εγώ απο το πρωί στον αγώνα να γράψω μήπως προφτάσω. Ερριξα και τα ποτισματάκια μου στα φυτά εσωτερικού χώρου- ο εξωτερικός είναι κοινός και διαθέτει μόνο γκαζόν!
Οσο μεγαλώνων γίνομαι σαν τη μαμά, αγαπώ όλο και περισσότερο τα φυτά μου!
Φιλάκια

panathinaeos said...

ολα τα καλα χρειαζονται για τις υπεροχες κυριες, και δη εις περιβαλλον πολιτισμενο και ανευ αγχους! σμωλ ιζ μπιουτιφουλ!

Justine's Blog said...

Panathinaie latremene,
Small is an art! Thanks for sharing your thoughts with us!!!
Filakia

Κατερίνα Δε.Στα.Πα. said...

Ιουστίνη μου, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά! Ξημεροβραδυάζομαι στο περίπτερο, διάβασα τα λόγια σου, μα τις εικόνες μου τις έδειχνε κουτάκια, λόγω χαμηλού και διακεκκομένου σήματος. Θα τις δω άλλη στιγμή απ' το σπίτι.
Πάντως, μόνο εσύ θα μπορούσες να περιγράψεις τόσο όμορφα ένα φαρμακείο!Κανένας άλλος!Ίσως κάποτε περιγράψεις και το κλουβάκι μου και το δω κι εγώ πιο όμορφο!
Φιλιά πολλά!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου,
Σου υποσχέθηκα πως τώρα που θα μείνω στην Ελλάδα για κάμποσο καιρό, θα πάρω και την άλλη καλλιτέχνιδα να σου έρθουμε. Τότε θα γράψω τον ύμνο της γωνιάς σου μετά φωτογραφιών, γιατί το ΑΞΪΖΕΙΣ. Είσαι ο συνεκτικός μας ιστός και σε λατρεύουμε όλες και όλοι στη μπλογκογειτονιά!
Φιλάκια πρωινά με καλοκαιρινή απόχρωση.

ritsmas said...

Μα τί 'ομορφο! Και τί συγκινητικό για την οικογένεια! Και η γιαγιά, φοβερή...

Justine's Blog said...

Ριτσάκι μου,
Είδες τί φοβερή οικογένεια; Και η μαννούλα, κυρία Κ΄λάρα είναι η απόλυτη κοκέτα. Κάποτε θα της αφιερώσω ένα κομμάτι γιατί αξίζει να μαθαίνουμε κι εμείς οι νεότερες πόσο αιώνια είναι η γυναικεία ματαιοδοξία και πόσο ρομαντική!
Φιλιά απο καλοκαιρινή Νέα Υόρκη