ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Tuesday, February 23, 2010

Το σύμπλεγμα εναντίον της ελληνικής ιστορίας



Της Ιουστίνης Φραγκούλη Αργύρη

Η κυκλοφορία του γερμανικού περιοδικού Focus με την Αφροδίτη στο εξώφυλλο σε μια παραμορφωτική κίνηση απαξίωσης είναι η επιτομή μιας πραγματικής ανθελληνικής φρενίτιδας, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες είναι φανερό πως δεν έχει στόχο να καταδείξει μόνο το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας αλλά να μειώσει συνολικά το λαό της.

Την ίδια ώρα που κυκλοφορεί το εν λόγω περιοδικό, ένα άρθρο του καταξιωμένου στην ενέργεια επιχειρηματία Gwayn Morgan στην μεγάλης κυκλοφορίας καναδική εφημερίδα Globe and Mail με τίτλο «Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους δικούς της Ολυμπιακούς Κανόνες» δίνει μια σημειολογική διάσταση στην εχθρότητα εναντίον της Ελλάδας που φαίνεται ότι αναπτύσσεται σε κάθε ευκαιρία με αφορμή την όποια κρίση.

Τόσο η Αφροδίτη, σύμβολο της αρχαίας Ελληνικής τελειότητας και του κάλλους (Focus) , όσο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, σύμβολο της ευγενούς άμιλλας στη γραφίδα του Gwayn Morgan, γίνονται όργανα απαξίωσης του ελληνικού λαού, ο οποίος με τα όποια προβλήματά του κατόρθωσε να κρατήσει την ταυτότητά του μέσα απο τις αντιξοότητες, τα προβλήματα και τη σκλαβιά μεταφέροντας τα δώρα του πολιτισμού του στον κόσμο όλο.

Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο, το οποίο μετέφρασα κατα λέξη, ανακαλύπτει κανείς ότι πίσω απο την λυσσαλέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας με αφορμή την πρόσφατη κρίση, κρύβεται δυστυχώς το σύμπλεγμα κατωτερότητας και ζήλειας του δυτικού κόσμου για τα σύμβολα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των δυτικών κοινωνιών.

Χωρίς να θέλω να αποσείσω τις ευθύνες και τα λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων σε σχέση με τη διαχείριση του κράτους, θα πρέπει να πώ ότι θλίβομαι που η πολιτισμική μας ταυτότητα, δανεισμένη εν πολλοίς στους λαούς του κόσμου μέσα απο τις διάφορες μορφές της γίνεται το σκοινί της αγχόνης του σήμερα.

Εμείς, παρά τις κακόπιστες επιθέσεις, οι Ελληνες της Γής, θα διατρανώνουμε την περηφάνεια μας για την καταγωγή μας, αυτήν που σφράγισε την ανθρωπότητα τα τελευταία 2500 χρόνια.

Το άρθρο της ανθελληνικής φρενίτιδας

Με τίτλο «Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους δικούς της Ολυμπιακούς Κανόνες» ο καναδός οικονομολόγος Gwayn Morgan στην έγκριτη καναδική εφημερίδα Globe and Mail ραπίζει κυριολεκτικά σήμερα την Ελλάδα για το ενεξέλεγκτο χρέος της , την αλλοίωση των οικονομικών μεγεθών σε συνεργασία με την αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία Goldman Sachs καλώντας τους Ευρωπαίους να μην υποστηρίξουν την Ελλάδα γιατί θα προκαλέσουν αλυσιδωτές απώλειες στην ευρωζώνη.

Ο αρθρογράφος με πραγματική εμπάθεια γράφει εναντίον της Ελλάδας σημειώνοντας πως η χώρα πάσχει απο την ασθένεια του ηθικού διολισθήματος που μπορεί να γίνει πανδημία στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Μόργκαν καλεί την Αθήνα να εφαρμόσει τους ηθικούς κανόνες του Ολυμπισμού αποχωρώντας απο την ΕΕ.

Παρατίθεται αυτούσια η μετάφραση του κομματιού που αφορά στην ελληνική οικονομία πλήν του γενικόλογου προλόγου.

«Η ασθένεια του ηθικού διολισθήματος δεν χτυπάει μόνο εταιρείες και άτομα. Η πιο επιθετική και καταστροφική μορφή της χτυπάει τη διακυβέρνηση μιας ολόκληρης χώρας.

Η Ελλάδα - με τη δυσλειτουργική διακυβέρνηση , τα ελλείμματα εκτός ελέγχου, τον παραφουσκωμένο και ασύδοτο δημόσιο τομέα , την παράλυτη γραφειοκρατία και τη θεσμοθετημένη διαφθορά - είναι από καιρό ένα κάκιστο παράδειγμα. Η άμεση κρίση του συνίσταται στο ότι ότι € 25 δισ. ευρώ (35,3 δολάρια-δις) του δημοσίου χρέους πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν μέχρι τον Απρίλιο και επίσης € 30 δισ. ευρώ πριν από το τέλος του έτους. Κανείς σώφρων τραπεζίτης δεν πρόκειται να συμμετάσχει αν δεν δεί μια σαφή αντιστροφή του ανεξέλεγκτου ελλείμματος στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η άρνηση της ευθύνης, το κλασικό σύμπτωμα της ηθικής νόσου, είναι έντονο στην χώρα. Σχολιάζοντας την εκτίναξη του κόστους των σπρέντς, υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κάθε ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να πέσει θύμα κερδοσκοπικών δυνάμεων." Εν τω μεταξύ, τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα έχουν παραλύσει αεροδρόμια, σχολεία, νοσοκομεία και κυβερνητικά γραφεία διαμαρτυρόμενα στις προτάσεις της κυβέρνησης για το πάγωμα των μισθών. Αντί να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα για την επικείμενη οικονομική κατάρρευση της χώρας, οι ηγέτες των συνδικάτων στοιχηματίζουν ότι ο φόβος της παράπλευρης απώλειας από την καταστροφή μιας χώρας της ευρωζώνης θα ωθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε οικονομική στήριξη της Ελλάδας. Μια τέτοια ενέργεια όμς θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε στήριξη και άλλων μελών της ΕΕ, , όπως είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Ενώ άλλοι τρομοκρατημένοι ηγέτες οι της ΕΕ στηρίζουν μια τέτοια προοπτική διάσωσης, η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ κατανοεί πως μια τέτοια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να καταστρέψει τελικά τη ζώνη του ευρώ. Το μέλος της Γερμανικής οικονομικής επιτροπής Michael Fuchs συνόψισε αυτό το συναίσθημα, δηλώνοντας: «Αν αρχίσουμε τώρα, πού θα σταματήσουμε;"

Υπάρχει ένας πολύ καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί το γεγονός ότιη ελληνική πανδημία του ηθικού διολισθήματος δεν θα μολύνει το σύνολο της ευρωζώνης: Κόψτε την Ελλάδα επιτόπου. Και υπάρχει ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα γιατί αυτή η στάση είναι δικαιολογημένη. Η Ελλάδα συνέχιζε επι μια δεκαετία την απάτη καθώς έκρυβε την πραγματική αναλογία χρέους πολύ πέρα από τα όρια που ήταν προϋπόθεση για την συμμετοχή της στην ευρωζώνη. Και, αντανακλώντας την αμερικανική οικονομική κρίση, οι υποστηρικτές αυτού του παιχνιδιού ήταν οι επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ.

Το 2001, λίγο αφότου η Ελλάδα έγινε δεκτή ευρωζώνη, η Goldman Sachs επινόησε έναν τρόπο για να κρύψει τα δισεκατομμύρια δολάρια των δανείων της χώρας από την κοινή θέα. Η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε μακροπρόθεσμες ροές μελλοντικών εσόδων, όπως είναι τα τέλη αεροδρομίου και η κλήρωση λαχνών σε μια σχεδιασμένη δομή της Goldman που συγκάλυπτε το αλλιώς ανακοινώσιμο χρέος ως νόμισμα συναλλαγών. Και ο πρόεδρος της Goldman κ. Gary Cohn έφτασε με την ομάδα του στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο με ένα άλλο σχέδιο χρηματοδότησης που θα είχε ωθήσει την οικονομική υγεία της χώρας πέρα απο τα βιβλία. Φοβούμενη ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει με το ίδιο τέχνασμα δύο φορές,η Αθήνα απέρριψε τη συμφωνία.

Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση κρύβοντας ένα πολύ μεγαλύτερο χρέος και έλλειμμα από ό, τι επιτρεπόταν από τους κανόνες εισδοχής. Αυτή η ελληνική τραγωδία παίζει έξω, ενώ οι αθλητές στο Βανκούβερ συνεχίζουν τα υψηλά ιδανικά της αρχαίας Ολυμπίας. Όταν οι αθλούμενοι συλλαμβάνονται για απάτη τότε αποβάλλονται απο τους αγώνες. Η σύγχρονη Ελλάδα έχει εξαπατήσει για τον τρόπο εισαγωγής της στην ευρωζώνη και θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους ίδιους κανόνες που οι αρχαίοι πρόγονοί της έδωσαν στον κόσμο.

Η οικονομική κρίση προκάλεσε μια σειρά από μέτρα προστασίας για εταιρείες, ιδιώτες και ενώσεις από τις συνέπειες των πράξεών τους. Τώρα οι ίδιες οι χώρες περιμένουν να απαλλαγούν από αυτή την ευθύνη. Μια απόπειρα διάσωσης της Ελλάδας απο την ΕΕ θα οδηγήσει σίγουρα ατην ανεξέλεγκτη εξάπλωση της νόσου της ηθικής διολίσθησης η οποία θα είναι θανάσιμη για το μέλλον της μεγαλύτερης οικονομικής ζώνης του κόσμου.»

15 comments:

Μηθυμναίος said...

… είναι η επιτομή μιας πραγματικής ανθελληνικής φρενίτιδας, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες είναι φανερό πως δεν έχει στόχο να καταδείξει μόνο το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας αλλά να μειώσει συνολικά το λαό της.

Είναι οι συγκυρίες, βλέπεις καλή μου Ιουστίνη. Πολύς λόγος και αγανάκτηση για το επίμαχο και προσβλητικό αυτό εξώφυλλο του Focus που εξόργισε.
Αλλά για φαντάσου πόσο αντίθετα συναισθήματα θα προκαλούσε, το ίδιο εξώφυλλο, αν δημοσιευόταν πριν μερικά χρόνια, όταν η Ελλάδα κατακτούσε το «τιμημένο» ευρωπαϊκό ή όταν τέλεσε του Ολυμπιακούς παρά την όποια αμφιβολία των «συμμάχων» μας και όχι μόνο…

Πως θα μεταφράζονταν και πως θα εννοείτο τότε;

Σαν την τέλεια ικανοποίηση:
Σας ….σαμε!!!

Αλλά, βλέπεις, «Αλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει»

Mary Ka said...

Αλλος ένας που βαράει.
Αυτό που μ' ενοχλεί είναι η επανάληψη της στάσης την οποια είδαμε στη διεθνή κοινότητα πριν 10 χρόνια, δηλ.να καταδικάζει η δυτική κοινωνία έναν ολόκληρο λαό και να τον στήνει στο εδώλιο. Αναφέρομαι στους Σέρβους, τους οποίους, με αφορμή το Κόσοβο το 1999, η ευρώπη περισσότερο και ιδίως οι παραδοσιακόι φίλοι τους οι Γάλλοι αλλά κια η ΗΠΑ είχαν καταδικάσει μαζικά σαν λαό λες και ο Μιλόσεβιτς τους εκπροσωπούσε όλους. Βεβαίως είχαν συσπειρωθεί γύρω από το Μιλόσεβιτς ως αρχηγό του κράτους και του έθνους τότε ως βαλλόμενοι οι Σέρβοι όπως κι εμείς τώρα που βγήκαν οι "ελληναράδες" και στην ανθελληνική φρενίτιδα, απάντησαν με μια δική τους φρενίτιδα η οποία απέχει από την ψυχραιμία και τη σύνεση που πρέπει να δείξουμε όταν αντιμετωπίζουμε τόσες δυσκολίες οι οποίες μάλιστα εντείνονται απο το γεγονός ότι δε γνωρίζουμε καθαρά πού βαδίζουμε και πόσο άσχημη η κατάσταση και μόνο δημοσιεύματα και δηλώσεις διασταυρούμενες ακούμε οι οποίες μας ζαλίζουν ακόμη πιο πολύ.
Ψυχραιμία! Δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου Στράτο,
Δες είμαστε οι αγαπημένοι των Θεών κι αυτό δεν θα μας το πάρει κανείς.
Οσο για την αναστροφή ενός τέτοιου συμβολισμού έστω και για τις εφήμερες νίκες μας, το θεωρώ προσβολή των συμβόλων. Αυτό μόνο έχω να πώ και να σιωπήσω γιατί τώρα διαβάζω τη Βάνα Κοντομέρκου. Υπέροχο βιβλίο.
Φιλί

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Μαίρη,
Δυστυχώς, η Ευρώπη έπεσε τότε θύμα της Αμερικής που ήθελε να φυτέψει ένα Μουσουλμανικό Κόσσοβο στην καρδιά της. Τα κατάφερε χρησιμοποιώντας την τυραννία του Μιλόσεβιτς.
Εμείς, πιστεύω πως ως Ελληνες έχουμε κάθε λόγο να αντοδράσουμε στις προσβολές των συμβόλων μας και να συγκεντρωθούμε μετά για την τακτοποίηση των του οίκου μας.
Φιλί μετα χιονοπτώσεως σήμερα.

Αστοριανή said...

Ιουστίνη μου γλυκειά,
Λόγοι διαφορετικοί με απομάκρυναν από το σπίτι και δεν κατάφερα να σε διαβάσω εγκαίρως.
Οι Γερμανοί ξεχνούν ότι κατάστρεψαν την πατρίδα μας...
ξεχνούν ότι φορτηγά βαγόνια έφευγαν νύχτα από την περιοχή των Καλαβρύτων γεμάτα θησαυρούς...
Το σπίτι μας, κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, ταραζότανε όταν περνούσαν αγκομαχώντας...
ο λαός, αρέσκεται να αναμασά τα ψεύτικα λόγια των κυβερνόντων...
Νροπή!
Ντροπή και σε μας, που τους το επιτρέψαμε!

Περίμενε χειρότερα για το σκοπιανό ως και το κυπριακό ζήτημα...
Φιλάκια, είναι ήδη πολύ αργά,
Υιώτα

Justine's Blog said...

Γιώτα αγαπημένη μου,
Και πάι σ΄ευχαριστώ για τα δημοσιεύματα που μου έστειλες. Οι Γερμανοί θέλουν να ξεχάσουν αλλά κάθε προσβολή εναντίον της Ευρώπης ξεσηκώνει τα παλιά μίση. Πραγματικά, δεν πρέπει να μαχαιρωθούμε ως λαοί, αλλά η ιστορία μας είναι βαμμένη με αίμα. Ελπίζω τα εθνικά μας θέματα να έχουν μια ευρωπαϊκή αντιμετώπιση κι όχι αμερικάνικη ισοπέδωση.
Φιλί πρωινό

pylaros said...

Οι Γερμανοί προσβάλλουν τα ιερά και όσια των Ελλήνων γιατί βρέθηκαν οι Έλληνες πιο έξυπνοι"ατσίδες" και τους κορόϊδεψαν με τις ψεύτικες Στατιστικές τους.

Όλα αυτά που κάνουν, τα κάνουν γιατί έχουμε το ίδιο Νομισμα, αν είχαμε την δραχμή ούτε που θα ίδρωνε το αυτί τους. Απλούστατα θα υποτιμούσαν την δραχμή.
Τώρα έχουν λυσσαξει διότι προβλέπουν την αρχή του τέλους, δηλαδή την υποτίμηση του Ευρώ,ή ακόμη και τη διάσπαση της ΕΕ αυτό προσπαθούν να συγκρατήσουν αφού βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων: Κρίμα τους κορόϊδεψαν μια φούχτα Δαναοί,

Γαβριήλ

paramythou said...

Το σύμβολο της τελειότητας δεν μπορεί να καμφθεί απο κακόβουλες ενέργειες και χειρονομίες.

Οι έλληνες που μπορεί να γκρινιάζουν και να μιζεριάζουν μερικές φορές, είναι οι ίδιοι που ξεσηκώνονται όταν αισθάνονται προσβεβλημένοι, απο γίγαντες, ή απο νάνους.

Μπουμερανγκ ήταν το δημοσίευμα αγαπημένη μου Ιουστίνη. Μέχρι και οι επανορθώσεις θα πέσουν στο τραπέζι, έστω κι αν μερικοί δεν θα ήθελαν να ''ενοχλήσουν'' με τέτοιες ενθυμήσεις τους εταίρους μας....
(περίεργο αλήθεια τέτοιο θέμα πως το ''ξεχάσανε'' οι ελληνικές κυβερνήσεις ε;;;;)
φιλιά ελληνικά

Justine's Blog said...

Αγαπημένε μου Γαβρίλη,
Μην κάνουν τα κορόδια οι Γερμανοί πως δεν ήξεραν ότι έβαζαν στην ΕΕ οικονομίες δύο ταχυτήτων! Ελεος, εμείς δεν τους κοροϊδέψαμε. αυτοί αποδεικνύονται λίγοι να στηρίξουν το ευρώ για αυτό θα πάει στο ανάθεμα υπερ΄βωμών των Κινέζων.
Φιλί χιονάτο

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Μαιρού Παραμυθού, Εννοείται πως οι Ελληνες ξέρουν να επιβιώνουν έστω και την έσχατη στιγμή. Θυμήσουν την κατακραυγή για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.
Αλήθεια, τί εννοείς πως ξέχασαν οι κυβερνήσεις;
Φιλί

ΓΙΑΝΝΑ said...

Χρωσταω πραγματικα ευγνωμοσυνη στην κ.Μερκελ και τους συμπατριωτες της γιατι σ'αυτη την ηλικια, μου εμαθαν επιτελους, οτι τοσο ο πεθερος μου που πολεμησε στο μετωπο και γυρισε απο κει με τα ποδια,οταν εγινε η συνθηκολογηση,οσο και ο πατερας μου που πιαστηκε αιχμαλωτος στη μαχη της κρητης και μεινε κει να τρωει τις καρπουζοφλουδες που πετουσαν οι συμπατριωτες της για να επιβιωσει ηταν απατεωνες.Υστερα οι καλοι αυτοι ανθρωποι πηγαν στα ελληνικα χωρια για να συνετισουν τους αντιστεκομενους ΕΛΛΗΝΕΣ να ειναι καλα παιδια με βασανιστηρια και εκτελεσεις.Κι οταν εφτασαν στα Καλαβρυτα πηραν την μεγαλη αποφαση να καψουν, να εκτελεσουν 800 πατριωτες-απατεωνες και να εξαφανισουν απο το χαρτι ενα χωριο και μαζι την υπεροχη ελληνικη ψυχη.
Τους λυπαμαι γιατι στο βαθος παραμενουν παντα τα πιστα αντιγραφα του ηγετη που στηριξαν πριν χρονια για να εδραιωσουν την φυλετικη τους -ταχα μου-ανωτεροτητα.Τιποτα δεν ειναι τυχαιο σ'αυτη τη ζωη.Γιαυτο εμεις ειχαμε προγονους τον Πλατωνα και τον Αριστοτελη και κεινοι τον αδολφο χιτλερ.Ειναι ντοπη για ολους τους εταιρους μας που δεν αντιδρουν σ'αυτη την αθλια κατασυκοφαντιση της Ελλαδας.
Ειμαι στα αληθεια πολυ θυμωμενη

paramythou said...

Εννοώ Ιουστίνη μου, οτι οι επανορθώσεις απο τον καιρό του πολέμου ''ξεχάστηκαν'' κατά ένα περίεργο τρόπο, απο όλες τις διαδοχικές κυβερνήσεις της Έλλάδας, μέχρι σήμερα.

Σήμερα δε, η Αθήνα λέει επισήμως ''Δεν το ξεχνάμε'' (αφού της το θύμησαν οι πολίτες, και ειδικώς οι παλιοί, που θυμούνται τη διαρροή του πλούτου της χώρας πάνω σε καμιόνια) όμως προσθέτει οτι το θέμα δεν συνδέεται με το εξωτερικό χρέος της χώρας.
Μα αν δεν γίνουν οι συμψηφισμοί όταν τους χρειάζεσαι, την ώρα τη δύσκολη, τότε θα τα ξεχάσουμε τα οφειλόμενα, έτσι δεν είναι;
Ενας λογιστής βρε παιδιάαααα!

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Γιάννα,
Δεν αντλέγω σ΄αυτά που γράφεις για τη δράση των Γερμανών εναντίον της Ευρώπης. Αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να συνεχίσει το μίσος για το παρελθόν. Είναι επικίνδυνη η εχθρότητα που αναπτύσσεται ανάμεσά μας με αφορμή την οικονομική δυσκολία της πατρίδας. Αυτή η κατασυκοφάντηση εκ μέρους των εταίρων δεν θάναι για καλό. Να το θυμάσαι.
Φιλί

Justine's Blog said...

Μαιρού Παραμυθού,
Πιστεύω πως πρέπει να γίνονται οι υπενθυμίσεις και οι συμψηφισμοί, αλλά δεν θέλω να γινόμαστε θύματα αυτής της άθλιας προπαγάνδας, που όπως βλεέπις δεν προέρχεται μόνο απο τη Γερμανία αλλά απο το δυτικό κόσμο εν γένει.
Δεν πρέπει να απομονωθούμε, οφείλουμε όμως τα στηλιτεύσουμε τον ανθελληνισμό σε κάθε του έκφραση!
Φιλί υπόσχεσης για συνεύρεση

Penny said...

Δυστυχώς, τούς δίνουμε κάθε δικαίωμα να μην εκτιμούν τους νεοέλληνες...