ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Sunday, April 10, 2011

Ο Χορός των Ελληνίδων Φιλοπτώχων Κυριών στο Μόντρεαλ

Ο Χορός των Ελληνίδων Φιλοπτώχων Κυριών αποτελεί το κορυφαίο κοσμικό γεγονός στο Μόντρεαλ, καθώς συγκεντρώνονται σ΄αυτόν γυναίκες της Ελληνοκαναδικής παροικίας που απλώνονται σε τέσσερις γενεές. Ο Σύλλογος των Ελληνίδων Φιλοπτώχων Κυριών μετράει μια ιστορία από το 1922 στην πόλη μας, οπότε κλήθηκαν οι πρώτες μετανάστριες να συνδράμουν στην αποκατάσταση των Ελλήνων προσφύγων της Μικρασίας.

Εκτοτε , σε κάθε πόλεμο και δυσπραγία της πατρίδας ο Σύλλογος προσέφερε τα πλείστα. Σήμερα ο ρόλος του Συλλόγου Ελληνίδων Φιλοπτώχων Κυριών είναι σαφώς πιό κοινωνικός. Με τις ετήσιες εκδηλώσεις τους (γεύμα εγγραφής νέων μελών, Ραδιομαραθώνιος, Χριστουγεννιάτικο γεύμα και χορός «Ηλιος») οι Ελληνίδες Φιλόπτωχες κυρίες συγκεντρώνουν χρήματα,με τα οποία βοηθούν τα άπορα Ελληνόπουλα του Μοντρεάλ να πηγαίνουν σε κατασκηνώσεις την περίοσο του καλοκαιριού.

Συνήθως, ο Χορός πραγματοποιείται το Μάιο, οπότε εμείς απουσιάζουμε στην Ευρώπη. Φέτος, έτυχε να συμπέσουν οι ημερομηνίες μας κι έτσι βρεθήκαμε χτες εκεί, όπου σμίξαμε με φίλους, μιλήσαμε, χορέψαμε στα τακουνάκια μας.

Η εκδήλωση με θέμα το «Λας Βέγκας» άνοιξε με ωραίο χορευτικό σόου τύπου καμπαρέ και συνεχίστηκε για τις κυρίες επί πίστας ενώ γιά τους κυρίους επί τσόχας. Ο χώρος Embassy Plaza ήταν σε πολύ ωραία και αφαιρετική διακόσμηση. Το φαγητό ήταν εξαιρετικό και το ντεκόρ εξίσου ωραίο.

Λόγω προεκλογικού κλίματος έκαναν εμφάνιση και διάφοροι υποψήφιοι βουλευτές. Θα ξεχωρίσω την παρουσία του Justin Trudeau, ο οποίος δίνει μάχη να κερδίσει την έδρα της Papineau, όπου υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός Ελλήνων ψηφοφόρων. Επειδή ο Justin Trudeau είναι πολλά υποσχόμενος στο κόμμα των Φιλελευθέρων, η ελληνική παροικία οφείλει να τον πλαισιώσει και να τον βοηθήσει.

Αλλωστε, είναι ο γιός της Τρουντομάνια!!!

Ηταν μια βραδυά από αυτές που θέλεις να θυμάσαι!

Justinaki

O Justin Trudeau με τη συνονόματη Justine Frangouli-Argyris Τρυφερές αγκαλίτσες με Τεντού Μιά πολιτική παρέα: Αριστερόθεν προς τα δεξιά: Ο Τόμ Πεντεφούντας, αντιπρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου του Καναδά, ο υποψήφιος βουλευτής των Φιλελευθέρων Τζάστιν Τρουντό, η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος, το Τζουστινάκι με κόκκινα γοβάκια Valentino, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος, η Τίνα Πεντεφούντα και ο Πίτερ Ντέρος. Ανάμεσα από τις πολυαγαπημένες μου φίλες και στελέχη των Φιλοπτώχων κυρίες Ιωάννα Μπισμπίκος και Ματίνα Μπισμπίκος- Πριφτάκη. Και βέβαια ο Τέντ φωτογραφήθηκε με τις καλλονές του καμπαρέ μαζί με τον εντιμότατο ιατρό κ. Αθανάσιο Κατσάρκα Ο πιανίστας έπαιζε απαλούς ρυθμούς στο κοκτέιλ Ο προθάλαμος διακοσμημένος αφαιρετικά με χρώματα φώτων Τρείς κυρίες κι ένας κύριος. Αριστερά η πρόεδρος του χορού Μαρία Φωτόπουλος, η Λυδία Κατσάρκα, η αφεντιά μου και ο δρ. Κατσάρκας Ενα τρυφερό στιγμιότυπο πρόβας χορού με Μαρία Φωτοπούλου και δρα Κατσάρκα Το Τζουστινάκι τυλιγμένο στην κόκκινη εσάρπα ανάμεσα απο τον Ζήση Φωτόπουλο και τον Γιώργο Παπαδάκο Φωτόπουλοι πατήρ και υιός περικλείουν τις καλλονές του καμπαρέ στα χαμόγελά τους Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και παρουσιάστρια Χρυσούλα Πετιμεζά συνομιλεί με τον Τζίμμη Λέκα Καθήσαμε στο τραπέζι 3, όπου απολαύσαμε κουβεντούλα με το ζεύγος Λέκα Ο Τόμ Πεντεφούντας, η υπογράφουσα, η Μάιρη Ντέρος και η Τίνα Πεντεφούντα Η Ρένα Παπαθανάκου ανάμεσα στην ετέρα πρόεδρο του χορού Μίμη και τον δρα Κατσάρκα Στην παρέα των κουμπάρων: Αριστερά ο κουμπάρος δρ. Γιώργος Τσούκας με τη σύζυγό του Χαρίκλεια και τη Λέλα Κουνέλη


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Βασίλης Μπαλαμπάνος με τον δημοτικό σύμβουλο του Λαβάλ Βασίλη Αγγελόπουλο Στολισμένο τραπέζι με τα κάπκέικς της Ντίνας Φωτόπουλος. Μπράβο της για τη φαντασία και τη γευση!!!

6 comments:

Αστοριανή said...

...λάμπω, λάμπεις, λάμπει...
λάμπετε, λάμπουν όλες και όλοι, εκτυφλωτικά...
και του χρόνου!

ΥΓ.¨
Ιουστίνη μου,
στην "Αστοριανή" θα δεις για τον ερχομό του...εγγονού!

Φιλιά κι αγάπη,
Υιώτα και Δημήτρης
ΝΥ

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου,
Κι εσύ λάμπεις από ευτυχία με την άφιξη του εγγονού σου. Να τον χαίρεστε το μιρκούλη, που θαχει γεμίσει το σπίτι με τις φωνούλες του. Τί όμορφη εποχή αυτή της΄πρώτης άφιξης. Για μένα υπήρξε η κορύφωση της ζωής μου.
Ναι, το γλεντάμε εδώ λόγω άνοιξης.
Φιλάκια πολλά

Paola said...
This comment has been removed by the author.
La Gigi said...

α εδώ μιλάμε για γκαλά όχι αστεία!
φιλιά

Justine's Blog said...

Μικρό μου,
Ηταν το απόλυτο γκαλά, λέμε!
Φιλάκια

a.niki29 said...

:ΟΝΟΜΑ:ΣΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.ΑΡΙΘ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:00088613304-1.IBAN
GR3009631000000000886133041 BIC GPSBGRAA.ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
she needs help.she mast leave her home by the and of the month .she haw two children 16y.old and 8y.old.the litle one is sick.she needs help.