ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Wednesday, April 27, 2011

Πάσχα στο παγωμένο Μόντρεαλ

Πάσχα στο παγωμένο Μόντρεαλ περάσαμε για μια ακόμη χρονιά με το χιόνι να βρίσκεται στις εξοχές ανεπηρέαστο απο την εποχή που ονομάζεται άνοιξη αλλαχού.

Τη Μεγάλη Τρίτη ακούσαμε το τροπάριο της Κασσιανής στους Αρχαγγέλους απο τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο σε μιά ατμόσφαιρα απόλυτα κατανυκτική και σεπτή.

Τη Μεγάλη Παρασκευή απολαύσαμε τη μυσταγωγία του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου η μικτή χορωδία πραγματικά ερμήνευσε με τρόπο μοναδικό τα εγκώμια.

Το Μεγάλο Σάββατο κάναμε Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό , όπου οι ιερείς μας πατήρ Παναγιώτης Σαλατέλης και Γεώργιος Σαϊτάνης έψαλαν το Χριστός Ανέστη σκορπίζοντας ρίγη χαράς στην ακοή μας. Τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα προσέδωσαν λάμψη στη στιγμή.

Πήραμε το Αγιο Φώς και αναχωρήσαμε για το σπίτι των Λουρήδων, όπου με την παρέα μας τσακίσαμε τη μαγειρίτσα και το αρνάκι φρικασέ made by Justinaki.

Την επόμενη μέρα αναχωρήσαμε για τας εξοχάς, όπου γευτήκαμε πατροπαράδοτο οβελία απο τα χεράκια των Τσουκαίων. Η κουμπάρα μας η Χαρίκλεια είχε ετοιμάσει ένα εκπληκτικό τραπέζι με κατσικάκι φρικασέ, πιτούλες και όλα τα καλά.

Τώρα πτώματα κανονικά από την πολυφαγία προσπαθούμε να ξαναβρούμε τις δυνάμεις μας.
Χριστός Ανέστη.

Και του χρόνου με Αγάπη και Υγεία!

Τζουστινάκι σε αποσύνθεση


Πάσχα με τζάκι να καίει στο φούλ και τα κοριτσια με χαμόγελο:Η Βίκη,η Χαρίκλεια Τσούκα, η Ελιζαμπέτ, η αφεντιά μου και η μητέρα της Χαρίκλειας


Τα αγόρια επίσης γενναία και χαμογελαστά: Αριστερόθεν προς τα δεξιά ο Δημήτρης, ο Ορέστης και ο Φίλιππος Τσούκας, o πρέσβης Χάρης Μάνεσης, ο Αλεξ Τσούκας και ο Τέντ


Η καλή νοικόκυρά είναι δούλα και κυρά!


Ο δρ. Γιώργος Τσούκας και η γυναίκα του Χαρίκλεια


Το τσιμπολόγημα του οβελία πήγε σύννεφο


Μια χαρούμενη παρέα στο Αναστάσιμο τραπέζι των Λουρής. Απο αριστερά ο πρέσβης Χάρης Μάνεσης, το Τζουστινάκι, ο Τάκης και η Δήμητρα Λουρή.

Μαζί μας η Αύρα Γεωργίου και ο σύντροφός της Ιαν μαζί με Τεντού ενώπιον κόκκινων αυγών


Η αυγομαχία ήταν απίστευτη, ο Πάνος έσπασε όλα τα αυγά αλλά νικητής ανεδείχθη ο Αλέξανδρος


Αναστάσιμο τραπέζι με τσούγκρισμα αυγών: πρωταγωνιστoύν η Ντίμη Λουρή, ο Χάρης Μάνεσης, ο Ιαν Ροφενμπαχ, η Αύρα Γεωργίου και ο λατρεμένος Τέντ

Στην Ανάσταση στον Αη Γιώργη συναντήσαμε τους θείους Ειρήνη και Στήβ Αργύρη


Ο Τέντ παιδάκι τότε και τώρα

Πραγματικά λαμπρή Ανάσταση με το Χριστός Ανέστη να ξεχύνεται από τις φωνές των ιερέων μας π. Παναγιώτη Σαλατέλη και Γεώργιου Σαϊτάνη.




4 comments:

Αστοριανή said...

Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία!!!

Εκείνο το :"..ενώπιον των αβγών!!!" πολύ πρωτότυπο!

Κι εμείς, ίδίως με το μωρό, Ενός μηνός, κιόλας!

Αγάπη και φιλάκια, στην οικογένειά σου, ευχές για όλους,
Υιώτα

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Γιώτα.
Χρόνια πολλά, να είστε όλοι καλά. Φαντάζομαι την ευτυχία σας με το μωρό, που φαίνεται να είναι κούκλος!
Φιλάκια και να χαίρεστε χαράν μεγάλην!

nikita said...

Το 1976 φυγαμε απο το μοντρεαλ και ηρθαμε Ελλαδα εγω πηγα σχολειο στον καθαιδρικο ναο του Αγιου Γεωργιου
πρωτη και δευτερα δημοτικου θα ηθελα να μαθω αν ακομα λειτουργει σαν δημοτικο σχολειο. Στο μοντρεαλ μεναμε στη ρασελ 1101 (παρκ λα φοντεν) μετα απο τοσα χρονια θα ηθελα να μαθω τι εχει γινει το σχολειο και να βρω καποιους σημαθητες. Αν μπορειται να μου στειλεται καποιες πληροφοριες.

Justine's Blog said...

Νικήτα μετά από ένα χρόνο βλέπω το μήνυμά σου. Ναι, λειτουργεί το Ελληνικό σχολείο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ισως να βρείς τους φίλους σου εκεί τηλεφωνώντας στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο.
Καλά να περνάς!