ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Saturday, February 4, 2012

Νέα Υποτροφία στο όνομα της Κωνσταντίνας Φραγκούλη

Ο Αλέξανδρος φωτογραφίζεται με τους κουπάρους του Τόνια και Στάμ Κονιδάρη


Την Παρασκευή το βράδυ στο McGill Faculty Club παρακολουθήσαμε την τελετή απονομή των υποτροφιών στους αριστεύσαντες φοιτητές Ελληνικής καταγωγής ανά τα πανεπιστήμια του Κεμπέκ. Μέσα σε μια αφρόκρεμα ακαδημαϊκων και φοιτητών, βραβεύτηκαν οι βέλτιστοι, εκείνοι που ξεχώρισαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος δρ. Γιάννης Χατζηνικολάου μίλησε για τη σταθερή ανοδική πορεία του Ιδρύματος τονίζοντας την ποιότητα των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν κατά το τρέχον έτος.

Φέτος βραβεύτηκαν οι : Δημήτριος Κουτσίνος μεταπτυχιακός φοιτητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Μαγκίλ, Τζος Ελ Ντεμπς, φοιτητής της Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ, Κατερίνα Φράγκος, φοιτήτρια οικονομικών, στο Πανεπιστήμιο Κονκόρντια, Αγγελος Γεωργίου φοιτητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ, Κωνσταντίνος Καψής μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Κατασκευών του Πανεπιστημίου Κονκόρντια, Αγγελική Μακρή μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Ιατρικής, Μάρκος Μανιάκας φοιτητής μουσικών σπουδών στο Κονκόρντια, Ωντρεϊ Ολιν Σωτηριάδη , φοιτήτρια επικοινωνίας στο Κονκόρντια,

Εμείς νιώσαμε τρομερή περηφάνεια καθως ο Αλέξανδρός μας κλήθηκε να μιλήσει εκ μέρους βραβευθέντων φοιτητών του Ιδρύματος. Ο νεαρός γιός μας συγκίνησε γιατί τόνισε πως τώρα που η Ελλάδα περνάει κρίση πρέπει η νέα γενιά των Ελλήνων να νιώθει πιό βαθειά την περηφάνεια για την πατρίδα από ποτέ.

Βαθειά ευγνωμονες για το ρόλο που επιτελεί το Ελληνικό Ιδρυμα Υποτροφιών και αποτίοντας φόρο τιμή στην αδελφή μου, που έφυγε νωρίς, προσφέραμε μια υποτροφία στο όνομα της Κωνσταντίνας Φραγκούλη, που υπήρξε λεβέντισσα εκπαιδευτικός με αγαπη για το επάγγελμα και τους μαθητές της.

Μια νέα υποτροφία εξήγγειλε και η Ελένη Χριστοδούλου εκ μέρους της Υπηρεσίας Κατασκευών Δημόσιων οδών και γεφυρών, της οποίας προϊσταται.

Θα πρέπει να πώ ότι τη βραδυά έκλεψε ο νεαρός βιολονίστας Μάρκος Μανιάκας , που ερμήνευσε με τρομερό αίσθημα διάφορα μουσικά κομμάτια, κάνοντας το ακροατήριο να ριγεί με την ερμηνεία του.

Ηταν μια βραδυά γεμάτη νιάτα, ομορφιά, αριστεία και επιβράβευση των αξίων. Συγχαρητήρια σε όλους και προπάντων στον πρόεδρο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο βουλευτής του Λαβάλ Γκί Ουελέτ με τον Αλέξανδρο Αργύρη, την αφεντιά μου και τον βουλευτή της Λοριέ-Ντοριόν Τζέρυ Σκλαβούνο

Δεύτερος από αριστερά ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υποδτροφιών δρ. Γιάννης Χατζηνικολάου
Ο Τζέρυ Σκλαβούνος με τον διευθυντή του γραφείου του Γιώργο Τσαντρίζο
Ο Αλέξανδρος με τον βουλευτή του Λαβάλ Γκί Ουελετ, του οποίου την υποτροφία είχε λάβει το 2010

Ο Αλέξανδρος σημείωσε την σπουδαιότητα των ελληνικών υποτροφιών, καθώς η βράβευση της αριστείας των φοιτητών από την κοινότητά τους αποτελεί παρακαταθήκη για την Ελληνικότητά τους, όπως είπε

Ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης Ρούσος Δημητριάδης  και η πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ιατρών του Κεμπέκ δρ Λίλα Αμιράλη

Τέσσερα κορίτσια : Η Λίλα Αμιράλη, η αφεντιά μου, η Ελένη Χριστοδούλου και η Αμαλία Μαρκάκη

Ο Αριστείδης και ο Ρωμανός Χατζηνικολάου
Ο Τεντ Αργύρης, η κ. Ζωή Μπάση, ο Αρης Μοσχάκης μετά της συζύγου του εκπαιδευτικής συνδέσμου στο Προξενείο του Μόντρεαλ Τζένης Μοσχάκη και η υπογράφουσα

Ανάμεσα από τον διακεκριμένο ερευνητή δρα Κώστα Πολυχρονάκο και τη σύζυγό του Γιάννα

16 comments:

Χαρά Θεοδωρίτση said...

Να μην πάψετε ποτέ νάστε περήφανοι για το βλαστάρι σας!
Μακάρι όπως νοιάζεστε εσεις την Ελλάδα να την νοιάζονταν και οι πολιτικοί της...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΝΑΔΑ!

Eleni Tsamadou said...

Μπράβο Τζουστινάκι, έτσι κρατάς ζωντανή τη μνήμη της αγαπημένης αδελφής σου και δίνεις ευκαιρίες σε νέους να ζήσουν το όνειρό τους μέσα από την αγάπη της.
Φιλάκια

La Gigi said...

πολύ τον χαίρομαι τον Αλεξ! νομιζω πως την ανεση του στο λογο την εχει παρει απο τη μαμα :)
και πολυ συγκινηθηκα με την κινηση σας στη μνημη της Κωνσταντινας σας.
σας φιλω

My blueprint said...

Χαρά και συγκίνηση μας χάρισες Ιουστίνη μου. Μπράβο και για τον Αλέξανδρο και για την υποτροφία της Κωνσταντίνας!!! Ευλογημένο το παιδί που θα την πάρει. Κάποιος σας βλέπει και χαμογελάει εκεί ψηλα!!
Φιλιά

Justine's Blog said...

Αγαπημένη μου Χαρά,
Προσπαθούμε εδώ στην ξένη να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας την περηφάνεια της φυλής μας. Νομίζω ότι το Ιδρυμα έχει πετύχει το στόχο να χτίζει έναν Ελληνα ακόμη.
Καλή Κυριακή από τη Βοστώνη του ήλιου!

Justine's Blog said...

Ελένη λατρεμένη μου,
Μου είπε να της αναάβω το καντήλι κάθε μέρα κι εγώ αυτό κάνω. Αλλά μια υποτροφία στο όνομά της είναι το πιό ποιητικό μνημόσυνο, γι αυτό την προσφέραμε για να είναι μαζί μας παντού.
Φιλί ηλιόλουστο από τη Βοστώνη

Justine's Blog said...

Τζιτζι μου σε ποιά βουνά περιπατείς;
Ο Αλεξ ήταν εξαιρετικός, με έχει ξεπεράσει. Νάναι καλά γιατί μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα Ελληνικότητας εδώ στην ξένη γή.
Εμείς θα είμαστε από τα μέρη σου την άλλη Κυριακή!
Φιλί

Justine's Blog said...

Δέσποινα καλή μου,
Η υποτροφία έχει οριοθετηθεί: προορίζεται για κορίτσι που σπουδάζει στο Μόντρεαλ εξ Ελλάδος, προκειμένου να βοηθηθεί σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Η Κωνσταντίνα μας έτσι θα τόθελε, κι εμείς ΄γι αυτό προνοήσαμε.
Να καμαρώσεις κι εσύ τη Μπλού σου στο πόντιο κάποια μέρα, μεγάλη ανταποδοτικότητα έχει η αγάπη μας για τα παιδιά.
Φιλί γλυκό

Μηθυμναίος said...

Πολύ συγκινητική και ωραία η κίνησή σας.
Είμαι σίγουρος πως κάποια πανέμορφη πεταλουδίτσα θα έδινε τις βόλτες της στην αίθουσα, αυτή την αίθουσα «γεμάτη νιάτα, ομορφιά, αριστεία και επιβράβευση των αξίων».

Συγχαρητήρια σε όλους!

Justine's Blog said...

Στράτο μου αγαπημένε,
Η Πεταλούδα φτερούγισε όλο το βράδυ στις καρδιές μας, πάντα είναι τριγύρω για να τα παρακολουθεί όλα μας.
Σ΄ευχαριστώ για τη φιλία σου
Με αγάπη
Ιουστίνη

Ρούλα said...

Είμαι πολύ περήφανη και ευγνώμων Ιουστίνη μου που κρατάς ψηλά τη σημαία του ελληνισμού της δημιουργίας, σε λατρεύω!
Ο Άλεξ κάτω από τη μηλιά έπεσε, να του δώσεις και ένα φιλάκι από μένα για το λόγο του.
Συγκινήθηκα με την υποτροφία και τι ωραία το αποτύπωσες, ποιητικό μνημόσυνο.
Σε φιλώ πολύ πολύ!

LIA said...

Ιουστίνη αγαπημένη μας,

Η Κωνσταντίνα έδωσε όλη την ψυχή της στα παιδιά, όταν δίδασκε στα σχολεία της και τώρα, από εκεί ψηλά, εξακολουθεί να χαρίζει δύναμη και αγάπη. Να είναι τυχερή και ευλογημένη η φοιτήτρια, που τα φτερά της Πεταλούδας σας θα τη βοηθήσουν να ανέβει ψηλότερα και να προκόψει.
Να είστε κι εσείς καλά, Ιουστίνη μου, να θυμάστε την Πεταλούδα σας και να νιώθετε τα απαλό άγγιγμά της, να αγκαλιάζει την καρδιά σας.
Κι εσύ γλυκιά μου, να καμαρώνεις το μοναχογιό σου, να είσαι υπερήφανη κι ευτυχισμένη μανούλα.

Πάντα με την αγάπη μου

Justine's Blog said...

Ρούλα αγαπημένη μου,
Το να πράττεις χωρίς προσποίηση, το να πλάθεις συνειδήσεις είναι σπουδαία υπόθεση. Το Ιδρυμα Ελληνικών Υποτροφιών βραβεύοντας την αριστεία των Ελληνων φοιτητών επενδύει στην Ελληνικότητα και την περηφάνεια για το Γένος μας. Πώς να μην καταθέσεις μια υποτροφία στο όνομα της Πεταλούδας; Το ωραιότερο μνημόσυνο σ΄εκείνη που λάτρεψε τα παιδιά κι έκτισε μαζί τους μια σχέση αδιαπραγμάτευτη.
Φιλί του Μόντρεαλ (πίσω στα δικά μας)

Justine's Blog said...

Λία καλή μου,
Η Πεταλούδα θα δώσει φτερά σε πολλές φοιτήτριες στο μέλλον, καθώς κάθε χρόνο η υποτροφία της θα βραβεύει την αριστεία μιας αμιγώς ελληνίδας φοιτήτριας. Ετσι θα τόθελε εκείνη, έτσι γίνεται.
Φιλί από ένα Μόντρεαλ ανεπάντεχα ανοιξιάτικο στην καρδιά του χειμώνα!
Λατρεύω την πόλη μου με τον ήπιο χειμώνα της!
Και σου στέλνω την αγάπη μου στην ΄Κρήτη σου

Αστοριανή said...

Ιουστίνη μου,
έχοντας δίπλα μου τα αθώα, περίεργα μάτια του εγονού μας...
σας συγχαίρω, όλους, πέρα για πέρα!

Κι εδώ, όμορφη μέρα!

Καλό μήνα, και Φιλάκια,
Υιώτα και Δημήτρης, ΝΥ

Justine's Blog said...

Αστοριανή πάντα γλυκειά.Πάντα με τον καλό σου λόγο.
Νάσαι καλά και να προετοιμάζεστε με πάθος για το μεγάλο γεγονός μας.
Φιλιά γλυκά