ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις γυναίκες στην ωριμότητα, για τη γυναικεία φίλία, για τις ακυρώσεις και τις αναπτερώσεις!

Friday, February 22, 2013

Νεροποντή στην Αθήνα


 
Το θυμάμαι σα νάναι σήμερα. Κι όμως ήταν τον Οκτώβριος του σωτηρίου έτους 1977, που βρέθηκα φοιτήτρια στην Αθήνα. Και είχαμε πιάσει ένα διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο, Λυσιμαχίας 3 και Καλλιρρόης γωνία. Στην καρδιά του νέφους, κάτω απ΄την Ακρόπολη όμως.

Ηταν από τις πρώτες μέρες στην Αθήνα κι εγώ περίμενα τον ήλιο της να μεσουρανεί. Αλλά όχι, αποφάσισε να βρέξει. Κι έρριξε μια νεροποντή σχεδόν τραγική, Θυμάμαι που κοιτούσαμε με τον Αποστόλη και τη μαμά έξω απ΄το τζάμι και δεν το πιστεύαμε πως οι ουρανοί έχυναν στα σπλάγχνα τους με ορμή πάνω στην πόλη.

Η γέφυρα της Καλλιρρόης προς τη Συγγρού είχε πλημμυρίσει. Τα αυτοκίνητα είχαν κολλήσει και οι οδηγοί πάλευαν να βγούν ζωντανοί από εκεί μέσα. Ο ξάδελφός μου ο Κώστας που ήταν ο τολμηρότερος κατέβηκε και βοηθούσε τους οδηγούς να βγούν ή να ξεκολλήσουν τα οχήματά τους. Του έδωσαν χαρτζιλίκι κι εκείνος ήρθε περήφανος να μας το αναγγείλει.

Η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει, μια οργισμένη βροχή σαν αυτή που πλημμύρισε την πόλη σήμερα.

Η μέρα εκείνη μέτρησε πνιγμένους στην Αθήνα, μπορεί να έφτασαν τους δέκα.

Την άλλη μέρα ο ήλιος βγήκε ολόλαμπρος στον ουρανό. Η γή είχε ρουφήξει όλο το νερό, είχε προλάβει να στεγνώσει. Τίποτε δεν θύμιζε το  χθες!
Τζουστινάκι

4 comments:

Μηθυμναίος said...

Τόσο νερό, Ιουστινάκι, λες και είχε χαλάσει η βάνα του ουρανού...

Αλλά που θα πάει αύριο θα λάμψει η μέρα!

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

Justine's Blog said...

Στράτο μου,
Δεν σας φοβάμαι εκεί στην πόλη του φωτός. Αλλά ήταν ακραία αυτή η βροχή!!!

Froghall said...

που να δεις τι ειχε γινει στις 27.10.1980 :)

Justine's Blog said...

Κάτι θυμάμαι...